X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że lekarz podejmie decyzję co ile powinnyśmy do niego chodzić :-) Ale tak jak piszesz co miesiąc to raczej obowiązkowo :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze względu na dwa niepowodzenia, wizyty mam co 10/14 dni. Chodzę prywatnie. Ale z tego co się orientuję, w prawidłowej ciąży wizyty są chyba co 4 tygodnie, pod koniec ciąży co 2. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dość często, dzięki za informacje :)

• aria40 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak wrote:
    Ech...mial być chillout a jest dramat :( przyszłam do pracy a tu delikatne plamienie się pojawiło :( czyli chyba już po wszystkim...o 16:15 idę do lekarza :(
    spokojnie luteina progesteron i spokój, będzie dobrze

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki ! Uff juz się troszkę uspokoiłam...co ma być to będzie. Jak wrócę dam znać co i jak :) przepraszam ze Wam tu się uzewnetrznilam ale nawet nie mam z kim pogadać. Nikt nic nie wie oprócz męża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak ja tez plamie, dostalam Duphaston. W dwoch poprzednich ciazach tez plamilam, szczegolnie w pierwszej, nawet lekko krwawilam, a drugiej mialam krwiaczka, dostalam krwotoku, juz myslalam ze koniec a dzieci urodzily sie zdrowe

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz powiedzielismy siostrom a dzisiaj mowimy rodzicom. Musimy tak wczesnie, bo mialam leciec na mini holiday w ten piatek, wszyscy sie poskladali na bilety z okazji moich urodzin a lekarka zabronila leciec.
    Ale powiem wam, ze to jest niesamowite uczucie dzielic sie takimi wiesciami z bliskimi. Tyle szczescia. Siorki plakaly chyba godzine ze szczescia, skakaly, przytulaly mnie.
    Dzisiaj rodzicow kolej, pewnie bedzie jeszcze fajniej :)

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Dziewczyny :)

Przypominam, że jeśli macie ochotę, możecie nam napisać coś więcej o sobie w linku poniżej :)

Lutówki 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:33

• Majzu Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Hej!
    Widzę, że nie tylko mnie dopadło pogorszenie samopoczucia. Od wczoraj tylko bym spała, jestem totalnie bez siły, a nie mam możliwości pozwolić sobie na odpoczynek :( Na dodatek jestem jakaś taka smutna i zalękniona i mam wszystkiego dosyć. No samopoczucie masakra po prostu.
    Oby szybko przeszło...
    Też tak mam :( też mi jakoś tak smutno :( boję się że sb nie poradzę :( w domu synek z Maja 2016 ... Będzie naprawdę ciężko ...

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyna dobra rzecz w mdłościach jest taka, że odwraca uwagę od piersi i bólu brzucha.
    Drugi dzień z rzędu od ok 14:00 męczą mnie cholernie

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam wzmożony apetyt :-) Ciągle chce mi się coś dobrego przekąsić ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu wrote:
    Też tak mam :( też mi jakoś tak smutno :( boję się że sb nie poradzę :( w domu synek z Maja 2016 ... Będzie naprawdę ciężko ...

O! Bratnia duszo! Córeczka z maja 2016 właśnie łobuzuje na podłodze :)
    Też jestem przerażona... Będzie 21 miesięcy różnicy...

Największe wyrzuty sumienia mam przy noszeniu Poli na rękach (10,3kg), ale nic nie poradzę, jest jeszcze maleńka i bardzo potrzebuje mamy. Zaledwie 3 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi.

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam zle samopoczucie i 2 dzieci w domu wiec tez ciezko ..

• Asasa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę i ja się pożalić. Mdłości coraz większe, przez to brak apetytu, nic nie mogę przełknąć, jak już coś zjem to zgaga, w pracy najchętniej bym poszła spać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 16:50

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu wrote:
    Jestem styczniówką 2018 i dobrze że znalazłam kogoś w podobnej sytuacji ja niedawno dowiedziałam się o ciąży mam już dwójkę dzieci ostatnie z września 2016 i okropnie boję sie że niedam rady niemam komu się pożalić mąż w delegacji a na dziadków niema nawet co liczyć jeśli chodzi o jakąkolwiek pomoc w opiece nad dziecmi... dopiero co córcia jako tako przesypia noce a tu kolejna ciąża do tego po dwóch cesarkach.. zmęczenie i niema nawet jak iść do lekarza.. wiem że smęce ale może będe mogła czasem z wami popisać?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    O! Bratnia duszo! Córeczka z maja 2016 właśnie łobuzuje na podłodze :)
    Też jestem przerażona... Będzie 21 miesięcy różnicy...

Największe wyrzuty sumienia mam przy noszeniu Poli na rękach (10,3kg), ale nic nie poradzę, jest jeszcze maleńka i bardzo potrzebuje mamy. Zaledwie 3 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi.
    ja mam córeczkę z wrezśnia 2016 więc u mnie różnica 16 miesięcy i do tego jeszcze drógie dziecko.. małą też ciągle musze nosić bo dopiero raczkuje i już powoli padam a to dopiero początek ciąży..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za błedy bo widze że narobiłam:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 21:41

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    ja mam córeczkę z wrezśnia 2016 więc u mnie różnica 16 miesięcy i do tego jeszcze drógie dziecko.. małą też ciągle musze nosić bo dopiero raczkuje i już powoli padam a to dopiero początek ciąży..

Jasne, odzywaj się jak tylko będziesz chciała się wygadać. Różnica 16 miesięcy to naprawdę malutko, ale na pewno dacie radę! Mąż na stałe pracuje w delegacji?

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka85 wrote:
    tez mam zle samopoczucie i 2 dzieci w domu wiec tez ciezko ..
    rozumiem Cie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ