Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
w takim razie moze wogole usunmy ta liste i zostawy np tylko ogolnie ile chlopcow ile dziewczynek, bo w sumie taka lista rok po porodzie nie potrzebna, albo przeniescie liste na zamkniete forum
milej niedzieli
udanej imprezki dla dla Olafka:)Gosiak, kasia_1988, Lara 82, przedszkolanka:), mala_mi1982, sebza lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Hej!
I my po chorobach, tydzień temu Pola miała katarek z gorączką i biegunkę a teraz ja leczę zapalenie gardła. Mąż jest na etapie ortopedów i szukania rehabilitacji z operacją i wolnym terminem.
My mamy jutro roczek impreza miała być wczoraj ale przez choroby jest 5 marca od wczoraj Pola chodzi więc przed rokiem zdążyłyśmy
Ogólnie jest bardzo rozumna,wie że coś jest sii i nie wolno,wie gdzie tata i dziadzia idą,gdzie są zabawki,misiu,kotek,żabka,stoliczek,lampa,oko i nos itp. Wieczorem zagląda do mnie do łazienki przez dziurki a rano wita z uśmiechem bije brawo,robi kosi,papa a buziaków nie lubi dawać :p przytulas straszny,mówi mama tata baba papa,wie że krówka robi muu a buziaki daje się cmok ostatnio jest na etapie wyrzucania zabawek z pudeł aż będą puste jesteśmy dalej na cycu,jemy wszystko chociaż stała się wybredna i czasem woli sam chlebek a czasem samą szynkę na przykład mamy 8 zębów , śpimy razem i dobrze nam z tym drzemki i noce ostatnio nie do narzekania
Ja szyję dalej, w planie mam już zabawki i Pola już jedną otrzymała od jutra rozpoczynamy naukę nocnika
Tak pokrótce co u nas bo właśnie usnęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:17
Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
trzymam kciuki za staraczki....
jak fajnie ze się odzywacie dziewczyny.
słoneczna nie kp. karmiłam prawie 11 miesiecy. MALA Odrzuciła piers jak byliśmy na Dominikanie. Stwierdziła chyba ze jest zbyt dorosła haha.
Jestem teraz w 8tc.
skarge napisałam na to głupie babsko. Niech wie , ze tak się nie traktuje ludzi.
co do nocników to my sadzamy od jakis 2 miesiecy tak 4 - 5 razy dziennie i zawsze robi siusiu . jak zrobi sieusiu to jest melodyjna i nagrane przez mojego męza "brawo Lilia brawo brawo Lila". wtedy sama bije brawo i się cieszy... juz czasami potrafi podejsc do nocnika a zawsze stoi w tym samym miejscu( gdzieś czytałam , ze to jest wazne aby nocnik zawsze stał w jednym miejscu) i zacząć być brawo wtedy wiem, że chce, aby ją posadzić. my jestesmy na dadach 4, a rozmiar ubranek 80 czasami niktóre 80 nawet za duze.
co do usunięcia listy z pierwszej strony to chyba dobry pomysł i jestem za.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:23
przedszkolanka:), LadyDi lubią tę wiadomość
-
LadyDi bardzo zdolna ta Twoja corcia. Moja na bank wydlubala by sobie oko widelcem!
Dziewczyny, ktore z powodzeniem juz od jakiegos czasu sadzaja dziecko na nocnik - jak mam Lunie wytlumaczyc do czego to sluzy? Sama mam na nim usiasc i jej pokazac, czy co? Ma popatrzec jak ja korzystam z toalety? Bo ona zaczyna natychmiast plakac jak ja tylko posadze. Ewidentnie sie go boi i nie wie o co chodzi.LadyDi lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Wczoraj odwiedzila nas z dziadkiem mlodsza siotrzenica mojego meza. Super sie z Luna bawila, ale jak ja poprosilam, zeby nakarmila Lune jogurtem, to mi sie dziecko w krzeselku rozplakalo. Ja gotowalam dla nas wszystkich kolacje, wiec dziadek dokonczyl karmienie i bylo okej.
A do zasobu slowek doszlo wczoraj "book".08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dzis Natanus konczy roczek
Kiedy to zlecialo...
-przy meblach, krzeslach i swoim stoliku to zasuwa jak szalony.
-sam stoi i zrobi kilka kroczkow po czym traci rownowage
-od tyg w nocy przesypia 2-4godz
-spi z nami
-je wszystko i dalej na cycusiu
-jak cos mu nie pozwalamy to dalej to robi usmiechajac sie lub madrujac
-mowi mama, tata, ba (jak cos spada), dzis, da (jak cos chce) i po swojemu
-robi papa, czesc, przybija piatke, zolwika, pokazuje nos, robi halo
-ubranka nosi 74/80 czasem 86.
To tak po krotce o moim kochanym roczniaku. Tak bardzo go kocham!!!!!!Laurka, Lara 82, LadyDi, marcela29, mala_mi1982, sebza lubią tę wiadomość
-
Laurka mi tez zdarza sie krzyknac szczegolnie na Kubusia jak nic do niego nie dociera. Najlepiej by bylo byc caly czas opanowanym i spokojnym. Wszystko dziecku tlumaczyc setki razy itd. Ale ja tego nie potrafie niestety. Pracuje nad soba jak moge ale czasem nerwy puszczaja.
Jezeli chodzi o sadzanie na nocnik to nic na sile. Jezeli Luna placze i sie go boi to odpusc na razie albo sprobuj sadzac ja na kibelek na nasadke moze to zaakceptuje. Albo daj jej sie zapoznac z nocnikiem, niech sie nim pobawi, podotyka go, sama tez mozesz na nim usiasc zeby jej pokazac ze nic zlego sie nie dzieje. -
Nie bede zmuszac ani forsowac w zaden sposob. I tak lepiej bedzie w lato niz teraz.
A co do artykulu, to dobrze, ze go akurat dzis przeczytalam, bo od dwoch tygodni Luna zrzedzi i zrzedzi i wyje i juz nie moge z tym jeczeniem ciaglym. Sama przez to chodze poirytowana. Ale nie chce na nia sie denerwowac, bo to nie jej wina.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
☆100latek roczniakom☆
co do nocnika to ja dałam najpierw Laurze do zabawy tzn postawilam na podlodze, a ona ogladala, mamy taki zwykly bialy z nadrukiem fioletowego misia, potem siadla pare razy w ubranku, a potem juz bez, a i jak ją sadzam bez pieluchy to zawsze w tym samym miejscu i bez "widowni", pare razy widziala mnie tez w wc jak miala faze ryku i nie moglad drzwi zamknac, a teraz zamowilam w empiku ksiazeczke o nocniku"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
u mnie w pracy kolezanka w ciazy, kierownik sie smieje ze u nas wirus panuje bo 2014,2015 i 2016 porody u nas;) jeszcze dwie zostaly kolezanki bez dzieci i potem runda od nowa:)
kasia_1988 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Moje dziecko mnie dzis zaskoczylo. Natus zaczal chodzic juz dosc dlugie odcinki sam Wyglada to komicznie a jaka jestem dumna Moj mowil ze do roczku zacznie chodzic a ja ze raczej nie i tatus dumny ze mial racje
kasia_1988, derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Hej,wpadłam tylko złożyć życzenia urodzinowe Poli, Natusiowi i Gabrysiowi, w końcu dzisiaj minął roczek naszym pociechom!!!
Właśnie jesteśmy po.imprezie urodzinowej, był szał, we wróżbie Olaf wziął banknot, także oby mu się spełniło
Bilans? Nie chodzimy (tylko pelzamy), stoimy przy kanapie (jak zejdzie z sofy sam lub się.go postawi, sam nie wstanie, nie siadzie), 3 zęby (czwarty w połowie wyszedł i w dwójce dziura w dziasle Sue zrobiła), z jedzeniem troszkę gorzej (ale ostatnio ciągle coś nam dolega, jak nie wirus, to uszy i tak na zmianę), mówi tata, da,dzisiaj udało mu się mama (chyba przypadkowo), robi papa, puszcza buziaka, przebija piątkę, główka boli, pokazuje gdzie mam nos, tuli tuli i moja moja robi, lubi jeść rękoma. Jak widać nic wielkiego nie robi, ale mimo to jestem dumna, że łzami w oczach wspominam, gdy miałam go obok siebie, a on ssal pierś tak spokojnie, ehhh.
Spokojnej nocy wszystkimprzedszkolanka:), dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Luna bawila sie wczoraj nocnikiem caly wieczor - moze przestanie sie go bac jak nastepnym razem zrobimy do niego podejscie z gola pupa Postanowilam rowniez kupic jej pierwsza lalke - taka, ktora pije z butelki i siusia do nocnika. Moze to pomoze?
Dzisiaj mamy bilans roczniaka, co oznacza, ze nie wyjde z tego szpitala do prawie 17:00 zapewne i bedziemy w domu na swieta noc Nienawidze tych wizyt. Zawsze trwaja cala wiecznosc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya