X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kp, to ja jestem szczesciara, kryzys mialam aby w drugiej dobie, mała dostała 2razy mm w nocy, tydzien brodawki piekly i ciagld mialam cycki na wierzchu zeby wietrzyb ale masc medli pomagala, potem jeden zastoj z goraczka i kapusta pomogla, a pozatym mleka leci ile malej trzeba, nigdy z dwoch cyckow na jeden posilek nie zjadla, odciagnac moge max 100ml ale mała i tak jest antybutelka wiec mam w zamrazarce 5porcji na czas jak z kubka bedzie pic

ja znam aby dwoch jedynakow, jeden zadowolony i chce tylko jedno dziecko, drugi chce koniecznie dwojke bo mowi ze samemu zle, takze roznie bywa

my bysmy chcieli drugie, ale mamy "medyczne" problemy wiec niewiadomo co bedzie i tak Laura jest naszym cudem
    mieszkanie by sie przydalo wieksze, kredyt tez mamy na mieszkanie tescia bo kupilismy mu mniejsze, a my zostalismy w wiekszym co moj M po dziadkach dostal, ale nie chcielismy z ojcem mieszkac, praca tez by sie lepsza przydala, auto tez by moglo byc nowsze-ale to drugorzedne kwestie, najgnjrsza ta przeszkoda medyczna

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Kup, kup :)
    Gluten wg najnowszych badań można wprowadzać kiedy się chce.
    BLW - przez pierwszy miesiąc głównie różne warzywka będą, ale śniadania chcę póżniej robić z chlebkiem albo kuleczkami z kaszy jaglanej lub owsianki, jakieś jajeczko, avocado, itp

My chyba pójdziemy systemem mieszanym. Zresztą zobaczę. Bardzo chcę blw, mam nadzieję, że się uda ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to jestem dobra w "samobiczowaniu" się. Moje dziecię często się budzi w nocy więc i ja kiepsko spie. Ale najgorsze jest to, że często śni mi się , że Miśka się wierci i się budzę. Otwieram oczy a ona słodko spi. I zamiast korzystać ze snu w tej max 2 godzinnej przerwie między jej pobudkami to ja się budze bo mi się śni, że ona nie spi..... No obłęd w ciapki :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a na kolanach swoich to tak w pionie posadzisz czy na pollezaca? bo niby do blw w pionie a ja nie chce jej sadzac jak nie siedzi z koleji chcialabym juz podac jej cos po 6mc a papy mi sie nie widza:-^ na poczatek mam mlode marchewki akurat do raczki i ziemniaka, ciekawe co wezmie;) i tak mysle ze moye jednak krzeselko do poz pollezacej dac czy jednak posadzic w pion na kolanach, czy poczekac z blw az siadzie a teraz np maczanie raczek w papkach

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, myślę, że w pozycji półleżącej łatwo o zakrztuszenie. Ja bym poczekała, aż usiądzie :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, na czas posiłku można posadzić bardziej w pionie, tak radzą w książce, pozycja półleżąca słaba przy BLW, może się zakrztusić dziecko.
    Myślisz, że jak usiądzie na kolanach, to będzie bardzo nie ok?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na Bobath z Miśką i fizjoterapeutka powiedziała mi, żeby nie sadzać na kolanach nawet jak opiera się pleckami o nasz brzuch. Ona mi się sama na maxa rwie i przyznam , że czasem zdarzało mi się, że tak usiadła na chwilke. Ale już nie bede tak robić. Ale zdania na ten temat pewnie są podzielone jak zawsze.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdania są bardzo podzielone, bo mi położna kazała z nią ćwiczyć siadanie, by wzmocnić kręgosłup. Także jak ze wszystkim - miliony opinii. Ja na czas jedzenia sadzam w krzesełku. Wodę pije sama z doidy, wiec musi być w pionie, a na kolanach nie ma szans by jej cokolwiek podać, bo szaleje zbyt mocno.

Zoja zjadła całe 50ml kaszki, którą jej przygotowałam. Szok!

Stokrota :) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2015/07/co-gryzie-male-dzieci-mity-zwiazane-z-zabkowaniem-i-sposobami-na-nie/

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zacznę od papek, ale mam zamiar szybko przejść na BLW; albo inaczej będę robić jak mi intuicja podpowie; w jednym mama mnie popiera - jak najmniej papek :D tylko po kawałeczku dawać :)

dobra zostało mi malowanie paznokci i prasowanie :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to się źle czuję jako dokarmiająca mama :( chyba długo się z tym nie pogodzę

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sadzaniem to nie wiem jak jest. Na bank bym nie sadzała jeśli dziecko by i zjeżdżało na jeden lub drugi bok. Ale jesli trzyma się prosto to nie wiem....nie jestem ortopedą ani fizjoterapeutą i nie chcę się wymądrzać. Tak mi tylko babeczka powiedziała odnosząc się konkretnie do mojej córy więc jej posłucham.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No zdania są bardzo podzielone, bo mi położna kazała z nią ćwiczyć siadanie, by wzmocnić kręgosłup. Także jak ze wszystkim - miliony opinii. Ja na czas jedzenia sadzam w krzesełku. Wodę pije sama z doidy, wiec musi być w pionie, a na kolanach nie ma szans by jej cokolwiek podać, bo szaleje zbyt mocno.

Zoja zjadła całe 50ml kaszki, którą jej przygotowałam. Szok!
    Jaką kaszkę dałas ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sadzam tylko na czas posiłku, wcale nie mam zamiaru z nią nic ćwiczyć.

A kaszkę mam jakąś duńską. Taką na noc niby. Z ryżem, makaronem i marchewką.
    semper-aftengrod-mrispasta.jpg

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnid ja jestem z tych co nie "poganiaja" dzieci do kolejnych etapow, moja nie rwie sie jeszcze do siadania wiec nie sadze zeby usiadla za 2tyg, na kolanach ją raz posadzilam, i z racji tego ze posiłek blw nie trwa 5min tylko nawet i 30min moze trwac nie posadzę małej nawet na kolanach na tyle, takze pewnie zaczniemy papka, moze taka nie dokonca zmiksowana i sprobuje pozwolic jesc jej rekami i lyzeczke dam do reki bo nie widzi mi sie robienie samolotow i innych cyrkow z posilkow

bron boze nie krytykuje mam sadzajacych dzieci i karmiacych lyzeczka po prostu z racji mojego zawodu i doswiadczen z otoczenia mam swoje poglady na pewne sprayy

Sue lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ja właśnie sadzam ją na 5 minut, a czasem i mniej, bo ona albo je albo nie ;p Każda robi jak uważa ;) moja koleżanka od 3 miesiąca dziecko sadzała w rogu kanapy, więc wiecie :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc!

Nie udało mi sie zrobić najważniejszej rzeczy z listy tylko ;)

relg9vvjrtqik460.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, wiem że trudno się z tym pogodzić. Wszystkie wiemy że pierś najlepsza. Ale skoro już podjęłaś decyzję mając swoje powody musisz przestać się obwiniać. Będzie dobrze:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

My już od 5:45 nie śpimy. Kolejna noc mega wierząca i kolejna zakończona kupą. To chyba na ta kupa go tak meczy, bo jak wstanie to jest świetnie.
    Właśnie usypiam chcemy na pierwszą drzemkę :-)

Ja patrzyłam wczoraj w Auchan kaszki dla Stasia i ani baby Sun ani holle nie było... Jakieś inne niemieckie były.
    Ja jako pierwszą podam chyba jaglankę, później klęsk ryżowy a dopiero później warzywa. Ogrodowe będę miała dopiero za ok 2 tyg, wiec najpierw będę się posiłkować eko. Tyle, że nie mam w pobliżu takiego sklepu:-/

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z laktacją praktycznie nie miałam problemów. Jedynie nawał i dwa razy jakiś zastój w piersi. Mleko leci jak z kranu ;-)

c7hyim7.png
‹‹ 3277 3278 3279 3280 3281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ