X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie przejmuj się, Ty akurat masz w sobie tyle witaminek, że nic na pewno Bąbelkowi nie brakuje. Mimo wszystko trzymam kciuki, jutro już będziesz czekała na kolejną wizytę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, sama sie zdziwilam. Najpierw zobaczylam na sutku takie zolte zaschniete cos (cos takiego jak strupa sie rozdrapie to taka woda leci). Jak to sciagnelam i niechcacy nadusilam sutek to woda poleciala. Wczesniej czegos takiego nie mialam.

Wlasnie sie dowiedzialam ze kolezanka wczoraj urodzila 10 dni po terminie synka - Marceli, 3550, 53cm.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola a gdzie pracujesz jesli moge zapytac bo ja w przedszkolu. Nie wiem czy sie tez pytalam gdzie będziesz rodziła,bo ja na Ulevalu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki640 a to z Płocka jesteś? A może gdzieś niedaleko mieszkasz? Bedziesz na warsztatach bezpieczny maluch i planeta dziecko czy tylko na jednych?

Januszkowa racja nasze bobasy są uparte jak osiolki ;)

Dziewczynki ja mam za mało żelaza, i wczoraj na wizycie dostalam rozpiske z dietą bogatą w żelazo.

o i od początku ciąży mam + 2 kg

Sloneczna 85 ja przezywalam z tą maszynka też wczoraj, nic a nic za brzuchem nie widzialam Haha nagimnastykowalam się, ale wkoncu się udało.

Lula88 kochana moje zaręczyny też były nad morzem, coś wspaniałego, zachód słońca, kocyk szampan, szum fal, i.... Te wspaniałe słowa " wyjdziesz za mnie?" wkleje Wam zdjecie później! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:48

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, zobaczysz ze wszystko bedzie ok. Zawsze jest jakis stres przed wizyta, no ale to chyba normalne. A pozniej sie czlowiek cieszy jak glupi. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201
    z Plocka jestes ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak
    napewno bedzie wszystko dobrze :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Asiaa1201
    z Plocka jestes ??

Taak ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Lady gratuluje;) to na pewno 'to', bo kiedys podczytywalam inne dziewczyny i wlasnie tak objawiala sie siara.

Moj D wrocil z pracy i chce ze mna powaznie porozmawiac (z jego ust brzmi to nadzwyczaj dziwnie) az sie zaczynam bac:/

co do wagi ja jestem jeszcze 1kg na minusie, a co do depilacji to jakos daje rade, nie ukrywajac, ze brzuszek zaczyna wadzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:48

• justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki

LadyDi ja wczoraj też zauważyłam pierwszy raz taką plamę zaschniętą na staniku, to chyba siara, też myślałam że później się pojawia, ale czytałam że różnie jedne mają szybciej drugie później

Gosiak ja zawsze przed wizytą mam taki stresik, trzymam kciuki

A jak dzisiejsze wizytujące jest jakieś info?

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 ja tez mam mało żelaza a praktycznie wcale.Biore tabletki ale jakies słabe sa. Co Ci ciekawego lekarka napisala?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, to i tak zazdroszczę, że na dzień przed wizytą Cię dopiero łapie :) No ale nie masz powodu do zmartwień, ciąża bez problemów, to i teraz będą same dobre wieści :) No i to takie dłuższe usg, więc się napatrzysz na żołądeczek, serducho, pęcherz moczowy. Będzie fajnie :D

Lady, podobno to się może zdarzyć. Ja od czasu do czasu mam jakąś wydzielinę, która właśnie osadza się na sutku, ale przy uciskaniu nic nie wycieka. Prolaktyna poszła do góry :)

Topola, a kiedy na zwolnienie ciążowe planujesz iść? Wolisz jeszcze wrócić do pracy?

megg lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział, że narazie nie da mi tabletek bo hemoglobina czy coś tam nie jest mniejszy jak 12 i narazie rozpiska z dietą bogatą w żelazo...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, wydaje mi się, że to rozsądne podejście lekarza. To co? Wątróbka będzie wcinana? dla mnie to jest nie do przełknięcia...

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, tak, wszystko normalnie, przejście przez bramki też, u mnie nie było widać ciąży bo miałam takie luźne sukienki. A co, są inne procedury dla ciężarnych?
    sebza wrote:
    Penelope, dobrze,że jesteś. Powiedz mi proszę, przechodziłaś przez bramki na lotniskach?

Swoją drogą, czytam te opisy na suwaczkach z babyboom.pl i już któryś raz jest o liniach papilarnych... Do kitu te opisy.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sebza, tak, wszystko normalnie, przejście przez bramki też, u mnie nie było widać ciąży bo miałam takie luźne sukienki. A co, są inne procedury dla ciężarnych?
    Tak, jak powiesz, że jesteś w ciąży, to możesz nie przechodzić przez bramki, tylko sprawdzają Cię takim ręcznym wykrywaczem metalu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama z ta siara.

Angelcia, powodzenia! Swoja droga nie lubie jak ktos sie do mnie zwraca takimi slowami - az krew w zylach mi to mrozi...

Sebza, ja tez watrobki jesc nie moge. Sam zapach smazenia jej przyprawia mnie o mdlosci!

Czy Wy tez sie nudzicie? Ja od kilku dni mam taki stan ze sama nie wiem co chce i co mam ze soba zrobic. Takie jakies wewnetrzbe rozbicie...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:

Poczytałam trochę w sieci i jedni mówią, że te bramki nie są szkodliwe, inni, żeby lepiej nie przechodzić. Ogólnie to można spotkać opinię, że jak się powie o ciąży, to można przez nie nie przechodzić.
    Z drugiej strony to nie jest promieniowanie Roentgena, więc nie powinno być szkodliwe, a jednak niektóre ciężarne unikają tego naświetlania. I nie wiem właśnie jak mam się zachować na tym lotnisku... W sumie dwa loty podczas ciąży to mało i nie sądzę, żeby coś się miało stać, no ale długo czekałam na ciążę i nie chcę później mieć do siebie pretensji, że coś mogłam inaczej....

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, lot ok, nie inaczej niż zwykle. Pobyt krótki ale miły, kilka miłych spotkań, drobne zakupy i już w domu. Kupiłam parę rzeczy dla Zdziebąda, widziałam wózek Camarelo jak planowalam i dalej będę myśleć :)
    Gosiak wrote:
    Właśnie, właśnie, opowiedz jak lot i jak pobyt w Polsce w ogóle.

Januszkowa, megg, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Asia, wydaje mi się, że to rozsądne podejście lekarza. To co? Wątróbka będzie wcinana? dla mnie to jest nie do przełknięcia...

Aaaaaa w życiu!!!! Zadnej wątróbki ;/;/;/ bleeeech. Na rozpisce mam:

Szpinak, fasola biała, brokuły, rodzynki, brzoskwinie, śliwki suszone, kasza jaglana, płatki owsiane, chleb zytni razowy i graham, wątróbka (fuuuuuuuu), kaszanka, wołowina, cielęcina, sardynki, szprot bałtycki, makrela wędzona, kakao, żółte jaja, migdały, orzechy laskowe

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ