X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajme się tym może wieczorem, albo jutro bo poki co leb mi peka.

justta lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, kolejne darmowe warsztaty, na które można się zapisać (mam nadzieję, że nie zdubluję informacji, bo może ktoś już podsyłał): http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html?typ_warsztatow=brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:12

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaku, wczoraj chyba Katiś o tym pisała, ale pewna nie jestem ;)
    Ja zapisałam się na warsztaty na 18.09 we Wrocławiu ;) i na Bezpiecznego Malucha na 15.10 ;)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja w ramach ciążowych smaczków jem właśnie kanapkę z pasztetem soczewicowo-słonecznikowym i zagryzam ogórkiem kiszonym. A spogląda na mnie jeszcze ciasto marchewkowe upieczone przez kolegę z polewą z białej czekolady ;)

Gosiak ja właśnie zaczynam robić ciasto marchewkowe;) będzie w polewą z białej czekolady i mascarpone:D To jest mój hit, nie było osoby, której nie smakowało ;)

Co do warsztatów to już się jakiś czas temu zapisałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:16

Gosiak, lula88, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - właśnie dostałam maila z programem warsztatów :)

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola gratuluje synka <3 ale moja Konstancja będzie miała w czym wybierać hahah :D

Gosiak, Topola, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam wczoraj do kumpeli z Warszawy, która ma 3 letniego synka i mówię jej - słuchaj, za rok na nasz wyjazd (zawsze się spotykamy na kursie medytacyjnym) szoruj Stasia i ładnie ubieraj, bo pozna narzeczoną :P
    Ale się naśmiałyśmy :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka czy Ty daleko mieszkasz? Bo smaka tym ciastem narobiłaś !!! :P

Tak to są te warsztaty o których pisałam wczoraj, ale dobrze, że ktoś powtórzył :D Dziś dostałam od nich @ żeby w ramach konkursu napisać z czym kojarzy mi się "Mamo to ja" no a więc myślę :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtiś w Warszawie, zapraszam serdecznie;D

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    KAtiś w Warszawie, zapraszam serdecznie;D
    jasne Wy specjalnie tak daleko mieszkacie :p

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Bietka czy Ty daleko mieszkasz? Bo smaka tym ciastem narobiłaś !!! :P

Tak to są te warsztaty o których pisałam wczoraj, ale dobrze, że ktoś powtórzył :D Dziś dostałam od nich @ żeby w ramach konkursu napisać z czym kojarzy mi się "Mamo to ja" no a więc myślę :D
    haha, a ja dostałam info o konkursie z belly i miałam napisać w kilku krótkich zdaniach co dla mnie oznacza motto marki „Energia do bycia Mamą”.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wszystkie to dostałyśmy, ale weny już mi nie starczyło :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, ale na to jeszcze trochę czasu :) Bo to z czym nam się kojarzy hasło mamo to ja piszemy dopiero na karcie tam na warsztatach chyba. Dobrze zrozumiałam? :)

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamusie :):*

Dziś cały dzień w domku a nie miałam nawet czasu Was przeczytać. Zabrałam się za robienie klusek śląskich, tak mnie zainspirowałyście, a tu klapa kluski w śmietniku,cała kuchnia w ziemniakach wrrr.. Taka ze mnie kuchara:D

Topola jesteś :))) Jak miło, pięknie gratuluje Synusia i dobrze,że rośnie zdrowo :)<3

Penelope udanej podróży:*

Co do ilości witamin i reszty którą przyjmuje to lista jest tak długa,że chyba potrzebuje pojemniczka dozownika haha :D Magnez łykam duuuuże dawki, z DopelHerz Magnez+B6 ,ginek i w szpitalu taki doradzili mimo, że łykam też femibion.. Biorę dziennie 4 tabletki czyli 1600mg magnezu. To przez te skurcze co ostatnio się pojawiły.

Synuś kopie coraz częściej i mocniej, nawet za dnia :))) Kochany <3<3 Jestem zakochana ! <3

Mistrzyni trzymam kciku za Twoje Twixy:)

cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Topola, Mamaliye, Fedra, Penelope, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałyście o wynagrodzeniu na L4, mi płaci pracodawca od początku nawet kiedy nie byłam na ciążowym zwolnieniu.. Dostaje zawsze kiedy termin wypłaty i 100% średniej z 12 mcy poprzedzających zwolnienie. Nie narzekam :-)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Zobaczcie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=684160758342707&set=vb.228452930580161&type=2&theater

nie wiem czy to możliwe, ale poryczalam się jak durna jakaś..

• cath Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Witam Was Mamusie :):*

Dziś cały dzień w domku a nie miałam nawet czasu Was przeczytać. Zabrałam się za robienie klusek śląskich, tak mnie zainspirowałyście, a tu klapa kluski w śmietniku,cała kuchnia w ziemniakach wrrr.. Taka ze mnie kuchara:D

Topola jesteś :))) Jak miło, pięknie gratuluje Synusia i dobrze,że rośnie zdrowo :)<3

Penelope udanej podróży:*

Co do ilości witamin i reszty którą przyjmuje to lista jest tak długa,że chyba potrzebuje pojemniczka dozownika haha :D Magnez łykam duuuuże dawki, z DopelHerz Magnez+B6 ,ginek i w szpitalu taki doradzili mimo, że łykam też femibion.. Biorę dziennie 4 tabletki czyli 1600mg magnezu. To przez te skurcze co ostatnio się pojawiły.

Synuś kopie coraz częściej i mocniej, nawet za dnia :))) Kochany <3<3 Jestem zakochana ! <3

Mistrzyni trzymam kciku za Twoje Twixy:)
    Sewerynka gdzie ty znowu masz ten telefon!!!! :D

Sewerynka lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue oni piszą: "Prosimy zabrać ze sobą kartę ze swoim skojarzeniem i w odpowiednim momencie przekazać osobie prowadzącej na miejscu" więc kochana pisz w domu, a to co napiszesz zabierz ze sobą :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue oni piszą: "Prosimy zabrać ze sobą kartę ze swoim skojarzeniem i w odpowiednim momencie przekazać osobie prowadzącej na miejscu" więc kochana pisz w domu, a to co napiszesz zabierz ze sobą :)

Oj, to muszę myśleć intensywnie! Chcę ten fotelik!! :D

Zbieram się do kina :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dobrze, że nie idziemy na te same warsztaty :D bo ja też chcę ten fotelik :D
    A ja do Smyka pojeździć wózkami :D - i to jest pomysł mojego T :d aż jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:58

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ