X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikogo nie ma.

dziewczyny a co wlasciwie jecie na sniadanie i kolacje? bo ja to tylko kanapki , jakos nie umiem zyc na platkach-:)

ale mzoe sie przestawie ? chociaz na kolacje?')

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nikogo nie ma.

dziewczyny a co wlasciwie jecie na sniadanie i kolacje? bo ja to tylko kanapki , jakos nie umiem zyc na platkach-:)

ale mzoe sie przestawie ? chociaz na kolacje?')

a co złego jest w kanapkach? ciąża to nie choroba :) jesz normalnie :) nie ma jakiejś szczególnej diety :) chyba, że cukrzyca ciążowa jest ale teraz? jedz na co masz ochotę oczywiście z rozsądkiem bo masz jeść dla dwojga a nie za dwoje - to ma być radosny czas a nie wiecznego zamartwiania się!

i myślę, że jeśli któraś ma ochotę oglądać już czy nawet kupować ubranka/łóżeczka/wózki itd to ma do tego prawo i jest to jej sprawa:) jedne dziewczyny czekają do 8-9 miesiąca, inne do 4 a jeszcze inne kupują już w fazie starań:) każdy ma inne podejście, inne przekonania i każdy robi jak uważa:))

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nic nie jest zlego w kanapkach- ja lubie kanapki- ale moze zdrowiej by bylo raz zjesc platki :)

kto chce niech oglada:)

ja kupilam w polowei cyklu ostatniego czapeczke!!:) bo mi sie podobala- a noz sie przyda :)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    na pewno jest fasolinka!

kurcze ja nie ogladam jeszcze w sklepach- ludzie poczekajmy chociaz do 12 tyg!

a i nie moge czytac pamietnikow dziewczyn na ovu czy tam Belly- potem sie stresuje i mysle.

dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine?? bo ja po owulacji mialam brac rano i wieczorem iw sumei jak zrobilam test to nie przestalam ale teraz mysle ze moze to za malo???

Ja biore 200 mg dopochwowo na noc, ale przed zajsciem w ciaze mialam problem z niskim progesteronem. Wczoraj pytalam gina czy mam brac dalej, to powiedzial ze tak, bo widzial na usg jeszcze jakiegos malego krwiaka i ze 2-4 tyg jeszcze bede brala zeby sie wszystko wchlonelo i zarodek do konca zagniezdzil.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki, to ja mam lacznie 100 mg ale u mnie bylo ok wszytsko, to narazie tak bede brac, do wizyty.

bo jak odstawie to roznie moze byc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Jutro ide na badania, we wtorek na wizyte do lekarza.

wrocilam po nocy z pracy, odespalam i wstalam, poszlam cos zjesc. Otworzylam lodowke, poczulam mieso i inne zapachy. Szybko do lazienki. Wymioty 3 razy. Przekrecilo mi zoladkiem.
    teraz mialam ochoten na kapuste kiszona zasmazana. Zrobilam sobie. Pycha.
    jeszcze marchewke gotowana jutro zrobie z zasmazka.

ehh a i tak sie ciesze ze jestem w ciazy. Mimo wszystkko <3 szkoda ze nie moge jesc za bardzo :-( staram sie jak moge...

teraz czekamy z malzem na pizze bo nam sie strasznie chcialo <3
    I sos czosnkowy !!! Mhmmm...

ja mialam ok progesteron ale biore 100 mg luteiny pod jezyk. 2 x 2 tabletki.

relge6yd309xm1zq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze nie dopisałas :P

Gdansk, 22lata, tp ~5luty

wracajac do becikowego to mnie lekarka wczoraj tez nastraszyla ze do 10tc musze sie gdzies umowic zeby dostac, ale w tamtej przychodni maja terminy dopiero na lipiec wiec nie da rady, no wiec udalo mi sie umowic na przyszly tydzien gdzie indziej ale mam tez wizyte u takiej pani doktor na lipiec wlasnie gdzie bardzo chcialabym chodzic wiec czy orientujecie sie czy moge na pierwsza wizyte pojsc do jednego lekarze, zalozyc karte ciazy itp i od nastepnej juz do konca chodzic do innego czy nie za bardzo ?

albo druga opcja czyli pojsc prywatnie na jedna wizyte "odhaczyc" w zwiazku z tym becikowym i pozniej isc dopiero w lipcu jak juz jestem umowiona ?? i w razie jak mi dadza w prywatnej przychodni skierowania na badania to ja je sobie moge normalnie zrobic na nfz gdziekolwiek?? bo z tego co pisalyscie to widze, ze tak a slyszalam, ze nie mozna ale od osob, ktore nie sa pewne hehe

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie no nic nie jest zlego w kanapkach- ja lubie kanapki- ale moze zdrowiej by bylo raz zjesc platki :)

kto chce niech oglada:)

ja kupilam w polowei cyklu ostatniego czapeczke!!:) bo mi sie podobala- a noz sie przyda :)

na pewno się przyda:) a ja wiem czy płatki zdrowsze?? musli własne pewnie tak ale płatki z cukrem i polepszaczami?? na pewno nie są zdrowsze od chlebka razowego czy pełnoziarnistego, z masełkiem, wędlinką czy serem żółtym, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką itp...

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wiec czy orientujecie sie czy moge na pierwsza wizyte pojsc do jednego lekarze, zalozyc karte ciazy itp i od nastepnej juz do konca chodzic do innego czy nie za bardzo ?

albo druga opcja czyli pojsc prywatnie na jedna wizyte "odhaczyc" w zwiazku z tym becikowym i pozniej isc dopiero w lipcu jak juz jestem umowiona ?? i w razie jak mi dadza w prywatnej przychodni skierowania na badania to ja je sobie moge normalnie zrobic na nfz gdziekolwiek?? bo z tego co pisalyscie to widze, ze tak a slyszalam, ze nie mozna ale od osob, ktore nie sa pewne hehe

tak, karta i zaświadczenie nie musi być od lekarza który będzie prowadził ciążę - masz prawo lekarza zmienić itd - to nei ma nic do rzeczy - tylko to musi być - często też lekarze wystawiają to po 10tc (np 12-13) z datą wsteczną :) więc nie ma większego problemu

co do drugiego pytania jeśli masz skierowanie od lekarza prywatnego to na nfz nie zrobisz - musisz płacić a dziewczyny robią tak, że chodzą do prywatnego i na nfz i od tego na nfz robią badania za darmo wtedy

zpbnio4p92q84lda.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie mdłości? Mnie od paru dni męczą i nie wiem dosłownie co robić. Cały czas mam uczucie ssania w żołądku i jak nie zjem jest mi niedobrze i jak zjem tez a jem tyle co wróbelek. :/ Nie wymiotuję ale czuję się fatalnie! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam, ale ja mam dopiero 4t 4d,
    kiedy Ci sie zaczelo?

podobno imbir pomaga,
    a moja koezanka nosila ze soba wszedzie biala bulke i ja podgryzala poprostu jak zaczynala ja ssac i mdlic

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od trzech dni tak wzięło. Masakra. Jem naprawdę malusio jak potrafiłam przed ciążą zjeść 7/8 pierogów tak wczoraj 4 pierogi jadłam przez pół godziny a to niedobrze mi się robiło za chwilę było ok. Potem nagle najedzona. Aj.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije dużo wody z cytryną i rano przed wstaniem z łóżka zjem pare migdałów ale to chwilowe bo mam tak cały dzień ;/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze sprobuj z ta bulka, nie wiem.

pewnie ten tydz i nastpeny to jescze potrwa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mnie od trzech dni tak wzięło. Masakra. Jem naprawdę malusio jak potrafiłam przed ciążą zjeść 7/8 pierogów tak wczoraj 4 pierogi jadłam przez pół godziny a to niedobrze mi się robiło za chwilę było ok. Potem nagle najedzona. Aj.
    kup sobie herbatniki - nawet te małe petitki - jak tylko czujesz że mdli to schrup jednego i powinno być lepiej - mdli często z głodu a jeść nie można a taka mała przegryzka bardzo pomaga

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mnie tylko w tej ciąży przeraża?? zima z brzuchem! w poprzednią zaszłam zimą, w wakacje miałam ostatni trymestr i rodziłam we wrześniu - zero problemu z ubraniami - krótkie portki zwykłe wtedy wchodziły z elastycznym pasem na brzuchu, legginsy, tuniki i jakoś się przechodziło a teraz?? typowo ciążowe trzeba będzie kupować - kilka par ciepłych portek, jakieś swetry/bluzy, kurtka! masakra! i to w sumie tylko na jeden sezon bo bluzki, swetry porozciągają się na brzuchu i będą nie do założenia bez brzucha... i to chodzenie po śniegu, lodzie ogólnie po śliskim tym kaczym chodem z zaburzoną równowagą i przesuniętym środkiem ciężkości....

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy sie suwac:)

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta melduje posłusznie ze:

BETA 4705,96
    PROGESTERON 27,3

UFFFFFFFFFFF :):):):)

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to duzo!:)
    na pewno jestes w 5 tyg?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dużo , też mi sie tak wydaje....chodź mam przedział do 225 000 od 1-10 tyg ! wiec to akurat norma ale tez mi sie zdaje ze duza....no raczej na pewno, ostatnią @ miałam 12.05 !! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ