X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT: Nie idę dziś do dentysty :D Lekarka zachorowała :D Hurrraaaa :D :P

angelcia, Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue napiszcie kartkę tej babie i przyklejcie na drzwiach:-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pia Gizela - wybierz najłatwiejszy temat. Nie ma to większego znaczenia ( chyba że startujesz w konkursach na najlepszą prace dyplomową), a po co sie męczyć szczególnie teraz?

Ja mam jeszcze przed sobą 119 dni... także jeszcze troszkę. Wg belly dzisiaj zaczynam nowy tydzień - 24.

Co do łożyska z przodu to kopniaki sa delikatniejsze na początku. Jak dziecko jest większe to też czuć. Ja już czuję dość wyraźnie. Nawet pod ręką. Nie wszytskie jeszcze ale coraz zwięcej.

Co do sikania w nocy. Jak duzo piję w ciągu dnia to wstaję w nocy. A jak niewiele to nie. No i oczywiście jak się napiję przed samym spaniem to tez wstaję.
    Ostatnio dostałam solidnego kopniaka w pęcherz. Uderzenie było na tyle mocne że myslalam że popuszczę :-). Zdarzyło mi się tylko raz. Akurat byłam w pracy, także mogła byc tragedia :-)

Wczoraj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia - jestem bardzo zadowolona. Połozna bardzo konkretna, nie przesadza, nie rozczula się, mówi bez owijania w bawełnę - tego mi trzeba. Po wszytskich bzdurach internetowych ;]

Na zajęciach była dziewczyna, która twierdziła, że nie chce by jej partner brał udział w porodzie bo nie chce się mu pokazywać w brzydkiej koszuli i majtach. Ona woli być zawsze seksowna a nie brzydka tak jak podczas porodu - i tak się z mężem zastanawialiśmy że musi miec naprawdę słabe stosunki z partnerem skoro boi sie realcji partnera na swój wygląd. STraaaaszne. Owszywiście kążdy ma własne zdanie i rozumiem, że dla niektórych towarzystwo drugiej sosoby może być kłopotliwe, ale nie wyobrażam sobie żeby z takiego powodu nie było męża. Co innego jakbym wiedziała, że mąz padnie i tyle z tego będzie. Ale że wygląd..... ehhh

Ja tez czekałam dłuuugo na mityczny przypływ energii - i doszłam do wniosku, że to nic innego jak normalne funkcjonowanie bez zmęczenia. Nie doświadczyłam osobiście jakiegoś cudu z energią, tylko w zasadzie mam tyle samo lub troszke mniej niz przed ciążą - także normalnie :-)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże zobaczcie jak teraz wygląda Ewa Minge.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN jest właśnie o karmieniu piersią :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo straszne wyglada, o a teraz o karmieniu piersia mowia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wpisz sobie w google 'Makaszka allegro' to Ci się pokaże sprzedawca u którego kupiłam kocyk minky, bo z telefonu ciężko się linki wstawia ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Megg wpisz sobie w google 'Makaszka allegro' to Ci się pokaże sprzedawca u którego kupiłam kocyk minky, bo z telefonu ciężko się linki wstawia ;)

bo ja tez szukam, ale to od tego co a najwiecej sprzedane? daj znac jak dojdzie czy ok :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie nie wierze ze minge nie miala żadnej operacji plastycznej!!

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po mikrodrzemce jemy drugie śniadanko ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Megg, nie zapisałam sobie tego linka :( A nie pamiętam co to był za sprzedawca, a teraz takich butków nie ma na allegro ;( A ja chciałam kupić takie butki maluszkowi :(

Co za sierota ze mnie!

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, 14 maja, w pełnię księżyca :D

No to ja wiem że u nas to był 17 maja, czyli trzy dni po Tobie. Ja miałam bardzo długie cycle bo 30/31 dniowe, a wyliczenia na belly są z ostatniej miesiaczki czyli 1 maja.
    Co prawda na wizytach, zgodnie z rozmiarem dzidziusia też wychodzi 5/6 lutego... ale coś czuje że urodzę w Walentynki :-)

Ja też planuje regularnie ćwiczyć Kegla i Szyjkę, mam nadzieję ze się zmobilizuje, bo poki co robię to sporadycznie. Ale dwa razy dziennie to chyba nie dam rady. Trzyma za Ciebie kciuki ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin wg lekarza na 14.02 - wcześniej się machnął i mi powiedział, że będzie 17 ;) Jak wróci Vel, to muszę ją poprosić o zmianę.
    Dziecię poczęte 24. maja. To był jedyny strzał, resztę uważaliśmy :P Mój P. urodził się 16.02, może mu Syn zrobi prezent na urodziny?

A właśnie - coś Vel dawno się nie odzywała. Miała od 14 się byczyć na L4, Vel - wszystko w porządku?

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Może po prostu chłopcy są bardziej leniwi już od początku? :P :P :P :)
    No to ja nie chce myśleć jakim "leniwcem" będzie moj Frycek...
    szaleje jak nie wiem co, juz nie tylko mnie obstukuje rączkami i nózkami niczym bokser, ale mam wrażenie ze jeżdzie po calej wewnętrznej stronie swojego domku.
    Jest bardzo ruchliwy. Ale na razie nie odczuwam żadnego bólu, tylko cos w rodzaju inetensywnych łaskotek...

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to Vel ma L4 i też się zastanawiam czemu zamilkła...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tutaj macie butki:

-szydełkowane ala trampki
    http://allegro.pl/trampki-szydelkowe-nowe-prezent-sesje-foto-10-cm-i4680175409.html
    -conversy
    http://allegro.pl/buciki-converse-niemowlece-tanio-5-kolor-wys-24h-i4697187356.html
    -zamszowe produkt PL
    http://allegro.pl/buciki-zamszowe-ocieplane-produkt-polski-i4646273217.html

megg lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah, znalazłam! http://allegro.pl/buciki-adidas-0-18-miesiecy-buty-niechodki-11cm-i4720153127.html

angelcia, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue szkoda, ze tylko niebieskie :(

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No babeczka je ma po swoim synku;)
    Tamta strona, ktora wysyłałam wcześniej to była jakiegos sklepu i meli wszystkie kolory tęczy :(

• cath Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szydelkowe buciki robi moja mama :) i dla Konstancji zrobi na szydelku takie ala emu

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ