Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
sebza wrote:Poczytałam trochę w sieci i jedni mówią, że te bramki nie są szkodliwe, inni, żeby lepiej nie przechodzić. Ogólnie to można spotkać opinię, że jak się powie o ciąży, to można przez nie nie przechodzić.
Z drugiej strony to nie jest promieniowanie Roentgena, więc nie powinno być szkodliwe, a jednak niektóre ciężarne unikają tego naświetlania. I nie wiem właśnie jak mam się zachować na tym lotnisku... W sumie dwa loty podczas ciąży to mało i nie sądzę, żeby coś się miało stać, no ale długo czekałam na ciążę i nie chcę później mieć do siebie pretensji, że coś mogłam inaczej....sebza lubi tę wiadomość
-
megg wrote:chyba czuje wkoncu dzidzie
!
to mozliwe ze na lini majtek?
To zalezy jakie wysokie masz majtusie hi
Ja tez czuje tam wlasnie pod brzuchem jak sie majtki kończamegg, sebza, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jestem już po.. Ale nic niewiem 21 października usg półgłowkowe i wtedy zobaczymy kto tam mieszka. Dziś sprawdzalismy czynność serduszka tylko ..
megg, sebza, Gosiak, Januszkowa, Fedra, Sue lubią tę wiadomość
-
Gosiak, tak zrobię. Dzięki.
A wątróbki czemu lepiej nie jeść? Moja szwagierka jadła,bo też miała problem z żelazem. Chodzi o tę wit.A? Podobno trzeba by było jeść tylko wątróbkę, żeby ją przedawkowaćPytam z ciekawości bo i tak tego świństwa nie tknę..
-
Ja wątróbki nigdy nie lubiłam a co do latania samolotem,to ja lecialam w 6 tyg do Polski i wracałam w 10 tyg. Nic się na szczescie nie stało ale strasznie sie stresowalam a jeszcze jak mielismy turbulencje po ktorych ludzie krzyczeli,to wogole sie wystraszylam,że mnie brzuch bolal caly wieczor. Teraz mam z pracy lot do Szwecji za 2 tyg i ja nie lece mimo że w drugim trymestrze spokojnie można latac.Za duży stres dla mnie i strach o maleństwo.
-
sebza wrote:Gosiak, tak zrobię. Dzięki.
A wątróbki czemu lepiej nie jeść? Moja szwagierka jadła,bo też miała problem z żelazem. Chodzi o tę wit.A? Podobno trzeba by było jeść tylko wątróbkę, żeby ją przedawkowaćPytam z ciekawości bo i tak tego świństwa nie tknę..
-
Maja, pracuję jako projektant wnętrz. A rodzić będę w A-hus Sykehus w Lørenskog.
Sebza, mam w planie pracować do końca listopada jeśli dam radę. Ale pracuję na 80% etatu teraz (20% zwolnienia), także mam trochę luźniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:27
megg, sebza lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Generalnie w wątróbce oprócz witaminy A i żelaza są same toksyny, więc trochę bez sensu truć dzieciaka.
No właśnie też się zastanawiałam przy okazji ciąży mojej szwagierki czy przypadkiem to jest zdrowe, no ale lekarz zalecił, ona lubi i wcinała.. Żelazo się szybko poprawiło..Dziecko zdrowe, tylko nie lubi przedszkola, to pewnie od tej wątróbki
Tak czy siak ja bym nie zjadła czegoś, co miało "za życia" jako główne funkcje filtrowanie toksyn i amoniaku, no ale wiem, że ludzie jedzą... Mi tam wątróbka śmierdzi moczem i tyle..
podobne problemy mam z innymi podrobami...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:30
Gosiak, Topola, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny