X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bietka a idziesz do Praskiego? tam Ci powiedzieli ze w 24tyg?
    no ja ide od 1 grudnia na zwolnienie wiec tez by mi pasowalo :)

Słoneczna, tak to w praskim, aczkolwiek nadal się zastanawiam nad szpitalem, mam wielki dylemat. Ostatnio koleżanka rodziła na inflanckiej i bardzo sobie chwaliła.
    Położna powiedziała mi, że mogę się zapisać już w 22 tyg, ale od 24 mogę uczestniczyć w zajęciach, bo muszę mieć to zaświadczenie od lekarza. Zajęcia zawsze zaczynają się z początkiem miesiąca

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Inflanckiej kolezanka rodzila w tamtym tyg i ok.

co prawda drugiej robili cesarke- w ostatniej chwili i mowila ze zadna polozna nie przychodizla zeby jej pomoc a do guzika nie dala rady sie podniesc zeby zadzwonic no ale to juz szczegol:)

myslalam ze masz lekarza z Praskiego

bo ja ide tam bo mam tam lekarza

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty ja idę na żywioł ;)

Moja znajoma mówiła, że położne wręcz ją głaskały po brzuchu. Opieka zależy od tego, kto akurat ma dyżur i czy ma podejście a nawet dobry humor ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    dziewczyny pisalyscie o tabletkach anty ja bralam je wieeeele lat od bardzo mlodego wieku poniewaz lekarz przypisal mi jeszcze stara Diane35 na problemy z tradzikiem, bralam to od jakiegos 15 roku zycia a pozniej inne juz antykoncepcyjnie, ogolnie wiele lat z 8-9, z plodnoscia nie mam zadnych problemow zaszlam w ciaze expresowo

U mnie była identyczna sytuacja, później Diane zastąpiłam jasminelami.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?
    JA nie sprawdzam bo boję się jakiejkolwiek ingerencji. Na rękach zawsze są jakieś zarazki a ja mam chyba jakąś obsesję ;-) Sprawdzałam przy okazji, jak przez dwa tygodnie aplikowałam kapsułki z kwasem mlekowym. Nie doszłam jednak do żadnych wniosków poza tym, że jest jakaś miękka, czasem bardzo wysoko a czasem baaardzo nisko. Raczej normalnych rozmiarów i tyle.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja Wam powiem, że czuję się źle ze swoim ciałem. Tak grubo i nieswojo. Jest to dla mnie czymś nienaturalnym nie miec płaskiego brzucha, chyba mnie dzisiaj pogieło doszczętnie. Czuję na sobie wzrok wszystkich ludzi i takie tam inne paranoje. Może dlatego, że brzuch nie jest na tyle duży, a wygląda jedynie na obżarty.
    Ja tez czuję się dziwnie ;) Taka ociężała i duża. Ciężko mi się porusza, wstaje z kanapy, a co będzie później? heh Wcale dużo nie przybrałam ale mimo to. Zawsze ważyłam jakieś 53kg a tu nagle 57 i taki sztywny brzucho. Ludzie patrzą się na mnie dziwnie. Jedni się uśmiechają inni patrzą wrednie. To dla nas, pierwszy raz w ciąży,nietypowa sytuacja.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny!! Wygrałam, mój R przemówił pierwszy! I dobrze.. Może zrozumiał ;)

słoneczna 85, Angélique89, Fedra, juska19, Penelope, sebza, LadyDi, Lara 82, LadyMK, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie w ogole nie kloce ze swoim mezem:) chyba trafil mi sie dobry okaz;D

Januszkowa, Fedra, przedszkolanka:), Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja sie w ogole nie kloce ze swoim mezem:) chyba trafil mi sie dobry okaz;D
    Ja mam podobnie ;-)

Gosiak, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELCIA- ciasto wyszło boskie !!!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/39375995670991415889.jpg
    Moje pierwsze zdobycze. Częściowo kupione przez tatusia jak tylko się dowiedział jaka płeć ;-)
    5 pajacyków, 5 par body z krótkim rękawem i 5 par z długim, no i buty ;-)nie mogłam się powstrzymać.

Pytanie do Francuska25, gdzie można kupić zwykłe, normalne śpiochy i pieluchy tetrowe (jak one się u nich nazywają, la lange? )? Nigdzie nie widziałam.
    Same pajacyki i półśpiochy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:04

Fedra, juska19, lula88, sara_nar, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w drugim tymestrze tryska sie energia a u mnie najchetnij bym spala caly czas to co ze mna bedzie w III trym jak spada energia :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mężów ja proponuje zabierać ich ze sobą do lekarzy, mój J. po każdej wizycie jak widzi nasze dziecko na ekranie USG jest taki szczęśliwy i dobry dla mnie:) Do rany przyłóż:)

Dzisiaj zaczęłam dzwonić do szkół rodzenia w Krakowie. Darmowa jest tylko jedna:/ Oczywiście zorientowałam się za późno, jestem trzecia na liście rezerwowej. Wątpię, że się tam dostanę. W szpitalu gdzie będę rodzić (szpital Uniwersytecki na ul. Kopernika) jest szkoła rodzenia, koszt 400 zł. Trochę dużo. W innym szpitalu (Rydygiera) koszt to już 200 zł. Zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć te 200 zł i iść tam gdzie będę rodzić, bo jest szansa, że później trafię na taką położną ze szkoły przy porodzie. Tylko czy ona mnie zapamięta na tyle osób:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:45

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Kuba wszystkim sie podoba :) szkoda tylko ze nie mojemu facetowi, powiedzial; kategorycznie nie. ale moze jeszcze zmieni zdanie hm

nadrobilam braki

Sebza widze ze tez meczysz sie wieczorowym kursem jezykowym ;) nie jestes sama :)

Vel tez dokladnie tam czuje ruchy najsilniej wlasnie takie pukanie, moze dzieciaki sa ulozone glowka do gory I nozkami kopia tak nisko? przy szczuplej budowie ciala moze one u nas nie sa tak wysoko jak na rysunku itd

Januszkowa gratulacje cory ;)

Januszkowa, sebza lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 świetne zdobycze

Vel pisz jak po wizycie

Też muszę zrobić to ciasto od Angelci ;-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!

zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSS

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!

zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSS
    W Polsce jest tak samo - jeśli mówimy o państwowych żłobkach. Bo w prywatnych owszem miejsca są, ale kosztują koło 3 razy drożej niż państwowe.

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos ty :) nie wiedzialam tego :) tak panstwowy :)))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    cos ty :) nie wiedzialam tego :) tak panstwowy :)))
    Teraz doczytałam, że jeszcze 2 lata temu zapisywało się w ciąży, a teraz trzeba mieć pesel. Co nie zmienia faktu, że praktycznie nie ma się szans na państwowy żłobek. Kryteria są nie do przejścia, dzieci lądują na 300-tnym miejscu.

Pierwszeństwo w przyjęciu do żłobka, wynikające z uchwały Nr X/137/11 Rady Miasta Gdańska z dnia 28 kwietnia 2011r., mają dzieci:
    a)z aktualnym orzeczeniem o niepełnosprawności,
    b)których co najmniej jedno z rodziców jest osobą niepełnosprawną,
    c)wychowywane samotnie przez rodzica przebywającego w domu samotnej
    matki lub w innej specjalistycznej placówce i nabywającego w okresie pozostawania bez pracy kwalifikacje zawodowe umożliwiające podjęcie zatrudnienia,
    d)których rodzeństwo uczęszcza do żłobka.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ciesze sie :) nie za slodkie?

Ja dzis chyba po raz pierwszy czuje małą w innym miejscu, niż 'tam nisko'.. nie powiem, śmieszne uczucie, gdy jestem przyzwyczajona do tak niskich ruchów.

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ