X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.

Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    U nas raz kupy nie było tydzień i też poszedł czopek w ruch. teraz tez nie ma już 4 dzień. W ogóle moja nie robi kup codziennie. W sumie mogła by już zrobić też... :/

No to u Zoi jest kupa codziennie rano zaraz po wstaniu, chociaż wczoraj nie zrobiłą, ale dziś już poszła.
    Stokrota rozszerzasz dietę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:43

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz zaczęłam rozszerzanie. Podaję codziennie po 2-3 łyżeczki jakiegos warzywka. Ale u nas kupy co kilka dni były też przed rozszerzaniem.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.

Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia!
    z tym odciąganiem mlekaa u mnie to samo . może ciut więcej ale też lipa ogólnie.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jeszcze nie dawalam marchewki. Jeszcze z 2-3 tyg

No jesli nie zrobi dzis i jutro to wsadze pol czopka

Sylwia, to mozesz to odciac co odlamane i tam gdzie zywe wziac nadmanga
    Nianem i nie bedzie krwawic. Szybko wyschnie.

Gosiak a bluzki jakies rozpinane? Ja dzis zamowie w hm dzinsy do kolan. Koszulek sie boje bo maja rozne te rozmiary

A ja lulam na druga drzemke( u nas tak z 1.5-2h od wstania z pierwszej) i na 11.10 mamu bioderka, na szczescie bliziutko wiec powinno byc akurat czasowo. Wstac powinien 10.40;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja reka probowalam wczoraj do doidy i dupa. Nic nie lecialo. Dzis troche laktatorem sciagne tylko go wyparze.

Jak jest tak cieplo to wydaje mi sie ze tam bakterie sie czaja mimo umycia ;) mam jakies przewrazliwienie:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych kobiet cycki nie reagują na laktator pomimo tego że mleko jest nie są w stanie ściągnąć za wiele
    Mój uwielbia przecier z bananów z serii pierwsza łyżeczka

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy moj polubi jedzonko? Bo jak narazie lubi cycek co 1,5 h.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna masz tak jak ja z tymi bakteriami :-)
    A z drugiej strony cycka przeciez nie myjemy po kazdym karmieniu! No przynajmniej ja nie myje.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, bez guzików, do karmienia kilka mam, ale one są z bardzo grubej bawełny - teraz i tak karmię w domu praktycznie tylko albo w aucie. Na wakacjach się będę jakoś przykrywać i tyle. Bluzkę w górę i będę karmić.
    LadyDi, Ty karmiłaś podczas startu i lądowania? Bo piszą, że dobrze karmić wtedy, żeby dziecko nie odczuło tak zmiany ciśnienia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga drzemka u nas na leżąco. Na szczęście kurier już był, to może i mama sobie drzemkę utnie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas zero spania od 5 :( Marudzi a spać ne może. Już nie mam pomysłów jak ululać :(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy od jutra uda mi się odciągnąć i zamrozić mleko na sobotę, czyt będą musieli mu dać mm

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a może połóż się z nim

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały jakiś marudny, spał tylko pół godziny na spacerze od rana, to pewnie dlatego. A za niecałą godzinę będzie teściowa, już się cieszę :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło już karmić w miejscu publicznym przykrywałam cycek i młodego pieluszką albo jak miałam luźniejszą bluzkę to bluzką. No i siadałam bokiem do ludzi. Jak karmiłam w Ikei to usiadłam sobie w pokoiku dziecięcym

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota i smakuje czy pluje?

No ja od dziś zacznę te femaltikery czy jak to się tam pisze i może te migdały, zobaczymy.

Gosiak, w jedna stronę karmiłam podczas startu, bo akurat się przebudziła, a tak to nie. Nie zauważyłam aby jej to ciśnienie przeszkadzało, w ogóle nie płakała, więc pewnie było ok. Z tym, że ona wtedy mała była, bo kończyła 3 miesiące i dużo spała, nie wiem jak byłoby teraz. Będę lecieć we wrześniu to się przekonam ;) A Wy kiedy lecicie na te wakacje?

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane witamy sie z Leosiem dzisiaj ma pol roczku, ale to leci ;-) zebow brak jak na razie, jest super smieszkiem i lubi byc noszony na rekach i wyglupy z mamusia i tatusiem, smieje sie caly dzien ;-)

Milego dnia kochane

LadyDi, Lara 82, marcela29, Gosiak, Bietka, kasia_1988, Laurka, Stokrota :) lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemu z karmieniem w miejscach publicznych nie mam. Zoja i tak twarzą zasłania pierś, więc nic nie widać, a jak ktoś nie chce to nie patrzy i tyle.

Raz mi baba zwróciła uwagę, że to nie wypada, jak usiadłam na ławce na totalnym uboczu w centrum handlowym. Sama żarła hamburgera, tłuszcz z keczupem jej ciekł po brodzie, mlaskała przy tym no i mówiła z pełną buzią. To jej powiedziałam, że skoro nie wypada to czemu ona je w tym samym miejscu i to jeszcze nie powiem jak co. Oburzona skomentowała to tekstem "Młodzież zachować się nie potrafi i jeszcze takie dzieci będą wychowywały, a potem nie dziwota, że brak kultury na świecie jak to wstydu nie ma!" i poszła. Już nie chciałam wchodzić w dyskusje, bo nie było sensu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja zawsze się z nim kładę, bo inaczej nie zaśpi, ale dziś nawet to nie pomaga.
    Zaraz zacznę się modlić, żeby mąż jakimś cudem szybko z pracy wrócił

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3224 3225 3226 3227 3228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ