WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam te filmiki juz jakiś czas temu :) mojemu M pokazywałam i stwierdzil ze nasza tez będzie taka pyskata na bank :D
    Aagnieszkaa ja mam bardzo niski próg bolu :( ale chce zobaczyć co z tego wyjdzie. Nie mowie ze nie wezmę znieczulenia. To wszystko zalezy od tego co będzie sie dzialo :) będę miala swoja polozna i chce z nią miec układ aby mi powiedziała kiedy będzie ostatni moment na podanie znieczulenie bo tego nie wykluczam. Wiem ze nawet ginekolog moze takie zaświadczenie wypisać ze jest niski próg bolu i wskazanie do podania znieczulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:12

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny dzien i chcialam opowiedziec ciekawostke, otoz jak pisalam ostatnio dopadl mnie bol migdalka promieniujacy do ucha, w czwartek bylam u laryngologa on twierdzil ze narazie nic nie widac, w piatek gdy juz zobaczylam bialy nalot na migdale wystraszona ze to moze byc angina poszlam juz do internisty jako ze nie bylo dostepnego juz laryngologa ktory zechcialby mnie przyjac, ten zapisal mi leki ktore na ulotce maja napisane ze nie stosowac w ciazy i karmieniu, i wpisal w rozpoznaniu ostra infekcja gardla, jako ze bol nie byl straszny postanowilam nie ryzykowac tych lekow i ratowac sie domowymi sposobami, jednak nie skutkowalo zbytnio i dzis udalo mi sie wbic do mojej laryngolog ktora mnienkiedy poratowala gdzie inni wpisywali tylko antybiotyki, i co sie okazalo, zadna infekcja gardla tylko kamienie migdalkowe, usunela mi je patyczkiem i bol minal jak reka odjal, powiedziala ze tych lekow co wypisal internista ona by nie brala zwlaszza gdy to nie jest straszny bol... I moral z tego taki ze jednak ograniczone zaufanie to podstawa... Moglam sie 4 dni gutrowac lekami ktore nie sa dobre dla kobiet w ciazy bynajmniej nie maja udowodnione jaki efekt jest a i tak na nic sie by to zdalo bo przyczyna byla gdzie indziej ...

cath, Gosiak lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka powiem Ci, że naprawdę się nad tym nie zastanawiam. Bo to co ja chcę i będę planować może bardzo odbiegać od rzeczywistości. Moje koleżanki niektóre pierworódki, jak zaczął się poród i bolesne skurcze to zanim dojechały do szpitala ta się ogarnęły to już było takie rozwarcie, że na nic nie było czasu na oxy bo po co, na znieczulenie poród może od samego początku trwał z 7 godzin przy czym najmocniejsze bóle parte z 1 godzinę. Więc takie coś można wytrzymać.

Ale były też takie, że od momentu pojawienia się silnych regularnych skurczy, gdzie człowieka zgina w pół bo tak strasznie boli mijało 16-20 godzin i nic rozwarcie 2 cm. Więc one nawet się już nie zastanawiały, chciały znieczulenie bo nie były w stanie stać na nogach i mdlały z bólu i wyczerpania. I oxy było jednym ratunkiem aby przyspieszyć a znieczulenie, żeby podołały.

A są i takie, które walczyły o poród sn do końca i po 16 godzinach walki i 10 cm rozwarciu mały krzywił główkę nie wchodził w kanał rodny, ktg zaczęło źle wychodzić bo to nie tylko matka jest zmęczona ale i dziecko i była cesarka.

Więc absolutnie nic nie planuję, jedynie będę się upewniać aby być pod dobrą opieką i dlatego zastanawiam się nad prywatną położną, ale to jeszcze za daleko :-)

cath, juska19 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Witam sie w ten piekny dzien i chcialam opowiedziec ciekawostke, otoz jak pisalam ostatnio dopadl mnie bol migdalka promieniujacy do ucha, w czwartek bylam u laryngologa on twierdzil ze narazie nic nie widac, w piatek gdy juz zobaczylam bialy nalot na migdale wystraszona ze to moze byc angina poszlam juz do internisty jako ze nie bylo dostepnego juz laryngologa ktory zechcialby mnie przyjac, ten zapisal mi leki ktore na ulotce maja napisane ze nie stosowac w ciazy i karmieniu, i wpisal w rozpoznaniu ostra infekcja gardla, jako ze bol nie byl straszny postanowilam nie ryzykowac tych lekow i ratowac sie domowymi sposobami, jednak nie skutkowalo zbytnio i dzis udalo mi sie wbic do mojej laryngolog ktora mnienkiedy poratowala gdzie inni wpisywali tylko antybiotyki, i co sie okazalo, zadna infekcja gardla tylko kamienie migdalkowe, usunela mi je patyczkiem i bol minal jak reka odjal, powiedziala ze tych lekow co wypisal internista ona by nie brala zwlaszza gdy to nie jest straszny bol... I moral z tego taki ze jednak ograniczone zaufanie to podstawa... Moglam sie 4 dni gutrowac lekami ktore nie sa dobre dla kobiet w ciazy bynajmniej nie maja udowodnione jaki efekt jest a i tak na nic sie by to zdalo bo przyczyna byla gdzie indziej ...
    Dobrze ze nie bralas tych leków :) tak to swoja droga ograniczone zaufanie ale z drugiej strony ja bp na własną rękę lecząc nie chce ryzykować

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Agnieszka powiem Ci, że naprawdę się nad tym nie zastanawiam. Bo to co ja chcę i będę planować może bardzo odbiegać od rzeczywistości. Moje koleżanki niektóre pierworódki, jak zaczął się poród i bolesne skurcze to zanim dojechały do szpitala ta się ogarnęły to już było takie rozwarcie, że na nic nie było czasu na oxy bo po co, na znieczulenie poród może od samego początku trwał z 7 godzin przy czym najmocniejsze bóle parte z 1 godzinę. Więc takie coś można wytrzymać.

Ale były też takie, że od momentu pojawienia się silnych regularnych skurczy, gdzie człowieka zgina w pół bo tak strasznie boli mijało 16-20 godzin i nic rozwarcie 2 cm. Więc one nawet się już nie zastanawiały, chciały znieczulenie bo nie były w stanie stać na nogach i mdlały z bólu i wyczerpania. I oxy było jednym ratunkiem aby przyspieszyć a znieczulenie, żeby podołały.

A są i takie, które walczyły o poród sn do końca i po 16 godzinach walki i 10 cm rozwarciu mały krzywił główkę nie wchodził w kanał rodny, ktg zaczęło źle wychodzić bo to nie tylko matka jest zmęczona ale i dziecko i była cesarka.

Więc absolutnie nic nie planuję, jedynie będę się upewniać aby być pod dobrą opieką i dlatego zastanawiam się nad prywatną położną, ale to jeszcze za daleko :-)
    Poród jest nieprzewidywalny mam koleżankę w moim wieku ktora miesiąc temu urodzila i miala bole przez 4 godziny tylko i dwa bole parte i Brajan juz jest :) tylko byl malutki mial 51 cm i niecałe 3 kg wagi :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja nic na wlasna reke nie biore poza mlekiem z miodem i czosnkiem, herbatka imbirowa, syrop z cebuli czy plukanki woda z sola :)

cath lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath ja nic na wlasna reke nie biore poza mlekiem z miodem i czosnkiem, herbatka imbirowa, syrop z cebuli czy plukanki woda z sola :)
    Domowe sposoby jak najbardziej :) tez jestem za :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Wiem, wiem. Idealnie byłoby sobie to wszystko zaplanowac, ale sie niestety nie da. Nawet nie moge sugerować sie porodami mojej mamy, których było cztery, bo każdy poród był inny. Ja urodziłam się mega szybko - lekarz położył rekę na brzuchu mamy, i mnie po prostu wypchnął, porod trwał pół gdziny. Moja siostrę mama rodziła 24 godziny, a chłopaki urodzili się przez cesarkę :)
    Już nie mogę się doczekać, kiedy i my będziemy miały nsze porody już za soba :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sanego porodu moze nie oczekuje ale chce miec moją malutka juz teraz <3 tego nie mogę sie doczekać :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki moje porody byly bardzo szybkie :)z synem skurcze zaczyly sie okolo 5 nad ranem ale na szpital pojechalam o 10 bo skurcze byly nie regularne i dalo sie wytrzymac a 11:25 byl juz ze mna nie ukrywam ze musieli mnie naciac nic przyjemnego ale dalo sie wytrzymac najgorsze pozniej bylo to ze ciagnely mnie szwy z jakies 2 tyg z corka bylo tak ze po 21 w sylwestra zaczely sie skurcze o 1 w nocy pojechalam na szpital zanim mnie przyjeli zrobili ktg babka stwierdzila ze do 22 moge urodzic ale nie musze bo rozwarcie na 3 cm a Jula urodzila sie 3;55 nad rane porod trwal 5 minut :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziwna i powiem Wam, że lubię ból!

Aagnieszkaa, megg, kafabi lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Hej kobietki moje porody byly bardzo szybkie :)z synem skurcze zaczyly sie okolo 5 nad ranem ale na szpital pojechalam o 10 bo skurcze byly nie regularne i dalo sie wytrzymac a 11:25 byl juz ze mna nie ukrywam ze musieli mnie naciac nic przyjemnego ale dalo sie wytrzymac najgorsze pozniej bylo to ze ciagnely mnie szwy z jakies 2 tyg z corka bylo tak ze po 21 w sylwestra zaczely sie skurcze o 1 w nocy pojechalam na szpital zanim mnie przyjeli zrobili ktg babka stwierdzila ze do 22 moge urodzic ale nie musze bo rozwarcie na 3 cm a Jula urodzila sie 3;55 nad rane porod trwal 5 minut :)

juska, no to fajnie miałaś z tymi szybkimi porodami, trzymam kciuki żeby i tym razem tak było. Planujsz rodzic naturalnie czy cc?

juska19 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja jestem dziwna i powiem Wam, że lubię ból!

No to angelcia możemy sobie rękę podac. Ciekawe czy takie chojraki będziemy na sali porodowej!! :-)

angelcia lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa
    U mnie tylko wchodzi w gre cc:/ po ostatnim porodzie wiec wyboru nie mam

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja z tą dziewczynką widziałam jeszcze jakiś filmik gdzie ona zachowuje się jak prawdziwa dorosła kobieta i ją głowa boli itd. No jest świetna :-) i śmieszna naprawdę :-)
    boli ja glowa wlasnie w pierwszej czesci:)
    i nie moze sprzatac:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    No to angelcia możemy sobie rękę podac. Ciekawe czy takie chojraki będziemy na sali porodowej!! :-)

Ja jestem ogólnie przyzwyczajona do silnych bóli miesiączkowych, bo zawsze jak miałam okres to umierałam do tego stopnia, że pierwszego dnia zawsze miałam biegunkę.. Więc jakoś dam radę, chyba:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze piersi też stały się pełniejsze i takie napięte? Od kilku dni mam takie wrażenie, że są wielgaśne i skóra na nich napięta. Nie są miękkie, a zwarte, nie ma dosłownie za co złapać, chyba, że za całego..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze widze te warszaty i widze sa sa 29 pazdz w Wawie ale na jakiej ulicy mi nie wyswietla. no nic , chyba sie zapisze, jak bedzie daleko to nie pojade;p

dzis mnie jakis skurcz znowu zlapal z lewej strony burzucha- wzielam magnez , rozmasowalam i przeszlo.

mam nadzieje ze wsyztsko dobrze. jutro wizyta ale dopiero wieczorem

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny czy Wasze piersi też stały się pełniejsze i takie napięte? Od kilku dni mam takie wrażenie, że są wielgaśne i skóra na nich napięta. Nie są miękkie, a zwarte, nie ma dosłownie za co złapać, chyba, że za całego..

mialm zacytowac a nie lubic;)
    moje tez sa duze z zylami na wierzchu ale nie sa strasznie bolesne, powiedzialabym wrazliwe

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mnie tez czasami takie łapią, ale np. wtedy, kiedy gwałtownie się rusze. Jest to takie uczucie jakbym w środku miała zawiązany sznurek i on się zrywa jak chcę się wyprostować, daje opór, ale może to nie to.

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ