Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katowiczanka czytając wpisy poronienia do 8-9 tc to najczęściej puste jajo płodowe lub brak tętna u fasolki. Poronienia były w tym czasie bo np lekarz kazał przyjść za tydzień sprawdzić, czy coś się nie zmieniło.
Bardzo dużo poronień to ciąże biochemiczne, o których kobiety by nie wiedziały, gdyby nie robiły bety przed spodziewaną miesiączką.
Zastanawiałam się nad 11,12 tygodniem. Boję się przyszłotygodniowej wizyty i chyba dlatego już o tym rozmyślam. Fakt iż widziałam migającą kropeczkę na USG sprawia, iż boję się, że za tydzień serduszko bić nie będzie.
Boję się powtórki z rozrywki.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23f1430ca63a.jpg
fasolin nie wiem ile mm jest pecherzyk ciazowy z cialkiem zółtym wiek 6 tc..nawet pulsowal za tydzien na serduszko .. mialam wczoraj lekkie krwawienie i plamienie po seksie -plamienia nie wiadomo skąd...w macicy i szyjce czysto...zakaz seksu przemeczania..
z nerwow schudlam dwa kiloPaula. lubi tę wiadomość
-
ale mam dzisiaj straszny dzień. nic mi się nie chce. najchętniej to zaszyłabym się pod kocykiem i przepłakała cały dzień. a tu dupa do pracy trzeba iść i udawać, że wszystko jest ok. nie wiem czemu, nie mam żadnego powodu, a gdzieś w środku cała się trzęsę. jakaś jestem poddenerwowana.
przepraszam, ale musiałam się wygadać. -
Rafaello dwa głębokie wdechy i weź przykład z żabki w swoim profilu po przeczesaniu połowy internetów dowiedziałam się że pow.1200 beta juz tak szybko nie przyrasta. Chociaż wiem po sobie ze ciężko zachować spokój w takich momentach.
Pozdrowienia dla nowych mamuś i spokoju nam wszystkim życzę... -
Rafaello wrote:dziewczyny zaczynam lekko panikować w poniedziałek beta wynosiła 885, dzisiaj 1495, czy przyrost nie jest za mały? nie jaże zbytnio tych kalkulatorów hcg:/
Jest ok
W ciągu 48 H przyrost prawidłowy to66%
W 72 to 114% a 92h 175 %
nick nieaktualny
-
Rafaello ja miałam podoba betę : 814,5 a dwa dni pozniej 1470 i kalkulator pokazywał mi wzrost o 89,2% z informacja, ze jest w normie, ze ciąża najprawdopodobniej rozwija się prawidłowo, wiec nie czytałam już innych historii żeby się niepotrzebnie nie nakręcać, bo wiadomo stres tez nam szkodzi podobno wystarczy aby wzrost wynosił więcej niż 61% (dobrze pamietam ?) po 48 h, u Ciebie pewnie tez jest ok. 80%?
Kiciak lubi tę wiadomość
-
a88 wrote:A jednak nie blizniaki jest jeden pecherzyk z jednym zarodkiem, ale serduszka jeszcze nie widac. Za tydzien kolejna wizyta.
Gratuluję i trzymam kciuki
a88 - który tydzien/dzień ciazy masz dzisiaj ? W pon.idę ponownie i zastanawiam się czy będzie widać serduszko czy nie...
A tak w ogóle to od wczoraj zastanawiam się nad tym dlaczego belly pokazywal mi 5 tydzień i 5 dzień a na zdjęciu pęcherzyka mam zapisane 5 tydz.0 dni ???
5 dni różnicy i termin na 13.02 a nie na 09.02
Macie jakiś pomysł na to ? -
nick nieaktualny
-
Kiciak wrote:a88 - który tydzien/dzień ciazy masz dzisiaj ? W pon.idę ponownie i zastanawiam się czy będzie widać serduszko czy nie...
A tak w ogóle to od wczoraj zastanawiam się nad tym dlaczego belly pokazywal mi 5 tydzień i 5 dzień a na zdjęciu pęcherzyka mam zapisane 5 tydz.0 dni ???
Macie jakiś pomysł na to ?
Zagnieżdżenie mogło być później. Mi np USG pokazuje ciążę większą niż ostatnia miesiączka a to dlatego że mam krótkie cykle. Owulację mam zawsze w 10,11 dniu cyklu i zagnieżdżenie też było szybciej.
Anne92 wrote:Ja byłam u ginekologa w 5tc 2d na pierwszej wizycie. Na drugiej tydzień później i było już serduszko Teraz mam 22.06 kolejną wizytę.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Dzień dobry dziś nadszedł moj sadny dzien.
O godz. 20:45 mam wziyte... Lęk miesza się z radością. Mam w sobie tak rożne sprzeczne emocje ze nawet nie da sie tego opisac . ja przed gabinetem chyba ze swirujeMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
nick nieaktualny
-
Kiciak wrote:a88 - który tydzien/dzień ciazy masz dzisiaj ? W pon.idę ponownie i zastanawiam się czy będzie widać serduszko czy nie...
Macie jakiś pomysł na to ?
Kiciak, a moge spytac, co pokazalo twoje USG? Byl pecherzyk i zarodek? Ja wedlug wyliczen mam dokladnie termin na 13.02, wiec jesli USG w piatek potwierdzi, to bedziemy na tym samym terminowym wozku