X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam sie wieczorem :) poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach :):). Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa ;) a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.

Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej ;). Ja jeszcże nie dojrzałam...

Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze.

Tokarzynka lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Hello, witam sie wieczorem :) poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach :):). Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa ;) a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.

Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej ;). Ja jeszcże nie dojrzałam...

Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze.
    Witaj Krakowianka :) o widzisz a ja się czailam właśnie na czapeczki w Lidlu, ale i tak zajrzę może coś mi wpadnie w oko :) co do krzywej cukrowej to ja jutro na 8 idę blee

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was bolą czasami sutki nawet jak nie dotykacie? Mi od 15 tyg czasem poleci siara ale nigdy nie bolały a teraz pierwszy raz taka sytuacja że nabrzmial wokoło sutek boli/ kłuje jakby piecze no i troszkę leci. To normalne ?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chcecie się pochwalić jakie macie brzuszki na swoim etapie ? Ja w szpitalu to nie mam jak zrobić ale chętnie zobaczę wasze

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, mnie bolą sutki wieczorem, nie codziennie ale często. Są wtedy wielkie i aż palą, pieką. Nie leci mi siara.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży brzuszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72beb09a4761.jpg

Wasp, Justa1994, sunset06, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin mam tak samo jak Ty. Do tego wycieka siara co kilka dni.
    A jutro czeka mnie glukoza o 7. Jestem weterenka jesli chodzi o te badanie hehe.
    Milej nocy i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu.

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wstalam gdzies o 4:30 na siju i koniec spania... Dzis idziemy na usg 3d :) juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje ze Marysia bedzie wspolpracowac ;)
    Wczoraj byla mało aktywna dzis moglaby byc ciut bardziej bo czlowiek zaraz rozne mysli ma.
    Ogolnie boje sie zaczecia liczenia ruchow ok. 30tc .
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace, badajace mamusie i wytrwalosci dla tych szpitalnych <3

P.S
    Ale zgłodniałam.... nie jem w nocy ale jak by nie parrzec na stary czas to jest juz po 6 czyli juz rano :)

Liy88, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja podobnie jak Paula, ok 4:20 wstanie na siku i koniec spania... Oczy jak 5 złoty i nie zasne ;)
    Zrobiłam sobie herbatki i też tak myślę czy by czegoś nie przekąsic ;) znowu apetyt mi większy wrócił... :P

Lena7- u mnie w szpitalu ginekologicznym jest szkoła rodzenia od 30tyg ciąży... Czyli by mi wyszło na styczeń... Tez tak myślę czy by na wcześniej się nei zapisać, może na grudzień mi się uda :)

Dłukachna- ja już kąpieli od dawna nie biore. W sumie od początku ciązy. Jak miałąm krwawienia w 13 tc to lekarze zabronili. I wolę nie ryzykować. Chociaż meeega tęsknie za wanną z piąną ;]

Justa1994- jak się czujesz? Boł jak na @ przeszedł? A brzuch dalej Ci się spina?

Ja w Lidlu upolowałam czapeczkę w najmniejszym rozmiarze i buciki z wełny :) Teraz jak chciałąm kupić bodziaki na 56 to akurat w ofercie nie było małych rozmiarów :P Ale teściowa 2 komplety body ponoć zakupiła ;]

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Spałam do teraz ale za to snyyyy miałam ;-) film gangstersko- wojenny ;-) dobrze jeszcze, że mnie nikt nie zastrzelił w tym śnie!

Justa ja mam taki śmieszny krzywy brzuch, że się wstydzę haha wstawić foto, moja koleżanka sama mówiła że mam śmieszny ten bauch :-D
    Jak się dziś czujesz? Przeszły te bóle?

Justin, mi piersi klaply ok 21tc, co.mnie trochę martwi nie powiem, ale na szczęścieczuję ruchy to jestem spokojniejsza.. no nie wiem dlaczego u mnie tak dziwnie :-( mój gdzieś wyczytal że piersi czasem takie robią się w 5-6 miesiącu, by znowu wznowić swoją działalność później ..generalnie teraz są lekko obolałe i lekko ciężkie..

Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny czy macie takie bóle jak na okres ? Bo mi dzis doszły dość silne .. identycznie jak na okres kręcenie w jajnikach etc ..
    Zgłoś te bóle i to szybciutko ...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry !;) i miłego spokojnego dnia ;)

Mój szwaczek coś kłamie widzę

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • marmi Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, Lena, moje piersi w tej ciąży zmieniają się nieznacznie. Nie były jakoś ardzo nabrzmiałe, dosłownie poza kilkoma piereszymi tygodniami ciąży, raczej takie normalne, bardziej miękkie i w sumie nadal takie są. Za to od kilku dni bolą niesamowicie, i piersi, i sutki, do tego stopnia, że chodzenie w ubraniu boli.

Na wzdęcia potwierdzam, Krakowianka ma rację, espumisan pomaga i jest bezpieczny dla dzidulków, bo działa miejscowo :)

Ja wreszcie się zdecydowałam i kupiłam ciazowego rogala! :D w związku z tym mam do Wad pytanie - jak się na tym lub z tym śpi? :D

lena7 lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pozdrowienia z glukozy. Nawet nie smakowalo jakoś tragicznie te moje śniadanko ;) glukometr na czczo pokazał 83, więc nie jest źle. Ale spodziewam się powtorki cukrzycy. A dzidzia szaleje po tym cukrze :D

Co do kąpieli to zdarzyło mi się kilka razy pomoczyc w wannie. Tylko trochę ciężko mi się juz z niej podniesc, bo brzuszek już mam spory. Jest dużo wiekszy niz na tym samym etapie ciazy z córką. Teraz będzie synek to może będzie wiekszy.

Milego dnia!

Córeczka ur. 17.01.2015
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie kapie w wannie, wole prysznic ale raz w tygodniu poleze sobie chwile w wannie, ok 20 minut. Uwazam, zeby woda nie biyla za goraca. Moja wanna jest na tyle mala, ze jak leze to i tak brzuch nawet do polowy nie jest zakryty woda. I zostawiam tez otwarte drzwi do lazienki, zeby nie bylo duszno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 07:54

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis druga noc z rzedu bez dojadania i glodu. Cukier i tak z rana lekko podwyzszony sle moze zacznie byc lepiej w koncu. Jade dzis do poradni doabetologocznej, moze tam cos doradza i pomoga.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dawno sìe nie odzywałam i nie podczytywałam bo jakoś nie mialam kiedy.. ja juz po glukozie, jeszcze godzina i do domu:) nawet nie jest to takie zle.
    Dlukachna ja biore kapiel i to nawet goraca, nie wiem czy to mądre, ale nie lubie sie kapac w letniej. I jak ostygnie to dolewam goracej i siedze tak z godzine;) jesli bardzo zle robie to prosze o slowa krytyki;)
    Justin30 mnie też sutki bolą przy dotykaniu, a co mowic przy karmieniu co to bedzie? Planuje już do szpitala zakupić jakąś maść na brodawki. Może macie jakąś sprawdzoną doświadczone mamy?

Tokarzynka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja uzywalam Maltan do brodawek.
    Ja tez jeszcze godzina i do domu :) ale zrobilo mi sie niedobrze i teraz nie wiem czy wytrzymam z ta glukoza do konca. Juz raz zwrocilam wszystko na 10 min przed ostatnim pobraniem.

Córeczka ur. 17.01.2015
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, chcesz, to masz :-D czytałam że gorące kąpiele mogą wywołać przedwczesny poród bo m.in naczynia krwionośne się rozszerzają, i można zasłabnąć w wannie..ja czasem też mam ochotę sobie zapodac taka bardziej gorącą, ale wole nie wywoływać wilka z lasu :-)

Moje sutki są z kolei takie łuszczące się, i jak na razie smaruje je oliwka, ale nie wiem czy ona coś daje, bo na drugi dzień też są także..mojej koleżance po porodzie sutki popękały brr, a i tak karmiła, masakra :-( jak macie coś na te sutki, to też z chęcią poczytam.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda ruda no już nie ukryjesz ze nosisz dzidzie , super !:):)

A jak aktywne są wasze dzieci ? Ja wczoraj byłam w szoku ! Mały kopał od 17 do 23 prawie non stop aż się brzuch ostro ruszał

Skurcze mam cały czas ból jak na okres tez ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć oby chociaż do 25 tyg dotrwać ..

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ