X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia bardzo przykrwa sytuacja....
    a TY pracowałas, bedziesz miec płatne macierzyńskie..?
    to tak w razie W zebys na pampersy miała...

Mam nadzieje, ze facet zrozumie...

Matko, ale to wszystko cięzkie :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tak jak dziewczyny pisały ze dziecko zmienia ludzi. Tez sie kiedys z moim M klocilam o kasę. Bo tylko on zarabial ja bylam opiekunka i co tam dostawałam za pieniadze. Dosłownie na waciki. Na poczatku bylo miedzy nami ciezko. Ale przeszlo i kochamy sie z każdym dniem coraz bardziej. Dojdziecie do porozumienia. Potrzebujecie czasu. Pogadaj z teściową moze rzeczywiście nie jest taka zla a moze cos pomoże i przemówi twojemu lubemu do rozsądku.
    Nie ma sytuacji bez wyjścia. Nie mozesz zakladac od razu ze to koniec. :* będzie dobrze zobaczysz. Musisz poczekac. Jesli zalezy ci na nim nie powinnaś zakladac ze zostaniesz sama. Czasem w nerwach mowi sie za dużo. My z mężem codziennie sie wyzywamy. Ale to tak z miłości :) tak dziwni jestesmy :) będzie dobrze. I nie denerwuj sie bo to szkodzi malej :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia bardzo przykra i niepokojąca sytuacja.. Teraz musisz być dzielna dla swojej Córeczki. A jesteś silna babką i na pewno znajdziesz wyjście, masz wspierających rodziców, może porozmawiaj z mamą, ona na pewno ma doświadczenie w takich kwestiach :* Głowa do góry, dziś wydaje Ci się to straszną tragedią ale samotnie też można wychowywać dzidziusia bo po co Ci ktoś, kto nie wspiera, oszukuje już od początku i okazuje się całkiem inną osobą niż pokochałaś. Musisz robić zgodnie ze swoim sumieniem i popieram dziewczyny wyżej i ich opinie ! Najważniejsze to teraz Ty i Twój spokój :* Może ta sytuacja go przerosła ?? Porozmawiaj z nim od serca.. Może gdzieś leży przyczyna dlaczego tak postępował. Trzymam kciuki za Was, za Wasz związek !! Nie zapominaj ,że macie coś co Was połączyło na całe życie- dzidziusia. ..

Asia na pewno byś do Nas pasowała, leniwców tapczanowców <3 Szkoda,że mieszkasz tak daleko ! Dziewczyny, wogle szkoda , że nie mieszkacie wszystkie w Lęborku hehe, tak byśmy się spotykały na ploty i szamki ale byłoby super :) !!!

Gosiak cieszę się , że wszytko ułożyło się pomyślnie :) Teraz ze spokojem możesz iść na L4 i byczyć się razem z Nami i Janinką :-)

Gosiak, Asiaa1201, sebza lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, kurcze, strasznie przykre jest to co piszesz. Ale dobrze, że nam to napisałaś, kto ma Cię teraz wesprzeć jak nie my?
    Życzę Ci, żeby sytuacja ułożyła się najlepiej dla Ciebie i dla dziecka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, szkoda ze nie mieszkamy w jednym miescie albo po prostu w bliskiej odleglosci bo bysmy sie spotykały :D cała knajpa brzuchatych siedzacych przy soczku!

u mnie ciasto w piekarniku, zapraszam!!!! :)

Katiś, Sewerynka, Gosiak, megg, justta, Lara 82 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Martusska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam któraś mamusia chętna na ciuszki dla dziewczynki ?? :) moja już wyrosła :)
    2u8wg3d.jpg
    33k669d.jpg
    vhccvo.jpg
    20sgcwz.jpg
    4jmbn5.jpg
    dlqomo.jpg

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim T kłóciliśmy się o dziecko. Ja chciałam już w tamtym roku- on nie. chciał zapewnić nam mieszkanie (czytaj kupno mieszkania), czekał na stabilizacje w pracy ( umowa na czas nieokreslony) . Ja to taka w gorącej wodzie kąpana byłam. Ciągle go naciskałam i przez to miał wrażenie, że nie liczę się z jego zdaniem. Pomyślałam o tym wszystkim, porozmawialiśmy szczerze, a teraz jest Pola. Trzymam kciuki aby sie Wam ułożyło. Może to kwestia tego, że sytuacja go przerosła? Czasem faceci tak mają. warto szczerze pogadać. A jeżeli nie wyjdzie to przynajmniej próbowałaś :)

Sewerynka, niki640 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia przedewszystkim sie nie denerwuj bo to nie jest dobre dla Twojego Malucha...
    Po drugie na pewno pogadaj z tesciowa bo fajnie by bylo w niej miec wsparcie moze Ona Ci pomoze przez to przejsc...
    Co do meza decyzji nikt za Ciebie nie podejmie... ale z forum nie odchoc bo w kupie razniej i lepiej sie komus wygadac niz dusic to w sobie...
    Trzymam kciuki zeby wszystko sie jakos ulozylo czy z mezem czy z bez niego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:37

Sewerynka lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja dzis na wadze plus 5kgod poczatku ciazy :)
    Ja też +5, ale 10 dni temu jeszcze było 3,5 - po Hiszpanii i obżarstwie mi tak przybyło. Też się nie przejmuję za bardzo :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Wiecie jak mnie dzisiaj boli pipa? Normalnie jakbym przezyla z 10 hardcorowych stosunkow

Właśnie przed chwila takiego bólu doznaje i nie wiem co jest - jakbym ja naciągnęła
    Ale skoro piszesz ze to objaw ciąży to dobrze wiedziec

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Charakterna, zarloczek-slodyczo-chipso zerca ;)

ASIA To coś jak ja + leniwiec:-)

pewnie dlatego mam + 6 kg

Sewerynka lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba przez wrodzoną nerwicę to spalam, te kalorie hehe :D

Edit : Wciągnełam paczkę cheetosów dużych, banana, serek wiejski i Crispy Rollsa <3 przed szkołą rodzenia, żeby nie burczało w brzuchu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:58

Asiaa1201, Fedra, megg lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu, ciesze sie, ze wrocilas i napisalas co sie dzieje. Tutaj wszystkie jesteśmy za Tobą, wiec możesz liczyć na nasze wsparcie :*

Mam nadzieje, ze uda Ci sie to rozwiązać. Vel ma racje - musisz miec plan B, wyjście awaryjne w razie, gdyby sie jednak nie udało.
    Ja nie jestem przekonana do tego, ze dziecko zmienia ludzi. Czesto pary myślą, ze dziecko naprawi to co miedzy nimi nie gra. Mysle, ze jedynymi osobami, ktore moga to naprawić jesteście Wy. Musice usiąść i poważnie porozmawiać. Bez krzykow, na spokojnie. Mam nadxieje, ze Wam sie uda, naprawdę, życze Ci jak najlepiej!!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Edit : Wciągnełam paczkę cheetosów dużych, banana, serek wiejski i Crispy Rollsa <3 przed szkołą rodzenia, żeby nie burczało w brzuchu :D

O nieee! Sewerynka! Uwielbiam cheetosy o smaku pizzy i ketchupu. Jeszcze maczugi ketchupowe. Smaka mi narobilas takiego, a tu w Danii niestety nie ma takich rarytasow :(

Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przestańcie mówić o takim śmieciowym jedzeniu. Teraz o niczym innym nie myslę tylko o chipsach ;/

Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Widze Vel, ze tez przezywalas kryzys ze swoim Wiktorem tak jak i ja. I tez bylo to na poczatku ciazy. Juz myslalam, ze bede samotna matka. Ale na szczescie doszlismy do porozumienia. Te Wiktory to niegrzeczne chlopaki czasami ;p

Vel na rozstepy Ci nie pomoge, one z czasem same bledna, ale sa jakies preparaty na to. Bio Oil chyba pomaga wybielac takie rzeczy... (opinie: http://f.kafeteria.pl/temat/bio-oil-uzywal-ktos-p_3522893 )
    A co do siary to mi juz leci od jakis 2 tyg chyba. Strasznie wrazliwe mam sutki przez to, no i swedza mnie jak mi tam zaschnie ta woda. To normalne na tym etapie ciazy. Moze bedziemy super mlecznymi matkami ;D

No tak Wiktory to są zdecydowanie ciężkie przypadki... a mój to w dodatku skorpion i to już w ogóle w połączeniu daje strasznego tyrana :P Oby teraz już poszło z górki, najważniejsze że Nam sie udało naprostować sytuacje teraz aby tylko utrzymać wszystko w porządku :) :)

a czy to jak leci siara to znaczy że sie bedzie mialo normalnie pokarm czy niekoniecznie? bo ja slyszalam o wielu matkach co albo nie mialy pokarmu albo mialy ale im sie np skonczyl po krotkim czasie i nie produkowal sie dalej, czy ta cala siara to jakas przeslanka ze jest ok czy o niczym nie swiadczy i można i tak po porodzie po krotkim czasie stracic pokarm ? :)

Sylwia czy mam tendencje do rozstepow to nie wiem, od podstawowki mam na udach i tylku ale one nie raza w oczy ani nie sa oblesne, wybielaly i nie zwracam na nie uwagi, moja mama po ciazy jedyne rozstepy jakie miala to na cyckach, na brzuchu nic i z tego co wiem to na tylku ma tak jak i ja, takie od tycia cieniutkie, ze mnie natura duzym biustem nie obdarzyla to na cyckach do tej pory nie mialam, ale pewnie tak jak mama dostane lekkie na piersiach i na tym sie skonczy :) nie robie tragedii, laserem nic nie bede usuwala, zreszta to nie jest az takie stadium :) ja poprostu zauwazylam że zaczynaja sie pomalu robic i chce je zwalczyc albo zminimalizowac w zarodku :D dlatego pytam o cos na rozstepy do smarowania ale takie co już wywalilo, cos na a la blizny albo cos takiego... czy znacie cos skutecznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:22

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze i chyba musze jechac do polskiego sklepu po chipsy ketchupowe ..ale smaki robicie hmm..
    Najgorsze jest to ze mam chec na sledzie w smietanie ale robione samemu a tu sledzi brak przed swietami beda ale wtedy ochota minie a sklepowe moga sie schowac :D

megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel
    Bio Oil jest dobry

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przyznam szczerze to ne wiem który jest skuteczny. W młodości używałam tego tony, i w końcu nie wiem który pomógł. Na pewno nie warto wywalać jakis oszałamiających pieniędzy na kremy, ale moge powiedziec tyle że takie za 10zł nic nie dają.
    Ja chyba bym obstawiała ta macicę perłową. poniżej link do tego który ja uzywałam. Opakowanie nieduże ale bardzo wydajne

http://www.doz.pl/apteka/p8471-No-Scar_Perla_Inkow_krem_przeciw_bliznom_30_ml

najbardziej pomógł mi na bliznę po zabiegu która mam koło pępka, an rozstępu jak pisałam nie wiem ;]

Vel lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, spróbuj oleju kokosowego, moja koleżanka wychwalała bardzo.
    Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.

http://cudownediety.blogspot.com/2014/01/cudowny-olej-kokosowy-do-czego-mozesz.html

I jeszcze parę innych zastosowań:

Przed porodem warto smarować olejem krocze: skóra będzie ujędrniona i bardziej elastyczna.
    Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.
    Może go użyć karmiąca mama do smarowania podrażnionych brodawek piersiowych.
    Spożywanie oleju zwiększy ilość produkowanego przez mamę mleka i wzbogaci jego skład.
    Przy ząbkowaniu łagodzi swędzące dziąsełka.
    Podczas przewijania pupę dziecka można nacierać naturalnym olejem.
    Jest dobrym kosmetykiem do masażu i nawilżania małego ciałka, oliwki dla dzieci często są na bazie pochodnej ropy naftowej i mają szkodliwy skład.
    Można przygotować zdrowe i ekologiczne chusteczki do pielęgnacji dziecka tak jak w tym przepisie, ale zamiast oliwy z oliwek/oleju ze słonecznika dodać olej kokosowy.
    Tłuszcz kokosowy w 100% leczy grzybicę okolic intymnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:33

Sue, sebza, Vel lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ