X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma za co :D
    a wzorów naprawde jest dużo i człowiek najchętniej by wszystkie kupił ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka jak ktos ma naturalnie, lekko przedluzone to ladnie to wyglada, jesli jeszcze do tego ma swoje ciemne brwi

ale czasem idzie blondynka a rzesy czarne i do brwi prawie to jest kicz..
    :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Chwale się rzęsami - jednak patrząc na nie to dochodzę do wniosku, że ta kosmetyczka spieprzyła robotę. Odstają niektóre w różną stronę i nie potrafię ich 'zaczesać'. Boję się, że je wyrwę - takie mam zdolności, bo jakby inaczej.

http://wrzucaj.net/images/2014/08/07/zdjęcie005DrZ6u.jpg ]

nie widać ich dokladnie, ale wygladaja ślicznie!!!

ile zaplacilas?

angelcia lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    nie widać ich dokladnie, ale wygladaja ślicznie!!!

ile zaplacilas?

Miałam płacić 130zł, ale z racji tego, że robię 'komplet' u tej Pani (tipsy swoje i mamy, brwi, rzęsy, makijaż) to policzyła 100zł.

Sama też zajmuję się dorywczo tipsami, jednak na taką okazję wolę żeby ktoś mi je zrobił, jakoś nie mam głowy do siedzenia nad lampą, pilnikami i żelami.

• Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Miałam płacić 130zł, ale z racji tego, że robię 'komplet' u tej Pani (tipsy swoje i mamy, brwi, rzęsy, makijaż) to policzyła 100zł.

Sama też zajmuję się dorywczo tipsami, jednak na taką okazję wolę żeby ktoś mi je zrobił, jakoś nie mam głowy do siedzenia nad lampą, pilnikami i żelami.

ile to sie trzyma? bo ja nigdy nie robilam, zawsze chcialam, ale ceny jak np 300zl to mnie przerazaja! 130 nie tak zle ale zalezy na jak dlugo :) :)

zjk3p18.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie nie endokrynolog, mój mi powiedział, że teraz decyduje ginekolog. Ona powiedziała mi jeszcze dzisiaj, że nic mam nie brać tylko jeść dużo owoców i warzyw, bo witaminy są sztuczne a teraz jest tyle owoców że mam jeść, No tak mi mówi, wiec ja się stosuję, moja siostra jest farmaceutą i zna to wszystko troszkę od innej strony, i po prostu mówi szczerze to jest napędzanie koncernów farmaceutycznych itp, więc ja jej opinię uważam za szczerą, ale mówię to moja opinia i ja się stosuję, nie neguję innych, że mają nie brać.

A co do tej tarczycy to chyba też są różne rodzaje, ja np nie mogę nad morze za bardzo bo też jest jod.
    Sewerynka wrote:
    A dlaczego nie pozwoliła ? To chyba endokrynolog musi zdecydować :)?

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    ile to sie trzyma? bo ja nigdy nie robilam, zawsze chcialam, ale ceny jak np 300zl to mnie przerazaja! 130 nie tak zle ale zalezy na jak dlugo :) :)

zapewne w zależności od zdolności osoby, która to wykonuje.. myśle, że z 3 tyg..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak mnie mdli dzis-- a jeszcze do 19 w pracy..

rano codziennie wymioty- kurcze kiedy ja bede normalnie jesc i sie czuc??
    wiem, jest lepiej ale no jednak.

w ogole ktoras z was jeszcze wymiotuje??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie mam pytanie

nie wzielam dzis rano euthyroxu to znaczy bylam pewna ze wzielam a pozniej spojrzalam w opakowanie i nie wzielam napewno bo kupilam 3 dni temu nowe i brakuje tylko dwoch tabletek

no i jak myslicie moge teraz wziac ? ogolnie jadlam okolo 13,14 godziny bulke, pozniej chlodnik i na koniec jednego nalesnika z twarogiem

powinnam wziac dzis rano euthyrox 75 ale zostal mi jeszcze jeden listek 50 wiec moge wziac dwa razy po 50 zamiast 75

i tak sobie mysle, ze moze wezme teraz jakos setke? i nic nie bede jadla do wieczora ? kurcze ile czasu taki nalesnik i chlodnik sie moze trawic?

i tak sie nie wchlonie tak jak powinno dlatego pomyslalam zeby wziac setke zamiast 75

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:56

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SŁONECZNA :) własnie wracam od internisty bo wpisala mi konsultacje internistyczna z tylu karty ciazy i sie tez pytalam o to skierowanie i powiedziala, ze ona czegos takiego nie moze wypisac, jedynie ginekolog jesli juz, i ze ona na moim miejscu by zrobiła tą awidność

bylam tez ostatni raz u stomatologa, rok temu mialam praktycznie w kazdym zebie dziure, 3 kanalowe i 3 do wyrwania a dzisiaj mi dentystka pogratulowala że udalo mi sie wyleczyc wszystkie zeby :) i wpisala mi z tylu karty ciazy, ze "sanacja jamy ustnej zakonczona"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:02

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale chociaz sprobowalas- moze nie moze dac skierowania.

ja nie mam wpisow internisty na karcie ani stomatologa

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no ale chociaz sprobowalas- moze nie moze dac skierowania.

ja nie mam wpisow internisty na karcie ani stomatologa

ale tam z tylu karty ciazy jest konsultacja internistyczna, konsultacja stomatologiczna i konsultacja specjalistyczna i hospitalizacja

i dwoch roznych ginekologow kazalo mi isc po wpis z tylu ksiazeczki

a że ja mam przychodnie z internista ktory jest pediatra i leczy mnie od podstawowki jakies 15metrow od domu to poszlam po wpis

a stomatolog to przy okazji bo przez ostatnie pol roku i tak srednio dwa do czterech razy w miesiacu bylam u dentysty

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba mam inna karte- w domu zobacze ale nic nei mowil ze mam isc do internisty

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://annonavita.blogspot.co.uk/2010/12/jak-dugo-pokarm-pozostaje-w-zoadku.html?m=1

wedlug tej tabelki to juz mam pusty zoladek, poczekam dla pewnosci jeszcze godzine i zjem setke euthyroxu i nic nie zjem do wieczora czyli 2,3godziny po zażyciu dla pewnosci i mam nadzieje, ze bedzie okej ... a rano z powrotem wezme 75mg, mam nadzieje że wyjdzie na to samo...

eh ciagle tylko ta głodówka...

jak któraś sie na tym zna i ma jakąś porade to prosze o pomoc :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/31329173950559670439.jpg

u mnie to tak wyglads

zjk3p18.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel poczekaj- jak masz zalecone brac? tylko 75 mg rano? czy wieczorem tez jeszcze??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zlecone mam 75mg rano na czczo i po wzieciu minimum 30min odczekac z jedzeniem i piciem ale ja czekam z 1,5h żeby sie lepiej wchłonelo

a dzisiaj w ogole nie wzielam!!

euthyroxu sie chyba w ogole nie bierze wieczorem, chyba zawsze rano i na czczo

i dlatego chce wziac 100 zamiast 75mg i tak za godzine jak mi sie strawi sniadanio obiad z godziny 13:30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:25

zjk3p18.png

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bierze mnie przeziębienie, co ja mam zrobić dzisiaj wyjeżdżamy na wczasy. siostra mi mówi że syrop prawoślazowy a wy co brałyście ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mozesz wziac wiekszej dawki!

posluchaj nawet jak zapomnialas nic nie pwoinno sie dziac- bo to sie gromadzi w organizmie.

mysle ze niekotrzy by powiedzieili ze moglabyus wziac dopiero rano normalna dawke ( wiem ze lekarze glowy nie urywaja jak sie pominie tabletke z euthyroxu) ale gdybym ja byla na Twoim miejscu albo gdybys byla psem:)

to kazalabym Ci teraz nie jesc i wziac poranna dawke teraz. nie wieksza tylko pominieta.

a rano normalnie znowu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest jeszcze tak pozno.. spokojnie:)
    i nie wiem dlaczego chcialas wziac 100 skoro masz zalecone 75mg??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:30

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ