X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ja jestem największym śpiochem :) chodzę spać tak 23-24 budze sie na siku 5-6 ale śpię jeszcze spokojnie do 9. Tak więc pozdrawiam jeszcze z łóżka ;) ja na glukozę pójdę w czw bądź pt. Przeraża mnie ten przedświąteczny ruch a do laboratorium muszę dojechać autem. Nie wiem czy też tak macie w ciąży ale za kierownica ostatnio czuję się "opipiała" dziwnie mi sie jezdzi, nie ta sama koncentracja :P jeszcze wczoraj przejechałam kune z taka prędkością mi wleciala, jakis plasticzek przy zderzaku ucierpiał ale tesciu dzisiaj to naprawi :P
    Marmi mi w rogalu śpi się rewelacyjnie jak widać moge spać i spać ;)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z dziś :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10fa481ee331.jpg

Tzn moj wielki brzuch i gdzies tam pod tym tłuszczem chowa się Marysia <3

Justa1994, dłukachna, marmi, Justin30, ChudaRuda, Czarna_kawa, lena7, Tokarzynka, Anne92, Wasp, Liy88, Asasa, Krakowianka, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    A to my z dziś :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10fa481ee331.jpg

Tzn moj wielki brzuch i gdzies tam pod tym tłuszczem chowa się Marysia <3
    Paula ja mam taki sam albo i większy. Ale ja szczuplutka nie byłam. Waga wyjściowa 80kg. Waga obecna 84kg.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena198808, już zacieram ręce na tego mojego rogala :) ja też z tych co spać lubią i mogą bez przeszkód, nawet mimo nocnych wizyt w toalecie, więc z rogalem to już będzie bajka ;)

Stokrotka, prosiłaś o "słowa krytyki", a ja przeczytałam frytki i już mam oczy jak 5 zł :D

Podobno długie i gorące kapiele niewskazane, tak jak Lena wyjaśniła. Mi się natomiast zdarza wziąć gorący prysznic, ale to przez to, że od początku ciąży nie mam żadnych problemów. Inaczej pewnie bardzo bym dmuchała na zimne ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzieki dziewczyny za pocieszenie, bo już się martwiłam że coś jest nie tak z sutkami, ale jak widać kilka z nas tak ma więc to pewnie normalne :) Ja też już po glukozie, dobrze że był smak cytrynowy bo zwykła nie wiem czy bym przełknęła, a i po tej po jakimś czasie zrobiło mi się słabo i niedobrze aż musieli mnie na leżankę zaprowadzić, za chwilę przeszlo, ale leżałam sobie do ostatniego pobrania :) na czczo miałam cukier 88, więc niby w normie, ciekawe jak wyniki, troszkę się boje

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłukachna wrote:
    Paula ja mam taki sam albo i większy. Ale ja szczuplutka nie byłam. Waga wyjściowa 80kg. Waga obecna 84kg.
    Moja waga wyjsciowa byla 73kg i juz jestem 10kg na plusie. Wiec wazymy tyle samo.

akacjowa lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rogala i polecam :) jedyny minus to że oddziela mnie od męża ale to może nie do końca minus bo przynajmniej mnie w nocy niechcący nie walnie :)

marmi lubi tę wiadomość

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja będę miała taki brzuch żeby pod żadną tuniką się nie mógł ukryć?! :-( Rośnie, ale ciągle mam wrażenie, że mało i mało :-P Wasze brzuszki są już piękne i imponujące :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 ja też mam wrażenie że mój brzuszek mało rośnie i jak założę coś luźniejszego to mało widac, ale podobno to nie reguła jaki ma być, ważne że rośnie. Od jakiegoś czasu mnie swędzi, co nie cieszy bo to znaczy że rośnie :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki!!!

Justin30,mnie czasem bolą sutki,jak dotykam to bankowo,a momentami takie pieczenie i kłucia.

Paula,powodzenia na usg 3D,przynieś piękne zdjęcia i pochwal się Marysią ;)))

Marmi,może rzeczywiście ten espumisan by dał radę,ale już biore te tabsy i czopy rozkurczowe to nie wiem czy to dobrze tyle brać tych medykamentów...A co do rogala to mówisz o tej podusi C,bo już nie wiem czy to jedno i to samo ;D a jeśli tak,to ja sobie to normalnie kładę traktując jak poduszkę albo jak plecki bolą to trochę niżej co powoduje uniesienie trochę brzuszka i jest wygodniej,a na boku jak śpię to nogę kładę na tej podusi brzuszek tez wyżej dzięki temu,nie ugniatam go ;)

Lilika1984,powodzenia u tego diabetologa,oby wizyta okazała się bardziej owocna niż te ostatnie ;)))

A ja taka pociągająca(nosem) szykuje się na swoją wizytę dzisiaj ;) dam znać czy zaleczone zapalenie i czy pessar założony :) Najchętniej to przyjęłabym jakieś nadprogramowe kilogramy,bo jak jest się drobniejszym to ten brzunio nie ma z czego rosnąć i ta skóra aż boli jak się rozciąga,dlatego tez pewnie te wszystkie skurcze są tak odczuwalne,ha,takie mam obserwacje ostatnio ;D ja-czarny kawowy królik doświadczalny ;p

P.S.ChudaRuda,Paula pięknie brzunie<3!!!!

Paula., Liy88 lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na usg 3 trymestru :) 22 listopada idę :)

marmi, Czarna_kawa, szwesta80 lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa trzymam kciuki za Twoją wizytę, będzie dobrze :)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Nie spalam dzis juz od 4.30 ale to chyba bardziej z nerwów.
    Byłam wczoraj na wizycie u prowadzącego po tym pobycie w szpitalu, maluch rozwija się prawidłowo,jak na drożdżach,ma juz 1111g :-) USG III trymestru juz 13 listopada.No i tyle z dobrych wieści.Łożysko dalej przodujące centralnie,w kiepskim miejscu,wiec przy cesarce może być różnie...
    Dostalam juz skierowanie do poradni patologii,dziś się stawilam i mam termin na 9go i maja mnie juz tam kontrolowac.Ja tylko się modle zeby mlodego bezpiecznie rozpakowali a moja macica przetrwała.Staram się być dobrej myśli ale...ryczec mi się chce.
    Trzymam za Was kciuki żebyście nie miały takich ani innych problemów.

marmi, Liy88 lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

A my właśnie słuchamy kołysanek i witamy się z Wami w 28tc i III trymestrze :D Jak to szybko zleciało ;)

Justin30, Paula., lena198808, Wasp, marmi lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka pewnie ze sie pochwale :) trzymam kciuki za Twoja wizyte <3

Lena ja tez jestem zapisana na ta sama date :D

lena198808, akacjowa lubią tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś juz tez po glukozie:-) oby wyniki byly dobre bo juz mam dosc atrakcji w tej ciazy...
    Moj Mlody tez mnie wczoraj zadziwil ruszajac sie przez dobrych pare godzin pod rzad wieczorkiem i w nocy kopiac pecherz, w którym usilowalam zebrac mocz do badania:-P

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna, dobrze będzie, ważne, że dzieciaczek zdrowy i jak pięknie rośnie :) A w sumie takie przodujące lożysko, to chyba sporej liczby kobiet dotyczy. Mam nadzieję, że trafisz na dobrych lekarzy, którzy się Tobą zaopiekują odpowiednio :)

Kawka, tak, ta poducha w kształcie C. Mąż mi napisał, że już przyszla, więc dziś już się do niej przytulę :)

Wow, rzeczywiście już tuż tuż USG trzeciego trymestru nas czeka! :)

Tokarzynka lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi, to dziś śpisz jak królowa :D

Liy88, marmi lubią tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki brzuszek jak ChudaRuda

Justin30... mnie juz piersi raczej nie bola, ani sutki, na poczatku ciazy to i owszem... siara nigdy przed urodzeniem dziecka mi nie leciala...

Marmi.... ja mam rogala do karmienia ale do spania taka dluga prosta poduche, uwielbiam na niej spac... klade sie na boku, glowa na gornej czesci poduszki a reszta pomiedzy nogami...

Ja czasami kapie sie pod prysznicem, czasami w wannie... wanne mam duza, wody nalewam malutko bo nie lubie jak jest jej za duzo, do brzucha nigdy nie siega i tak jak Lilka1984 zawsze mam otwarte drzwi i uchylone okno - inaczej nie umiem, jest mi za goraco...

Stokrotka30... w ciazy dobrze sobie odpuscic gorace, dlugie kapiele... a na brodawki najlepsze kobiece mleko, dobrze po karmieniu jest nim nasmarowac sutki... ja nigdy nie mialam problemow z piersiami przy karmieniu...

Moje dziecko ma takie okresy, ze rusza sie niewiele ale wiem ze wszystko jest ok a sa dni kiedy szaleje non stop, dzien i noc... za to dwa dni temu chyba sie przekrecil i wali mi po jelitach...

marmi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy wiecie o dużych brzuchach :)

Ta damm taki to miałam w 18tc i 5 dniu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2149eac6ce4e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5baeb9dc492e.jpg

A taki mam teraz czyli 26 i 4
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71a0c241173f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70b8206090de.jpg

Waga startowa 60kg

ChudaRuda, Tokarzynka, Paula., lena7, Asasa, Czarna_kawa, marmi, sunset06 lubią tę wiadomość

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ