X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że lekarz podejmie decyzję co ile powinnyśmy do niego chodzić :-) Ale tak jak piszesz co miesiąc to raczej obowiązkowo :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • qatynka Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze względu na dwa niepowodzenia, wizyty mam co 10/14 dni. Chodzę prywatnie. Ale z tego co się orientuję, w prawidłowej ciąży wizyty są chyba co 4 tygodnie, pod koniec ciąży co 2. :)

p19u43r8y4e057zb.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dość często, dzięki za informacje :)

• aria40 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak wrote:
    Ech...mial być chillout a jest dramat :( przyszłam do pracy a tu delikatne plamienie się pojawiło :( czyli chyba już po wszystkim...o 16:15 idę do lekarza :(
    spokojnie luteina progesteron i spokój, będzie dobrze

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki ! Uff juz się troszkę uspokoiłam...co ma być to będzie. Jak wrócę dam znać co i jak :) przepraszam ze Wam tu się uzewnetrznilam ale nawet nie mam z kim pogadać. Nikt nic nie wie oprócz męża ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciak ja tez plamie, dostalam Duphaston. W dwoch poprzednich ciazach tez plamilam, szczegolnie w pierwszej, nawet lekko krwawilam, a drugiej mialam krwiaczka, dostalam krwotoku, juz myslalam ze koniec a dzieci urodzily sie zdrowe

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz powiedzielismy siostrom a dzisiaj mowimy rodzicom. Musimy tak wczesnie, bo mialam leciec na mini holiday w ten piatek, wszyscy sie poskladali na bilety z okazji moich urodzin a lekarka zabronila leciec.
    Ale powiem wam, ze to jest niesamowite uczucie dzielic sie takimi wiesciami z bliskimi. Tyle szczescia. Siorki plakaly chyba godzine ze szczescia, skakaly, przytulaly mnie.
    Dzisiaj rodzicow kolej, pewnie bedzie jeszcze fajniej :)

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe Dziewczyny :)

Przypominam, że jeśli macie ochotę, możecie nam napisać coś więcej o sobie w linku poniżej :)

Lutówki 2018

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:33

• Majzu Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    Hej!
    Widzę, że nie tylko mnie dopadło pogorszenie samopoczucia. Od wczoraj tylko bym spała, jestem totalnie bez siły, a nie mam możliwości pozwolić sobie na odpoczynek :( Na dodatek jestem jakaś taka smutna i zalękniona i mam wszystkiego dosyć. No samopoczucie masakra po prostu.
    Oby szybko przeszło...
    Też tak mam :( też mi jakoś tak smutno :( boję się że sb nie poradzę :( w domu synek z Maja 2016 ... Będzie naprawdę ciężko ...

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyna dobra rzecz w mdłościach jest taka, że odwraca uwagę od piersi i bólu brzucha.
    Drugi dzień z rzędu od ok 14:00 męczą mnie cholernie

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam wzmożony apetyt :-) Ciągle chce mi się coś dobrego przekąsić ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu wrote:
    Też tak mam :( też mi jakoś tak smutno :( boję się że sb nie poradzę :( w domu synek z Maja 2016 ... Będzie naprawdę ciężko ...

O! Bratnia duszo! Córeczka z maja 2016 właśnie łobuzuje na podłodze :)
    Też jestem przerażona... Będzie 21 miesięcy różnicy...

Największe wyrzuty sumienia mam przy noszeniu Poli na rękach (10,3kg), ale nic nie poradzę, jest jeszcze maleńka i bardzo potrzebuje mamy. Zaledwie 3 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi.

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam zle samopoczucie i 2 dzieci w domu wiec tez ciezko ..

• Asasa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę i ja się pożalić. Mdłości coraz większe, przez to brak apetytu, nic nie mogę przełknąć, jak już coś zjem to zgaga, w pracy najchętniej bym poszła spać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 16:50

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu wrote:
    Jestem styczniówką 2018 i dobrze że znalazłam kogoś w podobnej sytuacji ja niedawno dowiedziałam się o ciąży mam już dwójkę dzieci ostatnie z września 2016 i okropnie boję sie że niedam rady niemam komu się pożalić mąż w delegacji a na dziadków niema nawet co liczyć jeśli chodzi o jakąkolwiek pomoc w opiece nad dziecmi... dopiero co córcia jako tako przesypia noce a tu kolejna ciąża do tego po dwóch cesarkach.. zmęczenie i niema nawet jak iść do lekarza.. wiem że smęce ale może będe mogła czasem z wami popisać?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia_88 wrote:
    O! Bratnia duszo! Córeczka z maja 2016 właśnie łobuzuje na podłodze :)
    Też jestem przerażona... Będzie 21 miesięcy różnicy...

Największe wyrzuty sumienia mam przy noszeniu Poli na rękach (10,3kg), ale nic nie poradzę, jest jeszcze maleńka i bardzo potrzebuje mamy. Zaledwie 3 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi.
    ja mam córeczkę z wrezśnia 2016 więc u mnie różnica 16 miesięcy i do tego jeszcze drógie dziecko.. małą też ciągle musze nosić bo dopiero raczkuje i już powoli padam a to dopiero początek ciąży..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam za błedy bo widze że narobiłam:)

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 21:41

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    ja mam córeczkę z wrezśnia 2016 więc u mnie różnica 16 miesięcy i do tego jeszcze drógie dziecko.. małą też ciągle musze nosić bo dopiero raczkuje i już powoli padam a to dopiero początek ciąży..

Jasne, odzywaj się jak tylko będziesz chciała się wygadać. Różnica 16 miesięcy to naprawdę malutko, ale na pewno dacie radę! Mąż na stałe pracuje w delegacji?

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka85 wrote:
    tez mam zle samopoczucie i 2 dzieci w domu wiec tez ciezko ..
    rozumiem Cie

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ