X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    A wlasnie mialam napisac :)

Truskawka !! pisalas o tym, ze poczulas pod reka i w ogole :) tez to poczulam pod reka tak jak opisujesz, taka wypuklosc pod palcem przez ulamek sekundy :) ale mialas farta bo ja nigdy nie trafiam reka jak puka, puka zanim poloze, a jak poloze to cisza :P

Vel to super!! :)
    Ja sobie tak codziennie leże wieczorem przed spaniem z ręką na brzuszku i wczoraj jakoś tak pukło :) Nawet nie potrafię opisać tego uczucia. Taka wypukłość właśnie pod ręką chwilowa dokładnie ułamek sekundy . Taki bąbelek/bańka nagła w brzuszku. Trochę podobne uczucie przepraszam do porównania do gazów takie bulgotki tylko mocniejsze i powtarzające się. Nie dam rady nawet opisać tego jednym słowem :)

Nie wiem jak Wy to dziewczyny czujecie które mają starszą ciąże ode mnie :)

A tak w ogóle to Witam się z Wami w ten u mnie wietrzny dzień :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuje jak takie mikroskurcze albo mikro nerwobóle, a jak przyłożę rękę to tak jakby ktoś palcem od środka mnie tyrpał :D

Aaa i chciałam jeszcze dodać, że od 3 dni wstaję w nocy na siku. Normalnie tak mi moje dziecię naciska na pęcherz, że raz muszę wstać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:27

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Katiś ja wstaje tak od jakiegos czasu i chodzie niewyspana :D wstaje jakieś 4-5 razy.....:):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

piękne te Wasze brzuszki :) i tak zazdroszczę tych pierwszych ruchów :) u nas jeszcze cisza :)

juska czy Ewelina to Twoja siostra? :)

Katiś super pomysł na zdjęcie, chyba go sobie pożyczę niedługo ;)

Vel mam nadzieje,że dowiesz się dzisiaj już o płci :)

Truskawko nie dziwię się wcale tych emocji :)

miłego dnia <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, powodzenia na wizycie, czekam na wieści i życzę zdrowego chłopca :)

Katiś, super brzuszek, fajny pomysł z tym "podpisywaniem" będą zdjęcia do wzruszeń w przyszłości :)

Sewerynka, humorek lepiej, wczoraj tylko wieczorem zgaga, ale dzień ok :) u mnie jak i u Ciebie, pewnie ciąża będzie ogólnie widoczna, a co do komentarzy o piersiach, przemilczę.

Wczoraj zajęłam się kupnem kilku rzeczy na eBay, wczoraj Przyjaciółka z Polski, matka dwójki dzieci mówiła ze spiworka na ramiona do spania używala przy obu i się sprawdziły. Polecała, od razu kilka bo bo dziecko może zalać. Sa takie fajne bawełniane, różnych grubości, na zimę poleca się te 2.5 tog. I tak z głupia franc poszłam na eBay i I wylicytowałam 5 spiworków bawełnianych grubszych z Next , piękne kolory za 37 zł. Ale się cieszyłam jak dziecko.
    Lubię nexta, uważam że ma najlepsze pajace z rękawami wywijanymi jako niedrapki. Pajace 4 ztuki, śliczne, też wylicytowałam za 35 zł. Tylko ze...... Dla dziewczynki!!!!!!! A ja przecież jeszcze nie wiem co noszę! Ale za te pieniądze to napewno sprzedam. Do Polski jadę za tydzień, zaraz po polowkowym i jeśli ze okaże że chłopak to sprzedam w pl na Allegro. Ale niech niech się okaże dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:42

Gosiak, sara_nar, truskawkax25, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
    I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowe :)

Penelope, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak chyba wole wieksza aktywnosc :p jakos lezenie i rozciaganie to srednio mi lezy wole bardziej dynamicznie lub jakies pilki chociaz :) wiec poszukam chyba aerobiku dla ciezarnych :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) tak Ewelina to moja siostra rodzona :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski. Ale piekne te wasze brzuchy ;)
    Moj tez juz spory, dziecko buszuje, ruchy czuje juz od tygodnia ostatnio nawet takie dzganie w brzuch od srodka. Cieszylam sie ostatnio ze tylko 2 kg przytylam, a tu wczoraj okazalo sie ze juz 7 kg na plusie. Masakra. Chociaz nie czuje sie jakos grubo gdzie powinnam. Niby mam 172 cm wzrostu ale zazwyczaj moja waga wahala sie miedzy 56-58. A teraz szok.
    Moze wy znacie sie lepiej: ubezpieczenie zdrowotne mialam do konca sierpnia (dostawalam rente po zmarlej mamie) jutro mam wizyte na fundusz, wiem ze nam kobietom w ciazy przysluguje prawo do bezplatnej opieki zdrowotnej przez okres ciazy i 6tygodni po porodzie. Wiec nie musze rejestrowac sie w urzedzie pracy aby dostac ubezpieczenie. Czy u lekwrza wystarczy ze powiem ze jestem w ciazy i pokaze karte ciazy jako potwierdzenie? I czy jako osoba chora na cukrzyce bedaca w ciazy dostane recepte na insuline z refundacja?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, nie pomogę...:(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, te myślę o chuście, tylko muszę przemyśleć, czy ja aby będę nosiła... jeszcze w zimę...
    Gosiak wrote:
    A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
    I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowe :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja też teraz mam dostać skierowanie na to badanie bo wyniki mam podwyższone, wiec daj znać co się dowiedziałas o diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:52

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś piękny brzuś i piękne zdjęcie super :-)

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Fajnie ze macie takie apetyty :) u mnie wczoraj wykryto cukrzyce ciążowa i juz nie zjem tego na co mam ochotę :( aj tyle ile wczoraj płakałam :(

Kochana nie masz co płakac faktycznie będziesz musiała mieć teraz diete i pewnie badac sobie poziom cukru ale spokojnie po porodzie Ci to minie moja przyjaciółka miała cukrzyce ciążową 3 dni temu urodziła zdrową córeczke zobaczysz wszystko będzie dobrze...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja też lubię gotować w domu (choć moja kuchnia jest zdecydowanie polska i tradycyjna :-)) i nie przepadam za jedzeniem na mieście bo podzielam zdanie Twojego lekarza. A po obejrzeniu Poranku Kojota wiele lat temu mam uraz, że zawsze dodają coś od siebie :-)
    A powiedz te termosy obiadowe Ci się sprawdzają. Ja też nosiłam zawsze jedzenie do pracy i odgrzewałam w mikrofalówce pomimo, że mamy stołówkę.

Jest jedzonko jeszcze ciepłe jak doniesiesz do pracy i po ilu godzinach?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel trzymam kciuki zdrówko no i za siusiaka :-):-)

Ja będę wiedzieć moooożżżżeee jutro, ale się cholera boję wizyty :-)

Penelope a Ty też już niedługo USG? No u Ciebie będę trzmać kciuki za zdrówko i cipeczkę :-)

Vel lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar ja też należę do tych co już przytyły ja tak ok.4-5 kg zależy od dnia. Dlatego od dziś się pilnuję z jedzeniem zero śmieciochów, no chyba, że już nie wytrzymam i jakis batonik się trafi :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży wstaję min. 3 razy w nocy siusiu bywają dni, że częściej dlatego staram się nie pić przed snem, ale mi np. w nocy chce się pić i jak skorzystam z WC to zawsze muszę się napić :-)

cath, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny są odzwierciedleniem naszej podświadomości, obaw, lęków itd. często przeżywamy w snach to co się wydarzyło w ciągu dnia :-)
    Ja rzadko śnię, a możenie pamiętam, ale chyba wczoraj za bardzo się zastanawiałam na tą moją wydzieliną bo śniło mi się, że się obudziłam zajrzałam a tam była krew i w panice budziłam męża, żeby jechać do lekarza. A nosie z takimi snami :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też jutro wizyta i zaczynam mieć stres... sama nie wiem czemu ale przed każdą wizyta się boje

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ