Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się podoba Laura, Emma, a dla chłopca Franek , Fabian . A mężowi podoba się Lena, Laura, a dla chłopca Natan... nie mam pojęcia jak my się dogadamy , każde imię mu się z czymś kojarzy :p . Jedynie przed chwilą co do Laury się dogadaliśmy14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
empiq wrote:Grzechotka2, trzymam kciuki.
Siwulec, witaj
Wczoraj wrąbałam 3 talerze zupy pieczarkowej. Boziu, jak mi tego było trzeba. Od kilku dni nie wiedziałam, na co mam smaka. Wszystko mi nie pasowało, ostre blee, słodkie bleee i nagle olśnienie po pizzy.
Dziś dla odmiany kapuśniak, bo niestety zupy z wczoraj nie zostało W ogóle od grochowej z zeszłego tygodnia mam fazę na zupy.
Udanego dzionka wszystkim ciężarówkom
Ja od samego początku ciąży mam wielka ochote tylko na różne zupy:D nigdy nie lubiałam jeść zup ! Wiec Cię rozumieempiq lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:Imię Artur bardzo ładne.
Wiadomo, ze zdrobnień sie nie uniknie. Sama mam córkę Antoninę i Eleonorę i rzadko kiedy zwracam sie do nich pełnymi imionami tylko właśnie zdrobnieniami. Wiec to oczywiste, ale akurat podobają mi sie zdrobnienia od tych imion Chodzi mi głownie o kilka szczególnych imion, które w pełnej wersj mi sie bardzo podobają, ale zdrobnienia w ogóle, a przecież nie bede sie za każdym razem zwracać do córki „Małgorzato” albo „Barbaro” czy „Gabrielo”
haha wlasnie sobie wyobrazilam 'Arturze nie dlub w nosie!'
zdrobnienie Artus bardzo mi sie podoba za to i tez wlasnie czytalismy charakterystyki roznych imion i Artur nam pasuje najbardziej myslelismy tez nad Hubertem, ale po opisie imienia nam przeszlo
mi sie tez podoba imie Piotr ale moj brat tak ma :< a zawsze, jeszcze zanim wyszlam za maz, bardzo chcialam miec Dawidka.. no to teraz mam meza Dawidka takze synowi juz Dawid Junior bysmy nie dali haha -
Jonesey wrote:haha wlasnie sobie wyobrazilam 'Arturze nie dlub w nosie!'
zdrobnienie Artus bardzo mi sie podoba za to i tez wlasnie czytalismy charakterystyki roznych imion i Artur nam pasuje najbardziej myslelismy tez nad Hubertem, ale po opisie imienia nam przeszlo
mi sie tez podoba imie Piotr ale moj brat tak ma :< a zawsze, jeszcze zanim wyszlam za maz, bardzo chcialam miec Dawidka.. no to teraz mam meza Dawidka takze synowi juz Dawid Junior bysmy nie dali hahaJonesey lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:A ja własnie doznałam olśnienia że do moich Oliwii i Alicji będzie pasowała Blanka a co do chłopca mężowi podoba się Wojtuś mi tak na dwa razy bedziemy negocjować
mialam swego czasu faze na imie Blanka i Bianka! oba piekne mojemu mezowi si niestety nie podobajaEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:mialam swego czasu faze na imie Blanka i Bianka! oba piekne mojemu mezowi si niestety nie podobaja
To tak jak u nas. Mi się te imiona podobają zwłaszcza Bianka a mąż się krzywi jak słyszy ;<
Ja dziś rano w ogóle byłam na wizycie. Krwiak dalej jest, ale już mniejszy. Dalej mam dużo odpoczywać i brać leki, ale tak poza tym jest ok. Dziś mam 7+5 tc a dzidziol wychodzi na 8+0 i pięknie bije mu serducho
Następna wizyta za 3 tygodnie. Doktorek założył kartę ciąży, dał listę badań do zrobienia na następna wizytę i skierowanie na prenatalne wiec muszę się jakiś w tym tygodniu wybrać do przychodni i umówić na te prenatalne, i zostanie tylko czekaćEwelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Zupy to cudowny wynalazek uwielbiam i jutro gotuję pieczarkową dzięki wam
Ja tez czwarty dzień z rzędu wcinam zupę na obiad. Jakoś najłatwiej mi wchodzą, a jeszcze ugotowane przez mamusie wiec w ogóle pychota jak dopadają mnie mdłości to nawet nie mogę myśleć o przeżuwaniu stałych pokarmówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 17:15
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:A ja własnie doznałam olśnienia że do moich Oliwii i Alicji będzie pasowała Blanka a co do chłopca mężowi podoba się Wojtuś mi tak na dwa razy bedziemy negocjować
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i doktorek wyliczył mi dziś termin porodu na 3.03 o dziwo bo belly i wszystkie inne kalendarze internetowe wyliczają mi między 26-28 lutego wiec w końcu nie wiem poczekam do prenatalnych i zobaczymy jak tam wyliczy lekarz. Może nie będę musiała się przenosić na wątek marcowy
-
paprot.ka wrote:u nas to nie jest kwestia gustu, tylko raczej złych skojarzeń z imieniem. gdzieś kiedyś było takie zdjęcie, że przy wybieraniu imienia dla dziecka, nagle okazuje się, ilu osób nie lubisz, no i u nas to się sprawdza
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Wszystko ładnie. Dzieć ma prawie 2cm. Doktor jest bardzo zadowolony, mówi, że luteina działa. Serduszko piękne. Ruszał się skrzat. Za dwa tygodnie znów wizyta
amir, Jonesey, Kropeczka85, ej_est, Kolorowaola, Siwulec, MałaMała, Nadzieja22, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość
-
Byliśmy na wizycie i wszystko jest super:) Maluszek ma 3,5cm serduszko bije 180. Wszystko jest super. Mam ładne zdjęcie 3D
Tatuś dumny Ja uspokojona
Za tydzień jadę na pappe a 31.07 prenatalne
Jestem szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 18:03
ej_est, Grzechotka2, Siwulec, Ewelcia85, MałaMała, malami91, Nadzieja22, Pepper, Kropeczka85, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Wszystkie imiona sa piekne , tyle ich jest ze naprawde ciezko wybrac... i bez wzgledu czy bedzie ktos czy ktosiowa wzane zeby bylo zdrowe a imie - kazdy ma swoj gist kazde jest ladne na swoj sposob... u nas chlopiec na 100% Szymon, a dziewczynka Oliwia miala byc ale cos maz juz mowi ze Zuzia mu sie podoba tez wiec juz sama nie wiem hihi
Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
My po wizycie. Niuniek ma już prawie 2,5cm i machal do mamusi nóżkami i raczkami
Termin porodu wg om i usg różni się tylko 1 dniem tak samo jak przy ostatniej wizycie. Serduszko pięknie bije. Następna wizyta za 3 tyg i jest szansa na poznanie płci.MałaMała, Ewelcia85, Jonesey, Nadzieja22, Pepper, Kropeczka85, Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość
-
Cieszę się, że wizyty pomyślne
Ej est, mi na wizycie gin mówił, że też pewnie początek marca TP wyjdzie