WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logopeda mi powiedziała że w tym wieku powinna już jeść kawałki. Skoro nie umie gryźć nie pracuje jej język co może powodować gorszy rozwój mowy itp

Dziecko mając za duży kawałek w buzi powinno go wypluc...moja się od razu dlawi:/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy masowac wewnętrzna część policzków i język i dawać twardy kawałek jakiegoś owoce w gaziku do pogryzienia. Dodatkowo cały czas proponować skórkę chleba makaron różne struktury produktów ma poznawać bawić się może coś trafi do buzi. Za miesiąc kontrola.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam juz na allegro spineczki, nie chce obcinac :)

Lutyska lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ala też się cieszy jak wracam np ze sklepu :)

Byliśmy dziś na rehabilitacji mała robi postępy teraz mamy ćwiczenia na równowagę :) przy okazji wstapilismy do logopedy twierdzi ze to nie jest normalne że mała sobie jeszcze nie radzi z kawałkami :/ kazała nam masowac policzki i język i dawać jej jabłko w gazie do gryzienia na pewno się nie zadlawi a może się nauczy...

Próbowałaś taki silikonowy gryzak do podawania w kawałkach

https://www.smyk.com/p/canpol-babies-silikonowa-siateczka-do-karmienia-i6028370?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoWjhnhhVEr96J8dc-qVWPkW3oAw189amQdg2w8xrJ5DhYXJzsQjBgaAmIzEALw_wcB

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir spokojnie nie pierwszy nie ostatni upadek jedynie zawsze po uderzeniu główka trzeba patrzeć czy nie pojawi się wymioty 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina tak mamy taki ale logopeda powiedziała żeby go nie używać bo on angażuje tylko przednią część szczęki i dziecko to ciumka i kawałki wylatuja a ma się nauczyć gryźć tylną częścią rzuchwy

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak np dziś jej dałam pomidorowa z makaronem to polykala to bez gryzienia...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Symbolica, EjEst oczywiście że miałam na myśli "oby to NIE była opryszczka". Pisanie o 3 w nocy takie ma skutki :|
    Przepraszam za zamieszanie.

Absolutnie nie życzę tego żadnej z Was. Wiem że opryszczka u takiego malucha może mieć okropne skutki

ej_est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te siateczki do jedzenia?ja mam silikonowy i siateczkowy, w tym siateczkowym daje wlasnie twarde owoce np jablko, w tym silikonowym to tylko papka do buzi wchodzi ;)
    Artemida moja tez nie chciala jedzenia z reki do buzi włożyć mimo ze jej pokazywalam itd a wczoraj wieczorem mnie zaskoczyla jak jej chleb dawalam,wziela mi z ręki taki maly kawalek i celowala do buzi i tak pare razy chciala sama sobie wlozyc do buzi ;) dzis jej sprobuje na talerzyku podac i zobacze czy bedzie jesc ;)
    Malami jak daje malej tekture to mam na uwadze ze zaraz odgryzie i nie zostawiam tak jej samej tylko siedze obok ;) aczkolwiek kartonu do buzi nie wklada ale i tak obserwuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:52

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dwa razy odkryła kawałek strony w książeczce, jeden wypluła ale drugiego nie chciała oddać, siłą wyjmowalismy z buzi :p także ja nigdy nie daje, raz że może się zaksztusić a dwa, że farba drukarska jest szkodliwa

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers Pants są w promocji w Rossmanie jakby któraś potrzebowała 🙂.

Dziewczyny jak to jest z tym siadem W? Mojemu dość często zdarza się siadać w ten sposób 🤨.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak siada ale fizjoterapeuta kazała poprawiać nóżki do przodu to poprostu powoduje krzywe nogi

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mojemu tez ostatnio się to zdaza tak siadać

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ostatnio zrobił się płaczliwy w sensie jak coś jest nie tak jak chce to jest kilkusekundowy taki jakby „placz” ale trwa dosłownie 2-3sekundy... np niosłam go na rękach i memlal sznureczek od mojej kurtki ale zauważyłam ze jest na nim plastik wiec mu wyjęłam delikatnie z buzi a on zaczął płakać (oczywiście 2sek), w sklepie dałam mu zabawke dla psów na chwile do raczek i jak mu wzięłam znowu płacz, weszłam do łazienki w środku dnia umyć raczki i wychodząc płacz bo on chciał kąpiel 😁

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas tez takie bunty sa ;) dzieci juz pokazuja co chca :D no ale niestety ze względu na bezpieczenstwo nie mozna na wszystko pozwolic.
    Siad W i u nas sie zdarza ale staram sie poprawiac, przy starszym kolezanka-fizjoterapeutka zwracala mi na to uwage wiec pilnuje ;) cenne rady milo slyszec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami podobno jak zdarza się sporadycznie to nie ma powodu do obaw. Gorzej jest jak dziecko zdecydowanie preferuje taki siad to wtedy trzeba reagować.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś doczytałam, że ważne żeby dziecko długo nie przebywało w tej pozycji i trochę się uspokoiłam, bo on tak siada przeważnie kiedy chce tylko na chwilę usiąść i zaraz leci dalej. Jak siedzi dłużej przy jakiejś zabawce to raczej ma nóżki wyciągnięte. No nic, będę korygować jakby co.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobię was. Próbowałam ale nie daje rady :)
    Widziałam że pisałyście o okresie... Mi dziś wrócił, buuuu 😒

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Jezu dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobię was. Próbowałam ale nie daje rady :)
    Widziałam że pisałyście o okresie... Mi dziś wrócił, buuuu 😒
    Łączę się w bólu.. a tak fajnie było bez niego. Z drugiej strony świadczy o tym że wszystko prawidłowo u nas działa, bo tragedią to jest menopauza w wieku np. 30 lat i konieczność brania hormonów :-)

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jeszcze śpi 😱😱😱

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ