X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajme się tym może wieczorem, albo jutro bo poki co leb mi peka.

justta lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, kolejne darmowe warsztaty, na które można się zapisać (mam nadzieję, że nie zdubluję informacji, bo może ktoś już podsyłał): http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?typ_warsztatow=brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:12

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaku, wczoraj chyba Katiś o tym pisała, ale pewna nie jestem ;)
    Ja zapisałam się na warsztaty na 18.09 we Wrocławiu ;) i na Bezpiecznego Malucha na 15.10 ;)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja w ramach ciążowych smaczków jem właśnie kanapkę z pasztetem soczewicowo-słonecznikowym i zagryzam ogórkiem kiszonym. A spogląda na mnie jeszcze ciasto marchewkowe upieczone przez kolegę z polewą z białej czekolady ;)

Gosiak ja właśnie zaczynam robić ciasto marchewkowe;) będzie w polewą z białej czekolady i mascarpone:D To jest mój hit, nie było osoby, której nie smakowało ;)

Co do warsztatów to już się jakiś czas temu zapisałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:16

Gosiak, lula88, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - właśnie dostałam maila z programem warsztatów :)

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola gratuluje synka <3 ale moja Konstancja będzie miała w czym wybierać hahah :D

Gosiak, Topola, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam wczoraj do kumpeli z Warszawy, która ma 3 letniego synka i mówię jej - słuchaj, za rok na nasz wyjazd (zawsze się spotykamy na kursie medytacyjnym) szoruj Stasia i ładnie ubieraj, bo pozna narzeczoną :P
    Ale się naśmiałyśmy :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka czy Ty daleko mieszkasz? Bo smaka tym ciastem narobiłaś !!! :P

Tak to są te warsztaty o których pisałam wczoraj, ale dobrze, że ktoś powtórzył :D Dziś dostałam od nich @ żeby w ramach konkursu napisać z czym kojarzy mi się "Mamo to ja" no a więc myślę :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtiś w Warszawie, zapraszam serdecznie;D

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    KAtiś w Warszawie, zapraszam serdecznie;D
    jasne Wy specjalnie tak daleko mieszkacie :p

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Bietka czy Ty daleko mieszkasz? Bo smaka tym ciastem narobiłaś !!! :P

Tak to są te warsztaty o których pisałam wczoraj, ale dobrze, że ktoś powtórzył :D Dziś dostałam od nich @ żeby w ramach konkursu napisać z czym kojarzy mi się "Mamo to ja" no a więc myślę :D
    haha, a ja dostałam info o konkursie z belly i miałam napisać w kilku krótkich zdaniach co dla mnie oznacza motto marki „Energia do bycia Mamą”.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wszystkie to dostałyśmy, ale weny już mi nie starczyło :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, ale na to jeszcze trochę czasu :) Bo to z czym nam się kojarzy hasło mamo to ja piszemy dopiero na karcie tam na warsztatach chyba. Dobrze zrozumiałam? :)

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamusie :):*

Dziś cały dzień w domku a nie miałam nawet czasu Was przeczytać. Zabrałam się za robienie klusek śląskich, tak mnie zainspirowałyście, a tu klapa kluski w śmietniku,cała kuchnia w ziemniakach wrrr.. Taka ze mnie kuchara:D

Topola jesteś :))) Jak miło, pięknie gratuluje Synusia i dobrze,że rośnie zdrowo :)<3

Penelope udanej podróży:*

Co do ilości witamin i reszty którą przyjmuje to lista jest tak długa,że chyba potrzebuje pojemniczka dozownika haha :D Magnez łykam duuuuże dawki, z DopelHerz Magnez+B6 ,ginek i w szpitalu taki doradzili mimo, że łykam też femibion.. Biorę dziennie 4 tabletki czyli 1600mg magnezu. To przez te skurcze co ostatnio się pojawiły.

Synuś kopie coraz częściej i mocniej, nawet za dnia :))) Kochany <3<3 Jestem zakochana ! <3

Mistrzyni trzymam kciku za Twoje Twixy:)

cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Topola, Mamaliye, Fedra, Penelope, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałyście o wynagrodzeniu na L4, mi płaci pracodawca od początku nawet kiedy nie byłam na ciążowym zwolnieniu.. Dostaje zawsze kiedy termin wypłaty i 100% średniej z 12 mcy poprzedzających zwolnienie. Nie narzekam :-)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Zobaczcie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=684160758342707&set=vb.228452930580161&type=2&theater

nie wiem czy to możliwe, ale poryczalam się jak durna jakaś..

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Witam Was Mamusie :):*

Dziś cały dzień w domku a nie miałam nawet czasu Was przeczytać. Zabrałam się za robienie klusek śląskich, tak mnie zainspirowałyście, a tu klapa kluski w śmietniku,cała kuchnia w ziemniakach wrrr.. Taka ze mnie kuchara:D

Topola jesteś :))) Jak miło, pięknie gratuluje Synusia i dobrze,że rośnie zdrowo :)<3

Penelope udanej podróży:*

Co do ilości witamin i reszty którą przyjmuje to lista jest tak długa,że chyba potrzebuje pojemniczka dozownika haha :D Magnez łykam duuuuże dawki, z DopelHerz Magnez+B6 ,ginek i w szpitalu taki doradzili mimo, że łykam też femibion.. Biorę dziennie 4 tabletki czyli 1600mg magnezu. To przez te skurcze co ostatnio się pojawiły.

Synuś kopie coraz częściej i mocniej, nawet za dnia :))) Kochany <3<3 Jestem zakochana ! <3

Mistrzyni trzymam kciku za Twoje Twixy:)
    Sewerynka gdzie ty znowu masz ten telefon!!!! :D

Sewerynka lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue oni piszą: "Prosimy zabrać ze sobą kartę ze swoim skojarzeniem i w odpowiednim momencie przekazać osobie prowadzącej na miejscu" więc kochana pisz w domu, a to co napiszesz zabierz ze sobą :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue oni piszą: "Prosimy zabrać ze sobą kartę ze swoim skojarzeniem i w odpowiednim momencie przekazać osobie prowadzącej na miejscu" więc kochana pisz w domu, a to co napiszesz zabierz ze sobą :)

Oj, to muszę myśleć intensywnie! Chcę ten fotelik!! :D

Zbieram się do kina :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dobrze, że nie idziemy na te same warsztaty :D bo ja też chcę ten fotelik :D
    A ja do Smyka pojeździć wózkami :D - i to jest pomysł mojego T :d aż jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:58

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ