X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietka a idziesz do Praskiego? tam Ci powiedzieli ze w 24tyg?
    no ja ide od 1 grudnia na zwolnienie wiec tez by mi pasowalo :)

Słoneczna, tak to w praskim, aczkolwiek nadal się zastanawiam nad szpitalem, mam wielki dylemat. Ostatnio koleżanka rodziła na inflanckiej i bardzo sobie chwaliła.
    Położna powiedziała mi, że mogę się zapisać już w 22 tyg, ale od 24 mogę uczestniczyć w zajęciach, bo muszę mieć to zaświadczenie od lekarza. Zajęcia zawsze zaczynają się z początkiem miesiąca

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Inflanckiej kolezanka rodzila w tamtym tyg i ok.

co prawda drugiej robili cesarke- w ostatniej chwili i mowila ze zadna polozna nie przychodizla zeby jej pomoc a do guzika nie dala rady sie podniesc zeby zadzwonic no ale to juz szczegol:)

myslalam ze masz lekarza z Praskiego

bo ja ide tam bo mam tam lekarza

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty ja idę na żywioł ;)

Moja znajoma mówiła, że położne wręcz ją głaskały po brzuchu. Opieka zależy od tego, kto akurat ma dyżur i czy ma podejście a nawet dobry humor ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    dziewczyny pisalyscie o tabletkach anty ja bralam je wieeeele lat od bardzo mlodego wieku poniewaz lekarz przypisal mi jeszcze stara Diane35 na problemy z tradzikiem, bralam to od jakiegos 15 roku zycia a pozniej inne juz antykoncepcyjnie, ogolnie wiele lat z 8-9, z plodnoscia nie mam zadnych problemow zaszlam w ciaze expresowo

U mnie była identyczna sytuacja, później Diane zastąpiłam jasminelami.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?
    JA nie sprawdzam bo boję się jakiejkolwiek ingerencji. Na rękach zawsze są jakieś zarazki a ja mam chyba jakąś obsesję ;-) Sprawdzałam przy okazji, jak przez dwa tygodnie aplikowałam kapsułki z kwasem mlekowym. Nie doszłam jednak do żadnych wniosków poza tym, że jest jakaś miękka, czasem bardzo wysoko a czasem baaardzo nisko. Raczej normalnych rozmiarów i tyle.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja Wam powiem, że czuję się źle ze swoim ciałem. Tak grubo i nieswojo. Jest to dla mnie czymś nienaturalnym nie miec płaskiego brzucha, chyba mnie dzisiaj pogieło doszczętnie. Czuję na sobie wzrok wszystkich ludzi i takie tam inne paranoje. Może dlatego, że brzuch nie jest na tyle duży, a wygląda jedynie na obżarty.
    Ja tez czuję się dziwnie ;) Taka ociężała i duża. Ciężko mi się porusza, wstaje z kanapy, a co będzie później? heh Wcale dużo nie przybrałam ale mimo to. Zawsze ważyłam jakieś 53kg a tu nagle 57 i taki sztywny brzucho. Ludzie patrzą się na mnie dziwnie. Jedni się uśmiechają inni patrzą wrednie. To dla nas, pierwszy raz w ciąży,nietypowa sytuacja.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny!! Wygrałam, mój R przemówił pierwszy! I dobrze.. Może zrozumiał ;)

słoneczna 85, Angélique89, Fedra, juska19, Penelope, sebza, LadyDi, Lara 82, LadyMK, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie w ogole nie kloce ze swoim mezem:) chyba trafil mi sie dobry okaz;D

Januszkowa, Fedra, przedszkolanka:), Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja sie w ogole nie kloce ze swoim mezem:) chyba trafil mi sie dobry okaz;D
    Ja mam podobnie ;-)

Gosiak, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELCIA- ciasto wyszło boskie !!!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/39375995670991415889.jpg
    Moje pierwsze zdobycze. Częściowo kupione przez tatusia jak tylko się dowiedział jaka płeć ;-)
    5 pajacyków, 5 par body z krótkim rękawem i 5 par z długim, no i buty ;-)nie mogłam się powstrzymać.

Pytanie do Francuska25, gdzie można kupić zwykłe, normalne śpiochy i pieluchy tetrowe (jak one się u nich nazywają, la lange? )? Nigdzie nie widziałam.
    Same pajacyki i półśpiochy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:04

Fedra, juska19, lula88, sara_nar, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w drugim tymestrze tryska sie energia a u mnie najchetnij bym spala caly czas to co ze mna bedzie w III trym jak spada energia :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mężów ja proponuje zabierać ich ze sobą do lekarzy, mój J. po każdej wizycie jak widzi nasze dziecko na ekranie USG jest taki szczęśliwy i dobry dla mnie:) Do rany przyłóż:)

Dzisiaj zaczęłam dzwonić do szkół rodzenia w Krakowie. Darmowa jest tylko jedna:/ Oczywiście zorientowałam się za późno, jestem trzecia na liście rezerwowej. Wątpię, że się tam dostanę. W szpitalu gdzie będę rodzić (szpital Uniwersytecki na ul. Kopernika) jest szkoła rodzenia, koszt 400 zł. Trochę dużo. W innym szpitalu (Rydygiera) koszt to już 200 zł. Zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć te 200 zł i iść tam gdzie będę rodzić, bo jest szansa, że później trafię na taką położną ze szkoły przy porodzie. Tylko czy ona mnie zapamięta na tyle osób:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:45

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Kuba wszystkim sie podoba :) szkoda tylko ze nie mojemu facetowi, powiedzial; kategorycznie nie. ale moze jeszcze zmieni zdanie hm

nadrobilam braki

Sebza widze ze tez meczysz sie wieczorowym kursem jezykowym ;) nie jestes sama :)

Vel tez dokladnie tam czuje ruchy najsilniej wlasnie takie pukanie, moze dzieciaki sa ulozone glowka do gory I nozkami kopia tak nisko? przy szczuplej budowie ciala moze one u nas nie sa tak wysoko jak na rysunku itd

Januszkowa gratulacje cory ;)

Januszkowa, sebza lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 świetne zdobycze

Vel pisz jak po wizycie

Też muszę zrobić to ciasto od Angelci ;-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!

zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSS

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!

zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSS
    W Polsce jest tak samo - jeśli mówimy o państwowych żłobkach. Bo w prywatnych owszem miejsca są, ale kosztują koło 3 razy drożej niż państwowe.

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos ty :) nie wiedzialam tego :) tak panstwowy :)))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    cos ty :) nie wiedzialam tego :) tak panstwowy :)))
    Teraz doczytałam, że jeszcze 2 lata temu zapisywało się w ciąży, a teraz trzeba mieć pesel. Co nie zmienia faktu, że praktycznie nie ma się szans na państwowy żłobek. Kryteria są nie do przejścia, dzieci lądują na 300-tnym miejscu.

Pierwszeństwo w przyjęciu do żłobka, wynikające z uchwały Nr X/137/11 Rady Miasta Gdańska z dnia 28 kwietnia 2011r., mają dzieci:
    a)z aktualnym orzeczeniem o niepełnosprawności,
    b)których co najmniej jedno z rodziców jest osobą niepełnosprawną,
    c)wychowywane samotnie przez rodzica przebywającego w domu samotnej
    matki lub w innej specjalistycznej placówce i nabywającego w okresie pozostawania bez pracy kwalifikacje zawodowe umożliwiające podjęcie zatrudnienia,
    d)których rodzeństwo uczęszcza do żłobka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ciesze sie :) nie za slodkie?

Ja dzis chyba po raz pierwszy czuje małą w innym miejscu, niż 'tam nisko'.. nie powiem, śmieszne uczucie, gdy jestem przyzwyczajona do tak niskich ruchów.

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ