X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est mala nie czula bólu to spala ;) dobrze ze pomogło:) i oby czesciej takich nocy
    U nas troche gorzej bo pare pobudek bylo ale do wytrzymania. Tez miala 1 pobudke o 4 ale od 20, pozniej za to juz co godzine sie przebudzala,ale do 4 sie wyspalam wiec nie jest zle ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naubieralam siebie i małego, jeszcze jak był wstępnie ubrany bluza ciepłe skarpety to zanim mu ubrałam kurtkę itd to chciałam sobie ubrać kurtkę żeby mały się nie zgrzal i dam go na podłogę poszłam po kurtkę stoję obok i ubieram a on stanę przy pufie od fotela i sobie myśle ze muszę klęknąć bo zaraz poleci ale nie zdążyłam i poleciał do tylu bo miał skarpetki niby antypoślizgowe 🙄 i uderzył główka o podłogę 😒biedny płakał i potem wzięło go na przytulanie i tulił się do mnie jakieś 5-10min po czym postanowiłam dokończyć go ubierać, wyszliśmy a tam pada deszcz i wróciliśmy 😡

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mały śpi a porem zrobimy drugie podejście na spacer i biedronkę ... znowu pampersy w promocji 😊

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Teraz mały śpi a porem zrobimy drugie podejście na spacer i biedronkę ... znowu pampersy w promocji 😊

Jeszcze chusteczki Dada Naturals w kartonie są na wyprzedaży - 6-pak72szt. są za 14,99 :-)

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tego typu wypadki się zdarzają maluchom. Mój wczoraj też zaliczył uderzenie głową o podłogę 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam po jogurt do lodówki mały był ba podłodze wracam z jogurtem a on na schody wchodzi i już był na 1 stopniu 🤷‍♀️😱 muszę bramkę na dol teraz zamowic bo łobuz się nie boi i wdrapuje się a mam takie głupie schody z prześwitamj

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moja juz dawno schody odkryla i powiem Ci ze ciagnie ja tam. Mam bramke tylko ze syn jej nie zawsze zamyka wiec musze pilnowac. Potrafi wejsc na pare schodow i sie odwraca takze lepiej ta bramkę zamow bo twojego pewnie tez bedzie tam ciagnac ;) wiadomo ze co zakazane jest atrakcyjne :)
    U nas tez dzis pada i nie wyglada na to zeby mialo sie przejasnic a mala chce isc na dwor, tylko widziala ze ktos wychodzi to biegla do drzwi:D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, koniecznie. Schody to już jednak poważna sprawa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mąż dziś ja. Biegunka i wymioty. Jestem wrakiem człowieka a dziećmi trzeba się zająć :( mam nadzieję że ich wirus ominie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka promocja na pampersy nic nie wiem ;)??

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, współczuję. Ale męża masz w domu dziś?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie przegapilam gdzieś info o promocji na pampersy 😱😱😱
    Baranosia zdrowka!!!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Dada soft Jumbobox jak ostatnio... Czyli 4,4+, 5 i 6 w kartonie.. 4 to 82szt za 19,99 z kartą MB, maks. 2 kartony na jedną kartę.

Barnosia matko trzymaj się tam, herbatka rumuankowa, Wit. C, enterol + dieta i PW nawadnianie. U nas była sztafeta pół roku temu, koszmar... Mnie 2 doby trzymało i oby krótko też trwało u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 14:24

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą jelitówką, bo ja np. w życiu nie miałam. W ogóle w moim domu rodzinnym nigdy nie było. Z kolei u mojego brata w domu co jakiś czas wszyscy po kolei przez to przechodzą.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem sama. Mąż będzie przed 16. Póki co to tylko woda małymi łyczkami. Zjadłam chrupki kukurydziane i zostały wydalone. Mąż ma mi kupić elektrolity

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą jelitówką, bo ja np. w życiu nie miałam. W ogóle w moim domu rodzinnym nigdy nie było. Z kolei u mojego brata w domu co jakiś czas wszyscy po kolei przez to przechodzą.

Do czasu.. Poczekaj Malami jak przedszkolak Ci przytarga.. albo ze szkoły
    jak u mnie - u nas tak było i pierwszy raz tak wszystkich potem pozarażała choć broniliśmy się, ale się nie udało.. to jak młody miał niespełna 6 tyg. I tylko on się obronił.. A pod koniec ciąży wszy mi przyniosła ze szkoły i też pierwszy raz mielismy.. także luty i kwiecień mieliśmy przerąbane 😨

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak będzie, ale zastanawiam się, bo nas w domu była czwórka (dzieci) i nigdy nie było jelitówki. Może to kwestia małej wiejskiej szkoły - nieduże skupisko ludzi, dosłownie po kilka osób w klasie, mniejsze ryzyko zarażenia.

Co do wszawicy to pamiętam jak w dniu pierwszej komunii mojej siostry ciotecznej , na niedługo przed wyjazdem do Kościoła i na imprezę, mama odkryła, że mam wszy😵. Na szczęście miałam cieniutkie słabiutkie włosy i szybko poszło z ogarnięciem tego. Też ze szkoły przywlekłam. Moja mama jest nauczycielką i u niej w szkole też co jakiś czas jest akcja z wszami 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 15:41

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dzisiaj był bardzo marudny w sensie chciał praktycznie tylko na rękach, zawsze lata po podłodze i łobuzuje bawi się. Byłam na krótkim spacerze wróciłam i dalej to samo nawet wydał mi się ciepły, termometr raz pokazał 37 raz 38 nie wiem za każdym razie inna wartość. Poszedł spać i wstał po 25min w miarę normalnie i od razu kupa poszła (pewnie go obudziła) miał wielka kozę w nosku wiec mu ja wyczuscilam i się rozpłakał i znowu nie chciał na podłogę ani nic i dalej wydawał się ciepły, termometr niby pokazywał 38 chodź i na mnie zaczął wariować, dałam mu czopek podpłakiwal jak go nosiłam na rękach i usnął narazie śpi nie wiem o co chodzi 😞 żadnych innych objawów nie ma .... zobaczę jak będzie jak wstanie

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dziwnie sytuacja wygląda...obserwuj i dawaj znać :)

Byłam w biedronce ale już nie było jumbo box albo wcale nie było bo nie zostało żadne opakowanie ? Ze ja opuściłam taka promocje😱😱😱

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstał i raczej normalnie się zachowywał i tsk puścił dziwnego baka z dziwnym odgłosem i zaglądam i kupa taka luźna i nawet zapłakał w trakcie przebierania, wydaje mo się ze brzuszek go może bolał 🤷‍♀️ Bawił się wykapalam go i teraz je i nie wiem czy pójdzie już spać.

Ja kupiłam 1 opakowanie ale jeszcze sporo było tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 18:07

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ