Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Pia Gizela - wybierz najłatwiejszy temat. Nie ma to większego znaczenia ( chyba że startujesz w konkursach na najlepszą prace dyplomową), a po co sie męczyć szczególnie teraz?
Ja mam jeszcze przed sobą 119 dni... także jeszcze troszkę. Wg belly dzisiaj zaczynam nowy tydzień - 24.
Co do łożyska z przodu to kopniaki sa delikatniejsze na początku. Jak dziecko jest większe to też czuć. Ja już czuję dość wyraźnie. Nawet pod ręką. Nie wszytskie jeszcze ale coraz zwięcej.
Co do sikania w nocy. Jak duzo piję w ciągu dnia to wstaję w nocy. A jak niewiele to nie. No i oczywiście jak się napiję przed samym spaniem to tez wstaję.
Ostatnio dostałam solidnego kopniaka w pęcherz. Uderzenie było na tyle mocne że myslalam że popuszczę. Zdarzyło mi się tylko raz. Akurat byłam w pracy, także mogła byc tragedia
Wczoraj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia - jestem bardzo zadowolona. Połozna bardzo konkretna, nie przesadza, nie rozczula się, mówi bez owijania w bawełnę - tego mi trzeba. Po wszytskich bzdurach internetowych ;]
Na zajęciach była dziewczyna, która twierdziła, że nie chce by jej partner brał udział w porodzie bo nie chce się mu pokazywać w brzydkiej koszuli i majtach. Ona woli być zawsze seksowna a nie brzydka tak jak podczas porodu - i tak się z mężem zastanawialiśmy że musi miec naprawdę słabe stosunki z partnerem skoro boi sie realcji partnera na swój wygląd. STraaaaszne. Owszywiście kążdy ma własne zdanie i rozumiem, że dla niektórych towarzystwo drugiej sosoby może być kłopotliwe, ale nie wyobrażam sobie żeby z takiego powodu nie było męża. Co innego jakbym wiedziała, że mąz padnie i tyle z tego będzie. Ale że wygląd..... ehhh
Ja tez czekałam dłuuugo na mityczny przypływ energii - i doszłam do wniosku, że to nic innego jak normalne funkcjonowanie bez zmęczenia. Nie doświadczyłam osobiście jakiegoś cudu z energią, tylko w zasadzie mam tyle samo lub troszke mniej niz przed ciążą - także normalnie -
Atakasobiejedna wrote:Megg wpisz sobie w google 'Makaszka allegro' to Ci się pokaże sprzedawca u którego kupiłam kocyk minky, bo z telefonu ciężko się linki wstawia
bo ja tez szukam, ale to od tego co a najwiecej sprzedane? daj znac jak dojdzie czy ok -
Gosiak wrote:Tak, 14 maja, w pełnię księżyca
No to ja wiem że u nas to był 17 maja, czyli trzy dni po Tobie. Ja miałam bardzo długie cycle bo 30/31 dniowe, a wyliczenia na belly są z ostatniej miesiaczki czyli 1 maja.
Co prawda na wizytach, zgodnie z rozmiarem dzidziusia też wychodzi 5/6 lutego... ale coś czuje że urodzę w Walentynki
Ja też planuje regularnie ćwiczyć Kegla i Szyjkę, mam nadzieję ze się zmobilizuje, bo poki co robię to sporadycznie. Ale dwa razy dziennie to chyba nie dam rady. Trzyma za Ciebie kciuki
Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja mam termin wg lekarza na 14.02 - wcześniej się machnął i mi powiedział, że będzie 17
Jak wróci Vel, to muszę ją poprosić o zmianę.
Dziecię poczęte 24. maja. To był jedyny strzał, resztę uważaliśmyMój P. urodził się 16.02, może mu Syn zrobi prezent na urodziny?
A właśnie - coś Vel dawno się nie odzywała. Miała od 14 się byczyć na L4, Vel - wszystko w porządku?
-
Gosiak wrote:Może po prostu chłopcy są bardziej leniwi już od początku?
szaleje jak nie wiem co, juz nie tylko mnie obstukuje rączkami i nózkami niczym bokser, ale mam wrażenie ze jeżdzie po calej wewnętrznej stronie swojego domku.
Jest bardzo ruchliwy. Ale na razie nie odczuwam żadnego bólu, tylko cos w rodzaju inetensywnych łaskotek...
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualnyDziewczynki tutaj macie butki:
-szydełkowane ala trampki
http://allegro.pl/trampki-szydelkowe-nowe-prezent-sesje-foto-10-cm-i4680175409.html
-conversy
http://allegro.pl/buciki-converse-niemowlece-tanio-5-kolor-wys-24h-i4697187356.html
-zamszowe produkt PL
http://allegro.pl/buciki-zamszowe-ocieplane-produkt-polski-i4646273217.htmlmegg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny