Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:A wlasnie mialam napisac
Truskawka !! pisalas o tym, ze poczulas pod reka i w ogoletez to poczulam pod reka tak jak opisujesz, taka wypuklosc pod palcem przez ulamek sekundy
ale mialas farta bo ja nigdy nie trafiam reka jak puka, puka zanim poloze, a jak poloze to cisza
Vel to super!!
Ja sobie tak codziennie leże wieczorem przed spaniem z ręką na brzuszku i wczoraj jakoś tak pukłoNawet nie potrafię opisać tego uczucia. Taka wypukłość właśnie pod ręką chwilowa dokładnie ułamek sekundy . Taki bąbelek/bańka nagła w brzuszku. Trochę podobne uczucie przepraszam do porównania do gazów takie bulgotki tylko mocniejsze i powtarzające się. Nie dam rady nawet opisać tego jednym słowem
Nie wiem jak Wy to dziewczyny czujecie które mają starszą ciąże ode mnie
A tak w ogóle to Witam się z Wami w ten u mnie wietrzny dzień -
Ja to czuje jak takie mikroskurcze albo mikro nerwobóle, a jak przyłożę rękę to tak jakby ktoś palcem od środka mnie tyrpał
Aaa i chciałam jeszcze dodać, że od 3 dni wstaję w nocy na siku. Normalnie tak mi moje dziecię naciska na pęcherz, że raz muszę wstać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:27
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
cześć dziewczyny
piękne te Wasze brzuszkii tak zazdroszczę tych pierwszych ruchów
u nas jeszcze cisza
juska czy Ewelina to Twoja siostra?
Katiś super pomysł na zdjęcie, chyba go sobie pożyczę niedługo
Vel mam nadzieje,że dowiesz się dzisiaj już o płci
Truskawko nie dziwię się wcale tych emocji
miłego dnia -
Vel, powodzenia na wizycie, czekam na wieści i życzę zdrowego chłopca
Katiś, super brzuszek, fajny pomysł z tym "podpisywaniem" będą zdjęcia do wzruszeń w przyszłości
Sewerynka, humorek lepiej, wczoraj tylko wieczorem zgaga, ale dzień oku mnie jak i u Ciebie, pewnie ciąża będzie ogólnie widoczna, a co do komentarzy o piersiach, przemilczę.
Wczoraj zajęłam się kupnem kilku rzeczy na eBay, wczoraj Przyjaciółka z Polski, matka dwójki dzieci mówiła ze spiworka na ramiona do spania używala przy obu i się sprawdziły. Polecała, od razu kilka bo bo dziecko może zalać. Sa takie fajne bawełniane, różnych grubości, na zimę poleca się te 2.5 tog. I tak z głupia franc poszłam na eBay i I wylicytowałam 5 spiworków bawełnianych grubszych z Next , piękne kolory za 37 zł. Ale się cieszyłam jak dziecko.
Lubię nexta, uważam że ma najlepsze pajace z rękawami wywijanymi jako niedrapki. Pajace 4 ztuki, śliczne, też wylicytowałam za 35 zł. Tylko ze...... Dla dziewczynki!!!!!!! A ja przecież jeszcze nie wiem co noszę! Ale za te pieniądze to napewno sprzedam. Do Polski jadę za tydzień, zaraz po polowkowym i jeśli ze okaże że chłopak to sprzedam w pl na Allegro. Ale niech niech się okaże dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:42
Gosiak, sara_nar, truskawkax25, Fedra, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowePenelope, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej mamuski. Ale piekne te wasze brzuchy
Moj tez juz spory, dziecko buszuje, ruchy czuje juz od tygodnia ostatnio nawet takie dzganie w brzuch od srodka. Cieszylam sie ostatnio ze tylko 2 kg przytylam, a tu wczoraj okazalo sie ze juz 7 kg na plusie. Masakra. Chociaz nie czuje sie jakos grubo gdzie powinnam. Niby mam 172 cm wzrostu ale zazwyczaj moja waga wahala sie miedzy 56-58. A teraz szok.
Moze wy znacie sie lepiej: ubezpieczenie zdrowotne mialam do konca sierpnia (dostawalam rente po zmarlej mamie) jutro mam wizyte na fundusz, wiem ze nam kobietom w ciazy przysluguje prawo do bezplatnej opieki zdrowotnej przez okres ciazy i 6tygodni po porodzie. Wiec nie musze rejestrowac sie w urzedzie pracy aby dostac ubezpieczenie. Czy u lekwrza wystarczy ze powiem ze jestem w ciazy i pokaze karte ciazy jako potwierdzenie? I czy jako osoba chora na cukrzyce bedaca w ciazy dostane recepte na insuline z refundacja? -
Gosiak, te myślę o chuście, tylko muszę przemyśleć, czy ja aby będę nosiła... jeszcze w zimę...Gosiak wrote:A ja dzisiaj kupiłam pierwszą rzecz - chustę od koleżanki, która jej w ogóle nie używała, taką śliczną: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
I dostanę w gratisie podgrzewacz do butelek i jeszcze jedne jeansy ciążowe -
cath wrote:Fajnie ze macie takie apetyty
u mnie wczoraj wykryto cukrzyce ciążowa i juz nie zjem tego na co mam ochotę
aj tyle ile wczoraj płakałam
Kochana nie masz co płakac faktycznie będziesz musiała mieć teraz diete i pewnie badac sobie poziom cukru ale spokojnie po porodzie Ci to minie moja przyjaciółka miała cukrzyce ciążową 3 dni temu urodziła zdrową córeczke zobaczysz wszystko będzie dobrze...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak ja też lubię gotować w domu (choć moja kuchnia jest zdecydowanie polska i tradycyjna
) i nie przepadam za jedzeniem na mieście bo podzielam zdanie Twojego lekarza. A po obejrzeniu Poranku Kojota wiele lat temu mam uraz, że zawsze dodają coś od siebie
A powiedz te termosy obiadowe Ci się sprawdzają. Ja też nosiłam zawsze jedzenie do pracy i odgrzewałam w mikrofalówce pomimo, że mamy stołówkę.
Jest jedzonko jeszcze ciepłe jak doniesiesz do pracy i po ilu godzinach? -
Sny są odzwierciedleniem naszej podświadomości, obaw, lęków itd. często przeżywamy w snach to co się wydarzyło w ciągu dnia
Ja rzadko śnię, a możenie pamiętam, ale chyba wczoraj za bardzo się zastanawiałam na tą moją wydzieliną bo śniło mi się, że się obudziłam zajrzałam a tam była krew i w panice budziłam męża, żeby jechać do lekarza. A nosie z takimi snami