X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piorę wszystko, włącznie z rożkiem. O tych misiach też właśnie ostatnio intensywnie myślę. Może chociaż je zamoczę i ręcznie potarmosze bo mąż by się zapłakał gdyby coś im się stało ;)
    Ja też czytam styczniówki bo też ciągle mi się wydaje, że jednak padnie na styczeń. Zresztą pani na połówkowych rzekła "koniec stycznia, początek lutego" plus te późniejsze problemy z szyja to jakoś naturalnie uznałam że mam większe szanse na styczeń. Też ubolewam, ze u nas ciuchutko, kiedyś jak tylko podczytywałam a nie udzielałam się to był tu spory ruch, ale co poradzić.. :(

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze styczniówek można się dużo dowiedzieć o porodzie ale też o karmieniu piersią, a tutaj to nawet nie wiadomo czy ktoś już urodził np. bo mam wrażenie że większość bdziewczyna siedzi na fb...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb sie dzuewczyny przeniosly bo bbf miał problemy serwisowe, nie mozna sie bylo logowac, ani pisac komentarzy... A to czy ktos urodzil i czy sie tym tutaj pochwali to kazdego osobista sprawa uwazam...

Justa1994 lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że osobista, ale na styczniówkach babki zgrane i się chwalą :( a problemy serwisowe nie były tylko na lutowym wątku ;) stało jak się stało, dziewczyny zdecydowały, przeniosły się na fejsa, nie można im mieć przecież tego za złe. Rzeczywiście średnio się tu zrobiło w tamtym czasie dlatego decyzja o fb była moim zdaniem dobra, bo mają spokój. Dla nas po prostu trochę szkoda.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin nie ma za co:-) kupilam kilka koszul z tej strony i jestem zadowolona ze wszystkich procz takiej w szpic bez zatrzaskow, bo jest bardzo kusa:-P

Tez ubolewam nad malym ruchem na naszym forum, czytam styczniowki i troche żałuję, ze tam nie naleze;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż parę nas jednak zostało:) ja dziś spakowałam torby dużo tego jakoś...

ChudaRuda lubi tę wiadomość

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo chętnie podczytuję styczniówki, przygotowuję się na to, co mnie czeka ;)

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet materacyk z leżaczka tiny love będę prała, to nie wspomnę, że rożek tym bardziej.

Styczniówek nie czytam, bo ja termin na koniec lutego. Szkoda, że to forum wymarło, ale co zrobić. :(
    Choć ja nie wiem jak było, bo od samego początku tutaj nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuszki ja jakaś zalatana jestem nie mam czasu popisać z Wami ale czytam codziennie.

Co do prania to wszystko nowe przeprałam bo tak jak piszecie nie wiadomo kto dotykał. Zostało mi prasowanie ale to już chyba jutro zacznę. Pakuję torbę do szpitala, wzięłam najmniejszą walizkę ale widzę, że się wszystko nie zmieści trzeba do dużej torby się spakować.

Megiii ja mam 2 zmiany poście i 2 prześcieradła frote, miałam ubrać pościel ale chyba nie będę jak piszecie kocyk i rożek wystarczą na początek.

Marcepanka co do wózka to czekałam miesiąc od zamówienia, zamawiałam w sklepie.

Badania GBS nie miałam ale w czwartek wizytka i coś mi dwa tygodnie temu ginek mówił o jakimś badaniu, zobaczymy.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja i ja :) też podczytuję:) Wiele ciekawych i ważnych rzeczy można się dowiedzieć:)
    I sram po gaciach jak pomyślę o cesarce, jakoś tak bardziej boję się cc niż sn, mam nadzieje, że będę rodziła SN:)
    Paula, jak u Was? Jak "nasza" malutka?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja mam kolejne pytanie o pampy.

Mam kupione Pampersy premium care "1" 22 szt i myślę dokupić jeszcze PAMPERS Pieluchy PREMIUM CARE 2 Mini 240 sztuk

Czy tych jedynek starczy, czy też jeszcze domówić?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanko, ja mam 1 chyba trzy małe paczuszki też chyba po 22 sztuki. Ale jedną paczuszkę a nawet dwie zostawiam w szpitalu dla dzieci adopcyjnych :) Zresztą myślę żeby dołożyć też i 2 dla tych maluszków, ja mam te pieluchy za grosze a tam na prawdę się przydają jak ktoś zostawia te maluchy do adopcji:(

Jagna <3

• Biotech Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka nam polozna radzila zeby kupic na razie tylko po malym opakowaniu pieluch 1 w razie jakby sie okazalo, ze maluch jest uczulony.

Ja również pralam i prasowalam wszystko. A do szpitala mam mala walizke z rzeczami juz na sale poporodowa i taka spora torbe zakupowa na zamek do samego porodu i reklamowke z prowiantem. Jeszcze bym pare rzeczy tam wyrzuciła ale sie nie zmieszcza;-) najwyżej maz dowiezie.

Ja ostatnio kiepsko spie, a wszystko dlatego ze mam koszmary zwiazane ze zdrowiem Malego, zaczynam podświadomie schizowac;-)

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie piore ostatnie rzeczy. Rozek już wyprany. Wyczytałam na jakimś forum, żeby zwinąć go w luzny rulon. Zadziałało. Wirowalam na mniejszych obrotach i jest o.k. Zależało mi, żeby jednak choć trochę odwirowac, bo nasze mieszkanie jest chłodne i wszystko długo schnie. Nic się z nim nie podziało, więc polecam. Komplet minky wg metki wypralam ręcznie i odwirowalam na 500. Też jest o.k.

Co do styczniowek, to nigdy tam nie wchodziłam. Napisałam u Was jak tylko wyszło podejrzenie cesarki i porodu w lutym, a nie marcu.

Pieluch 1 mam 2 małe paczki. Rozmiar 2 i 3 po wielkiej pace. Akurat były w promocji.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda straszne co piszesz. Nie wyobrażam sobie zostawić dzieciątko, a sama adopcja to jakaś tragedia w PL. Biedne dzieciaczki... aż brak słów. :(

Spakowałaś już torbę może? Chętnie bym spojrzała na Twoją listę. Ja planuję zabrać dla siebie:
    2 szt bella mama wkładki 6 szt majteczek 1 paczka podkładów bepanthen Tantum Rosa silikonowe osłonki na piersi kapcie + klapki pod prysznic 2 ręczniki (mały i duży)
    2 koszule do karmienia 2 szt skarpetek stanik do karmienia wkładki laktacyjne szlafrok kubek + sztućce, ręcznik papierowy, papier (tak awaryjnie) 6 szt podkładek toaletowych kosmetyki (pod prysznic, pasta do zębów, itp.) woda z dzióbkiem + 1,5l normalną butelkową
    Dla dzidzi też coś spakuję, bo w rozpisce jest napisane, że ubranka trzeba też zabrać ze sobą. Ale to później.

Biotech ale akurat zostać z paczką 22 szt to też słabo. Nawet nie wiem na ile taka paczuszka może wystarczyć.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda piękny gest z Twojej strony, szkoda takich dzieci :(

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka ja mam taką książeczkę wyprawkową i w sumie twoja lista się z nią zgadza. Muszę dorzucić do swojej torby coś do podjadania (wezmę chyba mieszankę studencką albo żurawinę), wodę i małe tubki pasty i żelu pod prysznic i chyba będzie wszystko.

Mam osobną torbę na poród i na potem.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gorszy dzień, tak odliczalam dni do powrotu męża a tu klops.. Musi zostac pare dni dluzej.
    Jutro wiec pakuje torbe z ciuszkami dla malej na wyjscie.
    Ogolnie pare dni idziemy do szpitala a toboły jakbyśmy sie wybierały na wakacje :P

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    ChudaRuda straszne co piszesz. Nie wyobrażam sobie zostawić dzieciątko, a sama adopcja to jakaś tragedia w PL. Biedne dzieciaczki... aż brak słów. :(

Spakowałaś już torbę może? Chętnie bym spojrzała na Twoją listę. Ja planuję zabrać dla siebie:
    2 szt bella mama wkładki 6 szt majteczek 1 paczka podkładów bepanthen Tantum Rosa silikonowe osłonki na piersi kapcie + klapki pod prysznic 2 ręczniki (mały i duży)
    2 koszule do karmienia 2 szt skarpetek stanik do karmienia wkładki laktacyjne szlafrok kubek + sztućce, ręcznik papierowy, papier (tak awaryjnie) 6 szt podkładek toaletowych kosmetyki (pod prysznic, pasta do zębów, itp.) woda z dzióbkiem + 1,5l normalną butelkową
    Dla dzidzi też coś spakuję, bo w rozpisce jest napisane, że ubranka trzeba też zabrać ze sobą. Ale to później.

Biotech ale akurat zostać z paczką 22 szt to też słabo. Nawet nie wiem na ile taka paczuszka może wystarczyć.
    Noo niestety straszne ale prawdziwe i bardzo smutne :( Ehhh
    Torby jeszcze nie mam bo musze kupić :) siebie i Jage pakuje w oddzielne torby i dla siebie mam :
    Paczkę podkładów poporodowych Seni Lady,
    2 ręczniki duży i mały (ciemne najlepiej )
    Majteczki siateczkowe 5 sztuk,
    Kapcie pod prysznic i do chodzenia,
    Maść na sutki Lanolina czy jakoś tak,
    Octanisept mały,
    Tantum rosa i do tego buteleczka ze sprayem,
    Kosmetyki do mycia plus pasta do zębów,
    Koszule 2 na krótki rękaw, szlafrok musze kupić cieniutki. Jest tam baaaardzo gorąco i skarpet nie biorę :)
    Woda, dużo wody ale to już mąż doniesie. Na porodowke wezmę ze dwie butelki hihi no i jakieś biszkopty, suchary itd.
    Dla małej :
    3szt.body długi rękaw,
    3szt.polspiochy
    2szt.skarpetki
    3szt.pajacyk
    Pieluchy 1
    2szt. Pieluszki tetrowe ale jedna dla pieska żeby zanieść do domu z zapachem :)
    Maść do pupki,
    Rożek, i mam taki otulacz pieluszkowy.
    Na wyjście mąż dowiezie rzeczy dla małej :)
    Chusteczki mokre jedną paczkę. Dla siebie też biorę mokre chusteczki.
    Niedrapek na rączki nie mam i nie kupuje, nie będę zasłaniać małej rączek.
    Ahhh i jeszcze 2szt.czapeczki cieniutkie.
    Podkładki na WC plus też ręcznik papierowy i sztućce.
    Jak tylko zamówię torby to zacznę nas pakować. Na razie wszystko idzie do szuflady w komodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 18:47

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda śmiałabym się jakbyśmy spotkały się w tym szpitalu ^^

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ