Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:to mnie troche to martwi ze macie tez tak lozysko i az tak czujecie.
ja tez czuje ale nie jakos bardzo i nie caly czas.
a mnie dzis mdli....a zaraz do pracy. ciezki dzis mam dzien.
strasznie mi sie nie chce- pada przelotnie i taka szarowka na dworze
Kochana czym sie martwisz w Twoim brzuchu rosnie Aniolek grzeczny spokojny a u Nas adhd jak nic czyli nie przespane noce wieczny placz i oczy do okola glowy...
Ciesz sie ze Twohe dziecko jest dla Ciebie litosciweLara 82, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sue wrote:Kurcze Megg, nie zapisałam sobie tego linka
A nie pamiętam co to był za sprzedawca, a teraz takich butków nie ma na allegro ;( A ja chciałam kupić takie butki maluszkowi
Co za sierota ze mnie!
wlasnie tez nie moge ich znalesc ( tych z roznymi wzorami) a byly super, moze jeszcze je wystawi
jakbys znalazla daj znac ja tez bede szukac
Angelcia te Conversy tez super sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:33
Sue lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:to mnie troche to martwi ze macie tez tak lozysko i az tak czujecie.
ja tez czuje ale nie jakos bardzo i nie caly czas. -
Dobry...
Ja juz pisalam ze to oszustwo z tym II trymestrem pisza to specjalnie zeby nam bylo milo myslec ze potem bedzie lepiej
Ja osobiscie nie budze sie na sik noca bo w nocy nie spiedzisiaj zasnelam po 4 obudzilam sie przed 12 nawet niechce myslec co bedzie jak sie Mloda urodzi bo w nocy jest mega aktyna ehhh...
Zjadlam platki z mlekiem dopijam kawe, uzupelnilam zmywarke przygotuje pranie do prania i trzeba do lek jchac na sama mysl juz mi sie niechce gdzie moja energia drugiego trymestru... zaraz sie poplaczemegg, kasia_1988 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
kasia_1988 wrote:witam dziewczyny... skoro mówimy już o porodzie sn i cc . to ja mam dzisiaj wizytę u swojego ginekologa i chce z nim dzisiaj pogadać o porodzie. chce miec cc.. tylko nie wiem o co konkretnie pytać. chce tez się zapytać jaki szpital poleca. ja zastanawiam się coraz częściej nad centrum narodzin mamma w szczecinie- jest to prywwatny szpital tylko nie znam nikogo kto mógłby powiedzieć mi cos o tym szpitalu... znacie może kogoś?
Z ciekawości - ile sobie u Was życzą za poród? -
słoneczna 85 wrote:Gosiak a te cwiczenia co pisalas na szyjke i miesnie KEgla- mialas sprawdzic czy zaciskamy miesnie na wdechu czy wydechu:) i ile takich serii?
Najważniejsze jest, żeby nie zaciskać i nie puszczać od razu jak to wiele z nas pewnie sobie ćwiczy, tylko trzymać zaciśnięte i ten zacisk pogłębiać. To jest trudne na początku ale z czasem coraz łatwiejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:40
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:Zjadlam platki z mlekiem dopijam kawe, uzupelnilam zmywarke przygotuje pranie do prania i trzeba do lek jchac na sama mysl juz mi sie niechce gdzie moja energia drugiego trymestru... zaraz sie poplacze
http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-energia-i-witalnosc
Może któraś z Was próbowała?Fedra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Ja dziś wyjątkowo w marnym nastroju, sama nie wiem czemu. Chyba samotność mi dokucza . Jedno mnie właśnie pocieszyło, kalendarz belly pokazuje że zostało 98 dni, zaczęłam dziś 7 miesiąc!!!!
i tydzień został do III trymestru. Jezu, to się naprawdę dzieje!!! Ja do dziś łapię się na tym że rano wstaję, patrzę na brzuch i mówię sobie zdziwiona że to nie sen. Kiedyś miałam sny że jestem w ciąży, pamiętam z jakim rozczarowaniem stwierdzalam rano rzeczywistość.
Angelcia, a co to za nagłe zmiany o slodyczach?
Fedra, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczemu z własnego wyboru wybieracie cc? Rozumiem wskazania medyczne ale tak po prostu? Przeciez jest to jednak operacja i to nie bez znaczenia. Rozcinane są mięśnie, macica i przesuwane narządy wewnętrzne - to wcale nie jest zdrowe. A obawa przed bólem nie powinna być powodem do cc. W szpitalu jak widzą że babk asie juz tak męczy że nic z tego nie będzie to wtedy robią cc, ale zawsze lepiej spróbować naturalnie.
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:czemu z własnego wyboru wybieracie cc? Rozumiem wskazania medyczne ale tak po prostu? Przeciez jest to jednak operacja i to nie bez znaczenia. Rozcinane są mięśnie, macica i przesuwane narządy wewnętrzne - to wcale nie jest zdrowe. A obawa przed bólem nie powinna być powodem do cc. W szpitalu jak widzą że babk asie juz tak męczy że nic z tego nie będzie to wtedy robią cc, ale zawsze lepiej spróbować naturalnie.
ja juz kiedyś pisałam, że jednym z powodów jest strach ale również to ze biore min. zastrzyki które powodują szybsze starzenie się łożyska i to jest powód do cc. poza tym mam uszkodzone kregi c jakieś tam przez wypadek samochodowy które uległy przemieszczeniu...
a to ze boje sie poródu jak cholera to juz inna kwestia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:45
-
megg wrote:Fedra to dzis tez nie jem slodkiego zobacze jutro wage hehe
ja lekarza mam dopiero na 16:00, wole juz miec zasw w rece
A ja na 15.40 i jest to juz moj 3 termin wizyty bo dwa poprzednie odwolalam bo mi sie jechac nie chcialomegg lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
No ja niestety cc nie mam z wlasnego wyboru ale staram sie o tym nie myslec szukam bardziej pozytywow np ze Natka nie bedzie zmeczona porodem i moze bedzie przez to ciut grzeczniejsza
megg, kasia_1988 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
słoneczna 85 wrote:podobno po cc potem sa problemy z kregoslupem- mowila polozna w DDTVN- bo przecinane sa miesnie i pasy podtrzymujace- po kilku laatach to wychodzi.
ja jak bede miec wskazanie to tak- jak nie bedzie wskazan to bede sie meczyc ale warto:)
rany boskie mięśnie brzucha?
to kolejny zabobon odnośnie cc. juz od wielu lat się przesuwa mięsnie i się ich nie przecina chyba ze kobieta ma specyficznie ułożoną ciąze na przedniej scianie... ale to tez nie wszystkie typy takigo umiejscowienia ciązy... nie wiem jakie bo nie interesowałam się tym jeszcze...
wiecej bedę wiedziałam po wizycie mam o 18 wiec jak któraś zainteresowana to napiszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:56
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:ja juz kiedyś pisałam, że jednym z powodów jest strach ale również to ze biore min. zastrzyki które powodują szybsze starzenie się łożyska i to jest powód do cc. poza tym mam uszkodzone kregi c jakieś tam przez wypadek samochodowy które uległy przemieszczeniu...
a to ze boje sie poródu jak cholera to juz inna kwestia... -
nick nieaktualnywydawało mi sie że mięsnie musza byc przecięte bo sa najbardziej zewnetrzne. Macica jest pod nimi - nie da się przesunac mięśni. Okalaja przeciez cały brzuch. Gdyby narządy nie były osłonięte mięsniami to każde uderzenie byłoby bardzo niebezpieczne!