Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak,jestem ubezpieczona w Niemczech. Warunki o niebo lepsze, widać po samych szpitalach, oddziałach. Szpital , porodowka i wszystko to wygląda jakbys do spa pojechała. Może nie dosłownie, ale sale piękne, wanny w salach, przyjemni lekarze, wszystko pod Ciebie robią, w szpitalu dostajesz listę i wybierasz co chcesz jeść, dziecko możesz dawać na noc pielęgniarką, przy cesarce może być kto chce z Toba w sali, na porodowke wchodzi ile osób chce za Twoja zgoda oczywiście. No opieka 6/6 w przeciwieństwie do nas.
-
Czesc
Niezauwazanie kobiet w ciazy to rowniez norma w Holandii
Justa... dobrze, ze dziewczyna rodzila w odpowiednim terminie a Ty nawet nie mysl ze mogloby cos takiego przytrafic sie Tobie teraz...
...nie mam pojecia co powinni robic lekarze w Twojej sytuacji ale przerazajace jest to co piszesz...
Ja rodzilam prawie 11 lat temu w Niemczech, co prawda cala ciaze mialam prowadzona w Polsce a tylko porod w Niemczech ale rzeczywiscie opieka i warunki super....
Wczoraj bylam na wizycie u poloznej... cisnienie, waga, serduszko dziecka i wielka nowosc dla mnie - pomiar brzucha miara centymetrowa.... tragedia, okazuje sie, ze ten wynik mam ponizej normy, ba, ponizej najnizszego centyla.... niespelna dwa tygodnie temu bylam na USG polowkowym u swojego lekarza, wszystko pieknie wyglada a tu sie okazuje, ze brzuch za maly... normalnie prehistoryczne badanie i tylko stresuje... plus taki, ze dzieki temu mam darmowe, dodatkowe USG zeby sprawdzic czy wszytsko w porzadku...
Od poczatku ciazy przytylam 5 kg, nie mam malego brzucha. W pierwszej ciazy przytylam w sumie 7 kg i porownujac zdjecia, to mialam mniejszy brzuch. Naprawde nie wiem co o tych ich zwyczajach myslec.
Do tego odpadl mi jeden szpital, w ktorym chcialam rodzic, bo jak sie okazuje gdyby dziecko musialo dluzej zostac w szpitalu (kobieta z dzieckiem jest wypisywana zazwyczaj 3-4 godziny po porodzie) to nie moglabym byc razem z nim.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Justin... nie badali obwodu tylko musialam sie polozyc i od dna plecow do wierzcholka brzucha - w linii prostej... bylam z mezem ale jakos zadne z nas nie spojrzalo ile ta kobieta tych cm wpisala.... jakos tak skupilam sie na tym wykresie a poza tym nawet nie wiem do jakis wytycznych to odniesc....
...za to inna polozna powiedziala, ze sporo kobiet ma wynik ponizej normy ale najwazniejsze zeby na kolejnych wizytach te cm sie zwiekszaly...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Dzień Dobry Pępuszki!!!
Dziękuje kochane za wsparcie!!!
Krakowianka,cudny brzusio ))
Paula,to usg III trymestru już lada chwila u Ciebie extra!!!
Marmi,masz rację,trochę odpoczynku i są efekty )) Co do znieczulicy to niestety prawda,aż przykro,ze kobieta w ciazy musi dziadziusiowi ustępować miejsca,bo inni udają niewidomych.
Marczolinio,pozytywne nastawienie to połowa sukcesu )) musimy się go trzymać!!!
Justin30,moja mała tez miała ,,rozjechane'' pomiary tydzień tematu i ginek kazał się nie martwić,bo tempo wzrostu i rozwoju jest różne,maluchy nadganiaja,a poza tym niektóre mogą być po prostu drobniejsze.Trzeba obserwować i być dobrej myśli!Justin30, Paula. lubią tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:I wiecie u niej prawdopodobnie wszystko OK bo była już po terminie ale co jakby to się działo komuś w mojej sytuacji w 21 tygodniu ? Jak oni mieliby zdążyć coś powstrzymać jak lekarz szedł tyle czasu ze dziecko samo się prawie urodziło ? Szok
Justa w jakims.miescie lezysz jesli to nie tajemnica? -
nick nieaktualnySiedlce
Dzis od rana u mnie dużo gorzej , mam skurcze już tez bardzo nisko wcześniej łapały raczej górę brzucha , w dodatku są cały dzień bez przerwy więcej mam twardy brzuch i skurcz niż nie , dostałam kroplówkę z magnezem ale nie pomaga jestem załamana -
Jutro wybieram się na krzywą i ja ! Nie ma już co przeciągać, ale nie powiem żebym była z tego powodu zadowolona miejmy nadzieję, z e wyniki będą w normie .
Witamy się w 7 miesiącu i III trymestrze. Ja usg III trym. mam już 20 listopada odliczam dniWasp, kolka, Paula., Liy88, lena7, marmi lubią tę wiadomość
-
Matko, Justa1994 przerażenie mnie ogarnia jak czytam co się dzieje w szpitalach Właśnie wizyt w tych miejscach najbardziej się boję. Pewnie gdybym to ja była na twoim miejscu to umarłabym z przerażenia ale wcześniej sama bym odebrała ten poród i obsmarowała szpital gdzie się da.
Trzymaj się kochana <tulę>.
Kuzka witamy Was w 7 miesiącu i III trymestrze:) Do 20.11 czas szybko minie, zobaczysz. Ja kolejne USG mam przewidziane w okolicach 9 grudnia....dłuuugo jeszcze;pkuzka lubi tę wiadomość
-
Kuzka alee fajnie, juz 3trym...
Justa a powiedz jak Twoj pecherz? Sa wybiki posiewu na ten pessar? Kurde a jakies badania typu crp cos robia?
-
Justa trzymajcie sie tam dzielnie. Modlimy aie za Was.
To co opisujesz co sie dzieje w tym szpitalu to az sie boje wyladowac w jakim kolwiek.
Co do wypowiedzi lekarza w stosunku do Ciebie to totalna znieczulica.. ale niestety tak to bywa. Dla nich jestesmy zwykla pania X dla ktorej uczuc nie maja. Rzadko kiedy zdarza sie lekarz czy pielegniarka ktora rozumie Twoj bol.
Ja za pierwszym razem jak poronilam trafilam na taka super pielegniarke ktora potrafila usiasc ze mna na lozku i ze mna plakac, bo tez byla po poronieniach... Ale takich ludzi jest stanowczo za malo.akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
nick nieaktualnyWasp wrote:Ooo jest kroplowka, to spokojnie daj jej zadzialac... mam nadzieje ze ocenia szybko Ci szyjke i uda sie zalozyc pessar
Ta kroplówka to pompa .. dzis jest dużo gorzej niż do tej pory z tymi skurczami brzuch prawie cały czas spięty i dol brzucha tez a wcześniej dołu nie spinalo .. kroplówka leci już ósma godzinę jeszcze zostało ponad dwie godziny a i tak nie działa .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny