Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zamówiłam 6 książek, a dodatkowo czekam na BLW i "Po prostu piersią" - kiedy ja to przeczytam?
Z ciekawostek - zamówiłam "drugie dziecko - podręcznik przetrwania"Poczytam najpierw zanim się zabierzemy za robotę
Pia Gizela, dorocia2324, kasia_1988, megg lubią tę wiadomość
-
Dziś mamy szczepienie 2 dawkę 5w1. Oczywiście od rana mam wrażenie że miś ma katar, a w nocy spać nie mogłam. Tak się boje normalnie osiwieje chyba przez te szczepionki i strach przez chorobami
No a dziś ją w stałam z łóżka o 6.30 a misiek spał w najlepsze do 7,30 co oczywiście zamiast cieszyć mnie zmartwilo no bo dlaczego?
Jak naprawdę już głupia jestem -
A ja od jutra - jako, że 1-wszy jutro wprowadzam dietę - wykluczam 5 białych trucizn i zobaczymy jak z wagą. Ambitny plan to 1kgtygodniowo przy takiej diecie. Pieczywo tylko żytnie 100% i tylko na śniadanie i tylko z dzemem bez cukru - generalnie taki Montignac.
A na mini-wakacjach nie będę objadać się goframi tylko rybką i surówką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 12:09
kasia_1988, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Hej my już po szczepieniu. Młody mniej płakał niż ostatnio, inna pielęgniarka,a może już starszy. Teraz Lula i cycusia z buzi nie wypuszcza. No a ją teraz przez 3dni będę obserwowac i non stóp temp. sprawdzać.
Młody waży 7,6kg i pani doc wyczula lewą dolną jedynkę. Ciekawe kiedy się przebije.
I wcale nie musi się nóżkami bawić jeszcze.
Gosiak, kasia_1988, dorocia2324, Atakasobiejedna, Sue, megg, justta lubią tę wiadomość
-
My też już po szczepieniu. Jesteśmy na spacerku. Mała super zniósla szczepienie chyba przez te cudowne plasterki. Dlaczego ja wcześniej nie wpadłam na to. A i waży 6.2 prawie.
Tez pytałam o te nóżki i to nie jest powód do niepokoju że się nie bawią dzieciaczki stopami. Chociaż moja jak zobaczy że ma gole stopy to ciężko mi przebrać pieluszke bo ciągle stopa w buzi. Wyjmuje i się wkurza -
Ja też nie siedzę na FB bo nie mam. I dobrze bo zagladalqabym albo FB albo nasze forum ale wybór byłby i tak oczywisty.
Tez musze zamówić książki.
Również mamy szczeniaczka i znam już wszystkie piosenki na pamięć w kolejności
Gdy śpiewam "głowa ręce nogi i palce stóp..." i pokazuje ma Lili to aż zanosi się ze śmiechu.
Nasze forum strasznie opustoszalo. Kiedyś jak wchodziłam to nie mogłam nadrobić. -
A jaka to strona ba FB? Podacie?
U mnie dzisiaj dzień marudy i okropne ulewaniezabrałam ja do domu moich rodziców, chociaż ich nie ma, ale tak żeby zmienila otoczenie i od razu sie uspokoila. Wrocilysmy do domu i poszla spać. Jakies problemy chyba brzuszkowe dzisiaj. Może dam espuninan jak się nie poprawi.
Leze na kanapie i jem lody miętowe od Grycana- ale dobre! -
Dostaliśmy pilne skierowanie do neurologa, wizyta za 3 tyg... W takim wypadku nie wiem co ze szczepieniem za 2 tyg, będę musiała pewnie walczyć z pediatra żeby przełożyć :]
-
Dorcia wspolczuje problemow ze zdrowiem u Was. Oby sie szybko poprawilo, zebyscie sie w koncu dobrze wszyscy czuli.
Kasia o jakich plasterkach mowa?
Stokrota byly i Tamagotchi i Furby za naszego dziecinstwa. Furby zrobil nagly come back rok czy dwa temu. Osobiscie nigdy mnie nie krecil, za to Tamagotchi lubilam i chetnie bym znowu kupila, gdyby sie pojawily ;]
Ja jestem zombie. Luna miala rewelacyjny tydzien az do soboty. W niedziele zrobila sie znowu kwekajaca a na wieczor okolo 20:30 rozryczaja sie w trakcie jedzenia bez wyraznego powodu (I tak, placze lzami juz od dawna). Wczoraj dokladnie to samo. Jadla od 19:15 do 21:15 (!!) i krzyczala i plakala od 20:30. Jestem przekonana, ze to znowu dziasla, choc zaden zab jeszcze nie wyszedl. Ale tak wszystko mala gryzie, palce swoje gryzie, moje palce tez lapie i wklada do buzi i gryzie. Durny Orajel pomaga na 60 sekundCo dziwne bol nie przeszkadza Lunie jesc, bo jak napisalam wyzej jadla przez blisko dwie godziny: lewa, prawa, lewa + 120 ml z butli! Zasnela w koncu przed 22:00, ja poskladalam pranie i w koncu sama poszlam sie myc. Byla prawie 23 jak szlam spac. Pobudka dwie godziny pozniej :[
Piec pieprzonych jeleni na drodze do pracy i mgla. Tak, Pia Gizela mi tez sie chce narzekac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My idziemy na wesele za 3 tygodnie. Myslalam, ze z dzieckiem (amerykanskie wesela trwaja najpozniej do 23:00), ale juz mi miesiac temu maz powiedzial, ze bobasy nie chodza na wesela i musimy kogos znalezc do opieki na ten dzien.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya