X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    kurcze troche ubolewam nad tym lozyskiem z przodu- malo czuje ruchy.

naprawde musze sie niezle wczuc - czasem jakis lekki kopniaczek. teraz to niby ok ale w koncowce ciazy to dobrze czuc ruchy - jak sie cos dzieje mozna jechac na IP a tak moge nawet nie poczuc ze ruchy mniejsze.
    Ja tez mam lozysko z przodu. A czuje mocne ruchy wręcz bardzo mocne. Moj ginekolog stwierdzil ze jestem wyjątkiem od reguły :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie parzę herbatkę "szczęśliwa ciąża" z melisą i potem się jeszcze położę pospać, bo kto to widział obudzić się o 5:19 :P
    A potem będę ogarniać ;)
    Od dzisiaj zaplanowałam 2 razy dziennie robić ćwiczenia na skracanie szyjki i całą tą resztę - nastawię sobie przypomnienia w telefonie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Czy wszystki wstajecie w nocy na siku? Ja zauważyłam że gdzieś w okolicach 16 tygodnia przestałam wstawać w nocy. Robię siku przed snem i jak już się obudze. I to nie jest tak że pedze rano do łazienki, nie czuje aż takiego parcia na pęcherz. Może za mało piję, albo taka moja uroda. Ale wiem że większość z Was biega w nocy do toalety, i teraż zamiast się cieszyć tym ze przesypiam cała noc, to szukam dziury w całym :-)
    Ja jeśli skończę pić koło 20:00, to wtedy raczej nie wstaję, ale jak wypiję jakąś herbatkę czy wodę jeszcze koło 21, to wstaję. Ale raz tylko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja wstaje czesto i gęsto :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się na siku raz w nocy, a to tylko dlatego, że muszę pić strasznie dużo, ponieważ ostatnio bolały mnie nerki.

Ja również mam łożysko z przodu ale wysoko, więc może dlatego czuję małą bokserkę :D

Bardzo, bardzo chciałabym ćwiczyć, ale mi się normalnie nie chce. Mówili, że ma się przypływ energii w II trymestrze, ja za chwilkę zaczynam III- czyli rozumiem, że przegapiłam moment przypływu :P

cath, Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hm.com/pl/product/29022?article=29022-C

http://www.smyk.com/cool-club-body-dziewczece-z-dlugim-rekawem-myszka-minnie-rozmiar-80,p1098948715,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-koszulka-dziewczeca-z-dlugim-rekawem-myszka-minnie-rozmiar-86,p1098949398,ubranka-dla-dzieci-p

takie rzeczy mi sie rzucily z MIki:)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostało 107 dni :-D niesamowite, chyba po przekroczeniu magicznej stowki przejdziemy do galopu z pedzacym czasem.

Gosiak - wg belly mamy ten sam wiek ciąży. A Ty wiesz dokladnie kiedy zmajstrowaliscie Janinke. Ciekawe czy w tym samym momencie wyladujemy na porodowce :-D

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    J
    Bardzo, bardzo chciałabym ćwiczyć, ale mi się normalnie nie chce. Mówili, że ma się przypływ energii w II trymestrze, ja za chwilkę zaczynam III- czyli rozumiem, że przegapiłam moment przypływu :P
    Wstyd się przyznać, ale mi też się totalnie nie chce. Chociaż się będę zmuszać do 5-10 minut tych ćwiczeń na skracanie szyjki i na mięśnie Kegla - 2 razy dziennie. To można robić na leżąco :P :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    A mi zostało 107 dni :-D niesamowite, chyba po przekroczeniu magicznej stowki przejdziemy do galopu z pedzacym czasem.

Gosiak - wg belly mamy ten sam wiek ciąży. A Ty wiesz dokladnie kiedy zmajstrowaliscie Janinke. Ciekawe czy w tym samym momencie wyladujemy na porodowce :-D
    Tak, 14 maja, w pełnię księżyca :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja budzę się na siku raz w nocy, a to tylko dlatego, że muszę pić strasznie dużo, ponieważ ostatnio bolały mnie nerki.

Ja również mam łożysko z przodu ale wysoko, więc może dlatego czuję małą bokserkę :D

Katiś luzik ja tez go chyba przespałam dosłownie :D

No ja czuje bardzo mocno. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:20

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja tez mam lozysko z przodu. A czuje mocne ruchy wręcz bardzo mocne. Moj ginekolog stwierdzil ze jestem wyjątkiem od reguły :)
    Może po prostu chłopcy są bardziej leniwi już od początku? :P :P :P :)

cath, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Może po prostu chłopcy są bardziej leniwi już od początku? :P :P :P :)
    Hahah Gosiak :D wydaje mi sie ze każde dziecko inaczej :D ale ja Np pierwsze puk puk poczułam bardzo wcześnie bo 14 sierpnia :) mam zapisane w kalendarzu. I od tamtej pory zaczynaly sie powoli ruchy :) no a ostatnio na wizycie ginekolog byl w szoku bo tam gdzie on przykladał glowice młoda kopała :D i wtedy sprawdził gdzie mam lozysko i mówi ze jestem wyjątkiem od reguły :D bo glowica aż podskakiwala :D

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa najważniejsze, że wszystko u nich okej i czarne chmury z nad ich głów w końcu się rozeszły i mogą cieszyć się macierzyństwem :)

Mistrzyni trzymam kciuki za wizytę :)

Wstalam z super ogromnym bólem pleców, ja tak nie chce! :(
    A mam jednego sprawcę tego zdarzenia - mój cudowny Mufin spał za mną, wisząc na moich plecach. Sory, ale 6,5kg trzymać na sobie całą noc :D Dba o mnie, wie, że muszę wzmocnić kręgosłup, haha :) A teraz śpi jak zabity..

Aha, w suwaczku jest napisane, że Maluch potrafi rozpoznać burczenie w brzuchu. U mnie nie rozpozna, ja się nie głodzę :D Tragedia, teraz się z tego śmieję, za 4 miesiące będę płakać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:37

Sue, megg, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dziś pospaliśmy długo bo w nocy mój skarb długo przytulal się do mojego pęcherza:/

Dzis wizyta ,mam nadzieję że dowiem sie kogo mam w brzuszku.. :) <3

Gosiak, Lara 82, Sue, megg, kasia_1988, Aagnieszkaa, Bietka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostałam oszukana z tym przypływem energii w II trymestrze. Skandal! :)

Gosiak, cath, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Moja sąsiadka znow dzis rabala po schodach, P. tez sie obudził i stwierdził, że ona to robi specjalnie. Im niżej schodzi, tył głośniej rąbie.

Ja nie wstaje na siku raczej w nocy, teraz przez ten katar i zatkany nos budze sie na piciu :)
    Generalnie zauwazylam, że bardziej chce mi sie pić.

Tomasz ma swoje godziny, w których jest najbardziej aktywny - ok 24-1 w nocy i w południe :)
    Bedzie jak tata, który jak nie gra koncertu, to przed 11 oka nie otworzy :)

U nas tradycyjnie ładna pogoda, jadę dziś po piłkę do ćwiczeń i na fitness albo na silownie z P. :)
    Jak mięśnie rozruszane, to ponoć łatwiej się rodzi :)

Cath, ja też biegam, zawsze byłam jak Forest Gump - "zawsze jak gdzieś szłam, to biegłam" :D

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dziś pospałam :-)

Ale my już po śniadanku, doczytaliśmy forumowe ciocie i zastanawiamy się co robić w domku. Dziś nigdzie nie wychodzę bo taki jakby katar mi się pojawił po wczorajszych wojażach więc woda z miodkiem, cytryną i sokiem malinkowym i poleżymy troszkę :-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Aha, w suwaczku jest napisane, że Maluch potrafi rozpoznać burczenie w brzuchu. U mnie nie rozpozna, ja się nie głodzę :D Tragedia, teraz się z tego śmieję, za 4 miesiące będę płakać :/
    Angelcia, zabiłaś mnie tym tekstem :D
    U mnie też nie rozpozna :D

megg, angelcia, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój taki jakby katar już trwa od środy :) więc nie daj sie!!
    Ja mam zawalony nos, ale nigdy nie lubiłam brać żadnych leków, przed ciążą też. Jednak wyznaję zasadę, że nieleczony katar trwa tydzień, a leczony 7 dni :P

Ja pospalam (dzięki budzeniu sąsiadki) do 9:30, czekam 30 min po euthyroxie i też śniadanko :)
    Mam ochotę na jajecznicę na szyneczce :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam na dzis 8 kg do przodu .... no trudno ja tez nie gloduje :)

witam z rana, nic mi sie nie chce....

Sue z gory dziekuje za linka bo szukam szukam i nie moge znalesc

Atakasobiejednka od jakiego sprzedawcy kupilas kocyk minky?

ja dzis ide ale do ortopedy po zasw na CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:59

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ