Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny
Jak czytam o tych Waszych mdłościach, to z jednej strony cieszę się, że ich nie mam, a z drugiej się martwię, że ich nie mam.. Trzymajcie się dzielnie!!
Czekam właśnie w kolejce na czacie w Medicover, żeby endokrynologa zapytać o TSH czy powinnam badać czy nie ma potrzeby.
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!!Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, rozmawiałam właśnie z endokrynolog. W ciąży TSH powinno być na poziomie 1.
Mam na jutro skierowanie.
Powiedziała mi też, że w ciąży poziom TSH fizjologicznie się obniża, a wyższy wynik należy zbić lekami.
Na szczęście anty TPO mam w normie, zbadać muszę tylko TSH i FT4. Jadę na 8 jutro, trzymajcie kciuki!!!
-
Asiaa1201 wrote:Wiem wiem!! Ale tak bardzo się boję! Wy też tak mialyscie przed 1 wizytą?
-
Asiaa, wszystko będzie ok, daj znać po wizycie, współczuje Wam tych mdłości, ja jak na razie nie mam, ale nie wiem czy to dobrze czy w sumie źle. Ja się mega denerwuje bo mam ta kolejną wizytę dopiero 16 a jak do tej pory widziałam tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Januszkowa wrote:Atakasobiejedna- dostałam L4, bo mam pracę fizyczną. Czytałam już dużo o tym, wskazane jest leżenie. A co powiedział Ci lekarz na temat Twoich krwiaków? Bierzesz jakieś leki?
A no jak masz prace fizyczna to co innego. Biore tylko luteine, nic wiecej. O lezeniu nic nie mowil, nawet ostatnio powiedzial ze normalna aktwnosc fizyczna, byle nie cwiczenia na miesnie brzucha. -
nick nieaktualnyFedra ja też ohydnie sie po nim czuje, na dodatek moja kupa ma zielonawo-czarny kolor - podobno od żelaza, które sie w nim znajduje także...
Sloneczna odpoczywaj dużo i śpij jeśli masz luzy - zebys mniej cierpiała.
JUZ NIE WSPOMNE O MOIM CH.... INTERNERCIE! Na Plusie skonczyl sie transfer (bo moj madry D zamiast sciagac sobie gry na telefon internetem z telefonu to oczywiscie WIFI... i 10gb poszlo sie je...)
mam jeszcze T-mobile, ktorego odpalam dopiero wtedy, kiedy brakuje mi transferu i co.. przespalam pol dnia teraz wlaczam laptopa i jest napisane, ze WYKORZYSTALAM CALY LIMIT?! PYTAM JAK... Jak jutro wpadne to T-Mobile to ich tam wyzabijam, bo dzwoniac na ta smieszna infolinie zawsze odbieraja jakies niekompetentne osoby, ktore 'nie potrafia' mi pomoc...
I za co ja place.. ;/
Czy wy tez tak przysypiacie popoludniami? -
nick nieaktualny
-
mandragora - a my mamy swoją pierwszą rocznicę w niedzielę
Goroszek - gdzie pracujesz? i jak zareagowali na l4?
maja35 - oj latam latam do wc często kurcze myślałam że to się dzieje w bardziej zaawansowanej ciąży ;P
angelcia -częste odbijanie/bekanie jak kto nazywa... to jest u mnie wręcz masakryczne.
słoneczna 85- wizytę mam dzień przed Tobą
carola55 - dzięki za radę by nosić wodę i przekąskę.
Carola55 lubi tę wiadomość
termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty -
Dziewczynki ja po wizycie MEGA POZYTYWNIE widzialam maluszka i jego cudownie bijące serduszko długość małego 3,5 cm
Tatuś oczywiście dostał od Pana doktora zdjecie na dzień ojca hehe macica zamknięta, szyjka długa wszystko wporzadku jak zobaczylam te małe serduszko bijące zaczęłam płakać i powiedzialam do doktora " nie ma na świecie nic wspanialszego jak zobaczyć bijące serduszko swojego maleństwa oczywiście dostałam stos badań do wykonania... Następna wizyta 21/06/2014 badania genetyczne 300 zł... A dziś zapłaciłam 100
Karta ciąży założona
Termin porodu 02/02/2015
PROSZE DOPISAĆ DO LISTY!!!
P.S. Dzis z wrażenia chyba nie usne
Ja chodzę do ordynatora szpitala także jestem pod ekstra opieką
Do dziewczyn nie mających uporczywych objawow: nie martwcie się, ja objawów nasilonych typu wymioty mdłości nie mam i jest wszystko wporzadkuSue, Fedra, sebza, sara_nar lubią tę wiadomość