X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście martaw spory brzuszek już miałaś w 18tc, ja mniej więcej taki mam w 24tc:) i obecna waga 56,6

I wiecie co? denerwują mnie spodnie ciążowe, te zakrywające cały brzuch, czuje się jakaś ściśnięta i mi niewyodnie, już wolę mieć te wszystkie gumy pod brzuchem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 14:43

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw piękny brzuszek :) mój też podobnych rozmiarów ;)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że w marketach panuje znieczulica.. Ludzie nie widza kobiety ciezarnej.. Poprosilam dzisiaj o pomoc w zakupach tesciowa. To byl zly pomysl :P jakos tej pomocy nie odczulam trwalo to zbyt dlugo myslalam ze w godzinke sie uwiniemy a wrocilam po 2 godz :P kobieta miala czas chodzila patrzyla sobie na wszystko :P kregoslup mi wysiadl, odpoczywam...

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czuje sie skurcze? i pamiętacie co wam ostatnio pisałam o tym ,, glucie '' na papierze? To dziś jak sikałam, to mi coś chlusnęło do wody, ale niestety nie mialam juz mozliwosci zobaczyc co to i jak sie podcieralam to mialam to samo na papierze. no i minęło 2,5 h i czuje twardnienie brzucha co chwila, nie jakieś bolesne, ale nieprzyjemne takie, twardnieje brzuch mi co chwila od jakiś 30-40 min, nie moge sie do konca wyprostować, a jak siedze to za bardzo zgiąć.. Czy to mogą byc skurcze?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa, ja mam jak za dużo chodzę , ogólnie przy większym wysiłku..taka kula mi się robi wtedy co jakiś czas..może połóż się i poleż trochę..miałaś dzis intensywny dzień?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dzis usg i mały przez 8 dni urósł tylko 20 gram.. czy waga 370 gram jest OK dla zaczetego 22 tyg? Jak było u Was

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, w sklepach jest okropnie. Stojąc w kolejce, ludzie odwracają głowy żeby tylko nie widzieć brzucha. Wstyd normalnie i ręce opadają.
    Malineczka, ja pojechalabym na ip. Może faktycznie to tylko intensywniejszy dzień u Ciebie a może i gdzie skurcze. Lepiej sprawdzić dla świętego spokoju.
    Ja tez nie wiem jak wyglądają te skurcze, brzuch mi się napina czasami ale to na gorze i zazwyczaj wtedy kiedy mam problemy z gazami. Będę na wizycie to zapytam czy to wzdęcia, czy skurcze bo trochę tym się martwię.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, a co lekarz mówi na przyrost wagi? Moja mała w 21t4dc. Miała około 490 gram ,+- 80 gram. Ale każda ciąża jak i dziecinka jest inna.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Dziewczyny jak czuje sie skurcze? i pamiętacie co wam ostatnio pisałam o tym ,, glucie '' na papierze? To dziś jak sikałam, to mi coś chlusnęło do wody, ale niestety nie mialam juz mozliwosci zobaczyc co to i jak sie podcieralam to mialam to samo na papierze. no i minęło 2,5 h i czuje twardnienie brzucha co chwila, nie jakieś bolesne, ale nieprzyjemne takie, twardnieje brzuch mi co chwila od jakiś 30-40 min, nie moge sie do konca wyprostować, a jak siedze to za bardzo zgiąć.. Czy to mogą byc skurcze?

Twardnienie jest takie ze cały dol od pępka w dol jest bardzo twardy i spięty w taka piłkę , mi się stawia tak do przodu i robi mega twardy jeśli tak masz jedz lepiej do szpitala niech skontrolują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 17:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Justa, a co lekarz mówi na przyrost wagi? Moja mała w 21t4dc. Miała około 490 gram ,+- 80 gram. Ale każda ciąża jak i dziecinka jest inna.

No wiecie normalnie robiłam usg prywatnie to i się czegoś dowiadywałam a tu w szpitalu to ciężko z tym .. nic w zasadzie nie powiedział nie wiem co o tym myśleć

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa moj w skonczonym 22 tyg wazyl 466 g, wiec mysle ze Twoj w porzadku. Jest jeszcze blad pomiaru, wiec moze urósł wiecej:-P
    Malineczka jesli Cie to marwi to pojechalabym do ip, lepiej to sprawdzić.
    Mam wynik testu obciążenia glukoza, po 2h 148. Wg polskiego towarzystwa diabetologicznego nie powinien przekraczać w ciazy 153, wiec chyba ok. Mam nadzieję, ze lekarz sie nie przyczepi... b

Tokarzynka lubi tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze już dobrze posłucham sie was i nie bede pdzesadzac z tymi goracymi kapielami.. co jak co ale chce doczekac do mniej wiecej wskazanego terminu porodu.
    Odebralam wyniki glukozy: na czczo 80, po 1h - 110, po 2h - 118 wiec juz na ta czesc wsunelam czekolade:)

Paula., lena7, Tokarzynka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała kluska waży juz prawie 1100g. Ogolnie na usg byla grzeczna tylko buziaka zaslaniala i sie odkrecala. Fotek nie mam ale w czwartek bede miala filmik :) ogolnie zdrowa. Nowy pan doktor nie mial sie do czego doczepic. Ilosc wod plodowych prawidlowa. Narzady wszystkie prawidlowe :) to juz do nastepnej wizyty powinno moment zleciec u mojego gina :)

lena7, lena198808, Asasa, ChudaRuda, Czarna_kawa, Krakowianka, marmi, sunset06, Tokarzynka, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw mój brzusio taki sam, też szybko "wyskoczył" i od początku był widoczny. A obecnie waga dalej pokazuje mi 54.5 kg
    Paula gratulacje zdrowej kluski.
    Meggi90 co powiedział lekarz na Twoje wyniki glukozy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 18:17

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Zapisałam się na usg 3 trymestru :) 22 listopada idę :)
    TAk jak ja :)

Nareszcie was nadrobiłam. Trochę mnie nie było. Od czwartku brzuch mi strasznie twardniał i okropnie bolało w pachwinach, aż wylądowałam nadprogramowo u mojej lekarki a potem na SOR.
    Wizyty na SOR zbyt miło nie wspominam, czułam się jak niepotrzebnie panikująca pierworódka. Na szczęście leki rozkurczowe i magnez pomógł. Pachwiny nadal bolą ale już nie tak często. Myślę, że to macica się rozrasta tym bardziej, że zdaniem męża w ciągu ostatnich kilku dni brzuch mi sporo urósł.
    W czwartek zaczynam szkołę rodzenia. Nie mogę się już doczekać.
    Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się. Trzymam za was kciuki.
    A sama zawitałam w 7 miesiącu. Od niedzieli zaczynam III trymestr. Nie moge uwierzyć, że za 3 tygodnie jadę na USG III trymestru. Przecież niedawno robiłam połówkowe. Dziewczyny tak naprawdę już od stycznia możemy mieć sporo wiadomości o kolejnych narodzinach. A dopiero cieszyłyśmy się z dodatnich testów ciążowych. Jak ten czas zachrzania.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja też nie wiem kiedy to zleciało, ja dopiero się obudziłam co do szkoły rodzenia i nie wiem czy jeszcze się załapie :-( Najwyżej położną będę łapać z przychodni i tyle. Bo nie pójdę rodzić taka nieprzygotowana! Też myślę, że już w styczniu będziemy się cieszyć z dzieciaczków, to już taki czas, że bez większych problemów mogą sobie nasze dzieciaczki wychodzić :-)
    Mnie też ciągnie ostatnio w pachwinach i w dole macicy, nie regularnie, ale zdarza się...Koleżanka co już urodziła mówi, że będzie tylko gorzej, także nie pocieszyła mnie :-P Mówi, że ją pod koniec już wszystko rwało na dole pod ciężarem macicy :/

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam ciężkiego dnia, wiec nie wiem czemu to tak. Ale mam tak jak justa pisze, twardnieje od pępka w dol i robi się twarda piłka.. Jutro z rana mam ginekologa umówionego z Niemczech, takze mu powiem o tym. I prawdopodobnie będę rodzić w Niemczech, niech mnie gdzieś pocaluje ta nasza polska służba zdrowia

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny miałam dzis usg i mały przez 8 dni urósł tylko 20 gram.. czy waga 370 gram jest OK dla zaczetego 22 tyg? Jak było u Was
    Mój młody na tym etapie wazyl 400 gram, więc myślę, ze jest ok! Poza tym rzeczywiście jest jeszcze błąd pomiaru, więc spokojnie. Ważne, ze jest wiecej.

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie, wyniki glukozy ok, tylko bakterie w moczu więc muszę zrobić za kilka dni znowu. Mała waży 850 gram, 3 tygodnie temu było opóźnienie 6 dni teraz już chyba z 8... Boje się że za mało waży, lekarz powiedział że wzrost/waga do obserwacji i chce mnie widzieć za 10 dni.. na wydruku z USG doczytałam że wymiar BPD jest na 23t3d a dziś jest 26t4d ! To aż 3 tygodnie różnicy..inne wymiary też rozjechane, jedne na 25, inne na 26, boje się czy wszystko ok...

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że 3 tygodnie temu ważyła 540 gram

w57v9n73s9oqyqdu.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ