Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:kurcze troche ubolewam nad tym lozyskiem z przodu- malo czuje ruchy.
naprawde musze sie niezle wczuc - czasem jakis lekki kopniaczek. teraz to niby ok ale w koncowce ciazy to dobrze czuc ruchy - jak sie cos dzieje mozna jechac na IP a tak moge nawet nie poczuc ze ruchy mniejsze. -
A ja sobie parzę herbatkę "szczęśliwa ciąża" z melisą i potem się jeszcze położę pospać, bo kto to widział obudzić się o 5:19
A potem będę ogarniać
Od dzisiaj zaplanowałam 2 razy dziennie robić ćwiczenia na skracanie szyjki i całą tą resztę - nastawię sobie przypomnienia w telefonie -
Aagnieszkaa wrote:Czy wszystki wstajecie w nocy na siku? Ja zauważyłam że gdzieś w okolicach 16 tygodnia przestałam wstawać w nocy. Robię siku przed snem i jak już się obudze. I to nie jest tak że pedze rano do łazienki, nie czuje aż takiego parcia na pęcherz. Może za mało piję, albo taka moja uroda. Ale wiem że większość z Was biega w nocy do toalety, i teraż zamiast się cieszyć tym ze przesypiam cała noc, to szukam dziury w całym
-
Ja budzę się na siku raz w nocy, a to tylko dlatego, że muszę pić strasznie dużo, ponieważ ostatnio bolały mnie nerki.
Ja również mam łożysko z przodu ale wysoko, więc może dlatego czuję małą bokserkę
Bardzo, bardzo chciałabym ćwiczyć, ale mi się normalnie nie chce. Mówili, że ma się przypływ energii w II trymestrze, ja za chwilkę zaczynam III- czyli rozumiem, że przegapiłam moment przypływucath, Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
http://www.hm.com/pl/product/29022?article=29022-C
http://www.smyk.com/cool-club-body-dziewczece-z-dlugim-rekawem-myszka-minnie-rozmiar-80,p1098948715,ubranka-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-koszulka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-myszka-minnie-rozmiar-86,p1098949398,ubranka-dla-dzieci-p
takie rzeczy mi sie rzucily z MIki:)PatrycjaP lubi tę wiadomość
-
A mi zostało 107 dni
niesamowite, chyba po przekroczeniu magicznej stowki przejdziemy do galopu z pedzacym czasem.
Gosiak - wg belly mamy ten sam wiek ciąży. A Ty wiesz dokladnie kiedy zmajstrowaliscie Janinke. Ciekawe czy w tym samym momencie wyladujemy na porodowceMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Katiś wrote:J
Bardzo, bardzo chciałabym ćwiczyć, ale mi się normalnie nie chce. Mówili, że ma się przypływ energii w II trymestrze, ja za chwilkę zaczynam III- czyli rozumiem, że przegapiłam moment przypływu
-
Aagnieszkaa wrote:A mi zostało 107 dni
niesamowite, chyba po przekroczeniu magicznej stowki przejdziemy do galopu z pedzacym czasem.
Gosiak - wg belly mamy ten sam wiek ciąży. A Ty wiesz dokladnie kiedy zmajstrowaliscie Janinke. Ciekawe czy w tym samym momencie wyladujemy na porodowce
-
Katiś wrote:Ja budzę się na siku raz w nocy, a to tylko dlatego, że muszę pić strasznie dużo, ponieważ ostatnio bolały mnie nerki.
Ja również mam łożysko z przodu ale wysoko, więc może dlatego czuję małą bokserkę
Bardzo, bardzo chciałabym ćwiczyć, ale mi się normalnie nie chce. Mówili, że ma się przypływ energii w II trymestrze, ja za chwilkę zaczynam III- czyli rozumiem, że przegapiłam moment przypływu
No ja czuje bardzo mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:20
-
Gosiak wrote:Może po prostu chłopcy są bardziej leniwi już od początku?
wydaje mi sie ze każde dziecko inaczej
ale ja Np pierwsze puk puk poczułam bardzo wcześnie bo 14 sierpnia
mam zapisane w kalendarzu. I od tamtej pory zaczynaly sie powoli ruchy
no a ostatnio na wizycie ginekolog byl w szoku bo tam gdzie on przykladał glowice młoda kopała
i wtedy sprawdził gdzie mam lozysko i mówi ze jestem wyjątkiem od reguły
bo glowica aż podskakiwala
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJanuszkowa najważniejsze, że wszystko u nich okej i czarne chmury z nad ich głów w końcu się rozeszły i mogą cieszyć się macierzyństwem
Mistrzyni trzymam kciuki za wizytę
Wstalam z super ogromnym bólem pleców, ja tak nie chce!
A mam jednego sprawcę tego zdarzenia - mój cudowny Mufin spał za mną, wisząc na moich plecach. Sory, ale 6,5kg trzymać na sobie całą nocDba o mnie, wie, że muszę wzmocnić kręgosłup, haha
A teraz śpi jak zabity..
Aha, w suwaczku jest napisane, że Maluch potrafi rozpoznać burczenie w brzuchu. U mnie nie rozpozna, ja się nie głodzęTragedia, teraz się z tego śmieję, za 4 miesiące będę płakać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:37
Sue, megg, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Hej
my dziś pospaliśmy długo bo w nocy mój skarb długo przytulal się do mojego pęcherza:/
Dzis wizyta ,mam nadzieję że dowiem sie kogo mam w brzuszku..Gosiak, Lara 82, Sue, megg, kasia_1988, Aagnieszkaa, Bietka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Moja sąsiadka znow dzis rabala po schodach, P. tez sie obudził i stwierdził, że ona to robi specjalnie. Im niżej schodzi, tył głośniej rąbie.
Ja nie wstaje na siku raczej w nocy, teraz przez ten katar i zatkany nos budze sie na piciu
Generalnie zauwazylam, że bardziej chce mi sie pić.
Tomasz ma swoje godziny, w których jest najbardziej aktywny - ok 24-1 w nocy i w południe
Bedzie jak tata, który jak nie gra koncertu, to przed 11 oka nie otworzy
U nas tradycyjnie ładna pogoda, jadę dziś po piłkę do ćwiczeń i na fitness albo na silownie z P.
Jak mięśnie rozruszane, to ponoć łatwiej się rodzi
Cath, ja też biegam, zawsze byłam jak Forest Gump - "zawsze jak gdzieś szłam, to biegłam"
-
Hej ja też dziś pospałam
Ale my już po śniadanku, doczytaliśmy forumowe ciocie i zastanawiamy się co robić w domku. Dziś nigdzie nie wychodzę bo taki jakby katar mi się pojawił po wczorajszych wojażach więc woda z miodkiem, cytryną i sokiem malinkowym i poleżymy troszkę -
angelcia wrote:Aha, w suwaczku jest napisane, że Maluch potrafi rozpoznać burczenie w brzuchu. U mnie nie rozpozna, ja się nie głodzę
Tragedia, teraz się z tego śmieję, za 4 miesiące będę płakać
U mnie też nie rozpozna
megg, angelcia, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara, mój taki jakby katar już trwa od środy
więc nie daj sie!!
Ja mam zawalony nos, ale nigdy nie lubiłam brać żadnych leków, przed ciążą też. Jednak wyznaję zasadę, że nieleczony katar trwa tydzień, a leczony 7 dni
Ja pospalam (dzięki budzeniu sąsiadki) do 9:30, czekam 30 min po euthyroxie i też śniadanko
Mam ochotę na jajecznicę na szyneczceLara 82 lubi tę wiadomość
-
kurcze mam na dzis 8 kg do przodu .... no trudno ja tez nie gloduje
witam z rana, nic mi sie nie chce....
Sue z gory dziekuje za linka bo szukam szukam i nie moge znalesc
Atakasobiejednka od jakiego sprzedawcy kupilas kocyk minky?
ja dzis ide ale do ortopedy po zasw na CC
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:59