X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia u nas podobnie od 4-510 bujanie i usypianie uspokajanie..wczoraj mega marudna byla wydaje mi sie ze to chyba drugi zabek idzie u nas...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Sylwia zdrówka dla synka!

U nas też noce nieciekawe, mała budzi się z zapchanym nosem, nie może ssać. Nie jest chora, to taki typowy nieżyt nosa od ogrzewania, w dzień tego nie ma.

Czy któraś z Was stosowała aerozol buderhin? Czy on jest dla starszych dzieci tylko?

Ja się mało udzielam bo krępuje mnie forum otwarte. Na fb pisać nie mogę, szkoda że nie ma jakiegoś złotego środka ;)

Kto z Was wraca do pracy zaraz po macierzyńskim? Ktoś poza Marcelą decyduje się na żłobek?
    Mnie już głowa boli od myślenia co robić...

• justta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane u nas noce takie same dalej pobudki od 24, teraz moze troche lepiej bo co 2 godz nie co 1 godz czy pol, Leos rozraczkowal sie na dobre i wstaje przy wszystkim, siada z kazdej pozycji, trzeba miec oczy na okolo glowy ;-) a od dwoch dni nos zapchany cos tam sciagam ale malo juz, mam nadzieje ze juz przechodzi, bo ciezko mu jesc, a wilgotnosc mamy wysoka w domu, nawet 70% osuszacz musze kupic teraz

Milego dnia i zdrowka dla wszystkich

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka ja polecam nawilzacze powietrza..u nas super sie sprawdzaja..ja sama zawsze budzilam sie z katarem jakby jakis alergiczny ale tylko z rana a od kiedy stosujemy nawilzacze to minelo..co do zlobka to my dajemy tyle ze nie wiemy jeszcze kiedy..najwczesniej od czerwca najpozniej od wrzesnia...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka ja wracam do pracy w przyszłym tygodniu. Póki co Piotrkiem będzie opiekować się babcia, a od czerwca - najpóźniej września pójdzie do żłobka.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas kolejna przespana noc od 21 do 6 i po mleczku jeszcze do 8 :-) oby tak dalej bo po tylu miesiacach pobudek co chwile w koncu sie wyspalam chociaz itak ciagle sie budze i sprawdzam czy wszystko ok ale nie wymaga to zadnego lulania itp...

Grzesiu zaczyna tez po malu stac bez trzymania, jak go postawie i sie nie zorientuje ze puscilam to stoi kilka sekund ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta fajnie że masz babcię do dyspozycji :)

Bella u nas jest problem z wilgocią murów, boję się że nawilżaczem szkód narobię... takie zamknięte koło.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce slabe, choc juz nie pamietam czy wstawalam dwa czy trzy razy.

Czy wasze dzieci tez spia z dupka wypchnieta do gory? :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie piersia zrujnwoalo mi zycie ;-) http://mataja.pl/2015/11/karmienie-piersia-zrujnowalo-mi-piersi-i-zwiazek/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzes czasem spi z wypieta dupka, smiesznie to wyglada ale chyba tak mu wygodnie bo jak sie tak ulozy w czasie drzemki to dluzej spi.
    Babcie to faktycznie blogoslawienstwo ale jak dla mnie to bardziej na chwile bo jak pojde do pracy to balabym sie troche ze jak babcia bedzie rozpieszczac to pizniej juz tylko raczki beda po powrocie do domu.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Grzes czasem spi z wypieta dupka, smiesznie to wyglada ale chyba tak mu wygodnie bo jak sie tak ulozy w czasie drzemki to dluzej spi.
    Babcie to faktycznie blogoslawienstwo ale jak dla mnie to bardziej na chwile bo jak pojde do pracy to balabym sie troche ze jak babcia bedzie rozpieszczac to pizniej juz tylko raczki beda po powrocie do domu.

Ja nie mam takich oporow. Jak siwate swiatem, babcie/dziadkowie byly od tego, zeby rozpieszczac dzieci (bo jak wiadomo my chcemy wprowadzac zasady i dyscypline ;) ). I kazdemu dziecku tego potrzeba. Mama to nie to samo co babcia. Wedlug mnie dzieci powinny zaznac jednego i drugiego.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka wrote:
    hej

Sylwia zdrówka dla synka!

U nas też noce nieciekawe, mała budzi się z zapchanym nosem, nie może ssać. Nie jest chora, to taki typowy nieżyt nosa od ogrzewania, w dzień tego nie ma.

Czy któraś z Was stosowała aerozol buderhin? Czy on jest dla starszych dzieci tylko?

Ja się mało udzielam bo krępuje mnie forum otwarte. Na fb pisać nie mogę, szkoda że nie ma jakiegoś złotego środka ;)

Kto z Was wraca do pracy zaraz po macierzyńskim? Ktoś poza Marcelą decyduje się na żłobek?
    Mnie już głowa boli od myślenia co robić...

A dlaczego forum jest dla Ciebie krepujace? Przeciez tu jestesmy anonimowe. Za to na fb nawet jesli jestes w grupie zamknietej, to kazdy moze wejsc w Twoj profil a tam jest duzo duzo wiecej niz avatar na belly.

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez glowa boli od tego co bedzie po macoerzynskim! Ze wzgledu na to ze moj nadal nie je i tylko piers i piers. Nie jest przystosowany.
    No i nie zapowiada sie na zmiane

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze sporo dzieci czesto sie budzi w nocy. Jeszcze nie ma 20 a ja juz padam na twarz a jeszcze kolacja dla chlopcow i kapiel. Jutro rano trzeba wstac bo mam bilans Kuby i Natanka.

Ja tesciowej nie zostawie dzieci bo bym sie o nich bala. Ona pilnuje 4 takich w wieku szkolnym i bedzie opiekowala sie mala w wieku Natanka. A wiem jak wyglada ta opieka. Moim zdaniem za duzo dzieci a ona tez nie ma juz tak cierpliwosci. Wole opiekunke.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też budzi się w nocy bardzo często. Jak są cztery pobudki, to mogę uznać, że jest to dobra noc.
    Co do opieki nad dziećmi, to ja bym chciała zostać z dzieckiem do 3 roku życia, ale cóż trzeba zarabiać pieniądze. Do żłobka póki co nie chce dać, tak jak pisałam wyżej poczekam do czerwca- września. Opiekunka u mnie nie wchodzi w grę, bo nie mam zaufania i nie stać mnie na nią.

Sylwia, trzymam kciuki, aby Grześ szybko wrócił do zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:52

atdc20mmmoziyqnb.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura zgadzam się, że od tego są babcie i dziadkowie żeby rozpieszczać dlatego chętnie ich odwiedzamy, czasem zostawiam małego na kilka godzin ale codziennie po 9-10 godzin i soboty do południa to już moim zdaniem troche za wiele, wtedy to tak jakby oni wychowywali dziecko a ja bede musiala dostosowac sie do ich zasad czyli wszystko wolno i caly czas na rękach, jedzenie w locie przy zabawie, oglądanie bajek pol dnia i takie tam a mi to nie pasuje

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy te nocne pobudki co godzinę mina? Skoro sporo dzieci tak ma to albo jakiś etap w rozwoju, albo nie wiem co bo u nas napewno nie zeby....
    Byłam dziś w żłobku podpisać umowę, porozmawiać z dr i obejrzeć sale, ogólnie pozytywny wrażenie, posiłki szykują sami na kuchni, menu urozmaicone, tylko musze dać zasw od pediatry że mała ma mieć kaszki na wodzie a nie na mm i po 1rz żeby jej nie dawali mleka krowiego, w grupie będzie tylko 3 dzieci poniżej roku, reszta do 18mc, z opowieści dr wszystko pięknie i ładnie ale wiadomo strach jest, choć jakbym miła wybierać między obcą opiekunka z ogłoszenia a zlobkiem, wolę żłobek, chyba że bym miała opiekunkę sprawdzona to wtedy tak, ale i tak finansowo nie dalibysmy rady
    Od grudnia startujemy na 2,5godz dziennie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jestem! Dziekuje za pamięć. Bardzo miło z Twojej strony :*

Podczytuje Was co kilka dni. Jutro spróbuję opisac co się u nas wydarzyło przez ten czas co mnie nie było. W sumie nic specjalnego, ale strezszcze mniej wiecej ;) idę spać. Dobrej nocy Wam życzę :*

aniab91, dorocia2324 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A dlaczego forum jest dla Ciebie krepujace? Przeciez tu jestesmy anonimowe. Za to na fb nawet jesli jestes w grupie zamknietej, to kazdy moze wejsc w Twoj profil a tam jest duzo duzo wiecej niz avatar na belly.

Ja mam starszego syna, długo anonimowa nie będę ;P
    Na fb nie mam profilu prywatnego, nawet gdybym taki miała nie używałabym go do pisania w grupie. Mam profil do takich celów.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny.
    macie jakieś pomysły na prezenty mikołajowe/ choinkowe ?

dostałam okres :( , ale dobre chociaż to ze bezbolesny całkowicie.

dzisiaj idziemy na bilans 9ciomiesięczniaka. tak nieubłaganie tan czas leci .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:09

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 3452 3453 3454 3455 3456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ