Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.swiadomamama.pl/events a nie wiem czy widzialyscie te warsztaty, ktos na forum podeslal, tam beda zajecia z chustonoszenia- ktos byl tu zainteresowany:) i prowadzi ta Paulina Holtz z Klanu:)
    Ale super, zapisałam się :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    http://pasiekapucer.2hi.pl/index.php/sklepik/zestawy-prezentowe-1/zestaw-nr-3-250g.html tu masz zestaw jeszcze tych trzech smakowych <3
    Zamawiam owocowe :D

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula nie mam pojęcia co z tą witaminą b6, to lepiej się zapytaj na wizycie lekarza ;-)

Znalazłam taką stronę o witaminie b6

http://www.witaminy.org.pl/witamina-b6/

i tam są podane bezpieczne normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 19:15

lula88 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Topola Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny

Zobaczcie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=684160758342707&set=vb.228452930580161&type=2&theater

nie wiem czy to możliwe, ale poryczalam się jak durna jakaś..

Czytałam o takiej histori, nie pamiętam gdzie to było. Jedno z bliźniąt urodziło się martwe (lub zmarło przy porodzie). Matka tuliła je przez dwie godziny, miała się pożegnać, a ono zaczęło się ruszać. Wołali lekarza ale ten nie chciał przyjść bo nie wierzył że się rusza. Dopiero po jakimś czasie przyszedł jak rodzice go oszukali i powiedzieli, że może już zabrać ciałko. Przyszedł i szok, dziecko żyło! Żyje i ma się dobrze do dziś. Nie wiadomo jak to się stało, możliwe że ciepło ciała, bicie serca i hormony matki tak wpłynęły. Niesamowite!

• Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.swiadomamama.pl/events a nie wiem czy widzialyscie te warsztaty, ktos na forum podeslal, tam beda zajecia z chustonoszenia- ktos byl tu zainteresowany:) i prowadzi ta Paulina Holtz z Klanu:)

Dzięki Słoneczna! zapisałam się na warsztaty:) To już 3 event na jaki się zapisałam;)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z tymi warsztatami. Ja nie mam takiej możliwości, a szkoda.

Mistrzyni, czekam z niecierpliwością na wieści!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, Penelope, Groszek, Cath, Atakasobiejedna, LadyDi, Vell, Sewerynka, Topola, Fedra, Katiś, Sebza, Gosiak, Francuska, Januszkowa, Lara, Suri, Mamaliye, Rudasek, Słoneczna, gusiaa, Sue, Sylwia, Olcia87, Laurka, Przedszkolanka, GOSIACZEK, mONIAp, pAULINAs, - KTO SIE JESZCZE UDZIELA OPROCZ TYCH W/W? Reszte zapisze sobie tylko i wylacznie w notatniku, bo robi sie zbyt duzy harmider (jesli pozwolicie) I zrobie jakas bajerancka liste.

olcia87, Gosiak, MoniaP, Francuska25, Fedra, cath, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pierwszy raz coś poczułam :)Takie bulgotki, ale nie wiem czy to to :):)

przedszkolanka:), LadyDi, lula88, truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dzięki Słoneczna! zapisałam się na warsztaty:) To już 3 event na jaki się zapisałam;)
    Obłowimy się dziewczyny w gadżety na tych warsztatach, mówię Wam :D

Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za warsztaty super właśnie coś takiego szukałam by była pomoc przed medyczna i chustonoszenia a reszta też się sprzyda ;)
    Jeśli mogę to proszę o podpisanie do listy często się nie udzielam ale wpadam w wolnej chwili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 20:08

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia nie ma mnie i madziutek tez nie ma, truskawkax25,juska19,...wydaje mi sie ze bylo wiecej piszacych chociaz od czasu do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 20:17

juska19, sebza lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny

Zobaczcie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=684160758342707&set=vb.228452930580161&type=2&theater

nie wiem czy to możliwe, ale poryczalam się jak durna jakaś..

Widziałam i płaczę za każdym razem jak to widzę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mistrzyni, Penelope, Groszek, Cath, Atakasobiejedna, LadyDi, Vell, Sewerynka, Topola, Fedra, Katiś, Sebza, Gosiak, Francuska, Januszkowa, Lara, Suri, Mamaliye, Rudasek, Słoneczna, gusiaa, Sue, Sylwia, Olcia87, Laurka, Przedszkolanka, GOSIACZEK, mONIAp, pAULINAs, - KTO SIE JESZCZE UDZIELA OPROCZ TYCH W/W? Reszte zapisze sobie tylko i wylacznie w notatniku, bo robi sie zbyt duzy harmider (jesli pozwolicie) I zrobie jakas bajerancka liste.

Jeszcze JA ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Obłowimy się dziewczyny w gadżety na tych warsztatach, mówię Wam :D

Dokładnie, chyba trzeba na razie poczekać z zakupami dla maluszka ;)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam się na warsztaty mamo to ja :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to jesli takie sa to neich daja znac dzis:) ze sa i beda pisac i czytac

DAJE ZNAĆ...:) będę pisać...bo czytać, czytam Was codziennie. Nie wyobrażam sobie mojej ciąży bez Was. Więc proszę mnie nie usuwać z listy. :)
    Tak ten czas pędzi, już prawie połowa ciąży. Jestem szczesciara bo oprócz mdłości z początku ciąży, o których już zdazylam zapomnieć to nic mi nie dolega. Teraz nawet mogę powiedzieć że czuje się fantastycznie. Na razie mam 3kg na plusie, no i najważniejsze że znam już płeć. Dołączam do drużyny piłkarskiej - będę mieć Synka :)
    Jestem przeszczesliwa. Nie mamy jeszcze wybranego imienia...bo mój M jeszcze nie wie. Od tygodnia kusi mnie żeby mu powiedzieć ale muszę być dzielna i się nie wygadać. Idziemy w sobotę rano razem do ginka i już nie mogę się doczekać tej wizyty. Mój M. w tygodniu jest we Wrocku, wiec ja w Wawie sama wizytuje. Ale obiecałam że płeć poznamy razem...stąd wspólna wizyta w sobotę. Mam nadzieję że dzidziuś nie zrobi mi psikusa i tym razem nie skrzyzuje nóżek..hihi...i nic nie będzie widać.

Zazdroszczę Wam pięknych pokoi dla dzidziusiow. My mamy tylko dwa pokoje w tym bardzo mała sypialnię, i nie wiem jak ja tam wcisne łóżeczko. Jedyna opcja to zmniejszyć nasze łóżko. :)

Mam nadzieję że choć trochę nadrobilam.

Aha...polowkowe mam 26.09

No to do usłyszenia w grudniu....hihi...zartowalam.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, sebza, Sue, Januszkowa, Penelope, Sewerynka lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już polecamy sobie takie pyszne miodziki, to ja polece jedyne w swoim rodzaju mydła od pani, która zajmuje się tym od lat, a podane składy sa zgodne z zawartością w mydle. Są boskie.

dam od razu link do mydełka zarabistego dla niemowlaka, bez krztyny chemii:

http://lawendowafarma.pl/pl/p/Oliwkowe-Shea-100g/84

Co do pasztetu... przypomniałyscie mi o swietnej paście z cieciorki, taka w słoiczku w sklepach ze zdrową żywnością. Moja ulubiona to pomidorowa pasta z cieciorki

MAM-ZNALAZŁAM, O TAKA! :D :

https://www.google.pl/search?q=pomidorowa+pasta+z+cieciorki&client=opera&hs=y8T&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1Z0QVP_uI4PhywPygoLQBQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=660#facrc=_&imgdii=_&imgrc=UvCWl0TP6zJqmM%253A%3BCIQrlt-GNE3J2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gornadroga.pl%252Ffiles%252Fpasta%252520pomidorowa.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gornadroga.pl%252F%253F193%252Cpasta-pomidorowa-z-cieciorka%3B336%3B374

Ja wracam z IP, od rana bolał mnie brzuch, nic nie pomagało, ból sie nasilał, aż miałam w końcu przez godzine tak silny bol brzucha, ze nie moglam sie dotknac, ruszac, za bardzo nawet mówić i myslec. Łzy mi leciały i sie przestraszyłam nie na żarty, bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Na szczęście u dzidziola wszystko wporządku, zapomnialam z tego wszystkiego zapytac o jakis jego wymiar, ale wierci sie jak oszalały, a ja tak wlasciwie go nie czuje. Tym razem w przeciwienstwie do gdybajacej innej pani sprzed półtorej tygodnia, dzisiejsza pani gdybała nad chłopcem, nie była pewna, ale nie to było przedmiotem badania, wiec uznaje ze nadal nic nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 21:08

Fedra lubi tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

I jeszcze ja ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że mamusie się odzywają :)

Co do warsztatów http://www.swiadomamama.pl/eventsszkoda, że nie ma w Katowicach :(

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye- to by bylo cos miec trojke synów;)
    Dobrze ze pojechalas na IP, jestes napewno spokojniejsza. Zdrowka zycze;)

A ja tak czekam na wiesci od Mistrzyni...

Ja plci nie znam jeszcze, ale imiona juz wybrane- jak chlopiec to Filip a jak dziewczynka to Lenka;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ