X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam sie wieczorem :) poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach :):). Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa ;) a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.

Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej ;). Ja jeszcże nie dojrzałam...

Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze.

Tokarzynka lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Hello, witam sie wieczorem :) poćwiczenie na jodze, lidl zaliczony. Poszłam po czapkę i buty z wełny. Czapki były duże wiec dupa a butki znalazłam cudem przy kwiatach :):). Potem 2 godziny drzemki bo odsypiam uczelnie weekendowa ;) a porem 2 godz pracy i tak zleciał cały dzionek.

Gratuluje udanych wizyt i zaliczonych badań krzywej cukrowej ;). Ja jeszcże nie dojrzałam...

Dziewczyny na wzdęcia weźcie np. Espumisan, naprawdę pomaga. Śpijcie dobrze.
    Witaj Krakowianka :) o widzisz a ja się czailam właśnie na czapeczki w Lidlu, ale i tak zajrzę może coś mi wpadnie w oko :) co do krzywej cukrowej to ja jutro na 8 idę blee

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was bolą czasami sutki nawet jak nie dotykacie? Mi od 15 tyg czasem poleci siara ale nigdy nie bolały a teraz pierwszy raz taka sytuacja że nabrzmial wokoło sutek boli/ kłuje jakby piecze no i troszkę leci. To normalne ?

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chcecie się pochwalić jakie macie brzuszki na swoim etapie ? Ja w szpitalu to nie mam jak zrobić ale chętnie zobaczę wasze

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, mnie bolą sutki wieczorem, nie codziennie ale często. Są wtedy wielkie i aż palą, pieką. Nie leci mi siara.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży brzuszek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72beb09a4761.jpg

Wasp, Justa1994, sunset06, Czarna_kawa, Liy88 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin mam tak samo jak Ty. Do tego wycieka siara co kilka dni.
    A jutro czeka mnie glukoza o 7. Jestem weterenka jesli chodzi o te badanie hehe.
    Milej nocy i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu.

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wstalam gdzies o 4:30 na siju i koniec spania... Dzis idziemy na usg 3d :) juz sie nie moge doczekac. Mam nadzieje ze Marysia bedzie wspolpracowac ;)
    Wczoraj byla mało aktywna dzis moglaby byc ciut bardziej bo czlowiek zaraz rozne mysli ma.
    Ogolnie boje sie zaczecia liczenia ruchow ok. 30tc .
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace, badajace mamusie i wytrwalosci dla tych szpitalnych <3

P.S
    Ale zgłodniałam.... nie jem w nocy ale jak by nie parrzec na stary czas to jest juz po 6 czyli juz rano :)

Liy88, akacjowa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja podobnie jak Paula, ok 4:20 wstanie na siku i koniec spania... Oczy jak 5 złoty i nie zasne ;)
    Zrobiłam sobie herbatki i też tak myślę czy by czegoś nie przekąsic ;) znowu apetyt mi większy wrócił... :P

Lena7- u mnie w szpitalu ginekologicznym jest szkoła rodzenia od 30tyg ciąży... Czyli by mi wyszło na styczeń... Tez tak myślę czy by na wcześniej się nei zapisać, może na grudzień mi się uda :)

Dłukachna- ja już kąpieli od dawna nie biore. W sumie od początku ciązy. Jak miałąm krwawienia w 13 tc to lekarze zabronili. I wolę nie ryzykować. Chociaż meeega tęsknie za wanną z piąną ;]

Justa1994- jak się czujesz? Boł jak na @ przeszedł? A brzuch dalej Ci się spina?

Ja w Lidlu upolowałam czapeczkę w najmniejszym rozmiarze i buciki z wełny :) Teraz jak chciałąm kupić bodziaki na 56 to akurat w ofercie nie było małych rozmiarów :P Ale teściowa 2 komplety body ponoć zakupiła ;]

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Spałam do teraz ale za to snyyyy miałam ;-) film gangstersko- wojenny ;-) dobrze jeszcze, że mnie nikt nie zastrzelił w tym śnie!

Justa ja mam taki śmieszny krzywy brzuch, że się wstydzę haha wstawić foto, moja koleżanka sama mówiła że mam śmieszny ten bauch :-D
    Jak się dziś czujesz? Przeszły te bóle?

Justin, mi piersi klaply ok 21tc, co.mnie trochę martwi nie powiem, ale na szczęścieczuję ruchy to jestem spokojniejsza.. no nie wiem dlaczego u mnie tak dziwnie :-( mój gdzieś wyczytal że piersi czasem takie robią się w 5-6 miesiącu, by znowu wznowić swoją działalność później ..generalnie teraz są lekko obolałe i lekko ciężkie..

Tokarzynka, Krakowianka lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny czy macie takie bóle jak na okres ? Bo mi dzis doszły dość silne .. identycznie jak na okres kręcenie w jajnikach etc ..
    Zgłoś te bóle i to szybciutko ...

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry !;) i miłego spokojnego dnia ;)

Mój szwaczek coś kłamie widzę

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, Lena, moje piersi w tej ciąży zmieniają się nieznacznie. Nie były jakoś ardzo nabrzmiałe, dosłownie poza kilkoma piereszymi tygodniami ciąży, raczej takie normalne, bardziej miękkie i w sumie nadal takie są. Za to od kilku dni bolą niesamowicie, i piersi, i sutki, do tego stopnia, że chodzenie w ubraniu boli.

Na wzdęcia potwierdzam, Krakowianka ma rację, espumisan pomaga i jest bezpieczny dla dzidulków, bo działa miejscowo :)

Ja wreszcie się zdecydowałam i kupiłam ciazowego rogala! :D w związku z tym mam do Wad pytanie - jak się na tym lub z tym śpi? :D

lena7 lubi tę wiadomość

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pozdrowienia z glukozy. Nawet nie smakowalo jakoś tragicznie te moje śniadanko ;) glukometr na czczo pokazał 83, więc nie jest źle. Ale spodziewam się powtorki cukrzycy. A dzidzia szaleje po tym cukrze :D

Co do kąpieli to zdarzyło mi się kilka razy pomoczyc w wannie. Tylko trochę ciężko mi się juz z niej podniesc, bo brzuszek już mam spory. Jest dużo wiekszy niz na tym samym etapie ciazy z córką. Teraz będzie synek to może będzie wiekszy.

Milego dnia!

Córeczka ur. 17.01.2015
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie kapie w wannie, wole prysznic ale raz w tygodniu poleze sobie chwile w wannie, ok 20 minut. Uwazam, zeby woda nie biyla za goraca. Moja wanna jest na tyle mala, ze jak leze to i tak brzuch nawet do polowy nie jest zakryty woda. I zostawiam tez otwarte drzwi do lazienki, zeby nie bylo duszno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 07:54

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis druga noc z rzedu bez dojadania i glodu. Cukier i tak z rana lekko podwyzszony sle moze zacznie byc lepiej w koncu. Jade dzis do poradni doabetologocznej, moze tam cos doradza i pomoga.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dawno sìe nie odzywałam i nie podczytywałam bo jakoś nie mialam kiedy.. ja juz po glukozie, jeszcze godzina i do domu:) nawet nie jest to takie zle.
    Dlukachna ja biore kapiel i to nawet goraca, nie wiem czy to mądre, ale nie lubie sie kapac w letniej. I jak ostygnie to dolewam goracej i siedze tak z godzine;) jesli bardzo zle robie to prosze o slowa krytyki;)
    Justin30 mnie też sutki bolą przy dotykaniu, a co mowic przy karmieniu co to bedzie? Planuje już do szpitala zakupić jakąś maść na brodawki. Może macie jakąś sprawdzoną doświadczone mamy?

Tokarzynka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja uzywalam Maltan do brodawek.
    Ja tez jeszcze godzina i do domu :) ale zrobilo mi sie niedobrze i teraz nie wiem czy wytrzymam z ta glukoza do konca. Juz raz zwrocilam wszystko na 10 min przed ostatnim pobraniem.

Córeczka ur. 17.01.2015
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, chcesz, to masz :-D czytałam że gorące kąpiele mogą wywołać przedwczesny poród bo m.in naczynia krwionośne się rozszerzają, i można zasłabnąć w wannie..ja czasem też mam ochotę sobie zapodac taka bardziej gorącą, ale wole nie wywoływać wilka z lasu :-)

Moje sutki są z kolei takie łuszczące się, i jak na razie smaruje je oliwka, ale nie wiem czy ona coś daje, bo na drugi dzień też są także..mojej koleżance po porodzie sutki popękały brr, a i tak karmiła, masakra :-( jak macie coś na te sutki, to też z chęcią poczytam.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda ruda no już nie ukryjesz ze nosisz dzidzie , super !:):)

A jak aktywne są wasze dzieci ? Ja wczoraj byłam w szoku ! Mały kopał od 17 do 23 prawie non stop aż się brzuch ostro ruszał

Skurcze mam cały czas ból jak na okres tez ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć oby chociaż do 25 tyg dotrwać ..

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ