X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nawet na 1sek jej na lozku samej nie zostawie nawet daleko od brzegu i nie ma mowy o spaniu z mała:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 08:59

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ojej, to musiałaś się zestresować na maksa! Dobrze, że małej nic nie jest.
    Ja jeśli ją kładę nie w środku, to zawsze zabezpieczam sporym rulonem z kołdry albo kładę cebuszkę na krawędzi łóżka.

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, pewnie Cię to nie pocieszy, ale podejrzewam że nie ma na świecie dziecka które by nigdy nie spadło z łóżka rodziców... dobrze że nic się nie stało!

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dobrze , że wszystko ok. ja też jak biorę Miśkę do łóżka to zawsze z drugiej strony kładę cebuszkę albo zrolowaną kołdrę.

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam na twarz. Miska mnie wykończy....Nie dość , ze budzi się w nocy co 2 godziny to jeszcze o 2.00 ostatnio ma czas szajby i tak wojuje 1-2,5h. Jęczy, marudzi, kopie, spać nie chce. I tylko cyc i cyc. Jejq...ja czasem to mam dośc tego cyca....Tak bardzo chciała bym jej dać czasem po prostu smoczek....W nocy chyba pół godziny jej smoczek podawałam i nic. Tak bardzo chciała bym przespać jedną noc. Nakarmić tą butlą wieczorem i wstać rano. Ale żeby ona butlę chciała....Próbuję codziennie wodę, herbatkę, mleko z butli i nic...ach...dzisiaj ja mam dzień żalenia się :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela bardzo mi przykro. Mam nadzieje i wierze ze skonczy sie na strachu.
    Ja spie z malym ale z jednej strony sciana, z drugiej poduszki i zabespieczone krzeslem z drugiej cebuszka i zabespieczone krzeslami. Ja juz sie nawet boje ze przepchnie cebuszke dlatego zabezpieczam krzeslami. Po chrzcinach mamy miec przemeblowanie w pokoju. Zaraz obok mojego lozka bedzie lozeczko i musimy juz uczyc zasypiac w lozeczku bo wlasnie boje sie ze spadnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak moj lezac na podlodze wypelzal poza mate i uderzzyl glowa o panele juz nawet o to sie boje. Wiec zawsze mam go na oku a i tak wiem ze wczessniej czy pozniej nie upilnuje. Poza tym po chrzcinach przyjezdza do nas taii kojec jak pokazywala atakasobiejedna.
    Musze to miec zeby chociaz w spokoju wyjsc do drzwi jak listonosz zapuka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota moj jak byl maly pil z butli z trzy razy mm, kilka razy wode. Wczoraj mu dalam a on zapomnial jak to sie robi!!!! Masakra.
    Od dzis codziennie bede mu podawac wode w butli aby znow sie nauczyl.

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dokarmialam na początku chyba do 6 tygodnia z butli odciągniętym mlekiem i jadła. Potem przestałam bo nie było potrzeby. Sądziłam , że skoro potrafi to nie zapomni a nie bede jej juz dawać butli bo odtrąci cycka - tak wszędzie straszyli. Gdybym to ja wiedziała, że tak będzie to podawała bym jej butle co jakiś czas i gdybym jej dala 2-3 razy w tyg to nie sądze żeby cycka odtrąciła. A butle by wtedy umiała ciagnąć i może smoka by wzięła. ....ehhhh....Dlaczego my młode matki musimy wszystkiego uczyć sie na błędach ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie posluchalam mamy tylko kolezanek bo tez tak mnie straszyli. A mam mi mowila ze ja i moj brat pilismy butle a cycus i tak byl dla nas najwazniejszy!!!
    Pocieszajace jest to ze ok. 8 miesiaca dzieci lapia butle od nowa :-)

Stokrota :), Stokrota :) lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest taka teoria ? Bosz...dajesz mi nadzieje ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dokumenty oprócz wniosku były Wam potrzebne do wyrobienia dowodu dla dziecka ? czy wniosek może złożyć jeden rodzic czy muszą być oboje ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze podejście do spaceru na pocztę zakończone deszczem i szybkim powrotem do domu.
    Ja się wybieram załatwiać dowód we czwartek. Jedziemy we dwójkę i chyba potrzebny jest akt urodzenia ale najlepiej niech dziewczyny potwierdzą

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrezbny jest wniosek akt urodzenia i zdjęcie i to wszytsko i dowód mamy lub taty

Dzisiaj była fizjoterapeutka, mam nowe ćwiczenia na nadchodzący tydzień :-) ehhh jestem strasznie niecierpliwa juz chciałabym efekty....... babka mówiła że taka fizjoterapia to minimum 2-3 miesiące. mam nadzieje że spotkania nie będą co tydzień bo pójdziemy z torbami........ ehhh mam nadzieję, że Grześ wszytsko szybko nadrobi

Gosiak lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wystarczył tylko wniosek, zdjęcie i mój dowód. Aktu urodzenia nie chcieli.

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam w rossmanie, w promocji jest ta słynna zabawka kostka, pieluchy do pływania, wzięłam rozmiar medium od 7 kg, ciekawe czy będą dobre we wrześniu.

Jutro wielki dzień, przyjeżdża teściowa, oczywiście nie rano jak chciałam bo coś tam, jeszcze mi nie powiedziała o której, tylko że w południe. Dla niej to nie ma problemu, jak będę na spacerze to mnie gdzieś złapie, tylko że w ogóle nie zna okolicy :] Jak mi nie da znać dzisiaj o której przyjedzie to specjalnie pójdę w południe na długo spacer żeby musiała czekać pół godziny aż wrócę, to może w końcu się nauczy że godzina ma znaczenie. No i jak zwykle, zamiast pomocy to zawracanie dupy za przeproszeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:26

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żałuję że moja teściowa nie może mi za bardzo pomóc - jest tak blisko. Jedyne dobre że na godzinkę zabawi Grzesia no i mam wtedy obiad z głowy...

własnie przyszedł doidy cup :-) Jak tylko Grzes wstanie do go wypróbuję.

W ogóle dzieki tym ćwiczenom Grzes dłużej śpi. Przynajmniej 45min tak co 3-4h :-) mam chwilkę dla siebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj z okazji urodzin dostałam od męża zaproszenie na zabieg spa - masaże kapiel w miodzie ikozim mleku i cos tam jeszcze. Całość trwa 2h więc jak wyjde to będe miała przynajmniej 3-4h dla siebie. No i co najważniejsze maz będzie musiał zajac sie synkiem i go nakarmić :-D. Umówiłam się na przyszłą środę :-D

Pia Gizela, Pia Gizela, Atakasobiejedna, Gosiak, przedszkolanka:), Bietka, słoneczna 85, Lara 82, Stokrota :), megg, LadyDi lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sylwia, że się zrelaksujesz no i że mąż zostanie z małym - przekona się jak odpoczywasz z nim w domu.
    U nas trzecia drzemka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest prąd :D miałam prasować, ale znowu upał a i synek nie chce sam się bawić, no i obiad trzeba szykować dla męża

Sylwia cieszę się że mąż taki prezent ci fundnął, jeszcze niech zobaczy jak to z dzieckiem jest samemu :)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3221 3222 3223 3224 3225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ