X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Natka94 może jak do nas dołączysz już będziesz ciut mniej samotna ;) a na kiedy masz termin porodu ? :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ojej, myślałam, że zupełnie zniknęła z forum i nigdzie się już nie udziela.
    Napisałam do niej w jakimś wątku, w którym jest aktywna. Zobaczymy, może wróci ;)
    Ja już zaczęłam uzupełniać listę ;) można już wstępnie podejrzeć na pierwszej stronie ;) gdy skończę a kogoś nie będzie wpisanego to proszę mi się przypominać, bo ja robię liste z tej listy co same się wpisujemy ;)

Papierówka, marmi lubią tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Witaj Natka94 może jak do nas dołączysz już będziesz ciut mniej samotna ;) a na kiedy masz termin porodu ? :)

Dopiero w czwartek ginekolog powie coś jaśniej. z mężem liczymy, ze końcówka lutego początek marca :)
    Objawów nie mam żadnych, tylko w dzień miesiączki tkliwe piersi i ból w podbrzuszu. Jedynie co, to włosy garściami wyciągam
    :(
    Wiem tyle, że na 100% będę mieć cesarkę. Mam dużą torbiel w mózgu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 10:26

60wzjk3.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki nick ma Beata? (ta co jest pierwsza na liście tej do samego wpisywania się) bo są wszystkie dane zwyjątkiem tego . :)

Alstro38 lubi tę wiadomość

9wZYp2.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dopiero w czwartek ginekolog powie coś jaśniej. z mężem liczymy, ze końcówka lutego początek marca :)
    Objawów nie mam żadnych, tylko w dzień miesiączki tkliwe piersi i ból w podbrzuszu. Jedynie co, to włosy garściami wyciągam
    :(
    Wiem tyle, że na 100% będę mieć cesarkę. Mam dużą torbiel w mózgu

Witaj natka będzie dobrze.. ja tęż dołączyłam tu do dziewczyn żeby nie czuć się samotna jak mąż jezdzi w trasy, żeby móć porozmawiać mam coprawda w tej samej miejscowości rodziców ale dość dużó oddalonych odemnie więc i tak jak męża niema jestem nieraz i 10 dni albo dłuże sama... moja siostra wyjechała z mężem za granicę też byli tam zupełnie sami z dziecmi i dotego siostra wtedy nieumiała jężyka i dali radę... witaj kochana:)

Natka94 lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się dopisuję na 17 lutego :)

też tak macie, że jakikolwiek wysiłek fizyczny doprowadza Was do palpitacji serca? U mnie już po przejściu kilku schodów serducho trzaska jak opętane, poza tym mam niskie ciśnienie(z natury)wczoraj 100/60 ale to i tak chyba lepiej niż za wysokie. I z tym moim odczuwaniem zmęczenia trochę obawiam się wyjazdu w góry, co prawda to tylko Bieszczady, ale mogę paść na 1/4 drogi ;)

Paula. lubi tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihih :)
    Zupełnie nie wiemy jak powiemy rodzicom o ciąży, a jeszcze miesiąc temu powiedzieliśmy im, że dopiero pod koniec roku się postaramy jak dostanę pracę :D a tu o... bezrobotna ze statusem studentki mgr

60wzjk3.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    to ja się dopisuję na 17 lutego :)

też tak macie, że jakikolwiek wysiłek fizyczny doprowadza Was do palpitacji serca? U mnie już po przejściu kilku schodów serducho trzaska jak opętane, poza tym mam niskie ciśnienie(z natury)wczoraj 100/60 ale to i tak chyba lepiej niż za wysokie. I z tym moim odczuwaniem zmęczenia trochę obawiam się wyjazdu w góry, co prawda to tylko Bieszczady, ale mogę paść na 1/4 drogi ;)
    Wczoraj tak miałam, poszłam na mały spacer z mężem i myślałam że już nie wrócę do domu :/

Dzisiaj czuję się lepiej chociaż trochę w głowie mi się miesza i kawa nie smakuje.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mnie możesz dopisać na 01.02 :-)

Paula. lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzicom też jeszcze nie mówiłam :-) Poczekamy do lipca i wtedy coś zorganizujemy :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Ja rodzicom też jeszcze nie mówiłam :-) Poczekamy do lipca i wtedy coś zorganizujemy :-)

Zobaczymy po czwartkowym USG, pewnie też jeszcze poczekamy, nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie z tą fasoleczką

60wzjk3.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Jaki nick ma Beata? (ta co jest pierwsza na liście tej do samego wpisywania się) bo są wszystkie dane zwyjątkiem tego . :)

O mnie chodzi bo nie mam czasu na listę wejść ale czytałam ze było ustawione według daty ur a ja jestem najstarsza ;)

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista uzupełniona :) kochane jeśli kogoś brakuje a wiem, że dużo Was brakuje to proszę przypominajcie się ;)

9wZYp2.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, co do listy, to może przykra poprawka, ale Meginka pisała, że sie nie udało :(

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katowiczanka dziękuje, że masz ręke na pulsie. Poprawiajcie mnie jak coś, bo wiem, że chyba nikt nie jest wstanie prześledzić wszystkich wpisów, żeby to uzupełnić :/

9wZYp2.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

U mnie powiedziałam tylko mamie, bo jestesmy blisko i codziennie gadamy przez telefon, nie dałabym rady ukryć przed nią niczego.

Natomiast mąż zarzekał się, że po ostatnim poronieniu, gdy więcej osób wiedziało, on teraz nie piśnie słowa nikomu, nawet swoim rodzicom przynajmniej do 12 tygodnia i naciskał na mnie, żebym trzymała język za zebami.
    I co? :)
    Pierwszy wygadał kolegom jak był na piwie, szefowi i w ten weekend rodzicom. Mam z niego ubaw :D

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Ale produktywne jesteście od rana :)
    Czy tylko ja tak mam, że nie czekam na to, aż mi brzuch wyskoczy? :D W weekend z duszą na ramieniu zakładałam swoje spodnie w których chodzę w chłodniejsze dni i modliłam się, żeby się w nie zmieścić :D Udało się! Uf :D Czasami mam wrażenie, że ja to jakoś nienormalna jestem, w każdym razie moje podejście do ciąży jest raczej niestandardowe :) Z drugiej strony co rusz przeglądam strony z pieluszkami, kocykami, otulaczami, itd. Szaleństwo :) Dziwne to wszystko bo bardzo chciałam zajść w tą ciążę, przygotowywałam się do niej bardzo długo i tak sobie myślę, że chyba jeszcze nie do końca w nią wierzę, stąd to wszystko wygląda tak jak wygląda :)

Tak poza tym to u mnie objawów nadal brak. Jedyne co to dzisiaj w nocy miałam bóle brzucha, takie lekkie menstruacyjne no i dość mocny ból prawego jajnika. Troszkę mnie to zmartwiło, ale jednak za tym bólem nic więcej nie idzie, żadne plamienia, całe szczęście... Mam nadzieję, że to jednorazowy "wybryk".

Dagmara bardzo mi przykro :( Trzymaj się dzielnie kochana <3

Edit: jednak mam jeszcze jeden objaw... Ryczę bez powodu :D Dzisiaj popłakałam się na teledysku Justina Timberlake - Can't Stop The Feeling :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:31

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PO WIZYCIE :))))))
    Widzielismy i slyszelismy serduszko, 144 uderzenia :)))) Piekny moment, na2et nie probowalam powstrzymywac łez. Lelarz stwierdzil, ze nasz maluch jest troche za duzy jak na moj wyliczony wiek ciazy. Ma 12mm (szacujac na 7 tydzien i 2 dni).

Zycze wszystkim dzis szczesliwych wiesci na wizytach <3

A no i dostalismy zielone swiatlo z mezem nareszcie na DELIKATNE przytulasy ;) Ale co mnie zastanowilo: lekarz powiedzial, zeby maz nie konczyl w srodku w czasie ciazy, bo nasienie powoduje przedwczesne skorcze :O o tym nie wiedzialam!

marmi, rosann, Paula., Natka94, Katowiczanka, kozamonia, Papierówka, Alstro38, kuzka, kolka, Anne92 lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka - No, ale sie zsynchronizowalysmy :) jednak moj fasolek szybko rosnie i dzisiaj juz lekarz stwierdzil 7 tydz. i 2 dni :D ciekawe jak bedzie u ciebie! Trzymam kciuki za super wiesci!

Papierówka, Alstro38 lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua cudowne wieści mamusiu :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ