Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa
Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd...
Tylko czy 9 tc to nie za wcześnie na detektor? Mój mąż mówi że zwariowałam już i szukam dziury w całym... Mimo że wg usg ciąża starsza o tydzień... -
Pianistka strasznie współczuję stresu, ile bierzesz tej luteiny? Ja brałam duża dawkę 200 mg na noc na początku, bo miałam problem z progesteronem. Jak coś to pisz na pw, to Ci wyślę 2 opakowania, bo mi zostały.
Co do detektora, to chyba możliwe, skoro znalazł tętno, myśl pozytywnie, ściskam! -
Hej a my wstalismy 4.16..
Nie wiem czemu on tak wstaje
A cmokaniw co chwile nad ranem!
Lara, pytalam o owoce glownie Ciebie bo wiem ze przestrzegasz diety i sie zastanawaialam jakie owoce..
Wczoraj zjadlam troche truskawek i nie mial czerwonych polikow;)) i jadlam mleczne. Czyli nie mleko.
To bedzie ciezki dzien..
-
Witam.
U nas noc nie za bardzo przespana ale to dlatego, ze co rusz Natus sie przebudzal, musialam mu zmieniac pozycje i podawac smoczka ale ciezko mu sie oddychalo przez katarCo prawda nie plakal i brak goraczki. O 3 strzelil kupsko i musialam go przebierac. Dzis na 17 do lekarza.
Aha no i do tego Natan ma znow czerwone krostki w tym samym miejscu na buzi. Chyba komary go nie gryza idealnie w te same miejsca. Kurcze mam nadzieje, ze to nie alergia na cos... -
Dorocia przeanalizuj co jadlas. U nas ostatnio albo sok vitaminka( nigdy nie pije ale chcialo mi sie) albo almette chrzanowy lub jeszcze nowy kocyk- dostalismy a nie wypralam go i maly lezal na nim na brzuchu.
Agaa moj tez pare razy doslownie sie przekrecil. Reka mu przeszkadza. Pare razy go popchnelam zeby zalapal. Trzeba duzo klasc na brzuchy bo nie bedzie chcial. Najpierw ma bok go poturlac;) -
Luteiny biorę 2x100...
Atakasobiejedna,, dziękuję za chęć pomocymam jeszcze 120 tabletek więc na te 3-4 tygodnie wystarczy...
Spróbuję umówić się do ginekologa wcześniej...
zwłaszcza że piersi przestały mnie boleć a do tej pory bolały...
Z tym progesteronem to masakra... nikt mi go nawet nie zbadał... biorę tak na pałę bo wiem że kiedyś był z tym problem.
Wczoraj po powrocie z pogotowia zaczęłam plamić jeszcze mocniej a teraz sucho, przez noc wkładka czysta... pewnie stres to nasila bo na pogotowie jechałam zielona na twarzy -
Dzień Dobry, rozpoczynamy pierwszą drzemkę. Dziś pospałyśmy do 7! Szok
Zwykle pobudka 5:40-6:00
Krzesełko do karmienia już do nas jedzie, jeszcze myślę nad kojcem cały czas...
No i umówiłam się z Toczyńską na prywatną wizytę (taką kontrolną) - jakoś do niej mam największe zaufanie - chce zapytać o wszystko - zapisać się do jej przychodni na NFZ i podpytać - może by kogoś poleciła w Medicover albo Luxmed - bo tam będziemy chodzić chociaż po skierowania na badania różne (USG) i do specjalistów na pewno... Ehhh, ciężko z tymi pediatrami...
-
Gosiak my w sr idziemy na szczepienie. Ciekawe co powie dr na wyniki krwi bo maly ma toxo dodatnie ale Igg. Ja mialam bardzo duze.
No i ma obnizone neutrofile itd. Kolezanka diagnosta mowila ze to normalne u niemowlat i tez tak czytalam. ZobacYmy
Zelaza tez nie daje a kazala..
Nie chce juz pobran krwi. Ostatnio z glowki to byl dramat. Nie chce juz nic!
Juz sie nachodzilam ..
Wczoraj zrobilam kluski slaskie i bitki wiec obiadek mamy. Zaraz maly wstanie to bedziemy sie bawic
A potem moze sie uda zawiazac bondolino i pojsc do spozywczaka -
słoneczna 85 wrote:Fajnie jakby moj z raz pospal do 7..
No nic. Bedzie lepiej na pewno!
DziewcZyny czy macie okres? Mam nadz ze dostane jakos sierpien/ wrzesien zeby sie wyregulowalo i dzialam;)
Chcę z nią pogadać właśnie o planach i kp... -
Sloneczna no kurcze wlasnie nie moge znalezc powiazania krostek z moim jedzeniem. Jemu juz 3 raz wyszly. Moze jak bym pisala caly czas co jem a tak to ciezko bo w sumie to ja prawie od poczatku jem wszystko. No nic pediatra to dzis zobaczy i podpowie co robic.
Ja mam fajna doktorowa dla chlopcow. Starsza babka ale ma super podejscie. Zawsze moge do niej zadzw i poradzi co robic, z przyjeciem tez nigdy nie bylo problemu, ostatnio nas miedzy szczepienia wcisnela zeby mlodego przebadac.
Okresu jeszcze nie mam bo tamto krwawienie gin mowil zeby nie traktowac tego jak @. Mi sie do niego nie spieszy ☺ -
Cześć w koncu odpalilam laptopa:-)
WidziaŁam zdjęcia na prywatnym forum.Super extra.
Januszkowa jakaś Ty ładna i Natalka super.
Laurka Luna extra (My też nie włączmy TV bo Piotruś po prostu zahipnotyzowany)
Kasia nurkowanie po prostu szok, jestem pod takim wrażeniem
Bietka Stasiu super gośćkasia_1988, Bietka, Januszkowa lubią tę wiadomość