WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika oby była?? Przecież to zostaje już w zwojach nerwowych na całe źycie, ponadto dla dzieci jest niebezpieczne.
    Barnosia no tak mu poprzesuwałam.wszystko a i tak mnie zaskakuje..😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 06:57

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście to chyba nie jest opryszczka. Rano udało mi się przyjrzeć temu dokładniej i wyglada bardziej nam małe skaleczenie, a ze wiem kiedy i czym mogła się skaleczyć to trochę się uspokoiłam. Ale dalej obserwuje.

Baranosia zdążyłam na szczęście wczoraj zobaczyć zdjęcie i zapomniałam napisać, ze cudne!! Bardzo mi się podoba, a twoja córeczka jest śliczna 🥰

symbolica lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est dziękuję za miłe słowa :)

Moją kiedyś coś ugryzło przy ustach i też wszyscy myśleli że to opryszczka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas to samo od niedzieli z zasypianiem..

W weekend mam kurs do specjalizacji ciekawe jak towarzystwo da radę przez 3 dni i ciekawe jak ja ogarnę mleko..

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja nie zdążyłam obczaić fotki :( może wrzuć na fb? :)
    Co do opryszczki to oby nie, dla niemowląt niebezpieczne, no i już zawsze będzie to siedzieć w organizmie. Może skaleczyła się ząbkiem?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dobrze ze szybko zorientowałam się co się dzieje

Ej_est dobrze ze to nie opryszczka, maluchy pchają rzeczy do buzi nie trudno o skaleczenie się w okolicy ust 😊

Słyszałam ze większość z nas jest nosicielami wirusa opryszczki tylko u wielu nigdy opryszczka się nie pojawi

Baranosia ja tez nie zdążyłam zobaczyć zdjęcia 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 09:41

ruda90 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od daaaawna się wyspałam. W nocy tylko dwie pobudki. Jezu żeby tak było codziennie 🤩

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia może tak już będzie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, może nie będzie potrzebował dużo mleka skoro ostatnio ładnie je stałe. Jakoś powoli trzeba te nasze maluchy przyzwyczajać do tego, że mama wychodzi i jakiś czas jej nie ma (jeśli ktoś wraca do pracy 😏), chociaż łatwe to nie jest. Ja wczoraj wyszłam na 3h i ciągle byłam w stresie, a mały się super bawił z tatą i nawet nic nie jadł przez ten czas. Jak wróciłam to musiałam się w biegu rozbierać i od razu był atak na cyca. Siedział wtulony we mnie chyba z 20minut i cały szczęśliwy, że mama już jest 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 10:48

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień już mało mleka zjada bardziej się napije.. Dłużej possie tylko przed drugą drzemka i na noc rano chce jeść z nami śniadanie cyc mu nie w głowie :) zresztą od 3 co godzinę na cycu wisi to wcale mu się nie dziwię :)

Bardziej myślę o sobie i odciaganiu mleka po toaletach w szpitalu, słaba wizja :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare dni temu wyszłam sama do sklepu. Nie było mnie moze z 40 minut, ale ta radość mojej małej po moim powrocie, nie do opisania. Jak tylko mnie zobaczyła to sie od razu rzuciła w moja stronę i takiego przyspieszenia na czworakach dostała jak nigdy. A potem sie wtulała we mnie 😍
    Ahhhhh choćby dla takich chwil warto wyjść czasem z domu 😃

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala też się cieszy jak wracam np ze sklepu :)

Byliśmy dziś na rehabilitacji mała robi postępy teraz mamy ćwiczenia na równowagę :) przy okazji wstapilismy do logopedy twierdzi ze to nie jest normalne że mała sobie jeszcze nie radzi z kawałkami :/ kazała nam masowac policzki i język i dawać jej jabłko w gazie do gryzienia na pewno się nie zadlawi a może się nauczy...

• amir Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. Kurier przywiózł zakupy, rozpakowywalam a mały sobie chodził z boku no i szedł w moją stronę coś mu się rączki zaplataly o poleciał czołem centralnie w rant puszki z mlekiem kokosowym.. Masakra mam nadzieję że nic mu nie będzie :(

Przestał płakać póki co się bawi normalnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bumbum ty sie o wlosy pytalas? Ja doradzam spineczki albo opaskę ;) ja kupilam takie male spineczki bo mala ma włosy slabe ale grzywka sie dluga robi. Fryzjerka doradza nam sciac te cieniutkie wlosy ale nie zaglebialam tematu a w domu pomyślałam ze przeciez jej na łyso nie zetne ;) ma slabe wloski za tata i pewnie tak zostanie...
    U nas dzis byl problem z kupa i pomasowalam malej brzuszek i posadzilam na nocnik i sie udalo ;) chyba juz ja bede troche do nocnika przyzwyczajac skoro siedzi ladnie ;)

symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir szkoda ze maly sie uderzył aczkolwiek to jest nieuniknione przy chodzeniu ;) moja uwielbia paczki,wczoraj kurier przywiozl body dla niej z Reserved i malej sie najbardziej kartonik podobal ;) a teraz rozrywa na strzepy pudelko od zelu na dziasla...dziewczynka a broi bardziej od brata ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas upadki na porządku dziennym są...

Moja też lubi różne opakowania:) jak jesteśmy w sklepie to zawsze jej daje coś potrzymac to dumna jak nie wiem czasem nie chce oddać przy kasie 😁

Lutyska, artemida27 lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja papierowych/ tekturowych pudełeczek nie daję, bo zdarzyło się, że mały odgryzł kawałek i zjadł 🤨.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda jak Harry Potter z odbitą puszką na środku czoła..

ruda90 lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Wygląda jak Harry Potter z odbitą puszką na środku czoła..

Heh ;) u nas na czole 2 cm kreski po wczorajszym bliskim spotkaniu z szufladą.

Ciekawe kiedy jej sie znudzi wywalanie wszystkiego 🙈

Ostatnio mala najbardziej lubi bawic sie mokrymi wacikami i chusteczkami nawilzanymi. Obowiazkowo musi dostac jedna do reki przy przebieraniu.

Nie wiem co z moja jest nie tak.. niby jak dostanie kawalek czegos do buzi to sobie poradzi ( o ile jest w miare miękkie) ale sama z raczki nic nie zje. Wszystko co niejadalne wklada do buzi i gryzie, rzeczy jadalne pogniecie w reku i wywala na podłogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:03

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko mòj zjadłby i te pudełka i te chusteczki mokre gdyby mu dać.. strach cokolwiek do rąk dawać.. przeciwieństwo còry - jej mogłam dać wsztstko - coś jak Ala od Rudej, te same problemy z kawałkami itd.

Ruda jakie ćwiczenia robicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:10

da8300b52b.png
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ