X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi dała znać , że niestety nie wychodzi ze szpitala , bo z posiewu wyszedł gronkowiec złocisty. Zostaje , bo muszą jej podawać antybiotyk , chyba dożylnie.

Bidulka . :(

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• AggaS Znajoma

Wysłany: 18 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 3 lekarz potwierdzil chlopaka, takze czas start z wyprawka- juz zacieram rece, a maz portfel. Oboje wybraliśmy imie Adaś (Ania juz jest). Z om termin na 7lutego, z dzisiejszego USG na 30.01. zobaczymy ;)

sunset06, marmi, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

34bwyx8dm6jhpuof.png
    er3mt5odd297vkcl.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi trzymam kciuki i kibicuję żeby wszystko było dobrze i żebyś szybko wróciła do domku!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekażcie proszę Jomi, że trzymamy za nich kciuki :)

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Marmi i innych potencjalnie zainteresowanych szpitalem Madalińskiego (Marmi - napiszę tu generalnie, a jak będziesz miała bardziej szczegółowe pytania to dawaj znać na priv).

Jeżeli chodzi o pobyt na samym bloku porodowym, to absolutnie nie mam na co narzekać. Do szpitala zostałam przyjęta szybciutko. Sala duża i fajna. Wszelkie udogodnienia na życzenie. Mąż był ze mną cały czas, przyniósł głośniki i całą noc (poród od 17-ej do piątej rano) grała relaksująca muzyka - tak że każdy kto do nas wpadał (lekarz, anestezjolog etc. mówił - o jak tu fajnie, możemy zostać? ;), Maryś się chyba urodziła przy New York New York Sinatry - generalnie baaardzo polecam zatroszczyć się o muzykę). Po tym jak Marysia się urodziła zostawili nas z nią na sali przez 2h, dopiero potem przenosiny do sali poporodowej.

No i tu można by trochę zacząć narzekać. To znaczy dla mnie to nie był powód do narzekania, nie mam też porównania do innych szpitali - ale wiem że niektórym to nie odpowiada - bo na bloku poporodowym jest się zostawionym samemu sobie. Tzn. tam oczywiście są położne dyżurujące, i jak się o coś zapyta/ poprosi to nie ma problemu. Ale same się nie narzucają. Mi to akurat odpowiada, wole pójść zapytać jak czegoć mi trzeba, niż żeby ktoś nade mną ochał i achał, ale wiem że niektóre moje koleżanki czuły się "niedopieszczone" ;)

marmi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa pokopało w końcu i mnie!!!! :D
    Do czego to doszło, dostałam bęcki od własnego dzieciaka :D

Monic88, agula1512, kozamonia, lena7, Tokarzynka, marmi, Czarna_kawa, szwesta80 lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedaczka, wszystkie tutaj trzymamy kciuki, zeby wszysto sie dobrze skończyło!! Ktoa mi kiedys powiedział, ze ciaza to piekny czas, owszem piękny, ale niestety rownie stresujacy :-(

Ja glukoze lyknelam bez problemu, ale ja jestem slodki potwór :-D Zobaczymy jak teraz bedzie, zbliża sie czas, pewnie na następnej wizycie dostane skierowanie.

Dziewczyny jak często robic posiew? Bo ostatnio mialam 1,5 miesiaca temu, ale tyle teraz mam ma gronkowca, ze zaczelam sie martwic. Czy z cytologi tez wyjdzie jakby bylo cos nie tak?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie robiłam jeszcze posiewu... :O
    Czy brak bakterii/leukocytów w moczu moze trochę uspokajać, czy cos z moją dr nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi lekarz kazał już w 18 tyg zrobić to badanie ale zrobiłam w piątek tj 19 tydz.bo byłam wcześniej przeziębiona. Wzięłam cytrynkę i pielęgniarka mi wcisnęła, nie było takie złe. Dziś odebrałam wyniki i nie są za ciekawe: na czczo-84, po 1h-191 norma do 180, po 2h- 161 norma do 140 więc troszkę za wysoko. Jutro piszę sms-a do swojego ginka zobaczę co powie. Chyba nie cukrzyca ciążowa?:(. Czytałam na necie, że skutkiem może być właśnie przeziębienie.

A co do wyprawki to zaczynam kompletować. Uszyłam sobie 3 pieluszki flanelowe bo miałam materiał, dziś kupiłam kocyk z poduszeczką do wózka dla dziewczynki miejmy nadzieję, że połówkowe 27.09 potwierdzi moją kruszynkę. Pare rzeczy upatrzyłam sobie na allegro ale po 27 będę zamawiać co by było pewne.

Któraś pisała, że na szydełku czy drutach coś dzierga, ja zadałam mamie zadanie co by się wieczorami nie nudziła. Ma zrobić sukieneczkę na szydełku dla wnuczki.

• kolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekażcie i ode mniej kciuki dla Jomi.
    Też mi wyszedł ten gronkowiec, ale dopiero antybiotyk dostanie w piątek bo lekarz wraca wtedy do Polski...
    Martwię się czy nie powinnam już.
    Ale gdyby to miało duże znaczenie to chyba by powiedział, żebym poszla do kogoś innego... :(

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede musiala zrobic glukoze :-( mam przykre doswiadczenia z poprzednich razow - zawsze wymioywalam . Zobaczymy jak teraz bedzie, no i wezme ta cytryne jak radzicie. Mam zrobic w 28 tyg. Wlasciwie to czemu tak pozno to nie wiem , ale nie wczesniej.. chyba bede musiala dopytac bo b.mnie to Ciekawi , Szczegolnie jak czytam ze niektore z was juz mialy.

Jiwa ja robie na drutach kocyk , w pozniejszych planach mam czapke, skarpetki, swetrrek, no i sukieneczke moze tez, zobaczymy jak z czasem sie uwine , fajnie ze twoja mama zrobi sukieneczke na szydelku , ja tylko na drutach umie :-)

2nn33e3kujjf71kc.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę temu wróciłam z Nordic Walking i przy okazji przetestowałam odebrane od krawcowej spodnie. Tak są wygodne jakbym w dresach, grubszych dresach siedziała, aż się nie chce ich zdejmować. :)

Przerażacie mnie z tą glukozą. Kiedyś brałam na oczyszczenie jelit Fortrans, masakra był tak mdlący a nie można go było wypić duszkiem od razu, tylko powoli. Wtedy powiedziałam ostatni raz, a teraz czytam o tej glukozie i od razu robi mi się niedobrze. Zapytam więc same mamy kupić tą glukozę? Czy dane laboratorium ma już na składzie? I na serio można pić z cytryną? Nie będzie ta cytryna w jakiś sposób modyfikować wyniku?

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna raczej nie ma wpływu na wynik, ale tez podobno nie we wszystkich laboratoriach pozwalaja, takze lepiej sie wcześniej dowiedziec. Zapytaj w aptece o glukoze o smaku cytrynowym, podobno jest. Ja tez sie naczytalam strasznych rzeczy jak miałam robic a ostatecznie no nic dobrego, ale tez bez przesady, jakby woda z mnostwem cukru ;-) Ale to moje wrażenie, wiadomo, ze kazdy inaczej moze zareagować

km5sp07weqrpj7bl.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opiłam się wody jak smok ... mam nadzieję,że prześpię przynajmniej do 4 rano , bo muszę nasiusiać do pojemnika :/ jutro idę zrobić mocz i morfologię .. a w piątek połówkowe ❤

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja już nie śpię od 6. Tak prawie codziennie.
    Lupusowa ja też umiem na druchach ale jakoś mi się nie chce. Mama zrobi ładniej.
    A co do glukozy to musiałam sama kupić w aptece bo nie we wszystkich laboratoriach mają, a o cytrynę sama pielęgniarka się pytała czy mam.
    Ja za godzinkę wybieram się do lasu na grzybki.
    Powodzenia na wizytach

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa musze Cie zmartwic, ale masz cukrzyce ciazowa, masz nawet wieksze wyniki niz ja mialam, a jestem na diecie od 12tyg ciazy. Ale nie martw sie nie taka straszna cukrzyca jak ja maluja ;). Pewnie ja wyprowadzisz do konca doeta bez insuliny, jesli bedziesz konsekwentna.
    Dziwi mnie ze daja cytryne wkropic do drinka w laboratorium, bo ja jak mam za wysoki cukier to pije wode z cytryna zeby go zbic. Drink smakuje jak woda z cukrem pudrem, ale kazdy moze na to inaczej zareagowac.

Co do Madalinskiego to tez rodzilam tam i bylam zadowolona i nie czulam sie niedopieszczona, ale to wszystko zalezy na kogo sie trafi ;) jak chcialam, zeby polozna przyszla, to maz po nia szedl i przychodzila. Szkole rodzenia tez polecam, najszczegolniej te zajecia cwiczeniowe. Tez zamierzam tam rodzic teraz, wiec to chyba dobry znak.

KasjaK lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja, Anienka, dzięki za dalsze info :)

Takie podejście, że położne są "na zawołanie", ale się nie narzucają, wydaje się sensowne.
    Fajnie też Kasja, że mąż mógł być z Tobą cały czas. Na tym bardzo mi zależy, więc po cuchu rozważam też ten prywatny pokój, o którym wspominałaś.

A powiedzcie dziewczyny, w tych salach poporodowych ile jest łóżek?

Gratuluje wizyt Kochane :) a Ty Rosann wciągaj te drinki i mała szybko nadgoni :)

My mamy połówkowe dziś :) najlepsze jest to, że jestem mega spokojna i czekam cierpliwie na wieczór :) trzymajcie kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 08:02

kuzka, Talla lubią tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat porodowka to kazdy ma swoj pokoik i jest naprawde fajnie, milo i czysto. A poporodzie bylymy we 2. Pokoik bardzo malutki z lazienka. Minusem naszego pokoju bylo, ze jak ja chcialam isc do lazienki to musialam odsuwac jej dziecko, bo nie miala gdzie trzymac tego lozeczka bo malo miejsca. Ale ogolnie tez spoko i wspolokatorke mialam w porzadku ;)

marmi lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, kciuki.

Łóżko na porodowej miałam jedno. Po tym jak dostałam znieczulenie, i wszystko się na chwile uspokoiło mąż zasnął siedząc na krześle obok, z głowa oparta o mnie. Położna się śmiała że się biedak bardziej ode mnie umeczył, bo ja nie spałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 08:47

marmi lubi tę wiadomość

• KasjaK Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze że pytałaś o poporodowa - w tej prywatnej z mężem jest łóżko szpitalne dla mamy, i kanapa dla taty - taka rozkładana do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 08:49

marmi lubi tę wiadomość

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ