Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBumbum moja to moze 2 łyżeczki do teraz je,czyli po miesiącu... Ostatnio dalam z mieskiem to troche bardziej smakowalo czyli moze 4 lyzeczki byly haha.
Wlasnie Ruda ja bym sie cieszyla ze mala chce jesc i dalabym więcej,tym bardziej ze wcześniej pisalas ze malo jadla/pila mleka i malo przybierala. A Wlasnie jak teraz u Was z przybieraniem?
Amir ja wode podaje po obiadku i czasem tez w ciagu dnia ale wypija pare lyczkow tylko, raz sie zdarzylo ze wypila 40ml w ciagu dnia,czasem 20ml.
A ze stałych posilkow moja dostaje obiadek i owoc, co nie zawsze zjada. No i 1-2 chrupki kukurydziane i to tyle. Kasza jest beee no i najlepszy jest cycus i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:38
-
Pediatra stwierdził że taka jej natura i żeby jej nie ważyć już
wiec nie wiem ile waży pewnie nieco ponad 7kg
na pół roku udało jej się przekroczyć 7 kg a powinna podwoić czyli ważyć 7200 niedużo brakło
Moja zaczęła jeść po około miesiącu ale kaszki są ble za to owoce i niektóre wazywa pycha
Wody nie chcę pić bardziej się bawi niż cokolwiek pijęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 18:27
-
Malami taki zwykłyt do smazenia jaest ok. Warto dawać do posiłków ten z pierwszego tłocznia na zimno ze względu na bogactwo omega 3... własnie rzepakowy i lniany dużo zawierają. Oliwek z oliwek extra virgin też spoko tylko smak ma bardzo intensywny i może przebijać z potraw.
Mój tez się bawi z ta wodą, chyba że z butli dam to troszkę wypije. Jeszcze nie rozszerzamy, czekam do 20 sierpnia. -
Bumbum, mój w sumie od początku potrafił zjeść sporo jak mu coś posmakowało (no może po tygodniu). Z tym że na początku szykowałam mu mniejsze
porcje, a dziś np. tej kaszki to było mniej więcej 125g - jak w małym słoiczku, zjadł wszystko i czekał na więcej. Na obiad daję pół takiej porcji, czasem zje wszystko i pewnie dałby radę więcej, a czasem kilka łyżek i koniec. Bywało też że spróbował i więcej nie chciał. Na początku proponowałam jakieś 30min po mleku, teraz czekam ok. 1h i je chętniej.
Ruda, ja bez okresu póki co.
Amir, ja daję wodę do posiłku, na spacerze, czasem jak ma czkawkę, jak widzi że my coś pijemy i też chce. Kilka łyków kilka razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 20:26
bumbum lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
MonisiaK wrote:O w dupie z tym, taki post napisałam i się nie dodał...
Bywa...
Ja też bez okresu i oby jak najdłużej. Pewnie jak zacznę rozszerzać dietę to się pojawi.. z pierworodną tak było i zaraz po 6miesiącu dostałam (wtedy rozszerzało się wcześniej).
-
Ja też jeszcze nie miałam. Chociaż są zna jakiś czas czuje coś w podbrzuszu.
u nas Franek za pierwszym razem zjadl kilka łyżeczek. Kolejne to prawie pół filiżanki. 3 dni nie robił kupki o ziemniaczku z pietruszka I zrobiłam przerwę. Dziś znowu damy. Na razie chetnie je wszystko.
Wode daje po jedzeniu. Ale spróbuję częściej. -
Ja też jeszcze nie mam okresu i oby tak zostało jak najdłużej
chociaż dajecie nadzieję liczę na mniej bolesne
U nas też kupki nie widać drugi dzień a robił zawsze o 6 rano, i też mix marchewka ziemniak pietruszka mimo że niby zapobiegawczo dostał suszone śliwki na drugi posiłek ale widać nie zadziałało -
Ja też bez okresu.
Eh u nas alergia na ziemniaka... Jednak to wprowadzanie z przerwami ma sens, od razu wiadomo co winić... Dwa razy ziemniak podany i dwa razy wysypka na brodzie i policzkach. Odczekamy 2 tygodnie bez ziemniaka i podamy, ale tym razem zwykłego (starego). Tak poleciła pediatra.