Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelcia bardzo przykrwa sytuacja....
a TY pracowałas, bedziesz miec płatne macierzyńskie..?
to tak w razie W zebys na pampersy miała...
Mam nadzieje, ze facet zrozumie...
Matko, ale to wszystko cięzkie -
Angelcia tak jak dziewczyny pisały ze dziecko zmienia ludzi. Tez sie kiedys z moim M klocilam o kasę. Bo tylko on zarabial ja bylam opiekunka i co tam dostawałam za pieniadze. Dosłownie na waciki. Na poczatku bylo miedzy nami ciezko. Ale przeszlo i kochamy sie z każdym dniem coraz bardziej. Dojdziecie do porozumienia. Potrzebujecie czasu. Pogadaj z teściową moze rzeczywiście nie jest taka zla a moze cos pomoże i przemówi twojemu lubemu do rozsądku.
Nie ma sytuacji bez wyjścia. Nie mozesz zakladac od razu ze to koniec. :* będzie dobrze zobaczysz. Musisz poczekac. Jesli zalezy ci na nim nie powinnaś zakladac ze zostaniesz sama. Czasem w nerwach mowi sie za dużo. My z mężem codziennie sie wyzywamy. Ale to tak z miłościtak dziwni jestesmy
będzie dobrze. I nie denerwuj sie bo to szkodzi malej :*
-
Angelcia bardzo przykra i niepokojąca sytuacja.. Teraz musisz być dzielna dla swojej Córeczki. A jesteś silna babką i na pewno znajdziesz wyjście, masz wspierających rodziców, może porozmawiaj z mamą, ona na pewno ma doświadczenie w takich kwestiach :* Głowa do góry, dziś wydaje Ci się to straszną tragedią ale samotnie też można wychowywać dzidziusia bo po co Ci ktoś, kto nie wspiera, oszukuje już od początku i okazuje się całkiem inną osobą niż pokochałaś. Musisz robić zgodnie ze swoim sumieniem i popieram dziewczyny wyżej i ich opinie ! Najważniejsze to teraz Ty i Twój spokój :* Może ta sytuacja go przerosła ?? Porozmawiaj z nim od serca.. Może gdzieś leży przyczyna dlaczego tak postępował. Trzymam kciuki za Was, za Wasz związek !! Nie zapominaj ,że macie coś co Was połączyło na całe życie- dzidziusia. ..
Asia na pewno byś do Nas pasowała, leniwców tapczanowcówSzkoda,że mieszkasz tak daleko ! Dziewczyny, wogle szkoda , że nie mieszkacie wszystkie w Lęborku hehe, tak byśmy się spotykały na ploty i szamki ale byłoby super
!!!
Gosiak cieszę się , że wszytko ułożyło się pomyślnieTeraz ze spokojem możesz iść na L4 i byczyć się razem z Nami i Janinką
Gosiak, Asiaa1201, sebza lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, szkoda ze nie mieszkamy w jednym miescie albo po prostu w bliskiej odleglosci bo bysmy sie spotykały
cała knajpa brzuchatych siedzacych przy soczku!
u mnie ciasto w piekarniku, zapraszam!!!!Katiś, Sewerynka, Gosiak, megg, justta, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ja z moim T kłóciliśmy się o dziecko. Ja chciałam już w tamtym roku- on nie. chciał zapewnić nam mieszkanie (czytaj kupno mieszkania), czekał na stabilizacje w pracy ( umowa na czas nieokreslony) . Ja to taka w gorącej wodzie kąpana byłam. Ciągle go naciskałam i przez to miał wrażenie, że nie liczę się z jego zdaniem. Pomyślałam o tym wszystkim, porozmawialiśmy szczerze, a teraz jest Pola. Trzymam kciuki aby sie Wam ułożyło. Może to kwestia tego, że sytuacja go przerosła? Czasem faceci tak mają. warto szczerze pogadać. A jeżeli nie wyjdzie to przynajmniej próbowałaś
Sewerynka, niki640 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Angelcia przedewszystkim sie nie denerwuj bo to nie jest dobre dla Twojego Malucha...
Po drugie na pewno pogadaj z tesciowa bo fajnie by bylo w niej miec wsparcie moze Ona Ci pomoze przez to przejsc...
Co do meza decyzji nikt za Ciebie nie podejmie... ale z forum nie odchoc bo w kupie razniej i lepiej sie komus wygadac niz dusic to w sobie...
Trzymam kciuki zeby wszystko sie jakos ulozylo czy z mezem czy z bez niego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:37
Sewerynka lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
LadyDi wrote:Wiecie jak mnie dzisiaj boli pipa? Normalnie jakbym przezyla z 10 hardcorowych stosunkow
Właśnie przed chwila takiego bólu doznaje i nie wiem co jest - jakbym ja naciągnęła
Ale skoro piszesz ze to objaw ciąży to dobrze wiedziec -
Ja to chyba przez wrodzoną nerwicę to spalam, te kalorie hehe
Edit : Wciągnełam paczkę cheetosów dużych, banana, serek wiejski i Crispy Rollsaprzed szkołą rodzenia, żeby nie burczało w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:58
Asiaa1201, Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
Angelciu, ciesze sie, ze wrocilas i napisalas co sie dzieje. Tutaj wszystkie jesteśmy za Tobą, wiec możesz liczyć na nasze wsparcie :*
Mam nadzieje, ze uda Ci sie to rozwiązać. Vel ma racje - musisz miec plan B, wyjście awaryjne w razie, gdyby sie jednak nie udało.
Ja nie jestem przekonana do tego, ze dziecko zmienia ludzi. Czesto pary myślą, ze dziecko naprawi to co miedzy nimi nie gra. Mysle, ze jedynymi osobami, ktore moga to naprawić jesteście Wy. Musice usiąść i poważnie porozmawiać. Bez krzykow, na spokojnie. Mam nadxieje, ze Wam sie uda, naprawdę, życze Ci jak najlepiej!!
-
Sewerynka wrote:Edit : Wciągnełam paczkę cheetosów dużych, banana, serek wiejski i Crispy Rollsa
przed szkołą rodzenia, żeby nie burczało w brzuchu
O nieee! Sewerynka! Uwielbiam cheetosy o smaku pizzy i ketchupu. Jeszcze maczugi ketchupowe. Smaka mi narobilas takiego, a tu w Danii niestety nie ma takich rarytasowFedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LadyDi wrote:Widze Vel, ze tez przezywalas kryzys ze swoim Wiktorem tak jak i ja. I tez bylo to na poczatku ciazy. Juz myslalam, ze bede samotna matka. Ale na szczescie doszlismy do porozumienia. Te Wiktory to niegrzeczne chlopaki czasami ;p
Vel na rozstepy Ci nie pomoge, one z czasem same bledna, ale sa jakies preparaty na to. Bio Oil chyba pomaga wybielac takie rzeczy... (opinie: http://f.kafeteria.pl/temat/bio-oil-uzywal-ktos-p_3522893 )
A co do siary to mi juz leci od jakis 2 tyg chyba. Strasznie wrazliwe mam sutki przez to, no i swedza mnie jak mi tam zaschnie ta woda. To normalne na tym etapie ciazy. Moze bedziemy super mlecznymi matkami
No tak Wiktory to są zdecydowanie ciężkie przypadki... a mój to w dodatku skorpion i to już w ogóle w połączeniu daje strasznego tyranaOby teraz już poszło z górki, najważniejsze że Nam sie udało naprostować sytuacje teraz aby tylko utrzymać wszystko w porządku
a czy to jak leci siara to znaczy że sie bedzie mialo normalnie pokarm czy niekoniecznie? bo ja slyszalam o wielu matkach co albo nie mialy pokarmu albo mialy ale im sie np skonczyl po krotkim czasie i nie produkowal sie dalej, czy ta cala siara to jakas przeslanka ze jest ok czy o niczym nie swiadczy i można i tak po porodzie po krotkim czasie stracic pokarm ?
Sylwia czy mam tendencje do rozstepow to nie wiem, od podstawowki mam na udach i tylku ale one nie raza w oczy ani nie sa oblesne, wybielaly i nie zwracam na nie uwagi, moja mama po ciazy jedyne rozstepy jakie miala to na cyckach, na brzuchu nic i z tego co wiem to na tylku ma tak jak i ja, takie od tycia cieniutkie, ze mnie natura duzym biustem nie obdarzyla to na cyckach do tej pory nie mialam, ale pewnie tak jak mama dostane lekkie na piersiach i na tym sie skonczynie robie tragedii, laserem nic nie bede usuwala, zreszta to nie jest az takie stadium
ja poprostu zauwazylam że zaczynaja sie pomalu robic i chce je zwalczyc albo zminimalizowac w zarodku
dlatego pytam o cos na rozstepy do smarowania ale takie co już wywalilo, cos na a la blizny albo cos takiego... czy znacie cos skutecznego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:22
-
kurcze i chyba musze jechac do polskiego sklepu po chipsy ketchupowe ..ale smaki robicie hmm..
Najgorsze jest to ze mam chec na sledzie w smietanie ale robione samemu a tu sledzi brak przed swietami beda ale wtedy ochota minie a sklepowe moga sie schowacmegg, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja przyznam szczerze to ne wiem który jest skuteczny. W młodości używałam tego tony, i w końcu nie wiem który pomógł. Na pewno nie warto wywalać jakis oszałamiających pieniędzy na kremy, ale moge powiedziec tyle że takie za 10zł nic nie dają.
Ja chyba bym obstawiała ta macicę perłową. poniżej link do tego który ja uzywałam. Opakowanie nieduże ale bardzo wydajne
http://www.doz.pl/apteka/p8471-No-Scar_Perla_Inkow_krem_przeciw_bliznom_30_ml
najbardziej pomógł mi na bliznę po zabiegu która mam koło pępka, an rozstępu jak pisałam nie wiem ;]
Vel lubi tę wiadomość
-
Vel, spróbuj oleju kokosowego, moja koleżanka wychwalała bardzo.
Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.
http://cudownediety.blogspot.com/2014/01/cudowny-olej-kokosowy-do-czego-mozesz.html
I jeszcze parę innych zastosowań:
Przed porodem warto smarować olejem krocze: skóra będzie ujędrniona i bardziej elastyczna.
Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.
Może go użyć karmiąca mama do smarowania podrażnionych brodawek piersiowych.
Spożywanie oleju zwiększy ilość produkowanego przez mamę mleka i wzbogaci jego skład.
Przy ząbkowaniu łagodzi swędzące dziąsełka.
Podczas przewijania pupę dziecka można nacierać naturalnym olejem.
Jest dobrym kosmetykiem do masażu i nawilżania małego ciałka, oliwki dla dzieci często są na bazie pochodnej ropy naftowej i mają szkodliwy skład.
Można przygotować zdrowe i ekologiczne chusteczki do pielęgnacji dziecka tak jak w tym przepisie, ale zamiast oliwy z oliwek/oleju ze słonecznika dodać olej kokosowy.
Tłuszcz kokosowy w 100% leczy grzybicę okolic intymnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:33
Sue, sebza, Vel lubią tę wiadomość