Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Bietka a idziesz do Praskiego? tam Ci powiedzieli ze w 24tyg?
no ja ide od 1 grudnia na zwolnienie wiec tez by mi pasowalo
Słoneczna, tak to w praskim, aczkolwiek nadal się zastanawiam nad szpitalem, mam wielki dylemat. Ostatnio koleżanka rodziła na inflanckiej i bardzo sobie chwaliła.
Położna powiedziała mi, że mogę się zapisać już w 22 tyg, ale od 24 mogę uczestniczyć w zajęciach, bo muszę mieć to zaświadczenie od lekarza. Zajęcia zawsze zaczynają się z początkiem miesiąca
-
na Inflanckiej kolezanka rodzila w tamtym tyg i ok.
co prawda drugiej robili cesarke- w ostatniej chwili i mowila ze zadna polozna nie przychodizla zeby jej pomoc a do guzika nie dala rady sie podniesc zeby zadzwonic no ale to juz szczegol:)
myslalam ze masz lekarza z Praskiego
bo ja ide tam bo mam tam lekarza -
asia888 wrote:dziewczyny pisalyscie o tabletkach anty ja bralam je wieeeele lat od bardzo mlodego wieku poniewaz lekarz przypisal mi jeszcze stara Diane35 na problemy z tradzikiem, bralam to od jakiegos 15 roku zycia a pozniej inne juz antykoncepcyjnie, ogolnie wiele lat z 8-9, z plodnoscia nie mam zadnych problemow zaszlam w ciaze expresowo
U mnie była identyczna sytuacja, później Diane zastąpiłam jasminelami. -
przedszkolanka:) wrote:znowu się wtrące- wybaczcie, czy sprawdzacie swoje szyjki same (tak jak niektóre może robiły to podczas starań)?
Sprawdzałam przy okazji, jak przez dwa tygodnie aplikowałam kapsułki z kwasem mlekowym. Nie doszłam jednak do żadnych wniosków poza tym, że jest jakaś miękka, czasem bardzo wysoko a czasem baaardzo nisko. Raczej normalnych rozmiarów i tyle.
-
angelcia wrote:A ja Wam powiem, że czuję się źle ze swoim ciałem. Tak grubo i nieswojo. Jest to dla mnie czymś nienaturalnym nie miec płaskiego brzucha, chyba mnie dzisiaj pogieło doszczętnie. Czuję na sobie wzrok wszystkich ludzi i takie tam inne paranoje. Może dlatego, że brzuch nie jest na tyle duży, a wygląda jedynie na obżarty.
Taka ociężała i duża. Ciężko mi się porusza, wstaje z kanapy, a co będzie później? heh Wcale dużo nie przybrałam ale mimo to. Zawsze ważyłam jakieś 53kg a tu nagle 57 i taki sztywny brzucho. Ludzie patrzą się na mnie dziwnie. Jedni się uśmiechają inni patrzą wrednie. To dla nas, pierwszy raz w ciąży,nietypowa sytuacja.
-
http://www.iv.pl/images/39375995670991415889.jpg
Moje pierwsze zdobycze. Częściowo kupione przez tatusia jak tylko się dowiedział jaka płeć
5 pajacyków, 5 par body z krótkim rękawem i 5 par z długim, no i buty ;-)nie mogłam się powstrzymać.
Pytanie do Francuska25, gdzie można kupić zwykłe, normalne śpiochy i pieluchy tetrowe (jak one się u nich nazywają, la lange? )? Nigdzie nie widziałam.
Same pajacyki i półśpiochy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:04
Fedra, juska19, lula88, sara_nar, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Co do mężów ja proponuje zabierać ich ze sobą do lekarzy, mój J. po każdej wizycie jak widzi nasze dziecko na ekranie USG jest taki szczęśliwy i dobry dla mnie:) Do rany przyłóż
Dzisiaj zaczęłam dzwonić do szkół rodzenia w Krakowie. Darmowa jest tylko jedna:/ Oczywiście zorientowałam się za późno, jestem trzecia na liście rezerwowej. Wątpię, że się tam dostanę. W szpitalu gdzie będę rodzić (szpital Uniwersytecki na ul. Kopernika) jest szkoła rodzenia, koszt 400 zł. Trochę dużo. W innym szpitalu (Rydygiera) koszt to już 200 zł. Zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć te 200 zł i iść tam gdzie będę rodzić, bo jest szansa, że później trafię na taką położną ze szkoły przy porodzie. Tylko czy ona mnie zapamięta na tyle osób:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 17:45
-
Widze ze Kuba wszystkim sie podoba
szkoda tylko ze nie mojemu facetowi, powiedzial; kategorycznie nie. ale moze jeszcze zmieni zdanie hm
nadrobilam braki
Sebza widze ze tez meczysz sie wieczorowym kursem jezykowymnie jestes sama
Vel tez dokladnie tam czuje ruchy najsilniej wlasnie takie pukanie, moze dzieciaki sa ulozone glowka do gory I nozkami kopia tak nisko? przy szczuplej budowie ciala moze one u nas nie sa tak wysoko jak na rysunku itd
Januszkowa gratulacje coryJanuszkowa, sebza lubią tę wiadomość
-
wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!
zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSS -
asia888 wrote:wiecie smieszna sytuacja wy zapisujecie sie do szkol rodzenia a ja latam I probuje zapisac mojego nienarodzonego jeszcze syna do zlobka i... nigdzie nie ma miejsc na listopad 2015 !!!
zaluje ze nie mieszkam w Polsce w takich momentach, tu trzeba starac sie o miejsce w zlobku jeszczeprzed zajsciem w ciaze ;SSSLadyMK lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:cos ty
nie wiedzialam tego
tak panstwowy
))
Pierwszeństwo w przyjęciu do żłobka, wynikające z uchwały Nr X/137/11 Rady Miasta Gdańska z dnia 28 kwietnia 2011r., mają dzieci:
a)z aktualnym orzeczeniem o niepełnosprawności,
b)których co najmniej jedno z rodziców jest osobą niepełnosprawną,
c)wychowywane samotnie przez rodzica przebywającego w domu samotnej
matki lub w innej specjalistycznej placówce i nabywającego w okresie pozostawania bez pracy kwalifikacje zawodowe umożliwiające podjęcie zatrudnienia,
d)których rodzeństwo uczęszcza do żłobka. -
nick nieaktualny