Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
angelcia wrote:Chwale się rzęsami - jednak patrząc na nie to dochodzę do wniosku, że ta kosmetyczka spieprzyła robotę. Odstają niektóre w różną stronę i nie potrafię ich 'zaczesać'. Boję się, że je wyrwę - takie mam zdolności, bo jakby inaczej.
http://wrzucaj.net/images/2014/08/07/zdjęcie005DrZ6u.jpg ]
nie widać ich dokladnie, ale wygladaja ślicznie!!!
ile zaplacilas?
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVel wrote:nie widać ich dokladnie, ale wygladaja ślicznie!!!
ile zaplacilas?
Miałam płacić 130zł, ale z racji tego, że robię 'komplet' u tej Pani (tipsy swoje i mamy, brwi, rzęsy, makijaż) to policzyła 100zł.
Sama też zajmuję się dorywczo tipsami, jednak na taką okazję wolę żeby ktoś mi je zrobił, jakoś nie mam głowy do siedzenia nad lampą, pilnikami i żelami. -
angelcia wrote:Miałam płacić 130zł, ale z racji tego, że robię 'komplet' u tej Pani (tipsy swoje i mamy, brwi, rzęsy, makijaż) to policzyła 100zł.
Sama też zajmuję się dorywczo tipsami, jednak na taką okazję wolę żeby ktoś mi je zrobił, jakoś nie mam głowy do siedzenia nad lampą, pilnikami i żelami.
ile to sie trzyma? bo ja nigdy nie robilam, zawsze chcialam, ale ceny jak np 300zl to mnie przerazaja! 130 nie tak zle ale zalezy na jak dlugo -
No właśnie nie endokrynolog, mój mi powiedział, że teraz decyduje ginekolog. Ona powiedziała mi jeszcze dzisiaj, że nic mam nie brać tylko jeść dużo owoców i warzyw, bo witaminy są sztuczne a teraz jest tyle owoców że mam jeść, No tak mi mówi, wiec ja się stosuję, moja siostra jest farmaceutą i zna to wszystko troszkę od innej strony, i po prostu mówi szczerze to jest napędzanie koncernów farmaceutycznych itp, więc ja jej opinię uważam za szczerą, ale mówię to moja opinia i ja się stosuję, nie neguję innych, że mają nie brać.
A co do tej tarczycy to chyba też są różne rodzaje, ja np nie mogę nad morze za bardzo bo też jest jod.
Sewerynka wrote:A dlaczego nie pozwoliła ? To chyba endokrynolog musi zdecydować ?MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
nick nieaktualny
-
sluchajcie mam pytanie
nie wzielam dzis rano euthyroxu to znaczy bylam pewna ze wzielam a pozniej spojrzalam w opakowanie i nie wzielam napewno bo kupilam 3 dni temu nowe i brakuje tylko dwoch tabletek
no i jak myslicie moge teraz wziac ? ogolnie jadlam okolo 13,14 godziny bulke, pozniej chlodnik i na koniec jednego nalesnika z twarogiem
powinnam wziac dzis rano euthyrox 75 ale zostal mi jeszcze jeden listek 50 wiec moge wziac dwa razy po 50 zamiast 75
i tak sobie mysle, ze moze wezme teraz jakos setke? i nic nie bede jadla do wieczora ? kurcze ile czasu taki nalesnik i chlodnik sie moze trawic?
i tak sie nie wchlonie tak jak powinno dlatego pomyslalam zeby wziac setke zamiast 75Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:56
-
SŁONECZNA własnie wracam od internisty bo wpisala mi konsultacje internistyczna z tylu karty ciazy i sie tez pytalam o to skierowanie i powiedziala, ze ona czegos takiego nie moze wypisac, jedynie ginekolog jesli juz, i ze ona na moim miejscu by zrobiła tą awidność
bylam tez ostatni raz u stomatologa, rok temu mialam praktycznie w kazdym zebie dziure, 3 kanalowe i 3 do wyrwania a dzisiaj mi dentystka pogratulowala że udalo mi sie wyleczyc wszystkie zeby i wpisala mi z tylu karty ciazy, ze "sanacja jamy ustnej zakonczona"Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:02
-
słoneczna 85 wrote:no ale chociaz sprobowalas- moze nie moze dac skierowania.
ja nie mam wpisow internisty na karcie ani stomatologa
ale tam z tylu karty ciazy jest konsultacja internistyczna, konsultacja stomatologiczna i konsultacja specjalistyczna i hospitalizacja
i dwoch roznych ginekologow kazalo mi isc po wpis z tylu ksiazeczki
a że ja mam przychodnie z internista ktory jest pediatra i leczy mnie od podstawowki jakies 15metrow od domu to poszlam po wpis
a stomatolog to przy okazji bo przez ostatnie pol roku i tak srednio dwa do czterech razy w miesiacu bylam u dentysty
-
http://annonavita.blogspot.co.uk/2010/12/jak-dugo-pokarm-pozostaje-w-zoadku.html?m=1
wedlug tej tabelki to juz mam pusty zoladek, poczekam dla pewnosci jeszcze godzine i zjem setke euthyroxu i nic nie zjem do wieczora czyli 2,3godziny po zażyciu dla pewnosci i mam nadzieje, ze bedzie okej ... a rano z powrotem wezme 75mg, mam nadzieje że wyjdzie na to samo...
eh ciagle tylko ta głodówka...
jak któraś sie na tym zna i ma jakąś porade to prosze o pomoc -
http://www.iv.pl/images/31329173950559670439.jpg
u mnie to tak wyglads -
no zlecone mam 75mg rano na czczo i po wzieciu minimum 30min odczekac z jedzeniem i piciem ale ja czekam z 1,5h żeby sie lepiej wchłonelo
a dzisiaj w ogole nie wzielam!!
euthyroxu sie chyba w ogole nie bierze wieczorem, chyba zawsze rano i na czczo
i dlatego chce wziac 100 zamiast 75mg i tak za godzine jak mi sie strawi sniadanio obiad z godziny 13:30Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:25
-
dziewczyny bierze mnie przeziębienie, co ja mam zrobić dzisiaj wyjeżdżamy na wczasy. siostra mi mówi że syrop prawoślazowy a wy co brałyście ?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
nie mozesz wziac wiekszej dawki!
posluchaj nawet jak zapomnialas nic nie pwoinno sie dziac- bo to sie gromadzi w organizmie.
mysle ze niekotrzy by powiedzieili ze moglabyus wziac dopiero rano normalna dawke ( wiem ze lekarze glowy nie urywaja jak sie pominie tabletke z euthyroxu) ale gdybym ja byla na Twoim miejscu albo gdybys byla psem:)
to kazalabym Ci teraz nie jesc i wziac poranna dawke teraz. nie wieksza tylko pominieta.
a rano normalnie znowu.