Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:Karmienie piersią było ciekawe, pierwszą pomoc sobie przypomniałam, a reszta to trochę zapchajdziury.Chociaz nie wiedziałam że foteliki mają 5 lat homologację. Chcielismy wziąc fotelik od znajomego aleon ma ponad 5 lat ;/
Ja wygrałam ręczniczek. Miałam na sobie niebieska koszulew kratę
aaa to wiem! jedyna Sylwia jaka wywolaliale mlodziutko wygladasz
widzialam Cie
ja siedzialam w drugim rzedzie blizej okna po lewej stronie publicznosci, bo Ty chyba po prawejmialam kitka i szara bluzke ciemna i czarne spodnie
no wlasnie zapchaj dziury, tak naprawde pierwsza pomoc i karmienie piersia to jedyne przydatne rzeczyfajna babeczka ta czarna w okularkach
-
nick nieaktualny
-
Witajcie:)
Olcia, trzymam kciuki!! Musimy wierzyć, ze wszystko bedzie dobrze:* w ktorym szpitalu lezysz?
Wszystkim dzis wizytujacym gratuluje udanych wizyt :*
Obejrzyjcie to:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=359317124232057&id=100004613160760
-
Maja, ja pytałam o jakieś drugie USG to powiedziała, że przewidziane jest tylko jedno i jeśli chcę więcej to muszę iść prywatnie i zapłacić. I mnie zapytała po co ja wogóle myślę, żeby mieć więcej USG skoro jest wszystko dobrze.
Nie bardzo jestem przekonana do tego ich systemu. Wogóle tylko jedno usg w połowie. A gdyby była ciąża pozamaciczna to jak by ją wykryli? Bo wtedy czas się liczy, a znam osobiśce przypadki bezobjawowej ciąży pozamacicznej gdzie gdyby nie wczesne usg to mogłoby się skończyć co najmniej niebezpiecznie, a nawet tragicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 23:24
-
*Sylwia wrote:no słyszałam o niej ;]
Kojarzę cię już. Nie byłam pewna ale jestes podobna do zdjęcia na tym forum;] Twój mąż/narzeczony? jest dość mocno umięśniony?
;]
tak to mymąż to jeszcze nie
ale mam nadzieje, że niedługo he he
ten który trzymał lalke i robil krzywe miny jako jedyny, jak mi bylo wstyd jak wyszedl na srodek.. no ale cóż bede miala dwoje dzieci w domu
zobaczymy co ciekawego bedzie na kolejnych -
Topola wrote:Maja, ja pytałam o jakieś drugie USG to powiedziała, że przewidziane jest tylko jedno i jeśli chcę więcej to muszę iść prywatnie i zapłacić. I mnie zapytała po co ja wogóle myślę, żeby mieć więcej USG skoro jest wszystko dobrze.
Nie bardzo jestem przekonana do tego ich systemu. Wogóle tylko jedno usg w połowie. A gdyby była ciąża pozamaciczna to jak by ją wykryli? Bo wtedy czas się liczy, a znam osobiśce przypadki bezobjawowej ciąży pozamacicznej gdzie gdyby nie wczesne usg to mogłoby się skończyć co najmniej niebezpiecznie, a nawet tragicznie.
Witajcie Mamusie. Ja tak tylko szybko sie zameldowac.
We wtorek mielismy drugie (i mozliwe, ze ostatnie - tu puszczam oczko do Topoli;) USG. Wszystko w normie:
-serce: 140
-waga: 242 g.
-dlugosc kosci udowej: 27,7 mm
-dlugosc kosci ramiennej: 27,5 mm
-obwod glowki: 157,1 mm
-obwod brzuszka: 129,2 mm
A moja szyjka "dluga i zamknieta" :]
Mam w brzuchu strasznego uparciucha, bo znowu dziecie nie chcialo sie ustawiac tak jak pani chciala ;P Ale widzielismy jak bawi sie stopami!!!A stopy przysiegam ma wielkie xD Teraz mowie Wielka Stopa.
I czkawke mialo
W srode z kolei byla pseudowizyta gin pt: "Bierzesz suplementy? - Tak. Wszystko OK? - Okej. - No to okej. Widzimy sie za 5 tygodni."
Od 12 sierpnia mamusia przytyla 2 kg!
A teraz NAJLEPSZE: ZACZELAM CZUC JAK MNIE PUKA OD SRODKA!W nocy z wtorku na srode, technicznie juz w srode. Tylko wtedy jeszcze nie bylam pewna, myslalam, ze moze mam gazy ;P Ale jak sie powtorzylo identycznie wczoraj w nocy to juz wiedzialam, ze to nasz maluch sie uaktywnil
Ale jestem teraz happy!
)) Bo jak zaczelam pisac ten post, to sie chyba musialo obudzic, albo wie, ze o nim mowa, bo znowu mnie stuka w brzuch
)) Moze Was i Wasze maluchy chce w ten sposob pozdrowic? :>
Topola, megg, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, cieszę się że wszystko dobrze. Wiesz jak to mówią, duża stopa = dyży .......... but
I gratuluję czucia pierwszych ruchów. Cudowne to jest uczucie. Pozdrowienia wzajemne dla Wielkiej Stopy
Ja jak zwykle się witam przy śniadaniu o świcie i zaraz zbieram się do pracy. Dziś jeszcze cały dzień, a od przyszłego tygodnia 40% etatu. Ech.Sewerynka lubi tę wiadomość
-
To i ja się wyjątkowo przywitam z rana, śmieszne jest to, że tutaj słońce wschodzi zza gór dopiero koło 8. Jak wstanę wcześniej, to jest ciemno jak nie wiem
Miłego dnia kochane! Olcia, trzymam kciuki za Ciebie! Na pewno będzie wszystko dobrze!
słoneczna 85, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Olcia, trzymam kciuki za Was!
Jestem juz prawie w 22 tyg a lekarz do tej pory ani razu nic mi nie mowil o dlugosci mojej szyjki... W pon ide na wizyte i nie wiem czy mam sie o to upomniec, bo podczas badania usg przez brzuch raczej nie da sie ocenic szyjki? Kilka razy mnie badał na fotelu, ale ostatni raz to bylo 2 mies temu przy okazji podejrzenia zapalenia pecherza, od tamtej pory ani razuA na wizyty chodze co 3 tyg.
Moze w pon mu zasugeruje ze nie musi mi robic usg, bo w srode i tak bede miala połówkowe, to moze mnie zaprosi na fotel...
A wczoraj chyba pierwszy raz doswiadczylam tych skurczy Braxtona-HicksaBralam prysznic z dosyc ciepla woda, bo zimno w mieszkaniu jak cholera i w pewnym momencie poczulam takie spinanie w gornej czesci brzucha, ale tak jakby mnie ktos punktowo szczypal, po kilka sekund, trwalo to moze z pol minuty. Objawy pasuja do tego co w necie wyczytalam o tych skurczach, ze od 20 tyg moga sie pojawiac i ze moze byc np trudno sie wyprostowac.
Musze zapytac o to lekarza na wizycie. Poza tym plecy mnie dalej napieprzaja, wieczorem mam obolaly brzuch, szczegolnie jak chce nogę podniesc, ciekawe czy mnie nie bedzie chcial wyslac na L4... A mialam plan conajmniej do listopada popracowac, no ale dziecko najwazniejsze. -
Witam sie z rana.
Atakasobiejedna- mi dopeiro ostatnio powiedzial jaka mam szyjke-nawet w ksiazeczce ciazy mam napisane, ze teraz beda sprawdzac dlugosc szyjki.
Wystraszylam sie wczoraj jak Olcia pojechala do szpitala.
mojej kolezance tez sie skracala ( chyba byl to 6 miesiac ) i kazali lezec 2 miesiace.
BOze aby chociaz do 8 miesiaca donosic dziciaczka.'
Olcia daj znac co i jak wyszlo! czy zalozyli szwy i co dalej! trzymaj sie
-
Topola wrote:Maja, ja pytałam o jakieś drugie USG to powiedziała, że przewidziane jest tylko jedno i jeśli chcę więcej to muszę iść prywatnie i zapłacić. I mnie zapytała po co ja wogóle myślę, żeby mieć więcej USG skoro jest wszystko dobrze.
Nie bardzo jestem przekonana do tego ich systemu. Wogóle tylko jedno usg w połowie. A gdyby była ciąża pozamaciczna to jak by ją wykryli? Bo wtedy czas się liczy, a znam osobiśce przypadki bezobjawowej ciąży pozamacicznej gdzie gdyby nie wczesne usg to mogłoby się skończyć co najmniej niebezpiecznie, a nawet tragicznie.
Jak juz nie będą robili drugiego USG,to pójde pod koniec praywatnie. Ja poprzednia ciaze straciłam w 18 tyg i w tm czasie miałabym pierwsze USG na którym bym się dowiedziała,ze miałam blizniaków i że juz nie zyja.Dopiero wtedy przezyła bym szok jakbym nie poszła wczesniej praywatnie na USG.Moim zdaniem pierwsze USG powinno byc w ok.12 tyg drugie ok.20 a trzecie pod koniec.dziwny maja system.
Ja już po sniadanku.Dzisiaj mam wizyte u rodzinnego.Zaraz lece do niej a potem do pracy do 17.00. W sumie to juz mogłabym pójsc na 50%,bo zmeczona jestem ostatnio jak pracuje tak długo .
Kciukam za dziewczynki,które dzisiaj maja wizyty i gratuluje wszystkim co już miały ,że wszystko jest ok i maleństwa mają sie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:35
-
Dzień dobry! U mnie zimno, szaro i leje od 5,00 przynajmniej.
Nie najlepiej coś się dziś czuję. Pobolewa mnie podbrzusze:/ Dziś robię więc dzień lenia. Książka, herbata i łóżko. Może mi przejdzie. A jak nie to będę się martwić co robić. Ale chyba się przepracowałam ze sprzątaniem chałupy mojej wczoraj. Oby.
Olcia mnie też wystraszyła, martwię się i o nich a przy okazji nakręcam siebie.
Gosiak właśnie tego nie lubi w Hiszpanii - tak późno wstaje słońce! -
dzis z rana dostalam inf od przyjaciółki ze po 24 godz prob wywolania porodu miala cesarskie ciecie i na swiat przyszedl Leon:)
uswidomilam sobie jka juz bym chciala aby byl luty i miec maluszka ze soba i w tym momecie dostalam kopa:)
milego dnia
i czekamy na wiesci Olciu, musi byc wszytko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 08:37
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki oj nie dobrze sie dzieje
Olcia tzrymam kciuki napewno bedzie dobrze i czekamy na wiesci od Ciebie.
Weszlam na grudniowki tam tez nie ciekawie jest masakra jakas
Sama zaczelam sie stresowac bo podbrzusze czesto boli kurcze a gdzie to jeszcze do wizyty maluch rusza sie malo ... -
Czesc
dzis witam się z wami wraz z nowym tygodniem. Boże jak ten czas leci
Gratuluje wczorajszych udanych wizyt a za olcie trzymamy mocno kciuki :* dawaj znac nam jak sie czujecie :*
Sewerynka juz wspomniała ze bylysmy wczoraj w szkole rodzenia.fajnie bylo polecam
Jestem glodna ale nie chce mi sie z lozka wstac. Czekam na męża aż z pracy przyjedziePenelope lubi tę wiadomość