Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
a88 wrote:A jednak nie blizniaki jest jeden pecherzyk z jednym zarodkiem, ale serduszka jeszcze nie widac. Za tydzien kolejna wizyta.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Paula. wrote:Po dwóch poprzednich ciszach ... Tak bardzo się boję, ale mam nadzieje ze tak jak dziewczyny wczesniej pisaly do trzech razy sztuka
Za pierwszym razem krwotok w nocy 2 dni po weselu, a w styczniu brak tętna.
Dużo w życiu przeszłam i mam nadzieję, że swoje już wycierpiałam.
Nawet nie chcę myśleć o tym, że znów się nie uda.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Kasioua - widać było pęcherzyk ciążowy (9,79 mm) i pecherzyk żółtkowy. Lekarz mówił ze bardzo ładny i taki jaki powinien być w 5 tyg. Na usg mi pokazało 5tydz.0 dni.
Szukał zarodka ale powiedział ze na dniach powinien byc. W ogóle był taki zadowolony jakby w totka wygrał a ja tam zestresowana siedziałam
A co do różnicy w datach to rzeczywiście zagniezdzenie chyba mi się przesunęła bo przypadkiem przesunęłam sobie owulacje clostibegytem ech ale jak widać to był dobry przypadek
Paula powodzenia dzisiaj ! -
Ja po pierwszej wizycie: widać ponoć ładny i w dobrym miejscu zagniezdżony pęcherzyk ciążowy, żółtkowego niestety nie bylo widać
Za 2 tygodnie kolejna wizyta, dostałam luteinę dopochwowo i mam odpoczywać.
Bardzo dłuuugie 2 tygodnie przede mną.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
szwesta80 wrote:Katowiczanka czytając wpisy poronienia do 8-9 tc to najczęściej puste jajo płodowe lub brak tętna u fasolki. Poronienia były w tym czasie bo np lekarz kazał przyjść za tydzień sprawdzić, czy coś się nie zmieniło.
Bardzo dużo poronień to ciąże biochemiczne, o których kobiety by nie wiedziały, gdyby nie robiły bety przed spodziewaną miesiączką.
Zastanawiałam się nad 11,12 tygodniem. Boję się przyszłotygodniowej wizyty i chyba dlatego już o tym rozmyślam. Fakt iż widziałam migającą kropeczkę na USG sprawia, iż boję się, że za tydzień serduszko bić nie będzie.
Boję się powtórki z rozrywki.
Ja po drugim razie robiłam prywatnie badanie, to losowa genetyczna niedziedziczna wada była, więc ponoć dobrze się stało. Ale wiem, że to nie pociesza w żaden sposób.
Będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli.Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Z tymi terminami to w ogóle dziwna sprawa...
Mi jeden kalkulator wylicza termin na 14.02, drugi na 10.02 i nie wiem od czego to zależy bo przecież wszędzie wpisuję te same dane... Aczkolwiek czuje, że moja ciąża wg USG może być starsza niż młodsza, z racji tego, że moja owulacja zawsze występowała wcześniej, niż 15dc (moje cykle są 30 dniowe).
a88 ale fajnie Ja to widzę, że idziemy łeb w łeb
Katowiczanka u Ciebie dopiero 5tc. Głowa do góry, na pewno będzie wszystko ok -
Rosann, musi być, nie ma wyjścia
Paś, nie tylko NFZ ma takie standardy niestety
Nie polecam placówek własnych Enel-Med, mimo iż mam pod domem i mam od pracodawcy opiekę medyczną, to taką samą wizytę jak Twoja Paś miałam przy poprzedniej ciązy, 3 minuty, USG nie ma w standardzie, ciąża to nie choroba a na USG skierowanie się ekstra dostaje jak lekarz uzna że potrzebne. W gabinecie nawet sprzętu nie ma. A placowka nowoczesna, w nowym pięknym biurowcu, to nie jakaś dziura.
Po jednej wizycie zmieniłam lekarza i dojezdzam dalej prywatnie do sprawdzonej babki jednak.
Gdybym tam została, to nawet bym nie wiedziała że serce przestało bić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:04
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010
-
Dziewczyny z tymi terminami to trzymamy się głównie OM, chyba że ktoś miał zdecydowanie nieregularne cykle i nie ma możliwości ustalenia terminu porodu wg OM.
Co do terminu z USG - nie sugerujcie się nim, zmieni się jeszcze 500 razy. Dlaczego? A no dlatego, że dzieci w brzuszkach zarówno jak te już narodzone rosną skokowo, mogą być malutkie, potem nadrabiają, że hoho i ciąża nagle starsza Poza tym niektóre dzieci są drobniejsze, inne większe, genetyka Dlatego też wiele aparatów USG pokazuje pomiary z adnotacją +/- 7 dni.
Mi w pierwszej ciąży TP zmieniał się za każdym badaniem. Lekarz powtarzał, że przy regularnych cyklach (oczywiście też zakładając +/- 2/3 dni) trzymamy się terminu wyliczone wg OM i tak też ciąża się rozwijałaKiciak lubi tę wiadomość
-
Jestem załamana. Miałam dziś miec pierwsza wizyte u lekarza. Ostani tydzien bylismy z mezem na urlopie, w niedziele bedac w Krakowie dostalam lekkiego plamienia, kolor kawy z mlekiem w bardzo malej ilosci. Pojechalismy do szpitala, lekarz mnie zbadal, zrobil usg, widzial pecherzyk ciazowy 5,7mm, to byl 5t4d. ciazy. Powiedzial ze to plamienie moze byc od chodzenia, robilismy dziennie po 9-13 km, i tyle. Oprocz kontunuacji dupka nic nie zalecil. Dzis bylam u lekarza u siebie w miescie, opowiedzialam co i jak ale lekarz nie chcial zrobic usg bo powiedzial, ze od niedzieli nic tam sie nie zmienilo zapewne a takie usg nie jest obojetne dla jaja plodowego. Dodatkowo postraszyl mnie, ze to moze byc puste jajo plodowe bo na usg z krakowa nie ma zarodka. Dodal do dupka luteine i kazal przyjsc za 10 dni. Jestem zalamana...
-
Katowiczanka wrote:Ja po pierwszej wizycie: widać ponoć ładny i w dobrym miejscu zagniezdżony pęcherzyk ciążowy, żółtkowego niestety nie bylo widać
Za 2 tygodnie kolejna wizyta, dostałam luteinę dopochwowo i mam odpoczywać.
Bardzo dłuuugie 2 tygodnie przede mną.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Lilka, nie stresuj się na zapas. Ja w 5t4d też tylko pęcherzyk widziałam 6,6mm i nic więcej. Także nie słuchaj konowała. A już plamień nie masz?
A dziś byłam na usg i usłyszałam tętno mojego maluszka Zarodek ma 4,8mm i według usg to 6t1d
Postanawiam się już nie stresować i myśleć pozytywnie
Paula trzymam kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 19:20
starania od 2015 roku
-
Lilka trzymam za Ciebie kciuki, jestem pewna, że wszystko będzie w porządku! Przykro mi, że trafiłaś na taką nieczułą osobę
Powiem Wam dziewczyny, że ten mój brzuchowy stwór, dał mi dzisiaj popalić Cały dzień byłam zmęczona i bez drzemki nie dało rady. Teraz mamy prawie 19.30, a ja już kombinuję jak tu iść spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 19:25
-
kolka wrote:Lilka, nie stresuj się na zapas. Ja w 5t4d też tylko pęcherzyk widziałam 6,6mm i nic więcej. Także nie słuchaj konowała. A już plamień nie masz?
A dziś byłam na usg i usłyszałam tętno mojego maluszka Zarodek ma 4,8mm i według usg to 6t1d
Paula trzymam kciuki za wizytęhttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
kolka wrote:Lilka, nie stresuj się na zapas. Ja w 5t4d też tylko pęcherzyk widziałam 6,6mm i nic więcej. Także nie słuchaj konowała. A już plamień nie masz?
Paula trzymam kciuki za wizytę
Odkad zaaplikowalam dzis rano przepisana luteine nie plamie. Te 10 dni to bedzie jakas masakra. Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze za te 10 dni bedxie serduszko.