Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
2 bobas w drodze wrote:A ile przytylyscie od początku ciazy ? Ja aż 5kg a dodam ze teraz zaczynałam z większej wagi bo z 57
i mam nadzieję, że do 20tc nie spasę się jak świnia
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
2 bobas w drodze wrote:A ile przytylyscie od początku ciazy ? Ja aż 5kg a dodam ze teraz zaczynałam z większej wagi bo z 57Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
2 bobas w drodze wrote:A jak leżysz na płasko na plecach masz już widoczna kulkę w sensie ta ciążowa?;p
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
2 bobas w drodze wrote:A ile przytylyscie od początku ciazy ? Ja aż 5kg a dodam ze teraz zaczynałam z większej wagi bo z 57
długo mnie nie było na forum bo ostatnio do tego mnie choroba rozłożyła... gratuluje udanych wizyt.. a sama czekam na swoją z niecierpliwością...
sama robiłam w poniedziałek dużo badań w tym tsh i jeszcze trochę ze względu na słabnięcia.. odbieram jutro i też ciekawe jak wyszły... pozdrawiam i miłego dnia życze1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
nick nieaktualny
-
Ja mam takiego stresa że w robocie wysiedzieć nie mogę
Muszę jakoś przeżyć do 14. Lekarka kazała najeść się słodyczy przed badaniem aby maluch się powiercił trochę.
Mnie też ucina jak piszę z komórki, chyba jakaś usterka, myślałam że tylko ja tak mam
Ja jeszcze nic nie przytyłam a brzuszek już leciutko widoczny:) Chyba że to przez zaparcia które spowodowały że przez tydzień się nie opróżniałam... -
nick nieaktualny
-
Ja juz po oddaniu krwi na pappa, niby wyniki krwi juz jutro ale lekarz przyjmuje tylko we wtorki i wtedy moze opisac wynik. Musze czekac tydzien. Troche sie martwie, mimo ze nt 2,1 to wynik w normie to jednak siedzi mi w glowie. Ehhh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 11:04
-
U nas tylko niecały kilogram na plusie, ale nudności i wymioty póki co nie odpuszczają. Z niespodzianek - ostatnio chwaliłam się nieskazitelną cerą - a tu jak na złość - przyplątała się jakaś alergia i caluuuutka jestem w swędzące plamki. Do tego zupełnie niespodziewanie okazało się, że doskwiera mi anemia. Dzisiaj wizyta, czy tylko ja zupełnie się nie stresuję? Nawet mój mąż przebiera nogami i nie może doczekać się 16.
-
Czarna_kawa wrote:Kuzka,dobrze robisz,ze chcesz się umówić wcześniej do gina,sprawdź o co chodzi,bo do pon to jeszcze dużo czasu zanim twoja pani doktor wróci,a po co masz siebie i malucha stresować.Jesli chodzi o psy,to ja mam sunie 7 miesięczna goldenke i odkąd jestem w ciąży to tez się klei do mnie jak znaczek pocztowy.Wiec tak jak napisała Martaw zwierzęta maja super słuch i instynkt,dlatego zapewne i twój pupil tak Cię pilnuje
na pewno tez czuje,ze się martwisz i przychodzi pocieszyć,moja tak robi
Martaw,gratuluje pozytywnej wizyty!
A czy dzisiaj któraś mamusia wizytuje?
Ja w pracy od świtu,w nocy znowu kiepsko,bo brzuszek dawał w kość i te wzdęcia okropne...
Ja juz sie do wzdec chyba przyzwyczailam, na szczescie sa bezzapachowe:D
Mnie zaczyna nosic w domu i zaczelam myslec o jakims kursie jezykowym. Niesttey nie posiadam zwierzaka;( Ja zawsze mialam psa w chacie, odkad jestem z moim mezem, marudze mu o zwierzaku. Obiecal, ze bedzie zaraz po remoncie mieszkania, ale ze tak szybko zaciazylam to w obecnym stanie nie bede podejmowac ryzyka... Jak dziecko skonczy dwa lata to chetnie zwierzaka przygarne:) BTW Goldeny sa cudowne, mialam kiedys:) -
lilka1984 wrote:Ja juz po oddaniu krwi na pappa, niby wyniki krwi juz jutro ale lekarz przyjmuje tylko we wtorki i wtedy moze opisac wynik. Musze czekac tydzien. Troche sie martwie, mimo ze nt 2,1 to wynik w normie to jednak siedzi mi w glowie. Ehhh.
Spokojnie, u mnie nt tez 2,1 i sie nie przejmuje (to jest caly czas norma i nawet nie gorna granica) czekam na wynik Pappy:) -
KacperekiOliwka wrote:Ja narazie minus 3 kg ale przez wymioty i migrene i dotego doszło jeszcze pare innych problemów...
długo mnie nie było na forum bo ostatnio do tego mnie choroba rozłożyła... gratuluje udanych wizyt.. a sama czekam na swoją z niecierpliwością...
sama robiłam w poniedziałek dużo badań w tym tsh i jeszcze trochę ze względu na słabnięcia.. odbieram jutro i też ciekawe jak wyszły... pozdrawiam i miłego dnia życze -
Dziewczyny wszystkie robicie dodatkowe testy Pappa, nifty lub inne? Ja miałam teraz USG w szpitalu i lekarz powiedzial że NT 1,7 i że wszystko jest w porządku. Z córką miałam taki sam wynik i nie robiłam dodatkowych badań
-
Aga89 wrote:Dziewczyny wszystkie robicie dodatkowe testy Pappa, nifty lub inne? Ja miałam teraz USG w szpitalu i lekarz powiedzial że NT 1,7 i że wszystko jest w porządku. Z córką miałam taki sam wynik i nie robiłam dodatkowych badań
Ja nie robiłam nic poza usgWszystko było dobrze, więc nie było takiej potrzeby.
-
Z tego co pamietam to USG prenatalne daje 80% skutecznosci, pozostale 20% to kobiety u ktorych zmiany w USG sa na tyle niewidoczne, ze USG wyjdzie prawidlowe. Test Pappa zwieksza skutecznosc do 95%, czyli pozostaje 5% kobiet, ktore urodza dzieci z wada, pomimo niewykrycia ich w czasie badan prenatalnych. Osobiscie uwazam, ze test Pappa uzupelnia USG prenatalne i zwieksza spokoj matki, ktora ma swiadomosc,ze ma tylko 5% szans (a nie 20%) na to by znalezc sie w grupie kobiet z niewykryta wada genetyczna dziecka.
-
Aga89 wrote:Dziewczyny wszystkie robicie dodatkowe testy Pappa, nifty lub inne? Ja miałam teraz USG w szpitalu i lekarz powiedzial że NT 1,7 i że wszystko jest w porządku. Z córką miałam taki sam wynik i nie robiłam dodatkowych badań
akacjowa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Ja traktuje bmi z przymrużeniem oka. Zauważyłam, że np jak byłam na diecie to u dietetyk miałam długo nadwagę a w internetach już miałam prawidłową wagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 12:19
akacjowa lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Ja mam prenatalne jutro i w sumie zaczelam sie martwić, bo niecaly tydzien temu maluch mial 4,1cm wiec jutro powinien mieć ok 4,7 to mi sie wydaje malutko
Wszystkie w 12tygodniu macie juz grubo powyzej 5cm, niektóre 6...Dotad sie nie martwilam bo rośnie caly czas rownomiernie do wyznaczonego tygodnia, ale nikt praktycznie nie ma niecałych 5cm w 12 tygodniu
Chyba, ze sa jakies widelki plus minus? W sumie zaden lekarz nie wydawal sie zaniepokojony...Ech jutro sie wszystko okaże, juz zaczyna mnie lapac stres