X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nawet na 1sek jej na lozku samej nie zostawie nawet daleko od brzegu i nie ma mowy o spaniu z mała:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 08:59

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ojej, to musiałaś się zestresować na maksa! Dobrze, że małej nic nie jest.
    Ja jeśli ją kładę nie w środku, to zawsze zabezpieczam sporym rulonem z kołdry albo kładę cebuszkę na krawędzi łóżka.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, pewnie Cię to nie pocieszy, ale podejrzewam że nie ma na świecie dziecka które by nigdy nie spadło z łóżka rodziców... dobrze że nic się nie stało!

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dobrze , że wszystko ok. ja też jak biorę Miśkę do łóżka to zawsze z drugiej strony kładę cebuszkę albo zrolowaną kołdrę.

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam na twarz. Miska mnie wykończy....Nie dość , ze budzi się w nocy co 2 godziny to jeszcze o 2.00 ostatnio ma czas szajby i tak wojuje 1-2,5h. Jęczy, marudzi, kopie, spać nie chce. I tylko cyc i cyc. Jejq...ja czasem to mam dośc tego cyca....Tak bardzo chciała bym jej dać czasem po prostu smoczek....W nocy chyba pół godziny jej smoczek podawałam i nic. Tak bardzo chciała bym przespać jedną noc. Nakarmić tą butlą wieczorem i wstać rano. Ale żeby ona butlę chciała....Próbuję codziennie wodę, herbatkę, mleko z butli i nic...ach...dzisiaj ja mam dzień żalenia się :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela bardzo mi przykro. Mam nadzieje i wierze ze skonczy sie na strachu.
    Ja spie z malym ale z jednej strony sciana, z drugiej poduszki i zabespieczone krzeslem z drugiej cebuszka i zabespieczone krzeslami. Ja juz sie nawet boje ze przepchnie cebuszke dlatego zabezpieczam krzeslami. Po chrzcinach mamy miec przemeblowanie w pokoju. Zaraz obok mojego lozka bedzie lozeczko i musimy juz uczyc zasypiac w lozeczku bo wlasnie boje sie ze spadnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak moj lezac na podlodze wypelzal poza mate i uderzzyl glowa o panele juz nawet o to sie boje. Wiec zawsze mam go na oku a i tak wiem ze wczessniej czy pozniej nie upilnuje. Poza tym po chrzcinach przyjezdza do nas taii kojec jak pokazywala atakasobiejedna.
    Musze to miec zeby chociaz w spokoju wyjsc do drzwi jak listonosz zapuka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota moj jak byl maly pil z butli z trzy razy mm, kilka razy wode. Wczoraj mu dalam a on zapomnial jak to sie robi!!!! Masakra.
    Od dzis codziennie bede mu podawac wode w butli aby znow sie nauczyl.

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dokarmialam na początku chyba do 6 tygodnia z butli odciągniętym mlekiem i jadła. Potem przestałam bo nie było potrzeby. Sądziłam , że skoro potrafi to nie zapomni a nie bede jej juz dawać butli bo odtrąci cycka - tak wszędzie straszyli. Gdybym to ja wiedziała, że tak będzie to podawała bym jej butle co jakiś czas i gdybym jej dala 2-3 razy w tyg to nie sądze żeby cycka odtrąciła. A butle by wtedy umiała ciagnąć i może smoka by wzięła. ....ehhhh....Dlaczego my młode matki musimy wszystkiego uczyć sie na błędach ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie posluchalam mamy tylko kolezanek bo tez tak mnie straszyli. A mam mi mowila ze ja i moj brat pilismy butle a cycus i tak byl dla nas najwazniejszy!!!
    Pocieszajace jest to ze ok. 8 miesiaca dzieci lapia butle od nowa :-)

Stokrota :), Stokrota :) lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest taka teoria ? Bosz...dajesz mi nadzieje ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dokumenty oprócz wniosku były Wam potrzebne do wyrobienia dowodu dla dziecka ? czy wniosek może złożyć jeden rodzic czy muszą być oboje ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze podejście do spaceru na pocztę zakończone deszczem i szybkim powrotem do domu.
    Ja się wybieram załatwiać dowód we czwartek. Jedziemy we dwójkę i chyba potrzebny jest akt urodzenia ale najlepiej niech dziewczyny potwierdzą

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrezbny jest wniosek akt urodzenia i zdjęcie i to wszytsko i dowód mamy lub taty

Dzisiaj była fizjoterapeutka, mam nowe ćwiczenia na nadchodzący tydzień :-) ehhh jestem strasznie niecierpliwa juz chciałabym efekty....... babka mówiła że taka fizjoterapia to minimum 2-3 miesiące. mam nadzieje że spotkania nie będą co tydzień bo pójdziemy z torbami........ ehhh mam nadzieję, że Grześ wszytsko szybko nadrobi

Gosiak lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wystarczył tylko wniosek, zdjęcie i mój dowód. Aktu urodzenia nie chcieli.

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam w rossmanie, w promocji jest ta słynna zabawka kostka, pieluchy do pływania, wzięłam rozmiar medium od 7 kg, ciekawe czy będą dobre we wrześniu.

Jutro wielki dzień, przyjeżdża teściowa, oczywiście nie rano jak chciałam bo coś tam, jeszcze mi nie powiedziała o której, tylko że w południe. Dla niej to nie ma problemu, jak będę na spacerze to mnie gdzieś złapie, tylko że w ogóle nie zna okolicy :] Jak mi nie da znać dzisiaj o której przyjedzie to specjalnie pójdę w południe na długo spacer żeby musiała czekać pół godziny aż wrócę, to może w końcu się nauczy że godzina ma znaczenie. No i jak zwykle, zamiast pomocy to zawracanie dupy za przeproszeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:26

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żałuję że moja teściowa nie może mi za bardzo pomóc - jest tak blisko. Jedyne dobre że na godzinkę zabawi Grzesia no i mam wtedy obiad z głowy...

własnie przyszedł doidy cup :-) Jak tylko Grzes wstanie do go wypróbuję.

W ogóle dzieki tym ćwiczenom Grzes dłużej śpi. Przynajmniej 45min tak co 3-4h :-) mam chwilkę dla siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj z okazji urodzin dostałam od męża zaproszenie na zabieg spa - masaże kapiel w miodzie ikozim mleku i cos tam jeszcze. Całość trwa 2h więc jak wyjde to będe miała przynajmniej 3-4h dla siebie. No i co najważniejsze maz będzie musiał zajac sie synkiem i go nakarmić :-D. Umówiłam się na przyszłą środę :-D

Pia Gizela, Pia Gizela, Atakasobiejedna, Gosiak, przedszkolanka:), Bietka, słoneczna 85, Lara 82, Stokrota :), megg, LadyDi lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sylwia, że się zrelaksujesz no i że mąż zostanie z małym - przekona się jak odpoczywasz z nim w domu.
    U nas trzecia drzemka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest prąd :D miałam prasować, ale znowu upał a i synek nie chce sam się bawić, no i obiad trzeba szykować dla męża

Sylwia cieszę się że mąż taki prezent ci fundnął, jeszcze niech zobaczy jak to z dzieckiem jest samemu :)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3221 3222 3223 3224 3225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ