Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Ruda jak je to się nie przejmuj, mój też mleko na dobę ok 5razy tzn.w nocy raz.. nad ranem obudzony drugi, na pierwsze spanie, drugie spanie i na nocne spanie. A Twoja jak?
O matko 5 razy na dobę? 😱 moje dziecko je chyba z 12 razy na dobę jak nie więcej bo w nocy mamy papu co godzine praktycznie, nawet jak zje stały posiłek to musi niedługo potem docisnąć cycusiem -
U nas 150 g to moze przez caly dzien zje..
Sniadania je ladnie- kaszka i owoce
A potem to roznie, czasem cos jej bardziej smakuje, czasem nie chce.
A co do karmienia to jakies 5 razy dostaje w dzien i gdzies tyle samo w nocy. Bez mleka to ani rusz u nas
Wczoraj bylismy u logopedy na wizycie, mala super sie rozwija, idealnie jak na swoj wiekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 12:43
-
Ruda, ja bym się nie przejmowała. Je tyle ile ma ochotę, przecież nie proponujesz jej stałych 10x dziennie.
Co do ilości kp to mój jest w sumie często przy cycku ale ja nie traktuję każdego takiego razu jako karmienie. Czasem pociągnie chwilę bardziej żeby się napić, to jest przecież kilka łyków, nie jakiś tam pełny posiłek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 13:08
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyRuda ja bym tez nie ograniczala. Jak chce niech je to na co ma ochote. A wcześniej jadla ładniej z piersi? Chyba nie raz pisalas ze ona ciumka.moze jej to wystarcza?
Moja tez raczej 150g stalych przez caly dzien nie zje, no ale nie bede przeciez jej zmuszać bo to raczej da efekt odwrotny. -
nick nieaktualny
-
Ruda mój też taki żarłoczny jak Twoja córcia i też teraz 3x dziennie je posiłki łyżeczką. Dlatego mleka tak dużo mu nie trzeba, to sam sobie reguluje (czasem wypadnie 6 cycowanie na dobę, ale to rzadko) a przybiera b.dobrze
Ja u gina jeszcze nie byłam, zawsze jak chciałam się umawiać bo mac miał wolne to mój gin na urlopie i już przestałam się umawiać, a trzebaby byłow końcu.... za to usg piersi miałam jak młody miał 6tygodni bo panikowałam że co tam mam, jakiś guzek... okazało, że nic tam nie mam złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 17:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle piękna noc za nami. Malutka jadla w nocy tylko raz. Spała od 21 i o 4 przebudziła się dopiero na mleczko. Co prawda w międzyczasie pare razy zapłakała, ale ze spała z nami to tylko dawałam smoczka, zalaczylam szumisia i spała dalej. Ostatecznie obudziła się o 7 😀 no żyć nie umierać, tak to ja mogę codziennie 🤣
Przed snem podalam jej paracetamol bo strasznie jej czwórki dają popalić. Nie umiała zasnąć, smoczka gryzła jak szalona, buźka ciagle pocierala o poduszkę i cały czas płakała mimo zamkniętych oczu. Widać bylo, ze bardzo się meczy, a pediatra mówiła żeby dawać w takich chwilach paracetamol wiec to pewnie po nim tak dobrze spała.Lutyska lubi tę wiadomość