X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja i Rudasek mamy tak samo ciaze co do dnia.

Fedra, sara_nar lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie kupilam dzis migdaly i nede jesc po pare dziennie:)
    czytalam ze bardzo dobre sa teraz, w naszym stanie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhehe :D:D:D dokładnie Słoneczna :):):)
    rówieśnicy :D

byłam dziś na becie, ciekawe ile pokaze :D:D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to pierwszy raz/?? BO JA TYLKO RAZ BYLAM W PONIEDZIALEK,

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, u mnie codziennie mizeria albo chołojec musi być.. :D ale to chyba przez te upały..
    Ładny przyrost bety i ładny pęcherzyk :)

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za gratulacje :) my też bardzo się cieszymy :D

angelcia wrote:
    gratuluje!

Czy w rodzinie macie jakieś bliźniaki?

Bo ja mam tak:
    -siostra mojej mamy ma bliźniaczki
    -brat mojego taty ma bliźniaki
    -mój narzeczony ma brata bliźniaka

Z przerażeniem o tym mówię.. :)

Mój tata ma braci bliźniaków, ale to raczej kwestia stymulacji jajników. Po clostilbegyt często są ciąże mnogie. W pierwszej ciąży też miałam bliźniaki, ale jedno obumarło w 15 tc i został mi synek - Franek ma prawie dwa latka. Teraz znów ciąża bliźniacza (mam do nich szczęście :D :D) i boję się, że znów mnie spotka podobna sytuacja, ale odganiam czarne myśli najdalej jak się tylko da.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Fedra, u mnie codziennie mizeria albo chołojec musi być.. :D ale to chyba przez te upały..
    Ładny przyrost bety i ładny pęcherzyk :)

jedynie mnie zmartwiło że nie było zarodka ryczałam przez pół nocy wczoraj ale po przeczytaniu watku troche się uspokoiłam i czekam cierpliwie do przyszłej środy :)

dora8201, ako99 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hehhehe :D:D:D dokładnie Słoneczna :):):)
    rówieśnicy :D

byłam dziś na becie, ciekawe ile pokaze :D:D

a w którym tygodniu i dniu jesteś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Bardzo dziękuję za gratulacje :) my też bardzo się cieszymy :D

Mój tata ma braci bliźniaków, ale to raczej kwestia stymulacji jajników. Po clostilbegyt często są ciąże mnogie. W pierwszej ciąży też miałam bliźniaki, ale jedno obumarło w 15 tc i został mi synek - Franek ma prawie dwa latka. Teraz znów ciąża bliźniacza (mam do nich szczęście :D :D) i boję się, że znów mnie spotka podobna sytuacja, ale odganiam czarne myśli najdalej jak się tylko da.

przykra sprawa, naprawdę współczuję :( ale chociaż masz jednego synka - lepiej to niż stracić dwójkę.. może źle się z tym wyraziłam, ale ja tak myślę, że lepiej mieć jedno niż zostać bez niczego :)

jednakże wierzę, że teraz wszystko będzie w porządku i Franuś będzie miał wspaniałe młodsze rodzeństwo w liczbie mnogiej oczywiście!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ja jak mnie mdli czy ssie w żołądku to jem orzechy nerkowca i żurawine albo rodzynki :)

soki pije ale nie te zagęszczone bo mi w ogóle nie smakują a i tak wole wode :)

ogólnie wszystko smakuje mi jakby było kilka razy słodsze...

kawe pije jedna rano lub wcale...

a śledzie jem tak zwane rolmopsy w occie i nic na to nie poradze ze mam na nie ochote lepiej zjeść je niż nic ;)

myśle ze trzeba słuchac swojego organizmu i nie ma co nagle przechodzić na "zdrową diete" bo jak to gin ujął można sobie zaszkodzić bo organizm moze się buntować przed nagłymi zmianami więc ja wczoraj zjadłam zestaw w restałracji pod złotymi łukami ;) a jak mi się zachce to i się szkalnke coli napije ;)

napisałam co mi sie jeszcze przypomniało a teraz ide po sledzia ;)

sebza, dora8201 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane widzę że ja z sebzą ten sam dzień ciąży ;-) wizytę pierwszą mam na poniedziałek i jestem pełna nadzieji, że zobaczę naszą małą Kuleczkę z bijącym <3 też mam smaka na ogórki kiszone ale bym zjadła, dzisiaj od rana zajadam się pierogami ruskimi za którymi wcześniej nie przepadałam ;-) dziewczynki miłego dnia

Fedra ja wczoraj całe opakowanie na raz zjadłam koreczków śledziowych taką miałam ochotę że szok ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:29

sebza, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    jedynie mnie zmartwiło że nie było zarodka ryczałam przez pół nocy wczoraj ale po przeczytaniu watku troche się uspokoiłam i czekam cierpliwie do przyszłej środy :)

jak widzisz Kochana nie każdej z Nas od razu wyskoczyła kropeczka, mnie wręcz lekarka powiedziała, że nic nie widzi.. Nie martw się na zapas :) MALUSZEK NA PEWNO rozwija się prawidłowo i za niedługo Cię zaskoczy.

Fedra lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Mistrzyni!!! Gratulacje! A jak to jest że na poprzednim badaniu był jeden zarodek a na kolejnym bliźniaki? To one mogą tak wyskoczyć? Znaczy że jak teraz miałam widoczną ciążę pojedynczą to jeszcze może pokazać się drugi bombelek za dwa tygodnie? :D
    Sama się zdziwiłam, że to możliwe. 2 tyg temu byłam na USG bardzo wczesnym, nie było jeszcze serduszka, wydaje mi się, że drugi się jeszcze wtedy nie zagnieździł, a teraz po dwóch tyg wszystko już widać... ale wiesz, jak znów za dwa tyg pójdę i zobaczę trzecie to się pochlastam ;) :P
    A mój lekarz odbierał już 2 x czworaczki, kilka trojaczków, a bliźniacze to ma na pęczki ;)

justta, Fedra, Topola lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIstrzyni ja mam siostry bliźniaczki ;-)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    a w którym tygodniu i dniu jesteś? :)

w 4 i 4 :):):)

dzis byłam pierwszy raz na becie :) wybieram sie za tydz do gina wiec wezme mu wynik :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra ja mam też wizytę 18 go ale o 17:00 :):):)

hihiii :D:D:D

Fedra lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    przykra sprawa, naprawdę współczuję :( ale chociaż masz jednego synka - lepiej to niż stracić dwójkę.. może źle się z tym wyraziłam, ale ja tak myślę, że lepiej mieć jedno niż zostać bez niczego :)

jednakże wierzę, że teraz wszystko będzie w porządku i Franuś będzie miał wspaniałe młodsze rodzeństwo w liczbie mnogiej oczywiście!

Myślę bardzo podobnie! będzie co ma być, ale trzeba być dobrej myśli, bo stres tylko pogarsza sprawę :)

Fedra lubi tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    w 4 i 4 :):):)

dzis byłam pierwszy raz na becie :) wybieram sie za tydz do gina wiec wezme mu wynik :D

e to dobrze, ja jutro odbiorę moją betę i polecę do lekarza... :)

nie wiem czy pytałam, ale kiedy miałyście 1-sze usg ciązowe (takie wczesne)? W którym tyg założono Wam karty ciąży? Być może, że na te pytania odpowiedzą mi jedynie już wieloródki :)

• sebza Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, wczoraj chyba widziałam na wątku I trymestr jak dziewczyna napisała, że w 6t3d nie było zarodka, lekarz dał jej tydzień i 7t3d był i zarodek i serducho. :)

Ja coś czuję, że jutro u mnie też pełnej radości nie będzie, no ale trzeba stawić czoła wyzwaniu..

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    e to dobrze, ja jutro odbiorę moją betę i polecę do lekarza... :)

nie wiem czy pytałam, ale kiedy miałyście 1-sze usg ciązowe (takie wczesne)? W którym tyg założono Wam karty ciąży? Być może, że na te pytania odpowiedzą mi jedynie już wieloródki :)

Kochana usg itd robi się w 7, 8 tc, dopiero jak jest tętno...wtedy też zakłada karte ciązy, inaczej nic....możesz prosić o usg ale zobaczysz tylko taki groszek, jak pęcherzyk nic więcej...
    jak chcesz zobaczyć coś wiecej to 7-8 najpewniej 8 :):) no i jeśli chcesz becikowe to musisz byc u lekarza do 10 tyg i najlepiej zeby CI wystawił zaswiadczenie o ciązy :D:D

Fedra lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ