X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A wlasnie mialam napisac :)

Truskawka !! pisalas o tym, ze poczulas pod reka i w ogole :) tez to poczulam pod reka tak jak opisujesz, taka wypuklosc pod palcem przez ulamek sekundy :) ale mialas farta bo ja nigdy nie trafiam reka jak puka, puka zanim poloze, a jak poloze to cisza :P

Vel to super!! :)
    Ja sobie tak codziennie leże wieczorem przed spaniem z ręką na brzuszku i wczoraj jakoś tak pukło :) Nawet nie potrafię opisać tego uczucia. Taka wypukłość właśnie pod ręką chwilowa dokładnie ułamek sekundy . Taki bąbelek/bańka nagła w brzuszku. Trochę podobne uczucie przepraszam do porównania do gazów takie bulgotki tylko mocniejsze i powtarzające się. Nie dam rady nawet opisać tego jednym słowem :)

Nie wiem jak Wy to dziewczyny czujecie które mają starszą ciąże ode mnie :)

A tak w ogóle to Witam się z Wami w ten u mnie wietrzny dzień :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuje jak takie mikroskurcze albo mikro nerwobóle, a jak przyłożę rękę to tak jakby ktoś palcem od środka mnie tyrpał :D

Aaa i chciałam jeszcze dodać, że od 3 dni wstaję w nocy na siku. Normalnie tak mi moje dziecię naciska na pęcherz, że raz muszę wstać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:27

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Katiś ja wstaje tak od jakiegos czasu i chodzie niewyspana :D wstaje jakieś 4-5 razy.....:):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

piękne te Wasze brzuszki :) i tak zazdroszczę tych pierwszych ruchów :) u nas jeszcze cisza :)

juska czy Ewelina to Twoja siostra? :)

Katiś super pomysł na zdjęcie, chyba go sobie pożyczę niedługo ;)

Vel mam nadzieje,że dowiesz się dzisiaj już o płci :)

Truskawko nie dziwię się wcale tych emocji :)

miłego dnia <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, powodzenia na wizycie, czekam na wieści i życzę zdrowego chłopca :)

Katiś, super brzuszek, fajny pomysł z tym "podpisywaniem" będą zdjęcia do wzruszeń w przyszłości :)

Sewerynka, humorek lepiej, wczoraj tylko wieczorem zgaga, ale dzień ok :) u mnie jak i u Ciebie, pewnie ciąża będzie ogólnie widoczna, a co do komentarzy o piersiach, przemilczę.

Wczoraj zajęłam się kupnem kilku rzeczy na eBay, wczoraj Przyjaciółka z Polski, matka dwójki dzieci mówiła ze spiworka na ramiona do spania używala przy obu i się sprawdziły. Polecała, od razu kilka bo bo dziecko może zalać. Sa takie fajne bawełniane, różnych grubości, na zimę poleca się te 2.5 tog. I tak z głupia franc poszłam na eBay i I wylicytowałam 5 spiworków bawełnianych grubszych z Next , piękne kolory za 37 zł. Ale się cieszyłam jak dziecko.
    Lubię nexta, uważam że ma najlepsze pajace z rękawami wywijanymi jako niedrapki. Pajace 4 ztuki, śliczne, też wylicytowałam za 35 zł. Tylko ze...... Dla dziewczynki!!!!!!! A ja przecież jeszcze nie wiem co noszę! Ale za te pieniądze to napewno sprzedam. Do Polski jadę za tydzień, zaraz po polowkowym i jeśli ze okaże że chłopak to sprzedam w pl na Allegro. Ale niech niech się okaże dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:42

Gosiak, sara_nar, truskawkax25, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
    I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowe :)

Penelope, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak chyba wole wieksza aktywnosc :p jakos lezenie i rozciaganie to srednio mi lezy wole bardziej dynamicznie lub jakies pilki chociaz :) wiec poszukam chyba aerobiku dla ciezarnych :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) tak Ewelina to moja siostra rodzona :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski. Ale piekne te wasze brzuchy ;)
    Moj tez juz spory, dziecko buszuje, ruchy czuje juz od tygodnia ostatnio nawet takie dzganie w brzuch od srodka. Cieszylam sie ostatnio ze tylko 2 kg przytylam, a tu wczoraj okazalo sie ze juz 7 kg na plusie. Masakra. Chociaz nie czuje sie jakos grubo gdzie powinnam. Niby mam 172 cm wzrostu ale zazwyczaj moja waga wahala sie miedzy 56-58. A teraz szok.
    Moze wy znacie sie lepiej: ubezpieczenie zdrowotne mialam do konca sierpnia (dostawalam rente po zmarlej mamie) jutro mam wizyte na fundusz, wiem ze nam kobietom w ciazy przysluguje prawo do bezplatnej opieki zdrowotnej przez okres ciazy i 6tygodni po porodzie. Wiec nie musze rejestrowac sie w urzedzie pracy aby dostac ubezpieczenie. Czy u lekwrza wystarczy ze powiem ze jestem w ciazy i pokaze karte ciazy jako potwierdzenie? I czy jako osoba chora na cukrzyce bedaca w ciazy dostane recepte na insuline z refundacja?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, nie pomogę...:(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, te myślę o chuście, tylko muszę przemyśleć, czy ja aby będę nosiła... jeszcze w zimę...
    Gosiak wrote:
    A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
    I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowe :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też teraz mam dostać skierowanie na to badanie bo wyniki mam podwyższone, wiec daj znać co się dowiedziałas o diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:52

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś piękny brzuś i piękne zdjęcie super :-)

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Fajnie ze macie takie apetyty :) u mnie wczoraj wykryto cukrzyce ciążowa i juz nie zjem tego na co mam ochotę :( aj tyle ile wczoraj płakałam :(

Kochana nie masz co płakac faktycznie będziesz musiała mieć teraz diete i pewnie badac sobie poziom cukru ale spokojnie po porodzie Ci to minie moja przyjaciółka miała cukrzyce ciążową 3 dni temu urodziła zdrową córeczke zobaczysz wszystko będzie dobrze...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja też lubię gotować w domu (choć moja kuchnia jest zdecydowanie polska i tradycyjna :-)) i nie przepadam za jedzeniem na mieście bo podzielam zdanie Twojego lekarza. A po obejrzeniu Poranku Kojota wiele lat temu mam uraz, że zawsze dodają coś od siebie :-)
    A powiedz te termosy obiadowe Ci się sprawdzają. Ja też nosiłam zawsze jedzenie do pracy i odgrzewałam w mikrofalówce pomimo, że mamy stołówkę.

Jest jedzonko jeszcze ciepłe jak doniesiesz do pracy i po ilu godzinach?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel trzymam kciuki zdrówko no i za siusiaka :-):-)

Ja będę wiedzieć moooożżżżeee jutro, ale się cholera boję wizyty :-)

Penelope a Ty też już niedługo USG? No u Ciebie będę trzmać kciuki za zdrówko i cipeczkę :-)

Vel lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar ja też należę do tych co już przytyły ja tak ok.4-5 kg zależy od dnia. Dlatego od dziś się pilnuję z jedzeniem zero śmieciochów, no chyba, że już nie wytrzymam i jakis batonik się trafi :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży wstaję min. 3 razy w nocy siusiu bywają dni, że częściej dlatego staram się nie pić przed snem, ale mi np. w nocy chce się pić i jak skorzystam z WC to zawsze muszę się napić :-)

cath, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny są odzwierciedleniem naszej podświadomości, obaw, lęków itd. często przeżywamy w snach to co się wydarzyło w ciągu dnia :-)
    Ja rzadko śnię, a możenie pamiętam, ale chyba wczoraj za bardzo się zastanawiałam na tą moją wydzieliną bo śniło mi się, że się obudziłam zajrzałam a tam była krew i w panice budziłam męża, żeby jechać do lekarza. A nosie z takimi snami :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też jutro wizyta i zaczynam mieć stres... sama nie wiem czemu ale przed każdą wizyta się boje

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ