Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I po wizycie . . .
Wizyta się nie odbyła bo sobie poszłam , po godzinnym oczekiwaniu (takie opóznien) okazało się , że i tak nie miałabym zrobionego usg bo dziś już nie działa, a pacjentki przede mną przychodzą żeby sobie pogadać z Panią gin . . .
-
prosze mnie dopisac termin 19,02,2018 wedlug moich obliczen z ostatniej misiaczki ;p
u mnie objaw jedyny to taki ze ciagle bym jadla i jadla, zreszta w pierwszej ciazy tez tak mialam i 26 kg na plusie bylo szybko tez spadlo na szczesciePaula. lubi tę wiadomość
-
Mam pytanko ... czy Wam ginekolog zakłada kartę dopiero po zrobionych badaniach krwi i moczu czy wczensiej? Dzisiaj umówiłam się na wizytę 12 lipca, licząc od OM będę w 9 tygodniu i zanim zrobiłabym badanie krwi i zapisała się na kolejna wizytę będę w 10 czy nawet w 11 tygodniu a jednak dobrze byłoby do 10 założyć aby nie mieć problemów z becikowym.
-
gruzinowa dama wrote:a jak jest z toxo jeżeli w 2009 miałam robioną zarówno na Igg jak i IGm to ten wynik będzie ważny?
No to zależy jaki jest wynik Jeśli wynika z niego, że przechodziłaś toxo to jest ważny
Toxo przechodzi się tylko raz, jeśli miałaś w wyniku IGG dodatnie to jesteś bezpieczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 17:57
-
Elaa.1234 wrote:Mam pytanko ... czy Wam ginekolog zakłada kartę dopiero po zrobionych badaniach krwi i moczu czy wczensiej? Dzisiaj umówiłam się na wizytę 12 lipca, licząc od OM będę w 9 tygodniu i zanim zrobiłabym badanie krwi i zapisała się na kolejna wizytę będę w 10 czy nawet w 11 tygodniu a jednak dobrze byłoby do 10 założyć aby nie mieć problemów z becikowym.
Ja miałam założoną kartę już w 6 tygodniu gdy tylko lekarka wykryła tętno płodu.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Elaa.1234 wrote:Mam pytanko ... czy Wam ginekolog zakłada kartę dopiero po zrobionych badaniach krwi i moczu czy wczensiej? Dzisiaj umówiłam się na wizytę 12 lipca, licząc od OM będę w 9 tygodniu i zanim zrobiłabym badanie krwi i zapisała się na kolejna wizytę będę w 10 czy nawet w 11 tygodniu a jednak dobrze byłoby do 10 założyć aby nie mieć problemów z becikowym.
Elaa podsunęła mi pytanie otwarte zwłaszcza do dziewczyn które mają juz dzieci i wiedzą o co powinnyśmy zadbać na początku ciąży by póżniej nie mieć problemów , tak jak się właśnie dowiedziałam że do 10 tygodnia trzeba mieć kartę ciąży żeby móc starać się o becikowe ,jakie są jeszcze takie sprawy ? -
Mi lekarz na pierwszej wizycie zlecił badania m.in. HBs. Tylko nie napisał o co dokładnie chodzi i pani w laboratorium mi się pyta czy przeciwciała anty czy antygen. I nie wiem czy dobre zrobiłam, miała może któraś z Was do zrobienia takie badanie, albo wie o które hbs chodzi?
-
Elizkaa wrote:Dziewczyny my jesteśmy po USG 21 czerwca, przepraszam, że dopiero piszę. Strasznie się denerwuje, bo był sam pęcherzyk 6mm ( lekarz zaprosił nas na za dwa tygodnie, 5 lipca. Czy któraś tak miała??