X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, widziałam zdjęcia - świetnie wyglądasz!!! Ta koszulka to skąd? :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, widziałam zdjęcia - świetnie wyglądasz!!! Ta koszulka to skąd? :)
    Dzięki :)
    Tak moja mama Janina ;)
    Koszulka, którą tu wstawiałam z Camaieu, ta na fotkach na prywatnym z Orsaya.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam w końcu ruszyć moje zapasy mrożonego mleka i ide dziś na zumbę :) Mam 0,5l mleka, chyba czas najwyższy :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na makaron cukinią:

cebula, czosnek, cukinia w kostkę, duszę na patelni, dodaję pesto bazyliowe/pietruszkowe do tego pomidory w ćiartkę na koniec i makaron i mieszam, jak trzeba dodaję pesto jeszcze i na to ser żółty jak mam i tyle :)

i jeszcze świeża bazylia!
    a jak ktoś musi to pieprz i sól :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:55

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały bondolino. Czym się różnią light, popelina itd? Które najlepsze?
    Bo chyba jednak chusta się nie sprawdzi, Tomek, mimo wielu prób, nie chce się dać zamotać. Jest za silny, kręci się, wierci i odpycha, że sama nie dam rady. Żałuję, że nie zaczęłam jak był noworodkiem, miałabym wprawę. Z mężem dam radę, sama never. A po bułki to nosidło jak złoto :) Zresztą, jest na tyle duży, że nosidełko mogę kupić.
    Dacie jakąś radę?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Właśnie ustalamy dziecko na drugą drzemkę, ale nie da się odłożyć. Śpi mi na rękach. W ogóle ostatnio z usypianiem jest problem. Uspie go przy cycku, ale jak odkładam to się budzi. Wczoraj np wstał o 16;15 z ostatniej Drzemki, 19;30 karmiłam, zasnął ale jak odłożył to się obudził i do ok 22 nie spał. Nie chciał by go jeść, wolał w łóżeczku sobie leżeć.

Ja tez mam zapasy mleka, ale nie wiem co z nimi zrobić, bo mój dziec pić z butelki nie chce.

W ogóle Staś ostatnio mocno się rlwierci podczas jedzenia. Musze mu rękę i nogę trzymać, bo inaczej nie mógłby jeść. Wasze tez tak mają?

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Przepis na makaron cukinią:

cebula, czosnek, cukinia w kostkę, duszę na patelni, dodaję pesto bazyliowe/pietruszkowe do tego pomidory w ćiartkę na koniec i makaron i mieszam, jak trzeba dodaję pesto jeszcze i na to ser żółty jak mam i tyle :)

i jeszcze świeża bazylia!
    a jak ktoś musi to pieprz i sól :)

AAA! A jak ktoś lubi można dodać śmietanki, ale ja w te upały nie daję :)

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Staś kończy pół roku! :-D Z tej okazji dostanie do jedzenia kostki z kaszy jaglanej :-) mąż nie jest przekonany do takiej formy podawania mu posiłków, bo się boi, że się zakrztusi. Musze go przekonać:-) chyba, że dama się zniechęcę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:13

kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, ja inaczej jak na leżąco nie jestem w stanie nakarmić. A nie daj boże, że ktoś się odezwie, od razu głowa w drugą stronę. Małego wszystko interesuje, wierzga na wszystkie strony, ale nie poddaję się, bo jesc na siedząco też musi umieć ;)
    U mnie pomaga pielucha na głowie :) Oczywiscie Tomka, nie mojej ;)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też do karmienia błoga cisza i najlepiej jakbym się nie ruszała. I obecnie karmię niemal wyłącznie na leżąco.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może i ja będę gotować te kostki kaszy jaglanej :D Poważnie rozważę ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dałam kaszę jaglaną ale nie w kostkach bo nie chcę jeszcze sadzać. Zrobiłam blyskawiczne płatki jaglane , dodalam masła i swojego mleka 10ml szalone, które udało mi się odciągnać wczoraj bo była za gęsta. Niestety nie posmakowała :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mamusie:)
    Pochwale sie ze moje malenstwo wczoraj skonczylo 6 miesiecy.. Teraz jest dla mnie wiec juz jak mala dorosla ;p hehe szmat czasu ;) z tej okazji zamowilam wczoraj jej szczeniaczka uczniaczka z poziomami nauki a placic bedzie moja mama hehe ;p
    lady masz mega duza dziewuszke juz , ona juz sama siada?:) moja jeszcze nie wiec przez to zawsze do obiadku jestem uziemiona ale deser juz daje jej w plenerze ;) teraz uciela sobie drzemke i zaraz wstanie wiec wtedy dam jej obiadek i pakujemy sie na plaze ;) w cien oczywiscie;) juz sie nie mige doczekac przyszlego roku kiedy bedzie sama hasac i bedzie mogla pobyc w sloncu.. Czy ktoras z mamus dzieci ktore nie siedza jeszcze wozi juz w spacerowce? Tak sie zastanawiam czy jest duza roznica w marudzeniu bo u nas gondola poki co to tylko gdy spi a tak to raczki.. I tu przelamalam sie z chusta i nosze ja ostatnio codziennie ;) wiazanie idzie mi coraz sprawniej choc dalej myse nad tulą tylko czy to ma sens? Czy to wydatek na dluzej czy na 4 miesiace? Bo jakos wystarczy ze ciuszki sa wydatkiem na chwile :)
    No i ja znowu sama w domu.. Na 6 tygodni.. Ciekawe czy kiedys bedzie mi lzej zniesc ta rozlake...

Laurka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej bardzo smakuje manna. Dziś też już dostała ;) Właśnie jesteśmy po kąpieli, bo nawet we włosach była :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, nie siada sama, ale posadzona w krzesełku siedzi sztywno. Więc na czas posiłku ją sadzam. No i też wożę już w spacerówce, z tym, że na półleżąco, bądź leżąco. Czasem też się denerwuje, więc w koszyku wózka mam bondolino i wtedy siedzi w nosidełku. Zbawienne to jest! ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiowi najlepszego!

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my się bawimy :)była drzemka 60 min z piersia w buzi i d 10 zabawa, mam nadzieję, że niedługo będzie chciał spać, bo ja głodna jestem :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie do kiedy dajecie probiotyk?

ja mam jeszcze dwa op. Biogai w zapasie? Dawać czy skończyć w 6 miesiącu?

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas podaję probiotyk.

Czy wasze dzieci bawią się wszystkim oprócz zabawek? Staś uwielbia moje włosy i okulary, męża ucho i np śrubki w łóżeczku ;-)

c7hyim7.png
‹‹ 3288 3289 3290 3291 3292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ