Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam chwilę wolnego tzn. muszę dychnąć mały pojadł, teraz tata go nosi czyli usypia.
Ja lasanię też robię tak jak pisałyście. U mnie musi być dużo czosnku I nie gotuję makaronu, tylko przekładam mięsem, szpinakiem, sosami, zostawiam na min, potem piekę. I na górę na mozzarellę posypuję bułką tartą wtedy fajnie chrupie
sałatkę zrobiła, paluchy z ciasta francuskiego zrobione, sernik upieczony, jedno ciasto przełożone, mięso zamarynowane, 1/2ubrań poprasowana
Jeszcze muszę:
- dokończyć prasować
- udekorować ciasto
- pomyć podłogi
- pomalować paznokcie
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Ja cały czas walczę o KP. Ostatnio jest gorzej, ale walczę. Czasem daję mm, ale co zrobię? Przecież nie będę głodzić dziecka? Więc zdarza się że daję mm oczywiście daję i płaczę. Nie tak sobie to wyobrażałam.
Ja chciałabym tak do roku karmić. Przynajmniej. To moje marzenie, ale czy się uda? Czy synek będzie też chciał walczyć, bo wiem, że łatwiej mu wypić z butelki. -
Stokrota :) wrote:Jezu Pia Ty codziennie prasujesz....w ogóle Ty masz motorek w tyłku. Tyle co Ty robisz w jeden dzień to ja robię w tydzień albo dłużej....
prawie codziennie, po 3 rzeczy ale jutro gości mam więc lepiej żeby nie widzieli tej góry ubrań
-
Dziewczyny, trzymajcie jutro rano kciuki, żeby wizyta obyła się bez głupich tekstów - start o 9:00
Kto przyjeżdża tak wcześnie w gości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 21:28
Pia Gizela, Sue, Stokrota :), LadyDi, dorocia2324, Lara 82, Bietka lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Gosiak, Ty też jeszcze nic Jance nie dawałaś do jedzenia? Jakiś plan masz? Krzesełko?
Chcemy jej zaserwować ziemniaczka jak skończy 6 mies. I zacząć powolutku z BLW. Jak jeszcze nie będzie siedziała, to można trzymać dziecko na swoich kolanach. Krzesełko jak już stabilnie usiądzie. -
Gosiak wrote:Nic.
Chcemy jej zaserwować ziemniaczka jak skończy 6 mies. I zacząć powolutku z BLW. Jak jeszcze nie będzie siedziała, to można trzymać dziecko na swoich kolanach. Krzesełko jak już stabilnie usiądzie.
A kaszki czy gluten jakiś? Ja właśnie nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba kupię tę książkę w końcu
-
Sue wrote:A kaszki czy gluten jakiś? Ja właśnie nie wiem jak się do tego zabrać. Chyba kupię tę książkę w końcu
Gluten wg najnowszych badań można wprowadzać kiedy się chce.
BLW - przez pierwszy miesiąc głównie różne warzywka będą, ale śniadania chcę póżniej robić z chlebkiem albo kuleczkami z kaszy jaglanej lub owsianki, jakieś jajeczko, avocado, itp