Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam zazdroszcze takich warsztatow, spotkan... u mnie nic nie ma;(

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye, no to dobrze, że wszystko ok. To skąd ten ból? Jakieś zalecenia?

Ja się zaczynam martwic o MistrzyniWKochamCieMisiu. Już ponad 2 godz minęły od badania a ona nic nie daje znać... Zaczynam się stresować swoim jutrzejszym badaniem.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Na 80% mamy DZIEWCZYNKĘ!!! Tak się cieszę, bo w zasadzie byłam nastawiona na chlopca (głównie przez męża haha), ale w głębi duszy liczyłam ze moze jednak dziewczynka ;) W sumie odkad jechałam na te pierwsze prenatalne i miałam takiego stresa czy dziecko jest zdrowe to całkiem odpusciłam nastawianie sie na konkretna płec, byle było zdrowe.

Nasza mała siedzi wygięta w brzuszku jak banan, jak to powiedział pan doktor :) Waży 370g o ile dobrze pamietam, wymiary brzuszka, głowy i kości udowej są juz ponad 20tc i kilka dni, ale dokladnie ile co miało mm to nie pamietam. Ciężko było znalezc płec, bo młoda pupe ma przycisnieta do ścianki łożyska, najpierw lekarz powiedział że dziewczynka, a pozniej chciał sie jeszcze raz przyjrzec, bo pepowina była blisko i moze "zlewac" sie z siusiakiem, ale juz było ciezko. Dlatego powiedział ze na 80%.
    1 października idę na prenatalne, to moze uda sie potwierdzic :)

A i pytałam mojego gina czy te prenatalne sa robione w 4d, to powiedział ze badanie w 4d to tylko gadżet dla rodziców, bo dla celów diagnostycznych używa się 2d. Obraz 4d to tylko komputerowe przetworzenie obrazu z 2d na 3d/4d, to tak jakby zamiast na zwykły film iść do Imaxa ;)

LadyDi, Gosiak, Mamaliye, Francuska25, Fedra, Lara 82, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mistrzyni, Penelope, Groszek, Cath, Atakasobiejedna, LadyDi, Vell, Sewerynka, Topola, Fedra, Katiś, Sebza, Gosiak, Francuska, Januszkowa, Lara, Suri, Mamaliye, Rudasek, Słoneczna, gusiaa, Sue, Sylwia, Olcia87, Laurka, Przedszkolanka, GOSIACZEK, mONIAp, pAULINAs, - KTO SIE JESZCZE UDZIELA OPROCZ TYCH W/W? Reszte zapisze sobie tylko i wylacznie w notatniku, bo robi sie zbyt duzy harmider (jesli pozwolicie) I zrobie jakas bajerancka liste.

Hello jeszcze ja....

wlasnie wrocilam od ginekologa. Plci nie znam bo maleństwa mialo pepowine miedzy nogami i nawet na 3/4 d nie moglismy odgadnac ruszalo sie okrutnie ale nozki zacisniete. Najwazniejsze ze zdrowe chociaz juz chce qiedziec . Starsze o 6 dni niz wg suwaczka...

polowkowe mam 30.09.

Mamaliye, Fedra, sebza, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Ja plci nie znam jeszcze, ale imiona juz wybrane- jak chlopiec to Filip a jak dziewczynka to Lenka;)

Filip - bardzo ładne imię. Może je od Ciebie sciagne :) na początku ciąży zgodnie z moim mężem wybraliśmy dwa imiona Fryderyk i Helena.
    I wciąż mi się te imiona podobają, ale jak pomyślę że mój Synek odziedziczy włosy po mnie, a talent muzyczny po M. i będzie grał na pianinie to będą go przezywać w szkole Szopen. Plus nie ma ładnych zdrobnien dla tego imienia...i jestem kropce.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobie- gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 21:18

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na chwilkę, muszę uśpić dziecko, nadrobię zaległości i napiszę co i jak po badaniu :) póki co na szybko zdjęcia, póki siedzę przy kompie, bo potem przerzucę się na tel :)
    oczywiście dzieci zdrowe!!! :D :D
    <3 <3
    http://iv.pl/images/70097926559689721322.jpg

http://iv.pl/images/49991022285629808672.jpg

Atakasobiejedna, juska19, LadyDi, przedszkolanka:), Francuska25, Gosiak, lula88, megg, truskawkax25, Fedra, Lara 82, cath, sebza, Sue, Bietka, Januszkowa, Laurka, Penelope, asia888, Sewerynka lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mistrzyni, Penelope, Groszek, Cath, Atakasobiejedna, LadyDi, Vell, Sewerynka, Topola, Fedra, Katiś, Sebza, Gosiak, Francuska, Januszkowa, Lara, Suri, Mamaliye, Rudasek, Słoneczna, gusiaa, Sue, Sylwia, Olcia87, Laurka, Przedszkolanka, GOSIACZEK, mONIAp, pAULINAs, - KTO SIE JESZCZE UDZIELA OPROCZ TYCH W/W? Reszte zapisze sobie tylko i wylacznie w notatniku, bo robi sie zbyt duzy harmider (jesli pozwolicie) I zrobie jakas bajerancka liste.
    jeszcze Ja

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Mamaliye, no to dobrze, że wszystko ok. To skąd ten ból? Jakieś zalecenia?

Ja się zaczynam martwic o MistrzyniWKochamCieMisiu. Już ponad 2 godz minęły od badania a ona nic nie daje znać... Zaczynam się stresować swoim jutrzejszym badaniem.

Trudno powiedzieć skąd ten ból, nadal mnie ćmi, ale juz daje sie funkcjonować. Skoro z łóżyskiem wszystko w porzadku, to Pani mowi ze albo to sciegno trzymajace macice, choc dziwi ją nagłość i siła bólu, mowi ze moze dodatkowo maluch skopał, albo wyrostek. Jakby sie powtorzyło to samo, mam jechac do chirurgów na konsultacje.

• Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolege Fryderyka- no i mowia do niego Frycu;) Ja bym sie bała ze beda mowic do mojego dziecka Frycek, Frytek albo cos podobnego;)

A Helenka bardzo ladnie, od razu kojarzy mi sie Helena Trojanska- piekna;)

Aagnieszkaa, Sue lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni! Super Twoje Twixy (gratuluje tez nazwy :P ), Jednojajowe? Dobrze widze?

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, Mistrzyni! Bogu dzięki, że wszystko ok. Ja już tu normalnie prawie na zawał padałam i aż stresu dostałam przed tym swoim jutrzejszym badaniem. Dwóch chłopców czy jednak jedna dziewczynka?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni...ufff..jaka ulga ze dzieciaczki zdrowe!!! ;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz drugi Syn miał się nazywać Filip Aleksander, ale jak go zobaczyliśmy odbiło się od niego jak od ściany i dwa tygodnie był bezimienny, zanim stał się Mikołajem.

Teraz nie robiliśmy jeszcze typów, ale poprzednio dla dziewczynki zostało nam Alicja, albo Gaja... ewentualnie Liwia... mężowi podoba się jeszcze nietypowe Olimpia, bo znał kiedyś w szkole jakąś fajną Olimpię, ale ja stawiam opór. Na chłopca to już brak pomysłów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 21:23

cath lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Mam kolege Fryderyka- no i mowia do niego Frycu;) Ja bym sie bała ze beda mowic do mojego dziecka Frycek, Frytek albo cos podobnego;)

Mam nadzieję że będę mieć więcej dzieci, w tym dziewczynkę, mała Helenę :)

A póki co porzucam rozmyślania o Frytku (tym Francuska dobilas mnie totalnie) czy innym imieniu dla mojego Synka. Może mi się przyśni :)

Mamaliye, Francuska25 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni super, że "nasze" twixy są zdrowe :) Bo to przecież nasze forumowe jedyne bliźniaki :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:

Nasza Janinka będzie miała na drugie Helena. Też mi się bardzo to imię podoba, ale wśród naszych znajomych zatrzęsienie Helenek i dlatego wybraliśmy na pierwsze Janina :)

Mamaliye lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze juz tyle razy pisalyscie jak dodac zdjecie ale moge prosic jeszcze raz ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, nie chcialam Cie dobijac! Absolutnie!! ;pp
    Ale sama wiesz ze dzieci sa poprostu okrutne!

Ja dla chlopca mialam dwa typy- Olivier i Filip- po debacie zostal Filip.

Jeden synek starszy jest Alexander no i drugi tez bedzie mial krolewskie imie;)(Jesli bedzie chlopak)

Z dziewczynka mam taki problem ze szok;/ Nie wyobrazma sobie miec coreczki, znaczy nie wyobrazalam do czasu kiedy moj maz powiedzial ze napewno jest cora bo on czuje.... no to sie i ja pomalu nastawiam;) Mysle i mysle... i ta Lenke mama mi podpowiedziala. Ładne. Bo wszystkie imiona ktore jeszcze mi sie podobaja sa juz w mojej rodzinie a ja nie chce powtarzac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 21:36

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    wiem ze juz tyle razy pisalyscie jak dodac zdjecie ale moge prosic jeszcze raz ??
    Wejdź np. na wrzucaj.net i potem skopiuj nam linka do forum.

juska19 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ