X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.

Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    U nas raz kupy nie było tydzień i też poszedł czopek w ruch. teraz tez nie ma już 4 dzień. W ogóle moja nie robi kup codziennie. W sumie mogła by już zrobić też... :/

No to u Zoi jest kupa codziennie rano zaraz po wstaniu, chociaż wczoraj nie zrobiłą, ale dziś już poszła.
    Stokrota rozszerzasz dietę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:43

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz zaczęłam rozszerzanie. Podaję codziennie po 2-3 łyżeczki jakiegos warzywka. Ale u nas kupy co kilka dni były też przed rozszerzaniem.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.

Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia!
    z tym odciąganiem mlekaa u mnie to samo . może ciut więcej ale też lipa ogólnie.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jeszcze nie dawalam marchewki. Jeszcze z 2-3 tyg

No jesli nie zrobi dzis i jutro to wsadze pol czopka

Sylwia, to mozesz to odciac co odlamane i tam gdzie zywe wziac nadmanga
    Nianem i nie bedzie krwawic. Szybko wyschnie.

Gosiak a bluzki jakies rozpinane? Ja dzis zamowie w hm dzinsy do kolan. Koszulek sie boje bo maja rozne te rozmiary

A ja lulam na druga drzemke( u nas tak z 1.5-2h od wstania z pierwszej) i na 11.10 mamu bioderka, na szczescie bliziutko wiec powinno byc akurat czasowo. Wstac powinien 10.40;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja reka probowalam wczoraj do doidy i dupa. Nic nie lecialo. Dzis troche laktatorem sciagne tylko go wyparze.

Jak jest tak cieplo to wydaje mi sie ze tam bakterie sie czaja mimo umycia ;) mam jakies przewrazliwienie:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych kobiet cycki nie reagują na laktator pomimo tego że mleko jest nie są w stanie ściągnąć za wiele
    Mój uwielbia przecier z bananów z serii pierwsza łyżeczka

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy moj polubi jedzonko? Bo jak narazie lubi cycek co 1,5 h.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna masz tak jak ja z tymi bakteriami :-)
    A z drugiej strony cycka przeciez nie myjemy po kazdym karmieniu! No przynajmniej ja nie myje.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, bez guzików, do karmienia kilka mam, ale one są z bardzo grubej bawełny - teraz i tak karmię w domu praktycznie tylko albo w aucie. Na wakacjach się będę jakoś przykrywać i tyle. Bluzkę w górę i będę karmić.
    LadyDi, Ty karmiłaś podczas startu i lądowania? Bo piszą, że dobrze karmić wtedy, żeby dziecko nie odczuło tak zmiany ciśnienia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga drzemka u nas na leżąco. Na szczęście kurier już był, to może i mama sobie drzemkę utnie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas zero spania od 5 :( Marudzi a spać ne może. Już nie mam pomysłów jak ululać :(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy od jutra uda mi się odciągnąć i zamrozić mleko na sobotę, czyt będą musieli mu dać mm

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a może połóż się z nim

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały jakiś marudny, spał tylko pół godziny na spacerze od rana, to pewnie dlatego. A za niecałą godzinę będzie teściowa, już się cieszę :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło już karmić w miejscu publicznym przykrywałam cycek i młodego pieluszką albo jak miałam luźniejszą bluzkę to bluzką. No i siadałam bokiem do ludzi. Jak karmiłam w Ikei to usiadłam sobie w pokoiku dziecięcym

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota i smakuje czy pluje?

No ja od dziś zacznę te femaltikery czy jak to się tam pisze i może te migdały, zobaczymy.

Gosiak, w jedna stronę karmiłam podczas startu, bo akurat się przebudziła, a tak to nie. Nie zauważyłam aby jej to ciśnienie przeszkadzało, w ogóle nie płakała, więc pewnie było ok. Z tym, że ona wtedy mała była, bo kończyła 3 miesiące i dużo spała, nie wiem jak byłoby teraz. Będę lecieć we wrześniu to się przekonam ;) A Wy kiedy lecicie na te wakacje?

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane witamy sie z Leosiem dzisiaj ma pol roczku, ale to leci ;-) zebow brak jak na razie, jest super smieszkiem i lubi byc noszony na rekach i wyglupy z mamusia i tatusiem, smieje sie caly dzien ;-)

Milego dnia kochane

LadyDi, Lara 82, marcela29, Gosiak, Bietka, kasia_1988, Laurka, Stokrota :) lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemu z karmieniem w miejscach publicznych nie mam. Zoja i tak twarzą zasłania pierś, więc nic nie widać, a jak ktoś nie chce to nie patrzy i tyle.

Raz mi baba zwróciła uwagę, że to nie wypada, jak usiadłam na ławce na totalnym uboczu w centrum handlowym. Sama żarła hamburgera, tłuszcz z keczupem jej ciekł po brodzie, mlaskała przy tym no i mówiła z pełną buzią. To jej powiedziałam, że skoro nie wypada to czemu ona je w tym samym miejscu i to jeszcze nie powiem jak co. Oburzona skomentowała to tekstem "Młodzież zachować się nie potrafi i jeszcze takie dzieci będą wychowywały, a potem nie dziwota, że brak kultury na świecie jak to wstydu nie ma!" i poszła. Już nie chciałam wchodzić w dyskusje, bo nie było sensu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja zawsze się z nim kładę, bo inaczej nie zaśpi, ale dziś nawet to nie pomaga.
    Zaraz zacznę się modlić, żeby mąż jakimś cudem szybko z pracy wrócił

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3224 3225 3226 3227 3228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ