X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kp, to ja jestem szczesciara, kryzys mialam aby w drugiej dobie, mała dostała 2razy mm w nocy, tydzien brodawki piekly i ciagld mialam cycki na wierzchu zeby wietrzyb ale masc medli pomagala, potem jeden zastoj z goraczka i kapusta pomogla, a pozatym mleka leci ile malej trzeba, nigdy z dwoch cyckow na jeden posilek nie zjadla, odciagnac moge max 100ml ale mała i tak jest antybutelka wiec mam w zamrazarce 5porcji na czas jak z kubka bedzie pic

ja znam aby dwoch jedynakow, jeden zadowolony i chce tylko jedno dziecko, drugi chce koniecznie dwojke bo mowi ze samemu zle, takze roznie bywa

my bysmy chcieli drugie, ale mamy "medyczne" problemy wiec niewiadomo co bedzie i tak Laura jest naszym cudem
    mieszkanie by sie przydalo wieksze, kredyt tez mamy na mieszkanie tescia bo kupilismy mu mniejsze, a my zostalismy w wiekszym co moj M po dziadkach dostal, ale nie chcielismy z ojcem mieszkac, praca tez by sie lepsza przydala, auto tez by moglo byc nowsze-ale to drugorzedne kwestie, najgnjrsza ta przeszkoda medyczna

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kup, kup :)
    Gluten wg najnowszych badań można wprowadzać kiedy się chce.
    BLW - przez pierwszy miesiąc głównie różne warzywka będą, ale śniadania chcę póżniej robić z chlebkiem albo kuleczkami z kaszy jaglanej lub owsianki, jakieś jajeczko, avocado, itp

My chyba pójdziemy systemem mieszanym. Zresztą zobaczę. Bardzo chcę blw, mam nadzieję, że się uda ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to jestem dobra w "samobiczowaniu" się. Moje dziecię często się budzi w nocy więc i ja kiepsko spie. Ale najgorsze jest to, że często śni mi się , że Miśka się wierci i się budzę. Otwieram oczy a ona słodko spi. I zamiast korzystać ze snu w tej max 2 godzinnej przerwie między jej pobudkami to ja się budze bo mi się śni, że ona nie spi..... No obłęd w ciapki :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a na kolanach swoich to tak w pionie posadzisz czy na pollezaca? bo niby do blw w pionie a ja nie chce jej sadzac jak nie siedzi z koleji chcialabym juz podac jej cos po 6mc a papy mi sie nie widza:-^ na poczatek mam mlode marchewki akurat do raczki i ziemniaka, ciekawe co wezmie;) i tak mysle ze moye jednak krzeselko do poz pollezacej dac czy jednak posadzic w pion na kolanach, czy poczekac z blw az siadzie a teraz np maczanie raczek w papkach

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, myślę, że w pozycji półleżącej łatwo o zakrztuszenie. Ja bym poczekała, aż usiądzie :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, na czas posiłku można posadzić bardziej w pionie, tak radzą w książce, pozycja półleżąca słaba przy BLW, może się zakrztusić dziecko.
    Myślisz, że jak usiądzie na kolanach, to będzie bardzo nie ok?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na Bobath z Miśką i fizjoterapeutka powiedziała mi, żeby nie sadzać na kolanach nawet jak opiera się pleckami o nasz brzuch. Ona mi się sama na maxa rwie i przyznam , że czasem zdarzało mi się, że tak usiadła na chwilke. Ale już nie bede tak robić. Ale zdania na ten temat pewnie są podzielone jak zawsze.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdania są bardzo podzielone, bo mi położna kazała z nią ćwiczyć siadanie, by wzmocnić kręgosłup. Także jak ze wszystkim - miliony opinii. Ja na czas jedzenia sadzam w krzesełku. Wodę pije sama z doidy, wiec musi być w pionie, a na kolanach nie ma szans by jej cokolwiek podać, bo szaleje zbyt mocno.

Zoja zjadła całe 50ml kaszki, którą jej przygotowałam. Szok!

Stokrota :) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/07/co-gryzie-male-dzieci-mity-zwiazane-z-zabkowaniem-i-sposobami-na-nie/

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zacznę od papek, ale mam zamiar szybko przejść na BLW; albo inaczej będę robić jak mi intuicja podpowie; w jednym mama mnie popiera - jak najmniej papek :D tylko po kawałeczku dawać :)

dobra zostało mi malowanie paznokci i prasowanie :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to się źle czuję jako dokarmiająca mama :( chyba długo się z tym nie pogodzę

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sadzaniem to nie wiem jak jest. Na bank bym nie sadzała jeśli dziecko by i zjeżdżało na jeden lub drugi bok. Ale jesli trzyma się prosto to nie wiem....nie jestem ortopedą ani fizjoterapeutą i nie chcę się wymądrzać. Tak mi tylko babeczka powiedziała odnosząc się konkretnie do mojej córy więc jej posłucham.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No zdania są bardzo podzielone, bo mi położna kazała z nią ćwiczyć siadanie, by wzmocnić kręgosłup. Także jak ze wszystkim - miliony opinii. Ja na czas jedzenia sadzam w krzesełku. Wodę pije sama z doidy, wiec musi być w pionie, a na kolanach nie ma szans by jej cokolwiek podać, bo szaleje zbyt mocno.

Zoja zjadła całe 50ml kaszki, którą jej przygotowałam. Szok!
    Jaką kaszkę dałas ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sadzam tylko na czas posiłku, wcale nie mam zamiaru z nią nic ćwiczyć.

A kaszkę mam jakąś duńską. Taką na noc niby. Z ryżem, makaronem i marchewką.
    semper-aftengrod-mrispasta.jpg

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnid ja jestem z tych co nie "poganiaja" dzieci do kolejnych etapow, moja nie rwie sie jeszcze do siadania wiec nie sadze zeby usiadla za 2tyg, na kolanach ją raz posadzilam, i z racji tego ze posiłek blw nie trwa 5min tylko nawet i 30min moze trwac nie posadzę małej nawet na kolanach na tyle, takze pewnie zaczniemy papka, moze taka nie dokonca zmiksowana i sprobuje pozwolic jesc jej rekami i lyzeczke dam do reki bo nie widzi mi sie robienie samolotow i innych cyrkow z posilkow

bron boze nie krytykuje mam sadzajacych dzieci i karmiacych lyzeczka po prostu z racji mojego zawodu i doswiadczen z otoczenia mam swoje poglady na pewne sprayy

Sue lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ja właśnie sadzam ją na 5 minut, a czasem i mniej, bo ona albo je albo nie ;p Każda robi jak uważa ;) moja koleżanka od 3 miesiąca dziecko sadzała w rogu kanapy, więc wiecie :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc!

Nie udało mi sie zrobić najważniejszej rzeczy z listy tylko ;)

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, wiem że trudno się z tym pogodzić. Wszystkie wiemy że pierś najlepsza. Ale skoro już podjęłaś decyzję mając swoje powody musisz przestać się obwiniać. Będzie dobrze:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

My już od 5:45 nie śpimy. Kolejna noc mega wierząca i kolejna zakończona kupą. To chyba na ta kupa go tak meczy, bo jak wstanie to jest świetnie.
    Właśnie usypiam chcemy na pierwszą drzemkę :-)

Ja patrzyłam wczoraj w Auchan kaszki dla Stasia i ani baby Sun ani holle nie było... Jakieś inne niemieckie były.
    Ja jako pierwszą podam chyba jaglankę, później klęsk ryżowy a dopiero później warzywa. Ogrodowe będę miała dopiero za ok 2 tyg, wiec najpierw będę się posiłkować eko. Tyle, że nie mam w pobliżu takiego sklepu:-/

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z laktacją praktycznie nie miałam problemów. Jedynie nawał i dwa razy jakiś zastój w piersi. Mleko leci jak z kranu ;-)

c7hyim7.png
‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ