Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello, witam sie wieczorem poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach . Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.
Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej . Ja jeszcże nie dojrzałam...
Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze.Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Krakowianka wrote:Hello, witam sie wieczorem poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach . Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.
Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej . Ja jeszcże nie dojrzałam...
Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze. -
nick nieaktualny
-
Justin mam tak samo jak Ty. Do tego wycieka siara co kilka dni.
A jutro czeka mnie glukoza o 7. Jestem weterenka jesli chodzi o te badanie hehe.
Milej nocy i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Dzien dobry wstalam gdzies o 4:30 na siju i koniec spania... Dzis idziemy na usg 3d juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje ze Marysia bedzie wspolpracowac
Wczoraj byla mało aktywna dzis moglaby byc ciut bardziej bo czlowiek zaraz rozne mysli ma.
Ogolnie boje sie zaczecia liczenia ruchow ok. 30tc .
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace, badajace mamusie i wytrwalosci dla tych szpitalnych
P.S
Ale zgłodniałam.... nie jem w nocy ale jak by nie parrzec na stary czas to jest juz po 6 czyli juz ranoLiy88, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Dzień dobry
Ja podobnie jak Paula, ok 4:20 wstanie na siku i koniec spania... Oczy jak 5 złoty i nie zasne
Zrobiłam sobie herbatki i też tak myślę czy by czegoś nie przekąsic znowu apetyt mi większy wrócił...
Lena7- u mnie w szpitalu ginekologicznym jest szkoła rodzenia od 30tyg ciąży... Czyli by mi wyszło na styczeń... Tez tak myślę czy by na wcześniej się nei zapisać, może na grudzień mi się uda
Dłukachna- ja już kąpieli od dawna nie biore. W sumie od początku ciązy. Jak miałąm krwawienia w 13 tc to lekarze zabronili. I wolę nie ryzykować. Chociaż meeega tęsknie za wanną z piąną ;]
Justa1994- jak się czujesz? Boł jak na @ przeszedł? A brzuch dalej Ci się spina?
Ja w Lidlu upolowałam czapeczkę w najmniejszym rozmiarze i buciki z wełny Teraz jak chciałąm kupić bodziaki na 56 to akurat w ofercie nie było małych rozmiarów Ale teściowa 2 komplety body ponoć zakupiła ;] -
Witam i ja
Spałam do teraz ale za to snyyyy miałam film gangstersko- wojenny dobrze jeszcze, że mnie nikt nie zastrzelił w tym śnie!
Justa ja mam taki śmieszny krzywy brzuch, że się wstydzę haha wstawić foto, moja koleżanka sama mówiła że mam śmieszny ten bauch
Jak się dziś czujesz? Przeszły te bóle?
Justin, mi piersi klaply ok 21tc, co.mnie trochę martwi nie powiem, ale na szczęścieczuję ruchy to jestem spokojniejsza.. no nie wiem dlaczego u mnie tak dziwnie mój gdzieś wyczytal że piersi czasem takie robią się w 5-6 miesiącu, by znowu wznowić swoją działalność później ..generalnie teraz są lekko obolałe i lekko ciężkie..Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Justa1994 wrote:Dziewczyny czy macie takie bóle jak na okres ? Bo mi dzis doszły dość silne .. identycznie jak na okres kręcenie w jajnikach etc ..
-
Justin, Lena, moje piersi w tej ciąży zmieniają się nieznacznie. Nie były jakoś ardzo nabrzmiałe, dosłownie poza kilkoma piereszymi tygodniami ciąży, raczej takie normalne, bardziej miękkie i w sumie nadal takie są. Za to od kilku dni bolą niesamowicie, i piersi, i sutki, do tego stopnia, że chodzenie w ubraniu boli.
Na wzdęcia potwierdzam, Krakowianka ma rację, espumisan pomaga i jest bezpieczny dla dzidulków, bo działa miejscowo
Ja wreszcie się zdecydowałam i kupiłam ciazowego rogala! w związku z tym mam do Wad pytanie - jak się na tym lub z tym śpi?lena7 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Pozdrowienia z glukozy. Nawet nie smakowalo jakoś tragicznie te moje śniadanko glukometr na czczo pokazał 83, więc nie jest źle. Ale spodziewam się powtorki cukrzycy. A dzidzia szaleje po tym cukrze
Co do kąpieli to zdarzyło mi się kilka razy pomoczyc w wannie. Tylko trochę ciężko mi się juz z niej podniesc, bo brzuszek już mam spory. Jest dużo wiekszy niz na tym samym etapie ciazy z córką. Teraz będzie synek to może będzie wiekszy.
Milego dnia!MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
Ja tez sie kapie w wannie, wole prysznic ale raz w tygodniu poleze sobie chwile w wannie, ok 20 minut. Uwazam, zeby woda nie biyla za goraca. Moja wanna jest na tyle mala, ze jak leze to i tak brzuch nawet do polowy nie jest zakryty woda. I zostawiam tez otwarte drzwi do lazienki, zeby nie bylo duszno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 07:54
-
U nas dzis druga noc z rzedu bez dojadania i glodu. Cukier i tak z rana lekko podwyzszony sle moze zacznie byc lepiej w koncu. Jade dzis do poradni doabetologocznej, moze tam cos doradza i pomoga.
-
Witam! Dawno sìe nie odzywałam i nie podczytywałam bo jakoś nie mialam kiedy.. ja juz po glukozie, jeszcze godzina i do domu:) nawet nie jest to takie zle.
Dlukachna ja biore kapiel i to nawet goraca, nie wiem czy to mądre, ale nie lubie sie kapac w letniej. I jak ostygnie to dolewam goracej i siedze tak z godzine;) jesli bardzo zle robie to prosze o slowa krytyki;)
Justin30 mnie też sutki bolą przy dotykaniu, a co mowic przy karmieniu co to bedzie? Planuje już do szpitala zakupić jakąś maść na brodawki. Może macie jakąś sprawdzoną doświadczone mamy?Tokarzynka lubi tę wiadomość
-
Stokrotka ja uzywalam Maltan do brodawek.
Ja tez jeszcze godzina i do domu ale zrobilo mi sie niedobrze i teraz nie wiem czy wytrzymam z ta glukoza do konca. Juz raz zwrocilam wszystko na 10 min przed ostatnim pobraniem.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
Stokrotka, chcesz, to masz czytałam że gorące kąpiele mogą wywołać przedwczesny poród bo m.in naczynia krwionośne się rozszerzają, i można zasłabnąć w wannie..ja czasem też mam ochotę sobie zapodac taka bardziej gorącą, ale wole nie wywoływać wilka z lasu
Moje sutki są z kolei takie łuszczące się, i jak na razie smaruje je oliwka, ale nie wiem czy ona coś daje, bo na drugi dzień też są także..mojej koleżance po porodzie sutki popękały brr, a i tak karmiła, masakra jak macie coś na te sutki, to też z chęcią poczytam.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualnyChuda ruda no już nie ukryjesz ze nosisz dzidzie , super !
A jak aktywne są wasze dzieci ? Ja wczoraj byłam w szoku ! Mały kopał od 17 do 23 prawie non stop aż się brzuch ostro ruszał
Skurcze mam cały czas ból jak na okres tez ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć oby chociaż do 25 tyg dotrwać ..