X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara - ja slyszalam, ze wyniki na HIV często wychodzą przekłamane (w sensie, ze pozytywne). Powtorz badanie, najlepiej w innym laboratorium.

Sama w sumie mam do odebrania HIV już chyba od tygodnia i dalej nie odebrałam, az jutro pójdę.

• Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Mam wyniki w internecie zrobilam cholesterol za darmo wynik : cholesterol calkowity 151mg/dl dalej L115. H 190 przy norma mam wstawione N. Znacie sie? Bo ja niebardzo.
    Boze siedze i becze nigdy nie mialam niebezpiecznych kontaktow seksualnych,a wynik HIV wyszedl mi 0,21 S/CO. .... nie mam podanego zadnego zakresu.

znalazlam cos takiego

< 1,00 S/CO próbki niereaktywne (ujemne)
    ≥ 1,00 S/CO próbki reaktywne (dodatnie)

wynika z tego że Twoj wynik jest ujemny i nie masz sie co martwic :)

btw hiv to nie tylko niebezpieczny seks lub strzykawki, mozna sie tez inaczej zarazic ale Ty jestes bezpieczna :)

LadyMK lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Przedszkolanka dla Ciebie i dzidziusia :)

Gratulacje angelcia! :) Fryzura z opisu brzmi super.

To ja jestem w klubie z Bietka i Vel. Praktycznie zadnych objawow, a przynajmniej zadnych nieprzyjemnych. Jak czytam Wasze posty, to dla mnie to jest tylko dowod, ze ile kobiet, tyle przebiegow ciazy. Kazda jest inna. Ja np. pracuje na pelny etat (+ czesto nadgodziny) i jestem caly czas na nogach i nie wyobrazam sobie jak bym to miala robic, gdybym ciagle wymiotowala, miala bole glowy lub jeszcze cos innego. Miesiac temu mialam 2 dni wolnego i pojechalismy w gory na rocznice slubu. Wdrapalam sie na szczyt, ktory wybralismy do podboju i bylam z siebie bardzo dumna. Po prostu szlam we wlasnym tempie i pilam duzo wody. A i dodam, ze nie jestem specjalnie wysportowana - wrecz przeciwnie ;)

Zycze wszystkim udanego tygodnia! :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Mam wyniki w internecie zrobilam cholesterol za darmo wynik : cholesterol calkowity 151mg/dl dalej L115. H 190 przy norma mam wstawione N. Znacie sie? Bo ja niebardzo.
    Boze siedze i becze nigdy nie mialam niebezpiecznych kontaktow seksualnych,a wynik HIV wyszedl mi 0,21 S/CO. .... nie mam podanego zadnego zakresu.
    Aż sprawdziłam swój wynik, nie mam podanych żadnych wartości tylko informację, że wynik ujemny, więc nie pomogę :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a farbujecie włosy? Bo w sumie u większości z nas już minął 12 tydzień i podobno można.

cath lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny, a farbujecie włosy? Bo w sumie u większości z nas już minął 12 tydzień i podobno można.
    Tak, ale tylko farbami bez amoniaku i innej chemii, farbami aptecznymi: biokap.pl i http://www.colorsoin.pl
    A u fryzjera też specjalnymi bez amoniaku, http://professionalhair.pl/uslugi_nectaya.php

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:55

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja tak miałam byłam przeziębiona, właśnie idę na wizytę, musi być ok.
    madziutek 23 wrote:
    Co o tym myślicie?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara nar ja tez mam wynik jedynie ujemny (swoja droga to rozsadniejsze, przynajmniej nie naraza pacjentek na niepotrzebny stres tak jak u Ciebie) ale nie placz, poczytaj w internecie, wynik do 1,0 to wynik ujemny i kazda z nas miala po zerze jakies tam wartosci :) nie przejmuj sie

angelcia ja farbowalam w I trymestrze, teraz mi sie nie chce i narazie nie ma koniecznosci ale pofarbuje niedlugo znowu pewnie :) farbuje Loreal Casting bez amoniaku i wiekszosc dziewczyn tez tego uzywa :) ladnie pachnie, dlugo sie trzyma, ma cudowna odzywke i po przecenie w rossmanie jest za 19,20zl

Laurka, Bietka ja mam nadzieje ze ten brak objawow to na chlopca :D szukalam na forum i w wiekszosci przypadkow bezobjawowo rodzili sie chlopcy, dziewczyny duzo rzadziej

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Można ja farbuje tylko ze u fryzjera :)

Przedszkolanka wszystkiego co najlepsze 100 lat dla ciebie i maleństwa :*

angelcia a to nie robiłaś próbnego makijażu? A suknie miałaś przecież przymiarkę. To co źle była dobrana do wzrostu? Ja miałam swoją dopasowaną pod balerinki że nawet jak po zmianie butów z wysokich (miałam 13 cm) nie ciągnęła mi się suknia. Jestem z wykształcenia krawcową i wiem że takie rzeczy są nie do przyjęcia. Sama chciałam salon sukien ślubnych otworzyć :) A co do fotografa nie wiem czy u was na sali się pytali czy obsługa czyli fotograf i orkiestra mają dostać alkohol? Nam odradzili bo potem nie przyjemne sytuacje wychodzą. :)

Ja właśnie siedzę na stronie Ikea i robię spis rzeczy. w środę jadę zobaczyć jak wszystko wygląda. a w październiku pojadę kupić :) Uwielbiam Ikea <3

Januszkowa, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    angelcia ja farbowalam w I trymestrze, teraz mi sie nie chce i narazie nie ma koniecznosci ale pofarbuje niedlugo znowu pewnie :) farbuje Loreal Casting bez amoniaku i wiekszosc dziewczyn tez tego uzywa :) ladnie pachnie, dlugo sie trzyma, ma cudowna odzywke i po przecenie w rossmanie jest za 19,20zl

Laurka, Bietka ja mam nadzieje ze ten brak objawow to na chlopca :D szukalam na forum i w wiekszosci przypadkow bezobjawowo rodzili sie chlopcy, dziewczyny duzo rzadziej

Ja tez farbowalam w pierwszym trymestrze (i tez zawsze farbuje tylko u fryzjera). Po prostu przez caly zabieg mialam na twarzy maske chirurgiczna, zeby sie nie zaciagac farba ;)

Znajoma tez mi tak powiedziala, ze na chlopca. My nie bedziemy wiedzieli az sie urodzi ;) Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:10

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dziekuje poszukalam i na jakiejs stronie dziewczyna pisala ze jej wynik wyszedl 0,29 s/co i odpowiedz lekarza byla taka ze nie ma sie czym martwic ze miesci sie w normie i wynik uznaje sie za ujemny. Tylko skad w ogole cos wyszlo :/ nie po prostu wynik ujemny tylko ta wartosc. Przy kile mam po prostu wynik ujemny (-)
    Z koleii zapalenie watroby typu B tez wynik 0,32.... ja juz zglupialam oto te wyniki http://fotoo.pl/show.php?img=860787_img-20140818-180016.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:05

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:

http://vitalia.pl/artykul528_Jakie-sa-prawidlowe-wartosci-cholesterolu-we-krwi.html

tu masz normy cholesterolu

i tutaj

http://benecol.pl/norma-i-zakresy-dla-cholesterolu/

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, kochana ja u tej Babeczki malowałam się wcześniej na przeróżne okazje i było super, próbny też był zaje... a ślubny? Porażka... Pani próbowała wcisnąć mi kit, że brzydko wyszedł, bo jestem w ciąży :O A próbny to niby kiedy miałam jak nie w ciąży? Szkoda gadać, szkoda nerwów i w ogóle.

Co do sukni to moja mama też jest krawcową i była ze mną na każdej przymiarce, doszłyśmy po prostu do wniosku, że podmienili mi suknię i dali kogoś innego, nie ma tutaj innego sensownego wytłumaczenia skoro na przymiarkach była dobra, wręcz o 2cm krótsza, a w domu nagle co? Zmalałam? Nigdy i nikomu nie poleciłabym tak niekompetentnego salonu.

Ah gdybym wiedziała, że będzie z tą suknią taki problem to wolałabym dać jakieś prywatnej osobie zarobić i uszyłaby mi piękną suknię. Jednak przed taką okazją (a raczej w ciągu 6 miesięcy) ciężko coś zrobić na tip top, ale życie.. DAŁAM RADĘ I TO NAJWAŻNIEJSZE.

Co do orkiestry i fotografa - owszem, za konsultacją właścicielki dostali 2 butelki na stół (na 3 osoby) jednak ten Fotografik pił sam, no cóż..

co w ogóle oglądasz na Ikei? Co fajnego masz zamiar kupić? Wybacz za ciekawość, ale może jakoś mnie zainspirujesz do zakupow heh

cath lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Vel dziekuje poszukalam i na jakiejs stronie dziewczyna pisala ze jej wynik wyszedl 0,29 s/co i odpowiedz lekarza byla taka ze nie ma sie czym martwic ze miesci sie w normie i wynik uznaje sie za ujemny. Tylko skad w ogole cos wyszlo :/ nie po prostu wynik ujemny tylko ta wartosc. Przy kile mam po prostu wynik ujemny (-)
    Z koleii zapalenie watroby typu B tez wynik 0,32.... ja juz zglupialam oto te wyniki http://fotoo.pl/show.php?img=860787_img-20140818-180016.jpg.html

normy: wynik ujemny: 0-0.99
    wynik dodatni: >1

to sa normy do HBS antygen

tez masz w normie

wychodzi na to ze wszystko w normie

beznadziejne masz te wyniki online! powinni podawać Ci wartosci referencyjne zebys sie nie martwila :/

nie przejmuj sie tym zapisem że nie ma ujemne tylko są jakieś tam wartosci, poprostu to labo tak zapisuje... wychodzi na to samo jakbys miala ujemne napis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:15

sara_nar lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath, kochana ja u tej Babeczki malowałam się wcześniej na przeróżne okazje i było super, próbny też był zaje... a ślubny? Porażka... Pani próbowała wcisnąć mi kit, że brzydko wyszedł, bo jestem w ciąży :O A próbny to niby kiedy miałam jak nie w ciąży? Szkoda gadać, szkoda nerwów i w ogóle.

Co do sukni to moja mama też jest krawcową i była ze mną na każdej przymiarce, doszłyśmy po prostu do wniosku, że podmienili mi suknię i dali kogoś innego, nie ma tutaj innego sensownego wytłumaczenia skoro na przymiarkach była dobra, wręcz o 2cm krótsza, a w domu nagle co? Zmalałam? Nigdy i nikomu nie poleciłabym tak niekompetentnego salonu.

Ah gdybym wiedziała, że będzie z tą suknią taki problem to wolałabym dać jakieś prywatnej osobie zarobić i uszyłaby mi piękną suknię. Jednak przed taką okazją (a raczej w ciągu 6 miesięcy) ciężko coś zrobić na tip top, ale życie.. DAŁAM RADĘ I TO NAJWAŻNIEJSZE.

Co do orkiestry i fotografa - owszem, za konsultacją właścicielki dostali 2 butelki na stół (na 3 osoby) jednak ten Fotografik pił sam, no cóż..

co w ogóle oglądasz na Ikei? Co fajnego masz zamiar kupić? Wybacz za ciekawość, ale może jakoś mnie zainspirujesz do zakupow heh
    Rozumiem. Szkoda że zepsuli ci w pewnym sensie ten piękny i wyjątkowy dzień :*
    Ja na wszystko patrze na łóżeczko, stolik do przewijania, tekstylia dla niemowląt wszystko wszystko wszytko no i oczywiście szafe i komodę na ciuszki :) Jadę pooglądać, zobaczyć czy to wg się do czegoś nada. Dziś zakupiłam dwie pary bodziaków w Lidlu za 20 zł z długim rękawkiem. Tylko jeden minus że był konkretny podział na chłopców i dziewczynki. Kupiłam dla dziewczynki ale jedne są takie jasno niebieskie że nawet chłopiec by nosił. Chociaz ja jestem za gender więc jedna chwała :D

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Dziewczyny mi ostatnio opowiadali że ostatniego dnia w ZUSie kiedy mozna bylo skladac ta deklaracje OFE byly mega wielkie kolejki bo wszyscy na ostatnia chwile i przyszla taka kobitka i mowi, ze jest w ciazy i sie wepchala na poczatek kolejki a brzucha w ogole nie miala.

Generalnie rozumiem wpuszczanie ciezarnych poza kolejnoscia i tak dalej ale sa pewne granice, ja nie mialabym odwagi pojsc na ostatnia chwile i na cwaniaka wepchnac sie na poczatek nie majac nawet brzuszka.. to już mi zajeżdza nadużyciem

W anglii z tego co wiem sie dostaje takie startery tez, moja znajoma dostala takie plastikowe zabezpieczenia na kontakty, na kanty w domu, na drzwi zeby paluszkow sobie dzieciaczek nie przytrzasnal itp itd i za darmo to dostala ale nie wiem skad, chyba od panstwa?!

Bylam w 3 rossmanach, realu i jeszcze w carrefourze, nigdzie nie ma tej emulsji
    Pollena-Ostrzeszów, Biały Jeleń, PRObiotic, Specjalistyczna emulsja do higieny intymnej

jest za to jej czerwona wersja PREbiotic za 9.99 w rossmanie i mysle czy jej nie kupic, czy sklad nie jest juz inny od tej niebieskiej polecanej na srokao, bo niekiedy wystarczy inny kolor tego samego produktu a sklad juz jest do dupy ale tu zachwalana jest wersja czerwona

http://www.karodos.pl/2014/08/pollena-ostrzeszow-biaay-jelen.html

i chyba sie skusze
    Vel, a ja chętnie wielokrotnie już miałam ochotę powiedzieć, że jestem w ciąży na samym początku, a to z tego względu, że ledwo wstawałam z łóżka, więc jak miałam stać gdziekolwiek w kolejce był to dla mnie upiorny moment, bo czułam, że zemdleję

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Vel, a ja chętnie wielokrotnie już miałam ochotę powiedzieć, że jestem w ciąży na samym początku, a to z tego względu, że ledwo wstawałam z łóżka, więc jak miałam stać gdziekolwiek w kolejce był to dla mnie upiorny moment, bo czułam, że zemdleję

no wiem wiem ale to inna sytuacja :) tamta sytuacja co napisalam byla typowo chamska, a przynajmniej na taka wygladala a co innego jak Ci slabo i faktycznie czujesz, ze nie mozesz ustac :)

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Rozumiem. Szkoda że zepsuli ci w pewnym sensie ten piękny i wyjątkowy dzień :*
    Ja na wszystko patrze na łóżeczko, stolik do przewijania, tekstylia dla niemowląt wszystko wszystko wszytko no i oczywiście szafe i komodę na ciuszki :) Jadę pooglądać, zobaczyć czy to wg się do czegoś nada. Dziś zakupiłam dwie pary bodziaków w Lidlu za 20 zł z długim rękawkiem. Tylko jeden minus że był konkretny podział na chłopców i dziewczynki. Kupiłam dla dziewczynki ale jedne są takie jasno niebieskie że nawet chłopiec by nosił. Chociaz ja jestem za gender więc jedna chwała :D

Ja na allegro znalazłam ładne łóżeczko z przewijakiem, który się nakłada + jakiś full wypas pościelowy więc chyba to zamówię, aczkolwiek kto wie..

Nie wiem dlaczego, ale boję się jeszcze kupować ubranka.. Nie potrafię sobie nawet odpowiedzieć dlaczego tak mam...

cath lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dziekuje uspokoilas mnie. Myslalam ze serce mi wyskoczy jak zobaczylam te wyniki. Swoja drogaza wysoki mam ten dobry holesterol, co to oznacza? Nic juz nie wnikam w te badania ide konczyc pomidorowke gotowac.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza jak najbardziej rozumiem, dziś mnie pani w aptece przepuściła bo juz po mnie widać. w szpitalu też jestem za. :) tym bardziej że pisze że kobiety w ciąży poza kolejnoscią. :) Ja zawsze się z tymi starymi babami kłócę. Bo np. moja siostra ma grupę niepełnosprawności przyznaną z powodu astmy oskrzelowej i alergii dosłownie na wszystko i ona też może wejść bez kolejki i mój tata się ze mnie śmieje, że jak ja z nią idę to bronię jej jak bulterier :D Ma 14 lat i jest nieśmiała ona bez kolejki nie wejdzie bo się wstydzi. A mówię jej że jeśli może ma wchodzić :) a te stare rury ( nie mówię o wszystkich bo zdarzają się przemiłe panie ) zawsze się kłócą, ze jest młoda i może stać. Nie widac po niej że ma przyznaną grupę ale ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:27

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ