X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy planujecie oduczać dziecko ssać smoka ? Moja smoczka niestety nadal nie akceptuje nad czym ubolewam bardzo....i tak się zastanawiam czy w ogóle jest sens jeszcze próbować ją nauczyć.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zamiast smoczka jest kciuk, martwi mnie to, bo podobno paluszek może sie skrzywić no i wada zgryzu później. Jak próbuje jej wyciągnąć to jest okropny foch i czasami placz. Smoczek jest ble. Potrafi go ciumkac, ale sama wyciąga go rączką i wklada paluch.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie było więcej spania :D I właśnie przed chwilą zasnął, mąż go ululał.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę zacząć pić melisę :]

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim życiu nic się nie dzieje, w kółko to samo, ja już nawet nie mam o czym pisać i mówić

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/ obudził się

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie dzieje za dużo. Dziecko, moj powrót do pracy, dom, obowiazki, nowa firma męża i jeszcze znajomi gdzies pomiędzy. Juz tego nie ogarniam wszystkiego. A będzie jeszcze ciezej, bo od 1 sierpnia wracam do pracy na pelny etat.

z789jaq.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    januszkowa moja siostrzenica a prawie 4 lata i ssie kciuk
    nie ma zlego zgryzu, paluch skore ma inna ale nie jest znieksztalcony
    i nie ma szans ja oduczyc!

ps. masz zaproszenie:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    A u mnie sie dzieje za dużo. Dziecko, moj powrót do pracy, dom, obowiazki, nowa firma męża i jeszcze znajomi gdzies pomiędzy. Juz tego nie ogarniam wszystkiego. A będzie jeszcze ciezej, bo od 1 sierpnia wracam do pracy na pelny etat.
    Januszkowa ale przynajmniej Natalka złote dziecko. Oby moja taka była jak będę wracać do pracy bo teraz było by to niemożliwe. Smoka nie, butli nie, cyc co ok 2h i bez niego ani rusz. Poza cycem nic przeciez jeszcze nie je. Gdybym miala teraz wracac do pracy to musiałabym z niej zrezygnować a z kredytem na mieszkanie to nie do przyjęcia. To bylby dramat....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    w moim życiu nic się nie dzieje, w kółko to samo, ja już nawet nie mam o czym pisać i mówić

Pia, mam dokładnie tak samo. Jak z kimś gadam to nawet za bardzo nie wiem o czym mam opowiadać, za to chętnie słucham co się dzieje u innych heh ;)

Na zumbie było cudnie, czuje się przeczolgana, ledwo po schodach weszłam :D Miałam dzisiaj dobry dzień na zajęciach, szalam jak przed ciążą ;) Uff trzeba iść spać, ciekawe o której młody wstanie.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stas tez ssal kciuka, ale to byl kilkutygodniowy epizod. W pewnym momencie calkiem zapomnial o nim :-) takze on teraz nie smoczkowy i nie kciukowy. Tylko cycusiowy ;-)

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg zaproszenie przyjęte. :)
    Ludzie jak widza jak ssie kciuka to mówią, ze pewnie glodna. Oj będzie problem z oduczaniem. Co prawda ssie tylko wtedy jak jest śpiąca, zmęczona lub znudzona, ale nie ma opcji zaśnięcia bez palucha.
    Ja mam w glowie caly czas historię z porodówki mojej siostry, byla z nią na sali kobieta, ktoś miała krzywego kciuka i od razu uczyla smoczka, bo miała przykład na sobie.

megg lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota moja siostrzenica tylko cyc do 8 miesiąca, później dopiero sie nauczyla z butelki. Może trzeba próbować z woda, herbatkami z butli. Wiem, ze łatwo sie mówi... To tak samo jak u nas z paluchem :) nigdy nie jest idealnie. Takie juz są uroki macierzyństwa:) raz jest lepiej, raz gorzej, ale uśmiech dzidziusia wynagradza wszystko :)

z789jaq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy krzesełko, znalazłam kupon z jakiś targów do sklepu pink or blue i kupilam za 364zl,z przesyłka gratis a u mnie w sklepach było najtaniej za 379 i już miałam po nie jutro jechać ale jednak co zakupy w necie to w necie:)

Moja nie toleruje smoczka i stwierdziła jak skończyła 3mc że juyz nie będę uczyc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka i to w wyjściu na basen jest dodatkowym plusem - pół dnia odsypiania ;)
    Wczoraj zaliczyliśmy 4 spacery, każdy min. 5 km, dziś noc bardzo ok.

słoneczna 85, Pia Gizela, Bietka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota moj smoczka nie i butli nie. W dzien karmie nawet czesciej niz co 2 h. Teraz wola czesciej

Parze codziennie herbatke hipp koper lub rumianek i z jednej butelki ciagle i mu daje i on pare razy pociagnal ale no wczoraj nic. Trzeba tak robic i tylko z jednej butli

Ja na zadna zumbe nie moglabym wyjsc bo przeciez musze nakarmic ...
    Takze ja nigdzie nie wychodze praktycznie

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie codziennie próbuję jej podać wodę z butki ale nic..... Popróbuję jeszcze z herbatkami może. No nic ....trzeba walczyć.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam ambitne plany wyskakiwania wieczorami na spinning bo moja swego czasu zasypiala o 20.00 i budziła sie 24-1.00 a teraz juz od jakiegos czasu po ululaniu wybudza sie co pół godziny i i tak konczy sie na cycu bo inaczej lipa. Powiedziałam więc spinningowi papa i nadal chodzę z klapnietą dupą ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dawno mnie tu nie było, ale dziś z okazji Tymciowych 5 miesięcy postanowiałam sie odezwac. Mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze, bo nie nadrobie tylu stron.

Muszę się pochwalić, ze Tymek stoi na czworakach :-D i huśta się tak w tył i w przód ;-)

Januszkowa, Atakasobiejedna, megg, Lara 82, Bietka, justta, kasia_1988, Pia Gizela, dorocia2324, Laurka lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i pozdrowienia dla Tymcia :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

z789jaq.png
‹‹ 3158 3159 3160 3161 3162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ