X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    A jednak nie blizniaki ;) jest jeden pecherzyk z jednym zarodkiem, ale serduszka jeszcze nie widac. Za tydzien kolejna wizyta.
    W ktorym tyg bylas u lekarza

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Po dwóch poprzednich ciszach ... Tak bardzo się boję, ale mam nadzieje ze tak jak dziewczyny wczesniej pisaly do trzech razy sztuka <3
    Doskonale cię rozumiem. U nie też trzecia ciąża.
    Za pierwszym razem krwotok w nocy 2 dni po weselu, a w styczniu brak tętna.
    Dużo w życiu przeszłam i mam nadzieję, że swoje już wycierpiałam.
    Nawet nie chcę myśleć o tym, że znów się nie uda.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Mam pytanie na pierwszej wizycie 5i2 co widzial lekarz bylnjuz zarodek

Tak, miałam usg i był widoczny już zarodek :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał 1.9 mm, tydzień później 5.2 mm i serduszko ♡

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua - widać było pęcherzyk ciążowy (9,79 mm) i pecherzyk żółtkowy. Lekarz mówił ze bardzo ładny i taki jaki powinien być w 5 tyg. Na usg mi pokazało 5tydz.0 dni.

Szukał zarodka ale powiedział ze na dniach powinien byc. W ogóle był taki zadowolony jakby w totka wygrał ;) a ja tam zestresowana siedziałam ;)

A co do różnicy w datach to rzeczywiście zagniezdzenie chyba mi się przesunęła bo przypadkiem przesunęłam sobie owulacje clostibegytem ;) ech ale jak widać to był dobry przypadek ;)

Paula powodzenia dzisiaj !

• Paś Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczęta:)

Podłączam sie do Was:) termin 08.02.2017

objawy cycki które chyba odpadną i nic poza tym:)

Na badaniu byłam wczoraj ale samo badanie manualne ba NFZ ale gościu zlewczo olewczy wizyta hmmm 2 minuty:0

20 ide prywatnie

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej wizycie: widać ponoć ładny i w dobrym miejscu zagniezdżony pęcherzyk ciążowy, żółtkowego niestety nie bylo widać :(
    Za 2 tygodnie kolejna wizyta, dostałam luteinę dopochwowo i mam odpoczywać.
    Bardzo dłuuugie 2 tygodnie przede mną.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Katowiczanka czytając wpisy poronienia do 8-9 tc to najczęściej puste jajo płodowe lub brak tętna u fasolki. Poronienia były w tym czasie bo np lekarz kazał przyjść za tydzień sprawdzić, czy coś się nie zmieniło.
    Bardzo dużo poronień to ciąże biochemiczne, o których kobiety by nie wiedziały, gdyby nie robiły bety przed spodziewaną miesiączką.
    Zastanawiałam się nad 11,12 tygodniem. Boję się przyszłotygodniowej wizyty i chyba dlatego już o tym rozmyślam. Fakt iż widziałam migającą kropeczkę na USG sprawia, iż boję się, że za tydzień serduszko bić nie będzie.
    Boję się powtórki z rozrywki.

Ja po drugim razie robiłam prywatnie badanie, to losowa genetyczna niedziedziczna wada była, więc ponoć dobrze się stało. Ale wiem, że to nie pociesza w żaden sposób.

Będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli.

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi terminami to w ogóle dziwna sprawa...
    Mi jeden kalkulator wylicza termin na 14.02, drugi na 10.02 i nie wiem od czego to zależy bo przecież wszędzie wpisuję te same dane... Aczkolwiek czuje, że moja ciąża wg USG może być starsza niż młodsza, z racji tego, że moja owulacja zawsze występowała wcześniej, niż 15dc (moje cykle są 30 dniowe).

a88 ale fajnie :) Ja to widzę, że idziemy łeb w łeb :)

Katowiczanka u Ciebie dopiero 5tc. Głowa do góry, na pewno będzie wszystko ok :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann, musi być, nie ma wyjścia :D

Paś, nie tylko NFZ ma takie standardy niestety :(
    Nie polecam placówek własnych Enel-Med, mimo iż mam pod domem i mam od pracodawcy opiekę medyczną, to taką samą wizytę jak Twoja Paś miałam przy poprzedniej ciązy, 3 minuty, USG nie ma w standardzie, ciąża to nie choroba a na USG skierowanie się ekstra dostaje jak lekarz uzna że potrzebne. W gabinecie nawet sprzętu nie ma. A placowka nowoczesna, w nowym pięknym biurowcu, to nie jakaś dziura.
    Po jednej wizycie zmieniłam lekarza i dojezdzam dalej prywatnie do sprawdzonej babki jednak.
    Gdybym tam została, to nawet bym nie wiedziała że serce przestało bić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:04

Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka - znajdzie się na pewno żółtkowy tez. Na razie to taki "przyczajony tygrys ukryty smok" :P

Ja dopiero 4 dni pozniej od Ciebie widziałam swój.

Będzie dobrze :)

Katowiczanka, a88, qatynka lubią tę wiadomość

• Niesia_88 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi terminami to trzymamy się głównie OM, chyba że ktoś miał zdecydowanie nieregularne cykle i nie ma możliwości ustalenia terminu porodu wg OM.
    Co do terminu z USG - nie sugerujcie się nim, zmieni się jeszcze 500 razy. Dlaczego? A no dlatego, że dzieci w brzuszkach zarówno jak te już narodzone rosną skokowo, mogą być malutkie, potem nadrabiają, że hoho i ciąża nagle starsza :) Poza tym niektóre dzieci są drobniejsze, inne większe, genetyka :) Dlatego też wiele aparatów USG pokazuje pomiary z adnotacją +/- 7 dni.
    Mi w pierwszej ciąży TP zmieniał się za każdym badaniem. Lekarz powtarzał, że przy regularnych cyklach (oczywiście też zakładając +/- 2/3 dni) trzymamy się terminu wyliczone wg OM i tak też ciąża się rozwijała :)

Kiciak lubi tę wiadomość

ibm2roeqn7uey9cm.png

uwo9dqk3fphag07s.png

• Paś Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha no tak, w końcu to polska. Dodam że termin usg na nfz mam na 11.07

de4d5d45da2f774fede5791efd7c9808.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Miałam dziś miec pierwsza wizyte u lekarza. Ostani tydzien bylismy z mezem na urlopie, w niedziele bedac w Krakowie dostalam lekkiego plamienia, kolor kawy z mlekiem w bardzo malej ilosci. Pojechalismy do szpitala, lekarz mnie zbadal, zrobil usg, widzial pecherzyk ciazowy 5,7mm, to byl 5t4d. ciazy. Powiedzial ze to plamienie moze byc od chodzenia, robilismy dziennie po 9-13 km, i tyle. Oprocz kontunuacji dupka nic nie zalecil. Dzis bylam u lekarza u siebie w miescie, opowiedzialam co i jak ale lekarz nie chcial zrobic usg bo powiedzial, ze od niedzieli nic tam sie nie zmienilo zapewne a takie usg nie jest obojetne dla jaja plodowego. Dodatkowo postraszyl mnie, ze to moze byc puste jajo plodowe bo na usg z krakowa nie ma zarodka. Dodal do dupka luteine i kazal przyjsc za 10 dni. Jestem zalamana...

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka wrote:
    Ja po pierwszej wizycie: widać ponoć ładny i w dobrym miejscu zagniezdżony pęcherzyk ciążowy, żółtkowego niestety nie bylo widać :(
    Za 2 tygodnie kolejna wizyta, dostałam luteinę dopochwowo i mam odpoczywać.
    Bardzo dłuuugie 2 tygodnie przede mną.
    A ktory tydzien

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • kolka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, nie stresuj się na zapas. Ja w 5t4d też tylko pęcherzyk widziałam 6,6mm i nic więcej. Także nie słuchaj konowała. A już plamień nie masz?

A dziś byłam na usg i usłyszałam tętno mojego maluszka <3 Zarodek ma 4,8mm i według usg to 6t1d :)
    Postanawiam się już nie stresować i myśleć pozytywnie :)

Paula trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 19:20

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • rosann Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymam za Ciebie kciuki, jestem pewna, że wszystko będzie w porządku! Przykro mi, że trafiłaś na taką nieczułą osobę :(

Powiem Wam dziewczyny, że ten mój brzuchowy stwór, dał mi dzisiaj popalić :) Cały dzień byłam zmęczona i bez drzemki nie dało rady. Teraz mamy prawie 19.30, a ja już kombinuję jak tu iść spać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 19:25

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:
    Lilka, nie stresuj się na zapas. Ja w 5t4d też tylko pęcherzyk widziałam 6,6mm i nic więcej. Także nie słuchaj konowała. A już plamień nie masz?

A dziś byłam na usg i usłyszałam tętno mojego maluszka <3 Zarodek ma 4,8mm i według usg to 6t1d :)

Jab tez bylam 5i4 i tez byl aby pecherzyk za 2 tyg wizyta wiec nie wszystko stracone

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kiciak Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to za lekarz ze on nie zrobi usg.....wrrrrrr....
    Lilka będzie dobrze, zobaczysz. Pójdziesz następnym razem i będzie tak jak u kolki :)

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolka wrote:

Odkad zaaplikowalam dzis rano przepisana luteine nie plamie. Te 10 dni to bedzie jakas masakra. Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze za te 10 dni bedxie serduszko.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ