X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny będziecie kupować jakieś chodziki lub jeździki?
    ja nie bede ani chodzika, ani tzw pchacza, pierwsze co kupie z "pojazdow" to rowerek biegowy i widzialam taki rowerek na pedaly wygladajacy jak spdcerowka tzn z koszem na zakupy, budka i raczka, potem sciaga sie ta cala obudowe i jdmst zwykly rowerek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:42

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ortopeda odradza chodzik
    bede miec taki pchacz
    nie wiem jak z tymi skoczkami jest

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dostal potowek :/
    Co robic z tym?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczorajsze i dzisiejsze popoludnie mega marudne,wszyrtko na nie, nawet wieczorem dzis z trudem ja nakarmilam i uspilam, zastanawiam sie o co biega bo zjada ładnie, kupki sa normalne, nie goraczkuje, zabki raczej tez nie bo czemu tylko po poludniu by marudzila? zobacze jutro

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z tego wszystkiego na basen dzis nie poszlam wiec nie bylo cotygodniowego relaksu...za to bylam z mała w kosciele, co prawda na dworze, ale ładnie spala mimo spiewow z glosnika:)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela29, Ty się znasz, pchacze tez są złe? Mi się mega podobają takie małe szkraby jak zasuwaja na rowerku biegowym, na pewno naszemu kupimy, ale to chyba dopiero koło 2. roku życia.
    A takie zabawki na kijku do pchania albo ciągnięcia są ok? O coś takiego

http://www.cudanakiju.pl/Ciagacze_i_pchacze_k465.html

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info... Takie biegowe rowerki są słodkie

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u nas też ostatnio ciężkie popołudnia. Młody wstaje często z płaczem, ogólnie bardziej marudny. Zauważyłam też, ze coraz intensywniej wszystko gryzie. Może zabki będą powoli wychodzić.
    Dzisiaj w ogole Staś malo jadł. Ostatnio praktycznie co dwie godz a tu co 3-4...

Ja tez nie będę kupować żadnego chodzika. Rowerek biegowy pewnie tak, ale to nie prędko.

Ja ostatnio cZuje sie sfrustrowana... Nie mam w ogóle cierpliwości. Zaniedbałam się strasznie i jakoś nie mam motywacji by to zmienić. Wkurza mnie juz ta dieta, bo muszę na prawdę kombinować co przygotowywać by nie jesc ciągle tego samego. Do tego mężowi obiad robię osobno. W domu mam syf i nawet przestało mi to przeszkadzać. Potrzebuję odpoczynku ale nie mam na niego szans. Kocham moje dziecko, ale to siedzenie z nim w domu mnie przytłacza.

c7hyim7.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Marcela29, Ty się znasz, pchacze tez są złe? Mi się mega podobają takie małe szkraby jak zasuwaja na rowerku biegowym, na pewno naszemu kupimy, ale to chyba dopiero koło 2. roku życia.
    A takie zabawki na kijku do pchania albo ciągnięcia są ok? O coś takiego

http://www.cudanakiju.pl/Ciagacze_i_pchacze_k465.html
    ja nie kupie pchacza bo jak dla mnie nijak to nie pomaga w rozwoju ruchowym dziecka, a nawet przeszkadza, jezeli dziecko nie jest gotowe do samodzielnego chodzenia to niech zrobi samo 2-3 kroki i klapnie na pupe niz ma z chodzic z pchaczem i wyglada to zwykle tak ze tulow pedzi z pchaczem ktory jest na kolkach "szybko" w przod, nogi nie nadazaja bo sie jeszcze chwieja i placza i dziecko pochyla sie w przod byle jak stawiajac stopy zeby nadazyc, poza tym kregoslup i stawy nie gotowe na tak dlugie dystanse majac podparcie wytrzymuja wiecej niz sa w rzeczywistosci...o kwesti bezpieczenstwa i ew upadki juz nie wspomne, a dzieci ktore sobie dobrze bjhodza po co maja sie "uwsteczniec" i korzystac z ulatwien, wg mnie takie pchacze sluza dochodzenia ale np dla dzieci czy dorosylych z dysfunkcjami narzadu ruchu a nie zdrowych dzieci, mialam okazje korzystac z "balkonika" po wypadku

a te zabawki na kiju ok dla dzieci chodzacych, na nich dziecko nie oprze ciezaru ciala, sluza zabawie a nie przyspieszaniu nauki chodzenia

Lara 82, Atakasobiejedna, Laurka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uznaje rowerka biegowego, znam mnóstwo rodziców i dzieci, którzy zakupili te cudo techniki i co? Dziecko nie potrafi pedałować na normalnym rowerze. Wg mnie źle rozkładają ciężar ciała, nie potrafią utrzymać równowagi w pozycji nóg "rowerek".

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to moze jednak zeby:-/ zamowilam wczoraj dentibaby i wlozylam dzis gryzaki do lodowki, 25 szczepienie to pediatra zerknie

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też ortopeda odradził chodziki, jeździki, skoczki itd. Ale też nie planowaliśmy kupować. Męża brat korzystał z takich cudów i teraz ma dużo problemów z nogami.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc. Burzowa noc bardzo i Bartuś budził się co godzinę lub dwie. Nie wiem jak dzień przeżyję :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasnął na ręku :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam wszystkie zdjęcia!!!! cudne! wszystkie piękne!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Moj dostal potowek :/
    Co robic z tym?

krochmal lub nadmanganian potasu i nie natłuszczać potówek

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/duzy-kubek-na-dzien-ojca-prezent-dla-taty-karton-i5413183053.html ten z zdjęcia głównego

czy

http://allegro.pl/kubek-taty-prezent-dzien-ojca-najlepszy-tata-m-i5449295016.html

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Chciałam się was cos zapytać tylko proszę nie myslcie ze cos wymyslam Piotrusiowi, jest to dość charakterystyczne i chciałam wiedzieć czy to norma czy tylko on tak ma.

Zaczął ostatnio bardzo ruszać raczkami i tak macha nimi więcej prawa rączką , normalnie jakby bil się, lub jak jemy to tak potrafi nią machac i nóżka do tego.
    Oprócz tego i to nie wiem czy dzieci tak maja? Cały czas chce cos złapać prawa rączką, tak zaciska i puszcza zaciska i puszcza.

I teraz czasem mam wrażenie ze wygląda to jak nerwowy tik, ale nie wiem może to normalne dla tego etapu?

Jak jest u was?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Chciałam się was cos zapytać tylko proszę nie myslcie ze cos wymyslam Piotrusiowi, jest to dość charakterystyczne i chciałam wiedzieć czy to norma czy tylko on tak ma.

Zaczął ostatnio bardzo ruszać raczkami i tak macha nimi więcej prawa rączką , normalnie jakby bil się, lub jak jemy to tak potrafi nią machac i nóżka do tego.
    Oprócz tego i to nie wiem czy dzieci tak maja? Cały czas chce cos złapać prawa rączką, tak zaciska i puszcza zaciska i puszcza.

I teraz czasem mam wrażenie ze wygląda to jak nerwowy tik, ale nie wiem może to normalne dla tego etapu?

Jak jest u was?

ja myślę, że to normalne, u nas też tak jest

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna cieszę się ze się wszystko udało i ze masz chrzciny juz za sobą.

Jeśli chodzi o odparzenia, to u nas juz niestety pieluszkowe zapalenie skory i musiała zastosować pimafucort, bo nic nie dało rady. Juz po pierwszym stosowaniu jest lepiej. Dziś w nocy smarowalam drugi raz.
    Dodatkowo cały czas smaruje duże ilości tej violi f18 jest naprawdę dobra i mam wrażenie ze skora się regeneruje po niej.

Dziś mam wielki dzień bo jedziemy z Piotrusiem sami autem do lekarza. Boje się tej podróży bo albo będzie ok albo staniemy i będziemy płakać razem. No nie mam wyjścia do lekarza musimy iść a tata nie da rady wyjść z pracy.

Edit. I cały czas mamy pieluszki moltexa i pod wieczór z 3-4h jest bez pieluszki i siusia w Tetry i ręczniki leżąc z tatusiem na łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 08:38

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3087 3088 3089 3090 3091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ