X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikogo nie ma.

dziewczyny a co wlasciwie jecie na sniadanie i kolacje? bo ja to tylko kanapki , jakos nie umiem zyc na platkach-:)

ale mzoe sie przestawie ? chociaz na kolacje?')

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nikogo nie ma.

dziewczyny a co wlasciwie jecie na sniadanie i kolacje? bo ja to tylko kanapki , jakos nie umiem zyc na platkach-:)

ale mzoe sie przestawie ? chociaz na kolacje?')

a co złego jest w kanapkach? ciąża to nie choroba :) jesz normalnie :) nie ma jakiejś szczególnej diety :) chyba, że cukrzyca ciążowa jest ale teraz? jedz na co masz ochotę oczywiście z rozsądkiem bo masz jeść dla dwojga a nie za dwoje - to ma być radosny czas a nie wiecznego zamartwiania się!

i myślę, że jeśli któraś ma ochotę oglądać już czy nawet kupować ubranka/łóżeczka/wózki itd to ma do tego prawo i jest to jej sprawa:) jedne dziewczyny czekają do 8-9 miesiąca, inne do 4 a jeszcze inne kupują już w fazie starań:) każdy ma inne podejście, inne przekonania i każdy robi jak uważa:))

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nic nie jest zlego w kanapkach- ja lubie kanapki- ale moze zdrowiej by bylo raz zjesc platki :)

kto chce niech oglada:)

ja kupilam w polowei cyklu ostatniego czapeczke!!:) bo mi sie podobala- a noz sie przyda :)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    na pewno jest fasolinka!

kurcze ja nie ogladam jeszcze w sklepach- ludzie poczekajmy chociaz do 12 tyg!

a i nie moge czytac pamietnikow dziewczyn na ovu czy tam Belly- potem sie stresuje i mysle.

dziewczyny czy ktoras z was bierze luteine?? bo ja po owulacji mialam brac rano i wieczorem iw sumei jak zrobilam test to nie przestalam ale teraz mysle ze moze to za malo???

Ja biore 200 mg dopochwowo na noc, ale przed zajsciem w ciaze mialam problem z niskim progesteronem. Wczoraj pytalam gina czy mam brac dalej, to powiedzial ze tak, bo widzial na usg jeszcze jakiegos malego krwiaka i ze 2-4 tyg jeszcze bede brala zeby sie wszystko wchlonelo i zarodek do konca zagniezdzil.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki, to ja mam lacznie 100 mg ale u mnie bylo ok wszytsko, to narazie tak bede brac, do wizyty.

bo jak odstawie to roznie moze byc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Jutro ide na badania, we wtorek na wizyte do lekarza.

wrocilam po nocy z pracy, odespalam i wstalam, poszlam cos zjesc. Otworzylam lodowke, poczulam mieso i inne zapachy. Szybko do lazienki. Wymioty 3 razy. Przekrecilo mi zoladkiem.
    teraz mialam ochoten na kapuste kiszona zasmazana. Zrobilam sobie. Pycha.
    jeszcze marchewke gotowana jutro zrobie z zasmazka.

ehh a i tak sie ciesze ze jestem w ciazy. Mimo wszystkko <3 szkoda ze nie moge jesc za bardzo :-( staram sie jak moge...

teraz czekamy z malzem na pizze bo nam sie strasznie chcialo <3
    I sos czosnkowy !!! Mhmmm...

ja mialam ok progesteron ale biore 100 mg luteiny pod jezyk. 2 x 2 tabletki.

relge6yd309xm1zq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze nie dopisałas :P

Gdansk, 22lata, tp ~5luty

wracajac do becikowego to mnie lekarka wczoraj tez nastraszyla ze do 10tc musze sie gdzies umowic zeby dostac, ale w tamtej przychodni maja terminy dopiero na lipiec wiec nie da rady, no wiec udalo mi sie umowic na przyszly tydzien gdzie indziej ale mam tez wizyte u takiej pani doktor na lipiec wlasnie gdzie bardzo chcialabym chodzic wiec czy orientujecie sie czy moge na pierwsza wizyte pojsc do jednego lekarze, zalozyc karte ciazy itp i od nastepnej juz do konca chodzic do innego czy nie za bardzo ?

albo druga opcja czyli pojsc prywatnie na jedna wizyte "odhaczyc" w zwiazku z tym becikowym i pozniej isc dopiero w lipcu jak juz jestem umowiona ?? i w razie jak mi dadza w prywatnej przychodni skierowania na badania to ja je sobie moge normalnie zrobic na nfz gdziekolwiek?? bo z tego co pisalyscie to widze, ze tak a slyszalam, ze nie mozna ale od osob, ktore nie sa pewne hehe

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie no nic nie jest zlego w kanapkach- ja lubie kanapki- ale moze zdrowiej by bylo raz zjesc platki :)

kto chce niech oglada:)

ja kupilam w polowei cyklu ostatniego czapeczke!!:) bo mi sie podobala- a noz sie przyda :)

na pewno się przyda:) a ja wiem czy płatki zdrowsze?? musli własne pewnie tak ale płatki z cukrem i polepszaczami?? na pewno nie są zdrowsze od chlebka razowego czy pełnoziarnistego, z masełkiem, wędlinką czy serem żółtym, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką itp...

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    wiec czy orientujecie sie czy moge na pierwsza wizyte pojsc do jednego lekarze, zalozyc karte ciazy itp i od nastepnej juz do konca chodzic do innego czy nie za bardzo ?

albo druga opcja czyli pojsc prywatnie na jedna wizyte "odhaczyc" w zwiazku z tym becikowym i pozniej isc dopiero w lipcu jak juz jestem umowiona ?? i w razie jak mi dadza w prywatnej przychodni skierowania na badania to ja je sobie moge normalnie zrobic na nfz gdziekolwiek?? bo z tego co pisalyscie to widze, ze tak a slyszalam, ze nie mozna ale od osob, ktore nie sa pewne hehe

tak, karta i zaświadczenie nie musi być od lekarza który będzie prowadził ciążę - masz prawo lekarza zmienić itd - to nei ma nic do rzeczy - tylko to musi być - często też lekarze wystawiają to po 10tc (np 12-13) z datą wsteczną :) więc nie ma większego problemu

co do drugiego pytania jeśli masz skierowanie od lekarza prywatnego to na nfz nie zrobisz - musisz płacić a dziewczyny robią tak, że chodzą do prywatnego i na nfz i od tego na nfz robią badania za darmo wtedy

zpbnio4p92q84lda.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie mdłości? Mnie od paru dni męczą i nie wiem dosłownie co robić. Cały czas mam uczucie ssania w żołądku i jak nie zjem jest mi niedobrze i jak zjem tez a jem tyle co wróbelek. :/ Nie wymiotuję ale czuję się fatalnie! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam, ale ja mam dopiero 4t 4d,
    kiedy Ci sie zaczelo?

podobno imbir pomaga,
    a moja koezanka nosila ze soba wszedzie biala bulke i ja podgryzala poprostu jak zaczynala ja ssac i mdlic

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od trzech dni tak wzięło. Masakra. Jem naprawdę malusio jak potrafiłam przed ciążą zjeść 7/8 pierogów tak wczoraj 4 pierogi jadłam przez pół godziny a to niedobrze mi się robiło za chwilę było ok. Potem nagle najedzona. Aj.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije dużo wody z cytryną i rano przed wstaniem z łóżka zjem pare migdałów ale to chwilowe bo mam tak cały dzień ;/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze sprobuj z ta bulka, nie wiem.

pewnie ten tydz i nastpeny to jescze potrwa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mnie od trzech dni tak wzięło. Masakra. Jem naprawdę malusio jak potrafiłam przed ciążą zjeść 7/8 pierogów tak wczoraj 4 pierogi jadłam przez pół godziny a to niedobrze mi się robiło za chwilę było ok. Potem nagle najedzona. Aj.
    kup sobie herbatniki - nawet te małe petitki - jak tylko czujesz że mdli to schrup jednego i powinno być lepiej - mdli często z głodu a jeść nie można a taka mała przegryzka bardzo pomaga

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mnie tylko w tej ciąży przeraża?? zima z brzuchem! w poprzednią zaszłam zimą, w wakacje miałam ostatni trymestr i rodziłam we wrześniu - zero problemu z ubraniami - krótkie portki zwykłe wtedy wchodziły z elastycznym pasem na brzuchu, legginsy, tuniki i jakoś się przechodziło a teraz?? typowo ciążowe trzeba będzie kupować - kilka par ciepłych portek, jakieś swetry/bluzy, kurtka! masakra! i to w sumie tylko na jeden sezon bo bluzki, swetry porozciągają się na brzuchu i będą nie do założenia bez brzucha... i to chodzenie po śniegu, lodzie ogólnie po śliskim tym kaczym chodem z zaburzoną równowagą i przesuniętym środkiem ciężkości....

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedziemy sie suwac:)

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta melduje posłusznie ze:

BETA 4705,96
    PROGESTERON 27,3

UFFFFFFFFFFF :):):):)

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to duzo!:)
    na pewno jestes w 5 tyg?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dużo , też mi sie tak wydaje....chodź mam przedział do 225 000 od 1-10 tyg ! wiec to akurat norma ale tez mi sie zdaje ze duza....no raczej na pewno, ostatnią @ miałam 12.05 !! :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ