X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widziałam coś takiego, że chciałam zainterweniować, ale w końcu M. mnie powstrzymał. Siedziała na deptaku babcia z trójką dzieci - dwójka jadła gofry a trzecia mogła mieć maks pół roku - jeszcze dobrze nie siedziała i bardzo płakała. Babcia miała ją na kolanach i uwaga - karmiła bitą śmietaną z gofra a raczej wciskała jej ją na siłę. Nie wiem czy to robiła, żeby ją uspokoić czy też mała zaczęła płakać z powodu tej śmietany, ale byłam w szoku!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny! Nie nadrobie was - ostatnio nie ogarniam tego wszytskiego. Nie wyrabiam sie normalnie. Sprzatanie, opieka, zakupy gotowanie,praca - to za dużo dla mnie. Maż wraca póxno, cały dzień siedzę sama poprostu nie daje rady...... ehhh teraz jeszcze te upały........
    Byłam w tym tyg u ortopedy - i z bioderkami wszytsko ok, wczoraj byłam u fizjoterapeuty więc nie jest xle ale mam dalej ćwiczyć. Głównie leżenie na boczku i obraanie się w leżeniu na brzuszku. Grześ zaczyna powoli łapać stópki - może jeszcze szały nie ma ale się tym zaczyna interesować. Ehhh martwię się tym, że sie nie smieje na głos.......

Dziewczyny karmiące cycem - podajecie wode albo herbatki? Nie wiem jak mam nauczyc Grzesia picia z butelki. Masakra po prostu wypluwa smoczek. Czasami zaciagnie ale generalnie jest na nie. Wiem, że umie bo jak był głodny to pił......
    Jak z wprowadzaniem nowych pokarmów? Niedługo zacznępodoawac soczek z marchewki.

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, masakra, ciekawe czy matka tego dziecka wie o tym :/ Chociaż pamiętam aferę na blogu babki która się chwaliła ze jej kilku miesięczne dziecko je kabanosy i ogórka kiszonego...

Sylwia, spróbuj doidy cup, zdrowsze dla zębów i polecany przez logopedow, nie wszystkie dzieci muszą pić z butelki ;) Nawet jak teraz nie zalapie to później Ci się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:46

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mój też nie łapie jeszcze stóp, raz przez przypadek to zrobił, ma czas. Nauczył się niestety piszec na wysokich tonach, fascynuje go ten dźwięk, sąsiedzi chyba pomyślą ze go ze skóry obdzieramy...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brak słów do takich ludzi

my po spacerze, trzeba lulać do spania ;)

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej;) dzis mija 5 miesiecy od narodzin mojej niuni;) dokladnie o 10.43:)
    Nasze malenstwo
    -przewraca sie pieknie z pleckow na brzuszek,
    - lapie za nozki, podpiera sie wysoko raczkami,
    -smieje sie w nieboglosy ,
    -gada gada. Gada a raczej nieraz az sie drze bo jak z kims rozmawiamy to nas wrecz przekrzykuje tym swoim gadaniem ;)
    - przesypia pieknie noce
    -macha jak dzikus rekami i nozkami wrecz sie bije :p
    - jest bezzebna ;)
    - ze sloiczkow mamy za soba juz sporo: marchewka, brokuly, groszek, dynia, kalafior, marchewka z ziemniakami, dynia z ziemniakami, pasternak, jablko, gruszka, morele, sliwki rety juz nawet nie wiem co jeszcze ;)
    - pediatra byla u nas przedwczoraj to mowila ze mala super rosnie i sie rozwija pieknie wiec chyba najlepsze co rodzic moze uslyszec ;)

Malo pisze bo cale dnie jestesmy poza domem , ciagle spacerujemy jak tylko mala zje obiadek o 12 w formie sloiczka i butelki to ruszamy i wracamy przed kapiela o 20 :) nawet ostatnio trafil sie dzien ze byla wiecej w wozku niz na raczkach:) wczoraj postanowilismy sprobowac czegos nowego dla malej i pojechalismy na plaze :) o dziwo bylo fantastycznie;) bylismy od 13-16 potem spacer do 19, na plazy mala ciagle lezala na macie w zasadzie nawetna raczkach
    Prawie nie byla, chyba jej sie podobalo;) bylismy w sopocie tam sa bezplatne parasole wiec mala miala ciagle cien a my sie grzalismy bo pol maty bylo w cieniu a pol na sloncu ;) dzis jedziemy znowu i jutro tez ;) tyle ze dzis ma byc mega goraco wiec moze uda sie nam posiedziec do wieczora na plazy jesli podloze nie bedzie za zimne dla malej ;)
    W poniedzialek jedziemy do rewala i mamy zamiar wyjechac max o 5 rano bo niestety mala nam w aucie czasem spi a czasem jest ryk ze lzami taki ze serce sie kroi.. Wiec musimy to zminimalizowac ;) to chyba tyle co u nas

megg, Lara 82, kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ze bylo putanie o sztucce ikubki no wiec my mamy lyzeczki tomee tipee i talerzyki trojkatne, kubek njekapek mam mam baby od 4m ale nie polecam bo twardy ustnik ma... Drugi mam aventu od 4 m i poki co tez srednio mala z niego chce pic... Mam tez doidy ale narazie nie umiem z niego podac chyba... Krzeselka do karmienia nie mamy rozwazamy stokke ale jeszcze w fazie rozgladania.. Kolezanka ma chicco polly magic i bardzo poleca

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella pozazdrościć

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.opole.gazeta.pl/opole/1,106515,18292580,Trauma_na_porodowce__Na_koniec_szpital_wystawil_fakture.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=najpopularniejsze

Ja pierdziele,co za znieczulica :/ Cieszę się że byłam tylko raz na Ip i nie musiałam leżeć w szpitalu :]

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz zaliczylysmy 2 spozywczaki i dom moich rodziców. Natalia uwielbia jeździć w samochodzie, nawet upaly jej nie przeszkadzają. To mala podróżniczka. Kolo 17 pojedziemy jeszcze do teściów. W końcu sie przekonałam i jeżdżę z nią sama w samochodzie. Teraz śpi, o 13 wypada jedzenie wiec tego na pewno nie prześpi :)
    U mnie przekręcanie na brzuszek tylko przypadkiem 3 razy może bylo. Za stopki też się nie lapie.
    Od kilku dni przed pierwsza drzemka wychodzimy na taras na huśtawkę i zasypia mi na rękach. To fajny relaks dla Natalki i dla mnie tez :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    http://m.opole.gazeta.pl/opole/1,106515,18292580,Trauma_na_porodowce__Na_koniec_szpital_wystawil_fakture.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=najpopularniejsze

Ja pierdziele,co za znieczulica :/ Cieszę się że byłam tylko raz na Ip i nie musiałam leżeć w szpitalu :]
    No ją leżała dwa razy trzeci przy porodzie i nie było tak źle. Na szczescie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow i butelek jrstem tego samego zdania co Ataksobiejedna. Moj Stas nie toleruje smoczka pod zadna pistacia. Nie bede mu wciskac na sile. Kupie pozniej doidy cup.

Bylam dzisiaj na usg tarczycy. Hashimoto raczej nie mam :-) pozniej pojechalismy do zlotych taradoe i kupilam dobie dwie koszulki na lato :-)

Tetaz usypam cycem syna i zaraz lece mezowi obiad zrobic.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi butelkami to chillout. Naucza się później.
    Mam przykłady u koleżanek i szwagierki. Około 8 miesiąca dzieci zalapaly.
    Ją tam dam i flache i kubek.
    Sama do 6 roku życia pilam rano mannę z butelki bo była to dla mnie wielką przyjemnośc. Z talerza nie chciałam.
    Zeby mam proste jak od linijki i nigdy nie miałam z nimi problemów.

Zobaczycie dacie flache ale później :-)

Będzie jak z katarkiem do odkurzacza :-) :-) nie nie a teraz jednak tak :-)

Ją się nie zarzekam, slucham tych co maja już dzieci. :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:12

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doidy Cup fajny ale na spacery butelka najszybciej

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na spacery butelka, ale np 360 stopni lub ze slomka :-) jezeli mlody do tej pory nie toleruje smokow, to juz nie bede mu ich dawac (msm nadzieje :-))

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka no pewnie jak nie chcesz.
    Ja mam nowe butelki aventu i chce wykorzystać ;-)
    Oczywiście zobaczymy jak będzie. No bo myślę że mm będzie pil z flachy.

O ile będzie chciał mleko. Bo są takie dzieci że nie chcą. No ale jak od cyca odstawie to spróbuje dawać mleko mm.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój normalnie nie chce mm ale dzisiaj był juz tak głodny że zjadł bez szemrania i nie było problemu ze smoczkiem. Dałam tylko 60ml.
    Sama nie wiem co robić. Kończyc kp czy nie? Z jednej str teraz jest dobry moment bo siadła mi laktacja przez okres - nie wiem ile to jeszcze potrwa ale mały wisi mi 2 dzień na cycku i biedaczek jest głodny co chwilę. Ostatnio jak był taka sytuacja to laktacja wróciła po 8-10 dniach nie pamietam dokładnie. Czyli teraz zostałoby jeszcze jakieś 3-5 dni męczarni, o ile wszytsko wróci do normy.
    Z jednej str jak przejde na mm to nie będe sie już tym stresować, ale nie ukrywam że kp bjest wygodne jak gdzies wychodze z młym i on jest głodny to po prostu daje cyca nie musze kombinowac z butelką ehhh. Nie wiem czy wytrzymam te kilka dni

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz po prostu do karmiąc go w te dni?

Lub na stałe wprowadzić butelkę mm dziennie?

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie jest takie proste bo po cycku on nie tknie mm. Nawet nie mam pewności czy kolejny raz zje mm. Musze spróboać. Dałam mu dopiero pierwszy raz

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 20 wyjeżdżamy do Pobierowa. Jupi. Do poniedziałku. Mamy tam dom. Juz się cieszę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 3159 3160 3161 3162 3163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ