Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum moja to moze 2 łyżeczki do teraz je,czyli po miesiącu... Ostatnio dalam z mieskiem to troche bardziej smakowalo czyli moze 4 lyzeczki byly haha.
    Wlasnie Ruda ja bym sie cieszyla ze mala chce jesc i dalabym więcej,tym bardziej ze wcześniej pisalas ze malo jadla/pila mleka i malo przybierala. A Wlasnie jak teraz u Was z przybieraniem?
    Amir ja wode podaje po obiadku i czasem tez w ciagu dnia ale wypija pare lyczkow tylko, raz sie zdarzylo ze wypila 40ml w ciagu dnia,czasem 20ml.
    A ze stałych posilkow moja dostaje obiadek i owoc, co nie zawsze zjada. No i 1-2 chrupki kukurydziane i to tyle. Kasza jest beee no i najlepszy jest cycus i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:38

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra stwierdził że taka jej natura i żeby jej nie ważyć już :) wiec nie wiem ile waży pewnie nieco ponad 7kg :) na pół roku udało jej się przekroczyć 7 kg a powinna podwoić czyli ważyć 7200 niedużo brakło :)

Moja zaczęła jeść po około miesiącu ale kaszki są ble za to owoce i niektóre wazywa pycha

Wody nie chcę pić bardziej się bawi niż cokolwiek piję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 18:27

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami taki zwykłyt do smazenia jaest ok. Warto dawać do posiłków ten z pierwszego tłocznia na zimno ze względu na bogactwo omega 3... własnie rzepakowy i lniany dużo zawierają. Oliwek z oliwek extra virgin też spoko tylko smak ma bardzo intensywny i może przebijać z potraw.

Mój tez się bawi z ta wodą, chyba że z butli dam to troszkę wypije. Jeszcze nie rozszerzamy, czekam do 20 sierpnia.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was dostała już okres i nadal karmi piersią ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, mój w sumie od początku potrafił zjeść sporo jak mu coś posmakowało (no może po tygodniu). Z tym że na początku szykowałam mu mniejsze
    porcje, a dziś np. tej kaszki to było mniej więcej 125g - jak w małym słoiczku, zjadł wszystko i czekał na więcej. Na obiad daję pół takiej porcji, czasem zje wszystko i pewnie dałby radę więcej, a czasem kilka łyżek i koniec. Bywało też że spróbował i więcej nie chciał. Na początku proponowałam jakieś 30min po mleku, teraz czekam ok. 1h i je chętniej.

Ruda, ja bez okresu póki co.

Amir, ja daję wodę do posiłku, na spacerze, czasem jak ma czkawkę, jak widzi że my coś pijemy i też chce. Kilka łyków kilka razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 20:26

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odciagam mleko i nadal nie mam okresu.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w dupie z tym, taki post napisałam i się nie dodał...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

😔

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Bywa...

Ja też bez okresu i oby jak najdłużej. Pewnie jak zacznę rozszerzać dietę to się pojawi.. z pierworodną tak było i zaraz po 6miesiącu dostałam (wtedy rozszerzało się wcześniej).

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę.. A ja mam okres od czerwca, teraz czekam na trzeci raz.

Zmiana jest duza; totalnie nic mnie nie boli, krwawienie też mniejsze. Tak może być zawsze ;)

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam... A mowili mi, ze przy kpi to sie szybko dostaje ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już miałam okres 2 razy :/ duzoooo bardziej obfity ale mniej bolesny

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam. Chociaż są zna jakiś czas czuje coś w podbrzuszu.

u nas Franek za pierwszym razem zjadl kilka łyżeczek. Kolejne to prawie pół filiżanki. 3 dni nie robił kupki o ziemniaczku z pietruszka I zrobiłam przerwę. Dziś znowu damy. Na razie chetnie je wszystko.
    Wode daje po jedzeniu. Ale spróbuję częściej.

• amir Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam okresu i oby tak zostało jak najdłużej :) chociaż dajecie nadzieję liczę na mniej bolesne

U nas też kupki nie widać drugi dzień a robił zawsze o 6 rano, i też mix marchewka ziemniak pietruszka mimo że niby zapobiegawczo dostał suszone śliwki na drugi posiłek ale widać nie zadziałało

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez okresu.

Eh u nas alergia na ziemniaka... Jednak to wprowadzanie z przerwami ma sens, od razu wiadomo co winić... Dwa razy ziemniak podany i dwa razy wysypka na brodzie i policzkach. Odczekamy 2 tygodnie bez ziemniaka i podamy, ale tym razem zwykłego (starego). Tak poleciła pediatra.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, znajdziesz gdzieś zeszłoroczne ziemniaki? 🤔 Jak ta wysypka wygląda? Taka drobna kaszka czy jakieś większe krostki?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooj nie przyszłoby mi do glowy że ziemniak może uczulac.

oby kolejnym razem było lepiej.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie sam ziemniak tylko jakiś pestycyd np. Kto wie 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem zawiedziona, bo kupiłam w sklepie bio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2019, 21:30

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje...Ala je minutę dwie i najedzona...:/

‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ