Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy masowac wewnętrzna część policzków i język i dawać twardy kawałek jakiegoś owoce w gaziku do pogryzienia. Dodatkowo cały czas proponować skórkę chleba makaron różne struktury produktów ma poznawać bawić się może coś trafi do buzi. Za miesiąc kontrola.
-
ruda90 wrote:Ala też się cieszy jak wracam np ze sklepu
Byliśmy dziś na rehabilitacji mała robi postępy teraz mamy ćwiczenia na równowagęprzy okazji wstapilismy do logopedy twierdzi ze to nie jest normalne że mała sobie jeszcze nie radzi z kawałkami
kazała nam masowac policzki i język i dawać jej jabłko w gazie do gryzienia na pewno się nie zadlawi a może się nauczy...
Próbowałaś taki silikonowy gryzak do podawania w kawałkach
https://www.smyk.com/p/canpol-babies-silikonowa-siateczka-do-karmienia-i6028370?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoWjhnhhVEr96J8dc-qVWPkW3oAw189amQdg2w8xrJ5DhYXJzsQjBgaAmIzEALw_wcB -
*Symbolica, EjEst oczywiście że miałam na myśli "oby to NIE była opryszczka". Pisanie o 3 w nocy takie ma skutki
Przepraszam za zamieszanie.
Absolutnie nie życzę tego żadnej z Was. Wiem że opryszczka u takiego malucha może mieć okropne skutkiej_est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA te siateczki do jedzenia?ja mam silikonowy i siateczkowy, w tym siateczkowym daje wlasnie twarde owoce np jablko, w tym silikonowym to tylko papka do buzi wchodzi
Artemida moja tez nie chciala jedzenia z reki do buzi włożyć mimo ze jej pokazywalam itd a wczoraj wieczorem mnie zaskoczyla jak jej chleb dawalam,wziela mi z ręki taki maly kawalek i celowala do buzi i tak pare razy chciala sama sobie wlozyc do buzidzis jej sprobuje na talerzyku podac i zobacze czy bedzie jesc
Malami jak daje malej tekture to mam na uwadze ze zaraz odgryzie i nie zostawiam tak jej samej tylko siedze obokaczkolwiek kartonu do buzi nie wklada ale i tak obserwuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 15:52
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Moj ostatnio zrobił się płaczliwy w sensie jak coś jest nie tak jak chce to jest kilkusekundowy taki jakby „placz” ale trwa dosłownie 2-3sekundy... np niosłam go na rękach i memlal sznureczek od mojej kurtki ale zauważyłam ze jest na nim plastik wiec mu wyjęłam delikatnie z buzi a on zaczął płakać (oczywiście 2sek), w sklepie dałam mu zabawke dla psów na chwile do raczek i jak mu wzięłam znowu płacz, weszłam do łazienki w środku dnia umyć raczki i wychodząc płacz bo on chciał kąpiel 😁
-
nick nieaktualnyPaulina u nas tez takie bunty sa
dzieci juz pokazuja co chca
no ale niestety ze względu na bezpieczenstwo nie mozna na wszystko pozwolic.
Siad W i u nas sie zdarza ale staram sie poprawiac, przy starszym kolezanka-fizjoterapeutka zwracala mi na to uwage wiec pilnujecenne rady milo slyszec
-
nick nieaktualny
-
Gdzieś doczytałam, że ważne żeby dziecko długo nie przebywało w tej pozycji i trochę się uspokoiłam, bo on tak siada przeważnie kiedy chce tylko na chwilę usiąść i zaraz leci dalej. Jak siedzi dłużej przy jakiejś zabawce to raczej ma nóżki wyciągnięte. No nic, będę korygować jakby co.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
MonisiaK wrote:Jezu dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobię was. Próbowałam ale nie daje rady
Widziałam że pisałyście o okresie... Mi dziś wrócił, buuuu 😒