Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekujemy
Ej slyszalyscie kiedys o takim fenomenie, zeby dziecko umialo glowke podnosic i sztywno trzymac od urodzenia? Bo moja znajoma tak twierdzi o swojej dwumiesiecznej corce. I uwaza, ze to dlatego, ze urodzila sie po 42 tygodniu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Marcela ale podobno ospą nie można zarazić się jak już są krostki a skąd wczesniej mama miałaby wiedzieć czy kontakt z ospą był? Poza tym po kontakcie dziecko już teoretycznie przejmuje wirusa i czy wtedy szczepionka działa? Nie zrobi więcej szkody niż pożytku? Mówiła lekarka coś więcej na ten temat?
Doczytałam, że krostki zarażają, dopiero wyschnięte na strupek nie...
My szczepimy tylko tym co jest w kalendarzu szczepień obowiązkowych ale jak z każdej strony słyszę o uchodźcach podróżujących w takich a nie innych warunkach, to zastanawiam się, czy społeczeństwo nie jest teraz narażone na więcej chorób?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:14
-
Arka cos mowila pediatra ze szczepionka zadziala jak antybiotyk i wirus nie zdazy sie rozwinac i ew do powiklam nie dojdzie bo u takich maluchow ospa ciezko mija, bo jak wytlumaczyc ze nie mozna drapac:-/
mam nadzieje ze unikniemy, my poki co mamy rota i pneumo ze wzg na zlobek
co do dha to Gosiak masz racje, my tez jeszcze czesto kp:) dzis w pnś pokazywali piekna sesje zdj kobiet karmiacych, chyba zrobimy w weekend pare ujec z kp bo to ulotne chwile"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnycześć dziewczyny dzisiaj byłam u pediatry bo mały ma ciagle katar i kaszel. Oskrzela na szczeście czyste. Niestety mały dostał lek do inhalacji, lekarka twierdzi że juz samą sola fizjologiczna nic nie zdziałam. ZObaczymy. mam nadzieje,że sie polepszy. Niestety wysłuchała jakies szmery w sercu. Mówiła, że to albo z powodu choroby albo dzieje sie tak w okresie szybkiego wzrostu ale wada serca...... jak wyzdrowieje mam go zbadac u jeszcze innego pediatry i zobaczymy. Jak cos nadal będzie to czeka go echo serca.........
Ja dziś ledwo żyję - dopadło mnie to przeziebienie na amen....
Dzisiamj miała wizyte pierwszej niani z ogłoszenia.... PORAŻKA!!!! Bab a chciała dawac małemu zupki zabielane mlekiem i smietaną..... no i najlepsze wrzyciała wkładke higieniczna do kibelka i nawet nie spuściła wody.....
Nie wiem jak to skomentować.... -
Kuba przechodzil ospe majac cos kolo 1.5roku bo zarazil sie od starszego kuzynostwa. Rzadnych powiklan nie bylo ale ma kilka blizn na buzi i glowie. Male ale sa. Niby pilnowalismy jak moglismy zeby sie nie drapal ale wiadomo jak to jest.
-
nick nieaktualnymoja siostra i ja przechodziłysmy ospę. Ja mam troszke nieduzych blizn bo sie drapałam natomiast moja siostra znalazła sposób - klepała miejsce które ja swędziało i teraz nie ma chyba ani jednej blizny
Dziewczyny mam pytanie - któras z was jest weterynarzem. co mam zrobic z psem alergikiem? drapie sie okrutnie bidulka, a nie chcę podawas sterydów.
Przyznam że nie wiem na co jest uczulona bo testy sa drogie i nie zdecydowałam się na nie... -
ja tez mialam ospe ale jakos ok 8rz, troche drapalam ale blizna jedna na ajrzuchu, boje sie ospy u takiego malucha, pozniej to juz damy rade jakos to przejsc, no nic nie ma co gdybac, po wczorajszej szczepionce poki co ok:) na ten rok koniec
u nas nadal po 4-5pobudek w nocy, padam:-/ dobrze ze jutro weekend
zdrowka dla Grzesia"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Helo no to i nas dopadly pobudki nocne..myslalam ze w koncu jakis zab idzie ale tam nic nje widac..mala budzila sie co chwile z placzem...ledwo dawalam juz potem rade...zaczelo sie od 23 do 1 ze 3 pobudki a potem co 40 min-1 h z placzem sie wybudzala...masakra jakas..
-
*Sylwia wrote:cześć dziewczyny dzisiaj byłam u pediatry bo mały ma ciagle katar i kaszel. Oskrzela na szczeście czyste. Niestety mały dostał lek do inhalacji, lekarka twierdzi że juz samą sola fizjologiczna nic nie zdziałam. ZObaczymy. mam nadzieje,że sie polepszy. Niestety wysłuchała jakies szmery w sercu. Mówiła, że to albo z powodu choroby albo dzieje sie tak w okresie szybkiego wzrostu ale wada serca...... jak wyzdrowieje mam go zbadac u jeszcze innego pediatry i zobaczymy. Jak cos nadal będzie to czeka go echo serca.........
Nam też powiedziała, że słyszy i że mniej niż 1% okazuje się później wadą serca, ale żebyśmy na spokojnie w przeciągu 6-12 mies. zrobili echo serca, wtedy będziemy mieć pewność czy nie jesteśmy w tym 1% -
nick nieaktualnyGosiak wrote:Sylwia te szmery to Toczyńska?
Nam też powiedziała, że słyszy i że mniej niż 1% okazuje się później wadą serca, ale żebyśmy na spokojnie w przeciągu 6-12 mies. zrobili echo serca, wtedy będziemy mieć pewność czy nie jesteśmy w tym 1%
Nie, do Toczyskiej nie chodzę. Moja pediatra to Kollek - prywatnie. Teraz przepisałam się do przychodni na małopolskiej w Sopocie. Pracuja tam 2 pediatry ze szpitala dzieciecego na polankach. Dzisiaj byłam skontrolowac te szmery to nic nie słyszała. Babka mówiła że przy infekcji tak może byc oraz jak sie bada na leżąco, ale za jakis czas mam skontrolować. Generalnie z małym jakby lepiej - katar jeszcze męczy ale kaszel juz nie. Nie miał dzisiaj kompletnie apetytu a zrobiłam mu puszny kleik ryzowy ze świeżymi malinami. Wziął kilka łyżek i tyle. To było o 14 i od tamtej pory niejadł. A śpi już 2,5h!!. Nie mam sumienia go budzić - może jak sie wyspi szybciej zwalczy choróbsko.
Dzisiaj równiez miałam kasting na nianie.....ehhhh cięzka sprawa...... Jutro mam jedna dziewczyne i w poniedziałek 3 . MOże cos wybiorę...
Najbardziej bym chciała, żeby Grzes nie chorował -
nick nieaktualnyGrześ niedawno wstał przy kanapie !!!! Skubaniec najpierw klęczał a potem podniósł sie na nóżkach. Pocieśznie podchodził na sztywnych nogach . Nazabawniejsze jest to, że sam jeszcze nie siedzi.... cos mu sie poprzestawiało z kolejnością
Gosiak, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Laurka ja poki co szukam inspiracji na prezent, a myslałam o tym jaki tydzień temu, ale nic nie wymysliłam.
kupujecie spiworki do spacerowki? czy nasze dzieci sa juz za duze? bo kocyk to chyba za mało w zime?
Grzes gatulacje! lila tez nie siedziała jeszcze jak pierwszy raz stawała w łózeczku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:21
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny jestem Wasza "młodszą" koleżanka - marcówka 2016
Widzę ze macie wesoło z maluchami. Tez juz nie mogę się doczekać aż przytule swoje ♡
Chciałabym się Was poradzić w kwestii wózka
Które modele karoc posiadacie
I co możecie powiedzieć na ich temat (zlego/dobrego) po kilku miesiącach użytkowania?
Będę wdzięczna za cenne wskazowki:)
-
U nas idzie lewa jedynka i jest troche marudzenia. Ktos tu pisal ze przy zabkowaniu moze sie dziecko czesto krztusic podczas jedzenia (chyba Laurka) to u nas chyba cos w tym jest bo znow sie czesto krztusi przy karmieniu.
Chlopcy dalej zakatarzeni, Kuba kaszle. -
nick nieaktualnyja mam childwood.
Grzes ma jeszcze katar ale taki wodnisty biały. We wtorek chcę go puścic do żłóbka. Ciekawe co powedza na taki katarek. Pediatra mówiła że to sie może ciagnąć nawet 2 tyg.....
Ma juz aptety, czuje sie świetnie, nie przeszkadza mu za bardzo ten katar.... hmmm -
Sebza moja szwagierka ma to stokke tripp trap u blizniakow i generalnie jest bardzo zadowolona, chlopacy maja teraz 9 lat i ciagle siedza w tych krzeselkach...sa raczej niezniszczalne i super ze rosna z dzieckiem ;p niby te krzeselka dbaja o prawidlowe plecy...tez myslalam nad nimi ale finalnie u nas wygralo inne krzeselko
Suri97 lubi tę wiadomość