Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.
Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:U nas raz kupy nie było tydzień i też poszedł czopek w ruch. teraz tez nie ma już 4 dzień. W ogóle moja nie robi kup codziennie. W sumie mogła by już zrobić też...
No to u Zoi jest kupa codziennie rano zaraz po wstaniu, chociaż wczoraj nie zrobiłą, ale dziś już poszła.
Stokrota rozszerzasz dietę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:43
-
LadyDi wrote:Oglądałam Pytanie na śniadanie i dowiedziałam się, że migdały poprawiają laktację. Trzeba je tylko namoczyć wcześniej w zimnej wodzie na 8-10 godzin i jedząc obierać ze skórki.
Ja wczoraj próbowałam odciągnąć trochę mleka. Z dwóch piersi po 30 minutach 20 ml. Tragedia! -
Lady jeszcze nie dawalam marchewki. Jeszcze z 2-3 tyg
No jesli nie zrobi dzis i jutro to wsadze pol czopka
Sylwia, to mozesz to odciac co odlamane i tam gdzie zywe wziac nadmanga
Nianem i nie bedzie krwawic. Szybko wyschnie.
Gosiak a bluzki jakies rozpinane? Ja dzis zamowie w hm dzinsy do kolan. Koszulek sie boje bo maja rozne te rozmiary
A ja lulam na druga drzemke( u nas tak z 1.5-2h od wstania z pierwszej) i na 11.10 mamu bioderka, na szczescie bliziutko wiec powinno byc akurat czasowo. Wstac powinien 10.40;) -
nick nieaktualny
-
Słoneczna, bez guzików, do karmienia kilka mam, ale one są z bardzo grubej bawełny - teraz i tak karmię w domu praktycznie tylko albo w aucie. Na wakacjach się będę jakoś przykrywać i tyle. Bluzkę w górę i będę karmić.
LadyDi, Ty karmiłaś podczas startu i lądowania? Bo piszą, że dobrze karmić wtedy, żeby dziecko nie odczuło tak zmiany ciśnienia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Stokrota i smakuje czy pluje?
No ja od dziś zacznę te femaltikery czy jak to się tam pisze i może te migdały, zobaczymy.
Gosiak, w jedna stronę karmiłam podczas startu, bo akurat się przebudziła, a tak to nie. Nie zauważyłam aby jej to ciśnienie przeszkadzało, w ogóle nie płakała, więc pewnie było ok. Z tym, że ona wtedy mała była, bo kończyła 3 miesiące i dużo spała, nie wiem jak byłoby teraz. Będę lecieć we wrześniu to się przekonamA Wy kiedy lecicie na te wakacje?
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hejka kochane witamy sie z Leosiem dzisiaj ma pol roczku, ale to leci
zebow brak jak na razie, jest super smieszkiem i lubi byc noszony na rekach i wyglupy z mamusia i tatusiem, smieje sie caly dzien
Milego dnia kochaneLadyDi, Lara 82, marcela29, Gosiak, Bietka, kasia_1988, Laurka, Stokrota :) lubią tę wiadomość
-
Ja problemu z karmieniem w miejscach publicznych nie mam. Zoja i tak twarzą zasłania pierś, więc nic nie widać, a jak ktoś nie chce to nie patrzy i tyle.
Raz mi baba zwróciła uwagę, że to nie wypada, jak usiadłam na ławce na totalnym uboczu w centrum handlowym. Sama żarła hamburgera, tłuszcz z keczupem jej ciekł po brodzie, mlaskała przy tym no i mówiła z pełną buzią. To jej powiedziałam, że skoro nie wypada to czemu ona je w tym samym miejscu i to jeszcze nie powiem jak co. Oburzona skomentowała to tekstem "Młodzież zachować się nie potrafi i jeszcze takie dzieci będą wychowywały, a potem nie dziwota, że brak kultury na świecie jak to wstydu nie ma!" i poszła. Już nie chciałam wchodzić w dyskusje, bo nie było sensu.