Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
Sylwia zdrówka dla synka!
U nas też noce nieciekawe, mała budzi się z zapchanym nosem, nie może ssać. Nie jest chora, to taki typowy nieżyt nosa od ogrzewania, w dzień tego nie ma.
Czy któraś z Was stosowała aerozol buderhin? Czy on jest dla starszych dzieci tylko?
Ja się mało udzielam bo krępuje mnie forum otwarte. Na fb pisać nie mogę, szkoda że nie ma jakiegoś złotego środka
Kto z Was wraca do pracy zaraz po macierzyńskim? Ktoś poza Marcelą decyduje się na żłobek?
Mnie już głowa boli od myślenia co robić... -
Hejka kochane u nas noce takie same dalej pobudki od 24, teraz moze troche lepiej bo co 2 godz nie co 1 godz czy pol, Leos rozraczkowal sie na dobre i wstaje przy wszystkim, siada z kazdej pozycji, trzeba miec oczy na okolo glowy a od dwoch dni nos zapchany cos tam sciagam ale malo juz, mam nadzieje ze juz przechodzi, bo ciezko mu jesc, a wilgotnosc mamy wysoka w domu, nawet 70% osuszacz musze kupic teraz
Milego dnia i zdrowka dla wszystkich -
Arka ja polecam nawilzacze powietrza..u nas super sie sprawdzaja..ja sama zawsze budzilam sie z katarem jakby jakis alergiczny ale tylko z rana a od kiedy stosujemy nawilzacze to minelo..co do zlobka to my dajemy tyle ze nie wiemy jeszcze kiedy..najwczesniej od czerwca najpozniej od wrzesnia...
-
Hej, u nas kolejna przespana noc od 21 do 6 i po mleczku jeszcze do 8 oby tak dalej bo po tylu miesiacach pobudek co chwile w koncu sie wyspalam chociaz itak ciagle sie budze i sprawdzam czy wszystko ok ale nie wymaga to zadnego lulania itp...
Grzesiu zaczyna tez po malu stac bez trzymania, jak go postawie i sie nie zorientuje ze puscilam to stoi kilka sekund
-
Grzes czasem spi z wypieta dupka, smiesznie to wyglada ale chyba tak mu wygodnie bo jak sie tak ulozy w czasie drzemki to dluzej spi.
Babcie to faktycznie blogoslawienstwo ale jak dla mnie to bardziej na chwile bo jak pojde do pracy to balabym sie troche ze jak babcia bedzie rozpieszczac to pizniej juz tylko raczki beda po powrocie do domu.
-
aniab91 wrote:Grzes czasem spi z wypieta dupka, smiesznie to wyglada ale chyba tak mu wygodnie bo jak sie tak ulozy w czasie drzemki to dluzej spi.
Babcie to faktycznie blogoslawienstwo ale jak dla mnie to bardziej na chwile bo jak pojde do pracy to balabym sie troche ze jak babcia bedzie rozpieszczac to pizniej juz tylko raczki beda po powrocie do domu.
Ja nie mam takich oporow. Jak siwate swiatem, babcie/dziadkowie byly od tego, zeby rozpieszczac dzieci (bo jak wiadomo my chcemy wprowadzac zasady i dyscypline ). I kazdemu dziecku tego potrzeba. Mama to nie to samo co babcia. Wedlug mnie dzieci powinny zaznac jednego i drugiego.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Arka wrote:hej
Sylwia zdrówka dla synka!
U nas też noce nieciekawe, mała budzi się z zapchanym nosem, nie może ssać. Nie jest chora, to taki typowy nieżyt nosa od ogrzewania, w dzień tego nie ma.
Czy któraś z Was stosowała aerozol buderhin? Czy on jest dla starszych dzieci tylko?
Ja się mało udzielam bo krępuje mnie forum otwarte. Na fb pisać nie mogę, szkoda że nie ma jakiegoś złotego środka
Kto z Was wraca do pracy zaraz po macierzyńskim? Ktoś poza Marcelą decyduje się na żłobek?
Mnie już głowa boli od myślenia co robić...
A dlaczego forum jest dla Ciebie krepujace? Przeciez tu jestesmy anonimowe. Za to na fb nawet jesli jestes w grupie zamknietej, to kazdy moze wejsc w Twoj profil a tam jest duzo duzo wiecej niz avatar na belly.Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Widze ze sporo dzieci czesto sie budzi w nocy. Jeszcze nie ma 20 a ja juz padam na twarz a jeszcze kolacja dla chlopcow i kapiel. Jutro rano trzeba wstac bo mam bilans Kuby i Natanka.
Ja tesciowej nie zostawie dzieci bo bym sie o nich bala. Ona pilnuje 4 takich w wieku szkolnym i bedzie opiekowala sie mala w wieku Natanka. A wiem jak wyglada ta opieka. Moim zdaniem za duzo dzieci a ona tez nie ma juz tak cierpliwosci. Wole opiekunke. -
Mój też budzi się w nocy bardzo często. Jak są cztery pobudki, to mogę uznać, że jest to dobra noc.
Co do opieki nad dziećmi, to ja bym chciała zostać z dzieckiem do 3 roku życia, ale cóż trzeba zarabiać pieniądze. Do żłobka póki co nie chce dać, tak jak pisałam wyżej poczekam do czerwca- września. Opiekunka u mnie nie wchodzi w grę, bo nie mam zaufania i nie stać mnie na nią.
Sylwia, trzymam kciuki, aby Grześ szybko wrócił do zdrowia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:52
-
Laura zgadzam się, że od tego są babcie i dziadkowie żeby rozpieszczać dlatego chętnie ich odwiedzamy, czasem zostawiam małego na kilka godzin ale codziennie po 9-10 godzin i soboty do południa to już moim zdaniem troche za wiele, wtedy to tak jakby oni wychowywali dziecko a ja bede musiala dostosowac sie do ich zasad czyli wszystko wolno i caly czas na rękach, jedzenie w locie przy zabawie, oglądanie bajek pol dnia i takie tam a mi to nie pasuje
-
Ciekawe kiedy te nocne pobudki co godzinę mina? Skoro sporo dzieci tak ma to albo jakiś etap w rozwoju, albo nie wiem co bo u nas napewno nie zeby....
Byłam dziś w żłobku podpisać umowę, porozmawiać z dr i obejrzeć sale, ogólnie pozytywny wrażenie, posiłki szykują sami na kuchni, menu urozmaicone, tylko musze dać zasw od pediatry że mała ma mieć kaszki na wodzie a nie na mm i po 1rz żeby jej nie dawali mleka krowiego, w grupie będzie tylko 3 dzieci poniżej roku, reszta do 18mc, z opowieści dr wszystko pięknie i ładnie ale wiadomo strach jest, choć jakbym miła wybierać między obcą opiekunka z ogłoszenia a zlobkiem, wolę żłobek, chyba że bym miała opiekunkę sprawdzona to wtedy tak, ale i tak finansowo nie dalibysmy rady
Od grudnia startujemy na 2,5godz dziennie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Laurka jestem! Dziekuje za pamięć. Bardzo miło z Twojej strony :*
Podczytuje Was co kilka dni. Jutro spróbuję opisac co się u nas wydarzyło przez ten czas co mnie nie było. W sumie nic specjalnego, ale strezszcze mniej wiecej idę spać. Dobrej nocy Wam życzę :*aniab91, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:A dlaczego forum jest dla Ciebie krepujace? Przeciez tu jestesmy anonimowe. Za to na fb nawet jesli jestes w grupie zamknietej, to kazdy moze wejsc w Twoj profil a tam jest duzo duzo wiecej niz avatar na belly.
Ja mam starszego syna, długo anonimowa nie będę ;P
Na fb nie mam profilu prywatnego, nawet gdybym taki miała nie używałabym go do pisania w grupie. Mam profil do takich celów.
-
hej Dziewczyny.
macie jakieś pomysły na prezenty mikołajowe/ choinkowe ?
dostałam okres , ale dobre chociaż to ze bezbolesny całkowicie.
dzisiaj idziemy na bilans 9ciomiesięczniaka. tak nieubłaganie tan czas leci .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:09