Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziękuję za gratulacje my też bardzo się cieszymy
angelcia wrote:gratuluje!
Czy w rodzinie macie jakieś bliźniaki?
Bo ja mam tak:
-siostra mojej mamy ma bliźniaczki
-brat mojego taty ma bliźniaki
-mój narzeczony ma brata bliźniaka
Z przerażeniem o tym mówię..
Mój tata ma braci bliźniaków, ale to raczej kwestia stymulacji jajników. Po clostilbegyt często są ciąże mnogie. W pierwszej ciąży też miałam bliźniaki, ale jedno obumarło w 15 tc i został mi synek - Franek ma prawie dwa latka. Teraz znów ciąża bliźniacza (mam do nich szczęście ) i boję się, że znów mnie spotka podobna sytuacja, ale odganiam czarne myśli najdalej jak się tylko da.
-
sebza wrote:Fedra, u mnie codziennie mizeria albo chołojec musi być.. ale to chyba przez te upały..
Ładny przyrost bety i ładny pęcherzyk
jedynie mnie zmartwiło że nie było zarodka ryczałam przez pół nocy wczoraj ale po przeczytaniu watku troche się uspokoiłam i czekam cierpliwie do przyszłej środydora8201, ako99 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Bardzo dziękuję za gratulacje my też bardzo się cieszymy
Mój tata ma braci bliźniaków, ale to raczej kwestia stymulacji jajników. Po clostilbegyt często są ciąże mnogie. W pierwszej ciąży też miałam bliźniaki, ale jedno obumarło w 15 tc i został mi synek - Franek ma prawie dwa latka. Teraz znów ciąża bliźniacza (mam do nich szczęście ) i boję się, że znów mnie spotka podobna sytuacja, ale odganiam czarne myśli najdalej jak się tylko da.
przykra sprawa, naprawdę współczuję ale chociaż masz jednego synka - lepiej to niż stracić dwójkę.. może źle się z tym wyraziłam, ale ja tak myślę, że lepiej mieć jedno niż zostać bez niczego
jednakże wierzę, że teraz wszystko będzie w porządku i Franuś będzie miał wspaniałe młodsze rodzeństwo w liczbie mnogiej oczywiście!MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
a i ja jak mnie mdli czy ssie w żołądku to jem orzechy nerkowca i żurawine albo rodzynki
soki pije ale nie te zagęszczone bo mi w ogóle nie smakują a i tak wole wode
ogólnie wszystko smakuje mi jakby było kilka razy słodsze...
kawe pije jedna rano lub wcale...
a śledzie jem tak zwane rolmopsy w occie i nic na to nie poradze ze mam na nie ochote lepiej zjeść je niż nic
myśle ze trzeba słuchac swojego organizmu i nie ma co nagle przechodzić na "zdrową diete" bo jak to gin ujął można sobie zaszkodzić bo organizm moze się buntować przed nagłymi zmianami więc ja wczoraj zjadłam zestaw w restałracji pod złotymi łukami a jak mi się zachce to i się szkalnke coli napije
napisałam co mi sie jeszcze przypomniało a teraz ide po sledziasebza, dora8201 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witajcie kochane widzę że ja z sebzą ten sam dzień ciąży wizytę pierwszą mam na poniedziałek i jestem pełna nadzieji, że zobaczę naszą małą Kuleczkę z bijącym też mam smaka na ogórki kiszone ale bym zjadła, dzisiaj od rana zajadam się pierogami ruskimi za którymi wcześniej nie przepadałam dziewczynki miłego dnia
Fedra ja wczoraj całe opakowanie na raz zjadłam koreczków śledziowych taką miałam ochotę że szokWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:29
sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:jedynie mnie zmartwiło że nie było zarodka ryczałam przez pół nocy wczoraj ale po przeczytaniu watku troche się uspokoiłam i czekam cierpliwie do przyszłej środy
jak widzisz Kochana nie każdej z Nas od razu wyskoczyła kropeczka, mnie wręcz lekarka powiedziała, że nic nie widzi.. Nie martw się na zapas MALUSZEK NA PEWNO rozwija się prawidłowo i za niedługo Cię zaskoczy.Fedra lubi tę wiadomość
-
Topola wrote:Mistrzyni!!! Gratulacje! A jak to jest że na poprzednim badaniu był jeden zarodek a na kolejnym bliźniaki? To one mogą tak wyskoczyć? Znaczy że jak teraz miałam widoczną ciążę pojedynczą to jeszcze może pokazać się drugi bombelek za dwa tygodnie?
A mój lekarz odbierał już 2 x czworaczki, kilka trojaczków, a bliźniacze to ma na pęczkijustta, Fedra, Topola lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:przykra sprawa, naprawdę współczuję ale chociaż masz jednego synka - lepiej to niż stracić dwójkę.. może źle się z tym wyraziłam, ale ja tak myślę, że lepiej mieć jedno niż zostać bez niczego
jednakże wierzę, że teraz wszystko będzie w porządku i Franuś będzie miał wspaniałe młodsze rodzeństwo w liczbie mnogiej oczywiście!
Myślę bardzo podobnie! będzie co ma być, ale trzeba być dobrej myśli, bo stres tylko pogarsza sprawęFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudasek wrote:w 4 i 4
dzis byłam pierwszy raz na becie wybieram sie za tydz do gina wiec wezme mu wynik
e to dobrze, ja jutro odbiorę moją betę i polecę do lekarza...
nie wiem czy pytałam, ale kiedy miałyście 1-sze usg ciązowe (takie wczesne)? W którym tyg założono Wam karty ciąży? Być może, że na te pytania odpowiedzą mi jedynie już wieloródki -
Fedra, wczoraj chyba widziałam na wątku I trymestr jak dziewczyna napisała, że w 6t3d nie było zarodka, lekarz dał jej tydzień i 7t3d był i zarodek i serducho.
Ja coś czuję, że jutro u mnie też pełnej radości nie będzie, no ale trzeba stawić czoła wyzwaniu..Fedra lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:e to dobrze, ja jutro odbiorę moją betę i polecę do lekarza...
nie wiem czy pytałam, ale kiedy miałyście 1-sze usg ciązowe (takie wczesne)? W którym tyg założono Wam karty ciąży? Być może, że na te pytania odpowiedzą mi jedynie już wieloródki
Kochana usg itd robi się w 7, 8 tc, dopiero jak jest tętno...wtedy też zakłada karte ciązy, inaczej nic....możesz prosić o usg ale zobaczysz tylko taki groszek, jak pęcherzyk nic więcej...
jak chcesz zobaczyć coś wiecej to 7-8 najpewniej 8 no i jeśli chcesz becikowe to musisz byc u lekarza do 10 tyg i najlepiej zeby CI wystawił zaswiadczenie o ciązy :D
Fedra lubi tę wiadomość