Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się podoba Laura, Emma, a dla chłopca Franek , Fabian
. A mężowi podoba się Lena, Laura, a dla chłopca Natan... nie mam pojęcia jak my się dogadamy , każde imię mu się z czymś kojarzy :p . Jedynie przed chwilą co do Laury się dogadaliśmy
-
empiq wrote:Grzechotka2, trzymam kciuki.
Siwulec, witaj
Wczoraj wrąbałam 3 talerze zupy pieczarkowej. Boziu, jak mi tego było trzeba. Od kilku dni nie wiedziałam, na co mam smaka. Wszystko mi nie pasowało, ostre blee, słodkie bleee i nagle olśnienie po pizzy.
Dziś dla odmiany kapuśniak, bo niestety zupy z wczoraj nie zostało
W ogóle od grochowej z zeszłego tygodnia mam fazę na zupy. 
Udanego dzionka wszystkim ciężarówkom
Ja od samego początku ciąży mam wielka ochote tylko na różne zupy:D nigdy nie lubiałam jeść zup !
Wiec Cię rozumie
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:Imię Artur bardzo ładne.
Wiadomo, ze zdrobnień sie nie uniknie. Sama mam córkę Antoninę i Eleonorę i rzadko kiedy zwracam sie do nich pełnymi imionami tylko właśnie zdrobnieniami. Wiec to oczywiste, ale akurat podobają mi sie zdrobnienia od tych imion
Chodzi mi głownie o kilka szczególnych imion, które w pełnej wersj mi sie bardzo podobają, ale zdrobnienia w ogóle, a przecież nie bede sie za każdym razem zwracać do córki „Małgorzato” albo „Barbaro” czy „Gabrielo”
haha wlasnie sobie wyobrazilam 'Arturze nie dlub w nosie!'
zdrobnienie Artus bardzo mi sie podoba za to
i tez wlasnie czytalismy charakterystyki roznych imion i Artur nam pasuje najbardziej
myslelismy tez nad Hubertem, ale po opisie imienia nam przeszlo 
mi sie tez podoba imie Piotr ale moj brat tak ma :<
a zawsze, jeszcze zanim wyszlam za maz, bardzo chcialam miec Dawidka.. no to teraz mam meza Dawidka
takze synowi juz Dawid Junior bysmy nie dali haha
-
Moj mąż to Piotr DawidJonesey wrote:haha wlasnie sobie wyobrazilam 'Arturze nie dlub w nosie!'

zdrobnienie Artus bardzo mi sie podoba za to
i tez wlasnie czytalismy charakterystyki roznych imion i Artur nam pasuje najbardziej
myslelismy tez nad Hubertem, ale po opisie imienia nam przeszlo 
mi sie tez podoba imie Piotr ale moj brat tak ma :<
a zawsze, jeszcze zanim wyszlam za maz, bardzo chcialam miec Dawidka.. no to teraz mam meza Dawidka
takze synowi juz Dawid Junior bysmy nie dali haha 
a też te imiona mi się podobają
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:A ja własnie doznałam olśnienia że do moich Oliwii i Alicji będzie pasowała Blanka
a co do chłopca mężowi podoba się Wojtuś mi tak na dwa razy bedziemy negocjować 
mialam swego czasu faze na imie Blanka i Bianka! oba piekne
mojemu mezowi si niestety nie podobaja
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:mialam swego czasu faze na imie Blanka i Bianka! oba piekne
mojemu mezowi si niestety nie podobaja 
To tak jak u nas. Mi się te imiona podobają zwłaszcza Bianka a mąż się krzywi jak słyszy ;<
Ja dziś rano w ogóle byłam na wizycie. Krwiak dalej jest, ale już mniejszy. Dalej mam dużo odpoczywać i brać leki, ale tak poza tym jest ok. Dziś mam 7+5 tc a dzidziol wychodzi na 8+0 i pięknie bije mu serducho
Następna wizyta za 3 tygodnie. Doktorek założył kartę ciąży, dał listę badań do zrobienia na następna wizytę i skierowanie na prenatalne wiec muszę się jakiś w tym tygodniu wybrać do przychodni i umówić na te prenatalne, i zostanie tylko czekać
Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Zupy to cudowny wynalazek
uwielbiam i jutro gotuję pieczarkową dzięki wam

Ja tez czwarty dzień z rzędu wcinam zupę na obiad. Jakoś najłatwiej mi wchodzą, a jeszcze ugotowane przez mamusie wiec w ogóle pychota
jak dopadają mnie mdłości to nawet nie mogę myśleć o przeżuwaniu stałych pokarmów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 17:15
-
Moja córka to Blanka a jej tata Wojtek. Także dobre wyboryEwelcia85 wrote:A ja własnie doznałam olśnienia że do moich Oliwii i Alicji będzie pasowała Blanka
a co do chłopca mężowi podoba się Wojtuś mi tak na dwa razy bedziemy negocjować 
-
nick nieaktualnyNo i doktorek wyliczył mi dziś termin porodu na 3.03 o dziwo bo belly i wszystkie inne kalendarze internetowe wyliczają mi między 26-28 lutego wiec w końcu nie wiem
poczekam do prenatalnych i zobaczymy jak tam wyliczy lekarz. Może nie będę musiała się przenosić na wątek marcowy
-
Mamy dokładnie tak samo. Dlatego mamy imiona pewne na stówę. Tymek albo Tośka jak w tej bajcepaprot.ka wrote:u nas to nie jest kwestia gustu, tylko raczej złych skojarzeń z imieniem. gdzieś kiedyś było takie zdjęcie, że przy wybieraniu imienia dla dziecka, nagle okazuje się, ilu osób nie lubisz, no i u nas to się sprawdza

Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Wszystko ładnie. Dzieć ma prawie 2cm. Doktor jest bardzo zadowolony, mówi, że luteina działa. Serduszko piękne. Ruszał się skrzat. Za dwa tygodnie znów wizyta
amir, Jonesey, Kropeczka85, nick nieaktualny, Kolorowaola, Siwulec, MałaMała, Nadzieja22, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość

-
Byliśmy na wizycie i wszystko jest super:) Maluszek ma 3,5cm serduszko bije 180. Wszystko jest super. Mam ładne zdjęcie 3D

Tatuś dumny
Ja uspokojona 
Za tydzień jadę na pappe a 31.07 prenatalne
Jestem szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 18:03
nick nieaktualny, Grzechotka2, Siwulec, Ewelcia85, MałaMała, nick nieaktualny, Nadzieja22, Pepper, Kropeczka85, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość

04.2013 - Początek starań (5cs z clo
)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Wszystkie imiona sa piekne , tyle ich jest ze naprawde ciezko wybrac... i bez wzgledu czy bedzie ktos czy ktosiowa
wzane zeby bylo zdrowe
a imie - kazdy ma swoj gist
kazde jest ladne na swoj sposob... u nas chlopiec na 100% Szymon, a dziewczynka Oliwia miala byc ale cos maz juz mowi ze Zuzia mu sie podoba tez wiec juz sama nie wiem
hihi
Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
12/02/2019 
SZYMEK
-
My po wizycie. Niuniek ma już prawie 2,5cm i machal do mamusi nóżkami i raczkami

Termin porodu wg om i usg różni się tylko 1 dniem tak samo jak przy ostatniej wizycie. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta za 3 tyg i jest szansa na poznanie płci.
MałaMała, Ewelcia85, Jonesey, Nadzieja22, Pepper, Kropeczka85, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość

-
Cieszę się, że wizyty pomyślne

Ej est, mi na wizycie gin mówił, że też pewnie początek marca TP wyjdzie

[/url]
[/url]