Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
juz nawet na 1sek jej na lozku samej nie zostawie nawet daleko od brzegu i nie ma mowy o spaniu z mała:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 08:59
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja padam na twarz. Miska mnie wykończy....Nie dość , ze budzi się w nocy co 2 godziny to jeszcze o 2.00 ostatnio ma czas szajby i tak wojuje 1-2,5h. Jęczy, marudzi, kopie, spać nie chce. I tylko cyc i cyc. Jejq...ja czasem to mam dośc tego cyca....Tak bardzo chciała bym jej dać czasem po prostu smoczek....W nocy chyba pół godziny jej smoczek podawałam i nic. Tak bardzo chciała bym przespać jedną noc. Nakarmić tą butlą wieczorem i wstać rano. Ale żeby ona butlę chciała....Próbuję codziennie wodę, herbatkę, mleko z butli i nic...ach...dzisiaj ja mam dzień żalenia się
-
Marcela bardzo mi przykro. Mam nadzieje i wierze ze skonczy sie na strachu.
Ja spie z malym ale z jednej strony sciana, z drugiej poduszki i zabespieczone krzeslem z drugiej cebuszka i zabespieczone krzeslami. Ja juz sie nawet boje ze przepchnie cebuszke dlatego zabezpieczam krzeslami. Po chrzcinach mamy miec przemeblowanie w pokoju. Zaraz obok mojego lozka bedzie lozeczko i musimy juz uczyc zasypiac w lozeczku bo wlasnie boje sie ze spadnie. -
Po tym jak moj lezac na podlodze wypelzal poza mate i uderzzyl glowa o panele juz nawet o to sie boje. Wiec zawsze mam go na oku a i tak wiem ze wczessniej czy pozniej nie upilnuje. Poza tym po chrzcinach przyjezdza do nas taii kojec jak pokazywala atakasobiejedna.
Musze to miec zeby chociaz w spokoju wyjsc do drzwi jak listonosz zapuka. -
Ja też dokarmialam na początku chyba do 6 tygodnia z butli odciągniętym mlekiem i jadła. Potem przestałam bo nie było potrzeby. Sądziłam , że skoro potrafi to nie zapomni a nie bede jej juz dawać butli bo odtrąci cycka - tak wszędzie straszyli. Gdybym to ja wiedziała, że tak będzie to podawała bym jej butle co jakiś czas i gdybym jej dala 2-3 razy w tyg to nie sądze żeby cycka odtrąciła. A butle by wtedy umiała ciagnąć i może smoka by wzięła. ....ehhhh....Dlaczego my młode matki musimy wszystkiego uczyć sie na błędach ?
-
No ja nie posluchalam mamy tylko kolezanek bo tez tak mnie straszyli. A mam mi mowila ze ja i moj brat pilismy butle a cycus i tak byl dla nas najwazniejszy!!!
Pocieszajace jest to ze ok. 8 miesiaca dzieci lapia butle od nowaStokrota :), Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypotrezbny jest wniosek akt urodzenia i zdjęcie i to wszytsko i dowód mamy lub taty
Dzisiaj była fizjoterapeutka, mam nowe ćwiczenia na nadchodzący tydzień ehhh jestem strasznie niecierpliwa juz chciałabym efekty....... babka mówiła że taka fizjoterapia to minimum 2-3 miesiące. mam nadzieje że spotkania nie będą co tydzień bo pójdziemy z torbami........ ehhh mam nadzieję, że Grześ wszytsko szybko nadrobiGosiak lubi tę wiadomość
-
A byłam w rossmanie, w promocji jest ta słynna zabawka kostka, pieluchy do pływania, wzięłam rozmiar medium od 7 kg, ciekawe czy będą dobre we wrześniu.
Jutro wielki dzień, przyjeżdża teściowa, oczywiście nie rano jak chciałam bo coś tam, jeszcze mi nie powiedziała o której, tylko że w południe. Dla niej to nie ma problemu, jak będę na spacerze to mnie gdzieś złapie, tylko że w ogóle nie zna okolicy :] Jak mi nie da znać dzisiaj o której przyjedzie to specjalnie pójdę w południe na długo spacer żeby musiała czekać pół godziny aż wrócę, to może w końcu się nauczy że godzina ma znaczenie. No i jak zwykle, zamiast pomocy to zawracanie dupy za przeproszeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:26
-
nick nieaktualnyżałuję że moja teściowa nie może mi za bardzo pomóc - jest tak blisko. Jedyne dobre że na godzinkę zabawi Grzesia no i mam wtedy obiad z głowy...
własnie przyszedł doidy cup Jak tylko Grzes wstanie do go wypróbuję.
W ogóle dzieki tym ćwiczenom Grzes dłużej śpi. Przynajmniej 45min tak co 3-4h mam chwilkę dla siebie -
nick nieaktualnydzisiaj z okazji urodzin dostałam od męża zaproszenie na zabieg spa - masaże kapiel w miodzie ikozim mleku i cos tam jeszcze. Całość trwa 2h więc jak wyjde to będe miała przynajmniej 3-4h dla siebie. No i co najważniejsze maz będzie musiał zajac sie synkiem i go nakarmić . Umówiłam się na przyszłą środę
Pia Gizela, Pia Gizela, Atakasobiejedna, Gosiak, przedszkolanka:), Bietka, słoneczna 85, Lara 82, Stokrota :), megg, LadyDi lubią tę wiadomość