X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pogotowia. Plamienie krwią wróciło... Lekarz na legevakt powiedział że tak się zdarza bardzo często we wczesnej ciąży ale dobrze będzie jak pójdę do gina w czwartek i zrobię badania...
    Nie chciał mi zrobić USG ale przyniósł detektor tętna płodu i znalazł bicie serca maleństwa :)
    Powiedział że mam wyluzować bo dziecko żyje i spokojnie doczekać do czwartku, zrobić cytologię itd...

Tylko czy 9 tc to nie za wcześnie na detektor? Mój mąż mówi że zwariowałam już i szukam dziury w całym... Mimo że wg usg ciąża starsza o tydzień...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka strasznie współczuję stresu, ile bierzesz tej luteiny? Ja brałam duża dawkę 200 mg na noc na początku, bo miałam problem z progesteronem. Jak coś to pisz na pw, to Ci wyślę 2 opakowania, bo mi zostały.
    Co do detektora, to chyba możliwe, skoro znalazł tętno, myśl pozytywnie, ściskam!

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a my wstalismy 4.16..
    Nie wiem czemu on tak wstaje
    A cmokaniw co chwile nad ranem!
    Lara, pytalam o owoce glownie Ciebie bo wiem ze przestrzegasz diety i sie zastanawaialam jakie owoce..
    Wczoraj zjadlam troche truskawek i nie mial czerwonych polikow;)) i jadlam mleczne. Czyli nie mleko.

To bedzie ciezki dzien..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mnie tez nie bolal brzuch! Nic a nic

Nispe daja zeby wlasnie skurcze nie wystapily. Ja bym wziela

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOj sie przekreca juz z pleckow na brzuszek:) w koncu. Zasem reka przeszkadza

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis tak sie nie wyspalam. Kuba do 4 spal dobrze ale ja cos nie moglam. Lulam go wlasnie na pierwsza drzemke ale cos ciezko idzie :(
    Kupilam wczoraj bondolino

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

U nas noc nie za bardzo przespana ale to dlatego, ze co rusz Natus sie przebudzal, musialam mu zmieniac pozycje i podawac smoczka ale ciezko mu sie oddychalo przez katar :( Co prawda nie plakal i brak goraczki. O 3 strzelil kupsko i musialam go przebierac. Dzis na 17 do lekarza.

Aha no i do tego Natan ma znow czerwone krostki w tym samym miejscu na buzi. Chyba komary go nie gryza idealnie w te same miejsca. Kurcze mam nadzieje, ze to nie alergia na cos...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dalej slabo z tym przekrecaniem. Zaczynam juz sie troche martwic

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia przeanalizuj co jadlas. U nas ostatnio albo sok vitaminka( nigdy nie pije ale chcialo mi sie) albo almette chrzanowy lub jeszcze nowy kocyk- dostalismy a nie wypralam go i maly lezal na nim na brzuchu.

Agaa moj tez pare razy doslownie sie przekrecil. Reka mu przeszkadza. Pare razy go popchnelam zeby zalapal. Trzeba duzo klasc na brzuchy bo nie bedzie chcial. Najpierw ma bok go poturlac;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kupilam w biedronce taki sok tloczony z jablek. 3 litry jakos 10.99 byl drozszy. Moze promocja.
    I rozcienczam z woda troche.
    Owocow praktycznie nie jem wiec taki sok jest ok.

Czekam na brzoskwinie i morele:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteiny biorę 2x100...
    Atakasobiejedna,, dziękuję za chęć pomocy :) mam jeszcze 120 tabletek więc na te 3-4 tygodnie wystarczy...
    Spróbuję umówić się do ginekologa wcześniej...
    zwłaszcza że piersi przestały mnie boleć a do tej pory bolały... :/
    Z tym progesteronem to masakra... nikt mi go nawet nie zbadał... biorę tak na pałę bo wiem że kiedyś był z tym problem.
    Wczoraj po powrocie z pogotowia zaczęłam plamić jeszcze mocniej a teraz sucho, przez noc wkładka czysta... pewnie stres to nasila bo na pogotowie jechałam zielona na twarzy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, rozpoczynamy pierwszą drzemkę. Dziś pospałyśmy do 7! Szok :)
    Zwykle pobudka 5:40-6:00
    Krzesełko do karmienia już do nas jedzie, jeszcze myślę nad kojcem cały czas...
    No i umówiłam się z Toczyńską na prywatną wizytę (taką kontrolną) - jakoś do niej mam największe zaufanie - chce zapytać o wszystko - zapisać się do jej przychodni na NFZ i podpytać - może by kogoś poleciła w Medicover albo Luxmed - bo tam będziemy chodzić chociaż po skierowania na badania różne (USG) i do specjalistów na pewno... Ehhh, ciężko z tymi pediatrami...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jakby moj z raz pospal do 7..

No nic. Bedzie lepiej na pewno!
    DziewcZyny czy macie okres? Mam nadz ze dostane jakos sierpien/ wrzesien zeby sie wyregulowalo i dzialam;)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak my w sr idziemy na szczepienie. Ciekawe co powie dr na wyniki krwi bo maly ma toxo dodatnie ale Igg. Ja mialam bardzo duze.

No i ma obnizone neutrofile itd. Kolezanka diagnosta mowila ze to normalne u niemowlat i tez tak czytalam. ZobacYmy

Zelaza tez nie daje a kazala..

Nie chce juz pobran krwi. Ostatnio z glowki to byl dramat. Nie chce juz nic!
    Juz sie nachodzilam ..

Wczoraj zrobilam kluski slaskie i bitki wiec obiadek mamy. Zaraz maly wstanie to bedziemy sie bawic
    A potem moze sie uda zawiazac bondolino i pojsc do spozywczaka ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Fajnie jakby moj z raz pospal do 7..

No nic. Bedzie lepiej na pewno!
    DziewcZyny czy macie okres? Mam nadz ze dostane jakos sierpien/ wrzesien zeby sie wyregulowalo i dzialam;)
    Ja na razie zero. Ale właśnie mi się trafił termin do mojej ginekolog na sobotę na 8:00 i się zapisałam, bo po porodzie byłam tylko u lekarza, który mi robił mi cesarkę.
    Chcę z nią pogadać właśnie o planach i kp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna no kurcze wlasnie nie moge znalezc powiazania krostek z moim jedzeniem. Jemu juz 3 raz wyszly. Moze jak bym pisala caly czas co jem a tak to ciezko bo w sumie to ja prawie od poczatku jem wszystko. No nic pediatra to dzis zobaczy i podpowie co robic.

Ja mam fajna doktorowa dla chlopcow. Starsza babka ale ma super podejscie. Zawsze moge do niej zadzw i poradzi co robic, z przyjeciem tez nigdy nie bylo problemu, ostatnio nas miedzy szczepienia wcisnela zeby mlodego przebadac.

Okresu jeszcze nie mam bo tamto krwawienie gin mowil zeby nie traktowac tego jak @. Mi sie do niego nie spieszy ☺

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już duzo starsza od waszych a też jie chwyta stópek. jutro neurolog - zapytam czy jest to powód do niepokoju. W ogóle wydaje mi się , że Miśka ma asymetrię bo ma główke zawsze lekko przechyloną w lewą stronę. Jutro się dowiemy.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w koncu odpalilam laptopa:-)

WidziaŁam zdjęcia na prywatnym forum.Super extra.
    Januszkowa jakaś Ty ładna i Natalka super.
    Laurka Luna extra (My też nie włączmy TV bo Piotruś po prostu zahipnotyzowany :-))

Kasia nurkowanie po prostu szok, jestem pod takim wrażeniem :-)

Bietka Stasiu super gość :-)

kasia_1988, Bietka, Januszkowa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez od 2 tyg wypadają włosy jak szalone :-(
    A całą ciąże super rosły i nic nie wypadało. Myślę, że tak musi być i nic na to nie pomoże bo ja biorę dużo suplementów, więc to hormony, jak sie ustabilizują to i włosy przestaną wypadać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mamy iść na szczepionkę drugą dawkę 5 w 1 i już drżę. Kurcze po prostu nienawidzę tego żeby tak się bać szczepionki :-(

No a nie pójdę znowu go kluć i badań krwi robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:11

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3144 3145 3146 3147 3148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ