X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... nie mamy więcej info?
    Trzymam kciuki zaciśnięte z całych sił!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ma syna Gabriela z tego co pamiętam, to w takim razie chodzi o nią? No nie ważne i tak trzymam kciuki za wyzdrowienie! Skąd się takie cholerstwo bierze...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja w takim razie nie mogę na mojego narzekać, też dużo pracuje, ale nigdy nie powiedział że nie zajmie się synem, bo jest zmęczony. Nawet wstaje w nocy przewinac młodego, ja w tym czasie robie mleko żeby nie musiał czekać. Ostatnio jak go poprosiłam to wziął dzień wolnego i się prawie cały dzień zajmował młodym, ja tylko przyjechałam na chwilę go nakarmić i zjeść sobie obiad. Nawet nie narzekał, mówił tylko że go nogi bolą od spacerów, ale świetnie sobie dał radę.

Musisz faktycznie go kiedyś zostawić z dzieckiem, najpierw na godzinę, dwie, a potem na dłużej jeśli już będziesz na mm,to zobaczy jak to jest. Mój pewnie by nie był taki wyrozumiały gdyby nie spędził z nami 5 tyg po porodzie i widział że młody jest bardzo wymagający.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki mam nadzieję że maluszek szybko wróci do zdrowia....
    No chyba tak zrobię bo się zamęczę.

Na bójcie ryczałam razem z Grzesiem.... W domu jak ćwiczę to nie płacze tak przeraźliwie

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to bolała ją nerka. A teraz taka informacja :( Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi się dobrze skończyć ! Z tego co pamiętam Groszkowi nie było łatwo i tak. To chyba Groszka mama choruje na SM...Trzymam kciuki rownież bardzo bardzo mocno !!!!

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to Bobath jeste nieprzyjemny dla dziecka ? Słyszałam , ze Bobath to własnie metoda delikatna i ogólnie polega na nauczeniu się jak codziennie pielęgnować dziecko i stosować metody w codziennych czynnościach. A Vojta jest podobno dla dziecka nieprzyjemna. Co robia na Bobath , ze to jest takie niefajne dla malucha ? Pytam bo sama chce skorzystać z Bobatha bez większych wskazań. Mam zajęcia z fizjo w pakiecie i neurolog powiedziała, żeby wykorzystać bo to tylko z korzyścią dla rozwoju dziecka. No a teraz mam wątpliwości skoro piszesz , ze to takie nieprzyjemne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 18:28

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiu za odpowiedź.

Groszku dużo zdrówka dla Emilki.

Stokrotka nie wiem jak to się stało że pominelam naszego pierwszego 6- miesiecNiaka. Sto lat dla Maluszka.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu trochę o BLW i trochę o śliniakach:
    http://www.lisiamama.pl/2015/04/blw-w-poszukiwaniu-sliniaka-idealnego.html?showComment=1428829427251

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Pia to Bobath jeste nieprzyjemny dla dziecka ? Słyszałam , ze Bobath to własnie metoda delikatna i ogólnie polega na nauczeniu się jak codziennie pielęgnować dziecko i stosować metody w codziennych czynnościach. A Vojta jest podobno dla dziecka nieprzyjemna. Co robia na Bobath , ze to jest takie niefajne dla malucha ? Pytam bo sama chce skorzystać z Bobatha bez większych wskazań. Mam zajęcia z fizjo w pakiecie i neurolog powiedziała, żeby wykorzystać bo to tylko z korzyścią dla rozwoju dziecka. No a teraz mam wątpliwości skoro piszesz , ze to takie nieprzyjemne....

Bobath jest przyjemny i to jest stymulacja przez zabawę. A vojta polega na prawidłowym ułożeniu mięśni tj blokuje się dziecko w odpowiedniej pozycji i to jest nieprzyjemne chociaż to nie boli. Ale z zewnątrz nie wygląda to dobrze. U Grzesia bobath się nie sprawdził a vojta tak

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję sytuacji z mężem. Mój stara się jak może. Złego słowa na niego nie mogę powiedzieć!

U nas już po burzy. Ulewa była spora, ale szybko minęła i teraz jest przyjemne powietrze :-)

Ja w rozszerzeniu diety będę na początek próbować z kasza Jaglana i płatkami ryzowymi, ogniem warzywa :-)

c7hyim7.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasia :)

Co do tych metod rehabilitacji wszystko zależy od dziecka i tego co jest nie tak. Znam dzieciaczka , który ma 1,5 roku i jeszcze nie siedzi. Rehabilitowali go Vojtą chyba ponad pół roku i nic. Przeszli na Bobath i sa teraz efekty.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście zalezy od dziecka. Fijoterapeutka mówiła że Grzes jest silny i wszytsko wykonuje siłowo ale niepoprawnie. Mówiła, że sam by sie tgeo nauczył ale więcej czasu by mu to zajęło. Może i tak. Wole teraz go pomęczyc vojtą. Mam nadzieję, że dużych opóźnień nie będzie - strasznie się tym martwię.

A z mężem to nie wiem. MOże jak w pracy się troszke rozluźni będzie lepiej. Fakt faktem, że sama go przyzwyczailam że sama wszytsko załatwiam. Wydawało sie że tak będzie szybciej i lepiej i teraz mam....
    Powiedziałam mu ostatnio, że wystawami pieska on sie będzie zajmował ja nie rusze palcem. Ale teraz wiem że po prostu nie zrobi tego, przynajmniej nie najbliższe wystawy. A teraz ta w sopocie międzynarowowa będzie najwazniejsza. takich w polsce jest tylko kilka i trzeba będzie czekac kolejny rok. A na przyszły rok chcielismy szczeniaki - sunia ma teraz 2 lata to juz najwyższy czas w przyszłymroku. No i same widzicie. jak tego nie załatwie to on tego nie załatwi. i co mam zrobic? Olać? Ale wtedy mocno odsunę szczeniaki i może byc później problem u starszej suki....... ehhhhh

Musze sie pochwalic że Grzes z każdym dniem sprawniej obraca się wokół wlasnej osi. Gorzej idzie w lewo ale jeszcze 3 dni temu teglo nie robił w oóle. nie wiem czy dobrze to robi. Jutro przychodzi fizjoterapeutka to podpytam co i jak.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, biedny Groszek!! Ostatnio mowila ze bola ja nerki i chodzila po lekarzach. Mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy. Gabrys pewnie z tata. Tylko ciekawe czy je z butelki, bo z tego co pamietam to byl tylko na piersi

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, skoro wiesz że on tej wystawy nie załatwi to Ty się tym zajmij, a on niech Cię odciąży w opiece nad dzieckiem. Weź go na poważną rozmowę, powiedz mu że chyba oboje chcieliście tego dziecka, ma dwoje rodziców, a nie tylko mamę i że Tobie też jest ciężko. To że Twojej pracy nie widać gołym okiem nie znaczy że nic nie robisz cały dzień, niech zostanie z nim na godzinę i spróbuje w między czasie zrobić obiad albo coś posprzątać to zacznie inaczej śpiewać :] A poza tym chyba chce żeby jego syn czuł z nim więź, a nie tylko trzymał się maminej spódnicy? ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zrozumiałam że to dziecko groszka ma sepsę , to Groszek.........

Ehhh zobaczymy.... ale męczy mnieto. Tez chcialabym żeby ktos załatwił za mie jakis wyjazd albo coś. A tutsaj zawsze ja..... - ale sama sie w to wpakowałam...
    zobaczymy

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

chciałam napisać, że znowu nie mamy prądu od wieczora, bo takie burze były, no masakra jakaś :/ Ale podobno niedługo ma być znów

no i u nas zimno:D tylko 18 stopni :D

miłego dnia!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas ciężka noc - o 2-iej obudził nas domofon. M. poszedł odebrać - okazało się, że to policja chce wejść na klatkę, do sąsiadów.
    Myśleliśmy, że to jakaś intwerwencja, że głośno, ale nic nie słyszeliśmy. Zaczęliśmy gadać, mała się obudziła i już nie mogła zasnąć. Czyli w naszym przypadku to rodzice budzą w nocy dziecko, nie na odwrót :P
    Po 15 minutach wyprowadzili skutego sąsiada z góry - młody chłopak z bardzo bogatego domu... no cóż, ciekawe... podejrzewam jakieś narkotyki albo dopalacze, dziś rano już widziałam przez okno jego mamę, ehhh, masakra co musi przeżywać.
    Oczywiście Janeczka obudziła się o swojej zwykłej porze czyli po 6:00 i od razu była marudna, bo jednak niewyspana.
    20 minut temu zasnęła dopiero.
    U nas pada od rana, chyba dziś nigdzie nie wyjdę :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, no to niezła przygoda w nocy... U nas też ochłodzenie, wg prognozy ma padać cały dzień, ale póki co cisza. Mały właśnie zasnął na drzemkę na łóżku, zastanawiam się czy w ogóle wstawać, bo ta pierwsza poranna trwa zazwyczaj jakieś 20 min ;) A i tak ładnie spał, pobudka o 3.30 na butle, potem trochę wojował i obudził się o 7.15, pewnie dlatego że M zaczął halasowac, uroki małego mieszkania ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym przestrzec wszystkich spiacych z dziecmi, ja dzis jak zwykle nad ranem wzielam mala na karmienie i zostala w lozku, jak nigdy rano polozylam nie posrodku ale dosc daleko od brzegu, chyba przysnelam, nagle huk placz, mała spadla z lozka na parkiet ok 40-50cm, biegiem do szpitala, nie wymiotowala, nie zemdlala, bylo usg glowy, brzucha i rtg niby jest ok, mamy obserwowac 2-3dni, jutro do pediatry na kontrol, nigdy sobie tego nie wybacze, co ze mnie za matka:( ciagle mam obraz przed oczami placzacego dziecka na podlodze, a zawsze podswiadomie balam sie ze gdzies spadnie:(
    wczoraj mielismy chrzest, wszystko fajnie wyszlo

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3220 3221 3222 3223 3224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ