X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... nie mamy więcej info?
    Trzymam kciuki zaciśnięte z całych sił!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ma syna Gabriela z tego co pamiętam, to w takim razie chodzi o nią? No nie ważne i tak trzymam kciuki za wyzdrowienie! Skąd się takie cholerstwo bierze...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja w takim razie nie mogę na mojego narzekać, też dużo pracuje, ale nigdy nie powiedział że nie zajmie się synem, bo jest zmęczony. Nawet wstaje w nocy przewinac młodego, ja w tym czasie robie mleko żeby nie musiał czekać. Ostatnio jak go poprosiłam to wziął dzień wolnego i się prawie cały dzień zajmował młodym, ja tylko przyjechałam na chwilę go nakarmić i zjeść sobie obiad. Nawet nie narzekał, mówił tylko że go nogi bolą od spacerów, ale świetnie sobie dał radę.

Musisz faktycznie go kiedyś zostawić z dzieckiem, najpierw na godzinę, dwie, a potem na dłużej jeśli już będziesz na mm,to zobaczy jak to jest. Mój pewnie by nie był taki wyrozumiały gdyby nie spędził z nami 5 tyg po porodzie i widział że młody jest bardzo wymagający.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki mam nadzieję że maluszek szybko wróci do zdrowia....
    No chyba tak zrobię bo się zamęczę.

Na bójcie ryczałam razem z Grzesiem.... W domu jak ćwiczę to nie płacze tak przeraźliwie

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to bolała ją nerka. A teraz taka informacja :( Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się dobrze skończyć ! Z tego co pamiętam Groszkowi nie było łatwo i tak. To chyba Groszka mama choruje na SM...Trzymam kciuki rownież bardzo bardzo mocno !!!!

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to Bobath jeste nieprzyjemny dla dziecka ? Słyszałam , ze Bobath to własnie metoda delikatna i ogólnie polega na nauczeniu się jak codziennie pielęgnować dziecko i stosować metody w codziennych czynnościach. A Vojta jest podobno dla dziecka nieprzyjemna. Co robia na Bobath , ze to jest takie niefajne dla malucha ? Pytam bo sama chce skorzystać z Bobatha bez większych wskazań. Mam zajęcia z fizjo w pakiecie i neurolog powiedziała, żeby wykorzystać bo to tylko z korzyścią dla rozwoju dziecka. No a teraz mam wątpliwości skoro piszesz , ze to takie nieprzyjemne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:28

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu za odpowiedź.

Groszku dużo zdrówka dla Emilki.

Stokrotka nie wiem jak to się stało że pominelam naszego pierwszego 6- miesiecNiaka. Sto lat dla Maluszka.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu trochę o BLW i trochę o śliniakach:
    http://www.lisiamama.pl/2015/04/blw-w-poszukiwaniu-sliniaka-idealnego.html?showComment=1428829427251

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Pia to Bobath jeste nieprzyjemny dla dziecka ? Słyszałam , ze Bobath to własnie metoda delikatna i ogólnie polega na nauczeniu się jak codziennie pielęgnować dziecko i stosować metody w codziennych czynnościach. A Vojta jest podobno dla dziecka nieprzyjemna. Co robia na Bobath , ze to jest takie niefajne dla malucha ? Pytam bo sama chce skorzystać z Bobatha bez większych wskazań. Mam zajęcia z fizjo w pakiecie i neurolog powiedziała, żeby wykorzystać bo to tylko z korzyścią dla rozwoju dziecka. No a teraz mam wątpliwości skoro piszesz , ze to takie nieprzyjemne....

Bobath jest przyjemny i to jest stymulacja przez zabawę. A vojta polega na prawidłowym ułożeniu mięśni tj blokuje się dziecko w odpowiedniej pozycji i to jest nieprzyjemne chociaż to nie boli. Ale z zewnątrz nie wygląda to dobrze. U Grzesia bobath się nie sprawdził a vojta tak

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję sytuacji z mężem. Mój stara się jak może. Złego słowa na niego nie mogę powiedzieć!

U nas już po burzy. Ulewa była spora, ale szybko minęła i teraz jest przyjemne powietrze :-)

Ja w rozszerzeniu diety będę na początek próbować z kasza Jaglana i płatkami ryzowymi, ogniem warzywa :-)

c7hyim7.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasia :)

Co do tych metod rehabilitacji wszystko zależy od dziecka i tego co jest nie tak. Znam dzieciaczka , który ma 1,5 roku i jeszcze nie siedzi. Rehabilitowali go Vojtą chyba ponad pół roku i nic. Przeszli na Bobath i sa teraz efekty.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście zalezy od dziecka. Fijoterapeutka mówiła że Grzes jest silny i wszytsko wykonuje siłowo ale niepoprawnie. Mówiła, że sam by sie tgeo nauczył ale więcej czasu by mu to zajęło. Może i tak. Wole teraz go pomęczyc vojtą. Mam nadzieję, że dużych opóźnień nie będzie - strasznie się tym martwię.

A z mężem to nie wiem. MOże jak w pracy się troszke rozluźni będzie lepiej. Fakt faktem, że sama go przyzwyczailam że sama wszytsko załatwiam. Wydawało sie że tak będzie szybciej i lepiej i teraz mam....
    Powiedziałam mu ostatnio, że wystawami pieska on sie będzie zajmował ja nie rusze palcem. Ale teraz wiem że po prostu nie zrobi tego, przynajmniej nie najbliższe wystawy. A teraz ta w sopocie międzynarowowa będzie najwazniejsza. takich w polsce jest tylko kilka i trzeba będzie czekac kolejny rok. A na przyszły rok chcielismy szczeniaki - sunia ma teraz 2 lata to juz najwyższy czas w przyszłymroku. No i same widzicie. jak tego nie załatwie to on tego nie załatwi. i co mam zrobic? Olać? Ale wtedy mocno odsunę szczeniaki i może byc później problem u starszej suki....... ehhhhh

Musze sie pochwalic że Grzes z każdym dniem sprawniej obraca się wokół wlasnej osi. Gorzej idzie w lewo ale jeszcze 3 dni temu teglo nie robił w oóle. nie wiem czy dobrze to robi. Jutro przychodzi fizjoterapeutka to podpytam co i jak.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, biedny Groszek!! Ostatnio mowila ze bola ja nerki i chodzila po lekarzach. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy. Gabrys pewnie z tata. Tylko ciekawe czy je z butelki, bo z tego co pamietam to byl tylko na piersi

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, skoro wiesz że on tej wystawy nie załatwi to Ty się tym zajmij, a on niech Cię odciąży w opiece nad dzieckiem. Weź go na poważną rozmowę, powiedz mu że chyba oboje chcieliście tego dziecka, ma dwoje rodziców, a nie tylko mamę i że Tobie też jest ciężko. To że Twojej pracy nie widać gołym okiem nie znaczy że nic nie robisz cały dzień, niech zostanie z nim na godzinę i spróbuje w między czasie zrobić obiad albo coś posprzątać to zacznie inaczej śpiewać :] A poza tym chyba chce żeby jego syn czuł z nim więź, a nie tylko trzymał się maminej spódnicy? ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zrozumiałam że to dziecko groszka ma sepsę , to Groszek.........

Ehhh zobaczymy.... ale męczy mnieto. Tez chcialabym żeby ktos załatwił za mie jakis wyjazd albo coś. A tutsaj zawsze ja..... - ale sama sie w to wpakowałam...
    zobaczymy

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

chciałam napisać, że znowu nie mamy prądu od wieczora, bo takie burze były, no masakra jakaś :/ Ale podobno niedługo ma być znów

no i u nas zimno:D tylko 18 stopni :D

miłego dnia!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas ciężka noc - o 2-iej obudził nas domofon. M. poszedł odebrać - okazało się, że to policja chce wejść na klatkę, do sąsiadów.
    Myśleliśmy, że to jakaś intwerwencja, że głośno, ale nic nie słyszeliśmy. Zaczęliśmy gadać, mała się obudziła i już nie mogła zasnąć. Czyli w naszym przypadku to rodzice budzą w nocy dziecko, nie na odwrót :P
    Po 15 minutach wyprowadzili skutego sąsiada z góry - młody chłopak z bardzo bogatego domu... no cóż, ciekawe... podejrzewam jakieś narkotyki albo dopalacze, dziś rano już widziałam przez okno jego mamę, ehhh, masakra co musi przeżywać.
    Oczywiście Janeczka obudziła się o swojej zwykłej porze czyli po 6:00 i od razu była marudna, bo jednak niewyspana.
    20 minut temu zasnęła dopiero.
    U nas pada od rana, chyba dziś nigdzie nie wyjdę :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, no to niezła przygoda w nocy... U nas też ochłodzenie, wg prognozy ma padać cały dzień, ale póki co cisza. Mały właśnie zasnął na drzemkę na łóżku, zastanawiam się czy w ogóle wstawać, bo ta pierwsza poranna trwa zazwyczaj jakieś 20 min ;) A i tak ładnie spał, pobudka o 3.30 na butle, potem trochę wojował i obudził się o 7.15, pewnie dlatego że M zaczął halasowac, uroki małego mieszkania ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym przestrzec wszystkich spiacych z dziecmi, ja dzis jak zwykle nad ranem wzielam mala na karmienie i zostala w lozku, jak nigdy rano polozylam nie posrodku ale dosc daleko od brzegu, chyba przysnelam, nagle huk placz, mała spadla z lozka na parkiet ok 40-50cm, biegiem do szpitala, nie wymiotowala, nie zemdlala, bylo usg glowy, brzucha i rtg niby jest ok, mamy obserwowac 2-3dni, jutro do pediatry na kontrol, nigdy sobie tego nie wybacze, co ze mnie za matka:( ciagle mam obraz przed oczami placzacego dziecka na podlodze, a zawsze podswiadomie balam sie ze gdzies spadnie:(
    wczoraj mielismy chrzest, wszystko fajnie wyszlo

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3220 3221 3222 3223 3224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ