X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, w sumie dobrze że jesteś teraz w szpitalu, już można zaradzać. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Karmienie piersią było ciekawe, pierwszą pomoc sobie przypomniałam, a reszta to trochę zapchajdziury.Chociaz nie wiedziałam że foteliki mają 5 lat homologację. Chcielismy wziąc fotelik od znajomego aleon ma ponad 5 lat ;/

Ja wygrałam ręczniczek :D. Miałam na sobie niebieska koszulew kratę :D

aaa to wiem! jedyna Sylwia jaka wywolali :D ale mlodziutko wygladasz :) widzialam Cie :)

ja siedzialam w drugim rzedzie blizej okna po lewej stronie publicznosci, bo Ty chyba po prawej :) mialam kitka i szara bluzke ciemna i czarne spodnie :)

no wlasnie zapchaj dziury, tak naprawde pierwsza pomoc i karmienie piersia to jedyne przydatne rzeczy :) fajna babeczka ta czarna w okularkach :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słyszałam o niej ;]

Kojarzę cię już. Nie byłam pewna ale jestes podobna do zdjęcia na tym forum;] Twój mąż/narzeczony? jest dość mocno umięśniony?

;]

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Olcia, trzymam kciuki!! Musimy wierzyć, ze wszystko bedzie dobrze:* w ktorym szpitalu lezysz?

Wszystkim dzis wizytujacym gratuluje udanych wizyt :*

Obejrzyjcie to:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=359317124232057&id=100004613160760

• Topola Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ja pytałam o jakieś drugie USG to powiedziała, że przewidziane jest tylko jedno i jeśli chcę więcej to muszę iść prywatnie i zapłacić. I mnie zapytała po co ja wogóle myślę, żeby mieć więcej USG skoro jest wszystko dobrze.

Nie bardzo jestem przekonana do tego ich systemu. Wogóle tylko jedno usg w połowie. A gdyby była ciąża pozamaciczna to jak by ją wykryli? Bo wtedy czas się liczy, a znam osobiśce przypadki bezobjawowej ciąży pozamacicznej gdzie gdyby nie wczesne usg to mogłoby się skończyć co najmniej niebezpiecznie, a nawet tragicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 23:24

• Vel Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    no słyszałam o niej ;]

Kojarzę cię już. Nie byłam pewna ale jestes podobna do zdjęcia na tym forum;] Twój mąż/narzeczony? jest dość mocno umięśniony?

;]

tak to my :) mąż to jeszcze nie :) ale mam nadzieje, że niedługo he he :)

ten który trzymał lalke i robil krzywe miny jako jedyny, jak mi bylo wstyd jak wyszedl na srodek.. no ale cóż bede miala dwoje dzieci w domu :)

zobaczymy co ciekawego bedzie na kolejnych :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Maja, ja pytałam o jakieś drugie USG to powiedziała, że przewidziane jest tylko jedno i jeśli chcę więcej to muszę iść prywatnie i zapłacić. I mnie zapytała po co ja wogóle myślę, żeby mieć więcej USG skoro jest wszystko dobrze.

Nie bardzo jestem przekonana do tego ich systemu. Wogóle tylko jedno usg w połowie. A gdyby była ciąża pozamaciczna to jak by ją wykryli? Bo wtedy czas się liczy, a znam osobiśce przypadki bezobjawowej ciąży pozamacicznej gdzie gdyby nie wczesne usg to mogłoby się skończyć co najmniej niebezpiecznie, a nawet tragicznie.

Witajcie Mamusie. Ja tak tylko szybko sie zameldowac.

We wtorek mielismy drugie (i mozliwe, ze ostatnie - tu puszczam oczko do Topoli;) USG. Wszystko w normie:

-serce: 140
    -waga: 242 g.
    -dlugosc kosci udowej: 27,7 mm
    -dlugosc kosci ramiennej: 27,5 mm
    -obwod glowki: 157,1 mm
    -obwod brzuszka: 129,2 mm

A moja szyjka "dluga i zamknieta" :]

Mam w brzuchu strasznego uparciucha, bo znowu dziecie nie chcialo sie ustawiac tak jak pani chciala ;P Ale widzielismy jak bawi sie stopami!!! <3 A stopy przysiegam ma wielkie xD Teraz mowie Wielka Stopa.
    I czkawke mialo :D

W srode z kolei byla pseudowizyta gin pt: "Bierzesz suplementy? - Tak. Wszystko OK? - Okej. - No to okej. Widzimy sie za 5 tygodni."
    Od 12 sierpnia mamusia przytyla 2 kg!

A teraz NAJLEPSZE: ZACZELAM CZUC JAK MNIE PUKA OD SRODKA! :D :D :D W nocy z wtorku na srode, technicznie juz w srode. Tylko wtedy jeszcze nie bylam pewna, myslalam, ze moze mam gazy ;P Ale jak sie powtorzylo identycznie wczoraj w nocy to juz wiedzialam, ze to nasz maluch sie uaktywnil :D Ale jestem teraz happy! :))) Bo jak zaczelam pisac ten post, to sie chyba musialo obudzic, albo wie, ze o nim mowa, bo znowu mnie stuka w brzuch ;))) Moze Was i Wasze maluchy chce w ten sposob pozdrowic? :>

Topola, megg, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia moje modlitwy plyna w Twoja strone, zeby wszystko bylo dobrze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Topola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, cieszę się że wszystko dobrze. Wiesz jak to mówią, duża stopa = dyży .......... but :)
    I gratuluję czucia pierwszych ruchów. Cudowne to jest uczucie. Pozdrowienia wzajemne dla Wielkiej Stopy :)

Ja jak zwykle się witam przy śniadaniu o świcie i zaraz zbieram się do pracy. Dziś jeszcze cały dzień, a od przyszłego tygodnia 40% etatu. Ech.

Sewerynka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się wyjątkowo przywitam z rana, śmieszne jest to, że tutaj słońce wschodzi zza gór dopiero koło 8. Jak wstanę wcześniej, to jest ciemno jak nie wiem ;) Miłego dnia kochane! Olcia, trzymam kciuki za Ciebie! Na pewno będzie wszystko dobrze!

słoneczna 85, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymam kciuki za Was!

Jestem juz prawie w 22 tyg a lekarz do tej pory ani razu nic mi nie mowil o dlugosci mojej szyjki... W pon ide na wizyte i nie wiem czy mam sie o to upomniec, bo podczas badania usg przez brzuch raczej nie da sie ocenic szyjki? Kilka razy mnie badał na fotelu, ale ostatni raz to bylo 2 mies temu przy okazji podejrzenia zapalenia pecherza, od tamtej pory ani razu :/ A na wizyty chodze co 3 tyg.
    Moze w pon mu zasugeruje ze nie musi mi robic usg, bo w srode i tak bede miala połówkowe, to moze mnie zaprosi na fotel...

A wczoraj chyba pierwszy raz doswiadczylam tych skurczy Braxtona-Hicksa :( Bralam prysznic z dosyc ciepla woda, bo zimno w mieszkaniu jak cholera i w pewnym momencie poczulam takie spinanie w gornej czesci brzucha, ale tak jakby mnie ktos punktowo szczypal, po kilka sekund, trwalo to moze z pol minuty. Objawy pasuja do tego co w necie wyczytalam o tych skurczach, ze od 20 tyg moga sie pojawiac i ze moze byc np trudno sie wyprostowac.

Musze zapytac o to lekarza na wizycie. Poza tym plecy mnie dalej napieprzaja, wieczorem mam obolaly brzuch, szczegolnie jak chce nogę podniesc, ciekawe czy mnie nie bedzie chcial wyslac na L4... A mialam plan conajmniej do listopada popracowac, no ale dziecko najwazniejsze.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.

Atakasobiejedna- mi dopeiro ostatnio powiedzial jaka mam szyjke-nawet w ksiazeczce ciazy mam napisane, ze teraz beda sprawdzac dlugosc szyjki.
    Wystraszylam sie wczoraj jak Olcia pojechala do szpitala.
    mojej kolezance tez sie skracala ( chyba byl to 6 miesiac ) i kazali lezec 2 miesiace.

BOze aby chociaz do 8 miesiaca donosic dziciaczka.'

Olcia daj znac co i jak wyszlo! czy zalozyli szwy i co dalej! trzymaj sie

atdcqtkf2affvuei.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:

Jak juz nie będą robili drugiego USG,to pójde pod koniec praywatnie. Ja poprzednia ciaze straciłam w 18 tyg i w tm czasie miałabym pierwsze USG na którym bym się dowiedziała,ze miałam blizniaków i że juz nie zyja.Dopiero wtedy przezyła bym szok jakbym nie poszła wczesniej praywatnie na USG.Moim zdaniem pierwsze USG powinno byc w ok.12 tyg drugie ok.20 a trzecie pod koniec.dziwny maja system.

Ja już po sniadanku.Dzisiaj mam wizyte u rodzinnego.Zaraz lece do niej a potem do pracy do 17.00. W sumie to juz mogłabym pójsc na 50%,bo zmeczona jestem ostatnio jak pracuje tak długo .

Kciukam za dziewczynki,które dzisiaj maja wizyty i gratuluje wszystkim co już miały ,że wszystko jest ok i maleństwa mają sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:35

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyspana biorę się za sprzątanie ;)

Olcia informuj nas na bieżąco co u Ciebie

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie zimno, szaro i leje od 5,00 przynajmniej.

Nie najlepiej coś się dziś czuję. Pobolewa mnie podbrzusze:/ Dziś robię więc dzień lenia. Książka, herbata i łóżko. Może mi przejdzie. A jak nie to będę się martwić co robić. Ale chyba się przepracowałam ze sprzątaniem chałupy mojej wczoraj. Oby.
    Olcia mnie też wystraszyła, martwię się i o nich a przy okazji nakręcam siebie.

Gosiak właśnie tego nie lubi w Hiszpanii - tak późno wstaje słońce!

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis z rana dostalam inf od przyjaciółki ze po 24 godz prob wywolania porodu miala cesarskie ciecie i na swiat przyszedl Leon:)

uswidomilam sobie jka juz bym chciala aby byl luty i miec maluszka ze soba i w tym momecie dostalam kopa:)

milego dnia

i czekamy na wiesci Olciu, musi byc wszytko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:37

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze tez sie zeschizowalam :( ja tez nie mialam nic mowione o szyjce, a wizyta dopiero 6.10

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczelam czytac o skracaniu szyjki i dziewczyny pisaly, ze bez objawow.
    czasem brzuch twardnial.

wizyta normalna dopiero 16 pazdziernika.

Gosiak? jakie to cwiczenia na wydluzanie szyjki?:) musisz sie podzielic z nami!!!!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki oj nie dobrze sie dzieje :/ Olcia tzrymam kciuki napewno bedzie dobrze i czekamy na wiesci od Ciebie.
    Weszlam na grudniowki tam tez nie ciekawie jest masakra jakas
    Sama zaczelam sie stresowac bo podbrzusze czesto boli kurcze a gdzie to jeszcze do wizyty maluch rusza sie malo ...

relge6yd0kju1g7d.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) dzis witam się z wami wraz z nowym tygodniem. Boże jak ten czas leci
    Gratuluje wczorajszych udanych wizyt a za olcie trzymamy mocno kciuki :* dawaj znac nam jak sie czujecie :*

Sewerynka juz wspomniała ze bylysmy wczoraj w szkole rodzenia. :) fajnie bylo polecam :D
    Jestem glodna ale nie chce mi sie z lozka wstac. Czekam na męża aż z pracy przyjedzie <3

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ