Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEj_est mala nie czula bólu to spala
dobrze ze pomogło:) i oby czesciej takich nocy
U nas troche gorzej bo pare pobudek bylo ale do wytrzymania. Tez miala 1 pobudke o 4 ale od 20, pozniej za to juz co godzine sie przebudzala,ale do 4 sie wyspalam wiec nie jest zle -
Naubieralam siebie i małego, jeszcze jak był wstępnie ubrany bluza ciepłe skarpety to zanim mu ubrałam kurtkę itd to chciałam sobie ubrać kurtkę żeby mały się nie zgrzal i dam go na podłogę poszłam po kurtkę stoję obok i ubieram a on stanę przy pufie od fotela i sobie myśle ze muszę klęknąć bo zaraz poleci ale nie zdążyłam i poleciał do tylu bo miał skarpetki niby antypoślizgowe 🙄 i uderzył główka o podłogę 😒biedny płakał i potem wzięło go na przytulanie i tulił się do mnie jakieś 5-10min po czym postanowiłam dokończyć go ubierać, wyszliśmy a tam pada deszcz i wróciliśmy 😡
-
nick nieaktualnyPaulina moja juz dawno schody odkryla i powiem Ci ze ciagnie ja tam. Mam bramke tylko ze syn jej nie zawsze zamyka wiec musze pilnowac. Potrafi wejsc na pare schodow i sie odwraca takze lepiej ta bramkę zamow bo twojego pewnie tez bedzie tam ciagnac
wiadomo ze co zakazane jest atrakcyjne
U nas tez dzis pada i nie wyglada na to zeby mialo sie przejasnic a mala chce isc na dwor, tylko widziala ze ktos wychodzi to biegla do drzwi:D -
Na Dada soft Jumbobox jak ostatnio... Czyli 4,4+, 5 i 6 w kartonie.. 4 to 82szt za 19,99 z kartą MB, maks. 2 kartony na jedną kartę.
Barnosia matko trzymaj się tam, herbatka rumuankowa, Wit. C, enterol + dieta i PW nawadnianie. U nas była sztafeta pół roku temu, koszmar... Mnie 2 doby trzymało i oby krótko też trwało u Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 14:24
-
malami.91 wrote:Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą jelitówką, bo ja np. w życiu nie miałam. W ogóle w moim domu rodzinnym nigdy nie było. Z kolei u mojego brata w domu co jakiś czas wszyscy po kolei przez to przechodzą.
Do czasu.. Poczekaj Malami jak przedszkolak Ci przytarga.. albo ze szkoły
jak u mnie - u nas tak było i pierwszy raz tak wszystkich potem pozarażała choć broniliśmy się, ale się nie udało.. to jak młody miał niespełna 6 tyg. I tylko on się obronił.. A pod koniec ciąży wszy mi przyniosła ze szkoły i też pierwszy raz mielismy.. także luty i kwiecień mieliśmy przerąbane 😨
-
Może i tak będzie, ale zastanawiam się, bo nas w domu była czwórka (dzieci) i nigdy nie było jelitówki. Może to kwestia małej wiejskiej szkoły - nieduże skupisko ludzi, dosłownie po kilka osób w klasie, mniejsze ryzyko zarażenia.
Co do wszawicy to pamiętam jak w dniu pierwszej komunii mojej siostry ciotecznej , na niedługo przed wyjazdem do Kościoła i na imprezę, mama odkryła, że mam wszy😵. Na szczęście miałam cieniutkie słabiutkie włosy i szybko poszło z ogarnięciem tego. Też ze szkoły przywlekłam. Moja mama jest nauczycielką i u niej w szkole też co jakiś czas jest akcja z wszami 😐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 15:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mały dzisiaj był bardzo marudny w sensie chciał praktycznie tylko na rękach, zawsze lata po podłodze i łobuzuje bawi się. Byłam na krótkim spacerze wróciłam i dalej to samo nawet wydał mi się ciepły, termometr raz pokazał 37 raz 38 nie wiem za każdym razie inna wartość. Poszedł spać i wstał po 25min w miarę normalnie i od razu kupa poszła (pewnie go obudziła) miał wielka kozę w nosku wiec mu ja wyczuscilam i się rozpłakał i znowu nie chciał na podłogę ani nic i dalej wydawał się ciepły, termometr niby pokazywał 38 chodź i na mnie zaczął wariować, dałam mu czopek podpłakiwal jak go nosiłam na rękach i usnął narazie śpi nie wiem o co chodzi 😞 żadnych innych objawów nie ma .... zobaczę jak będzie jak wstanie
-
Wstał i raczej normalnie się zachowywał i tsk puścił dziwnego baka z dziwnym odgłosem i zaglądam i kupa taka luźna i nawet zapłakał w trakcie przebierania, wydaje mo się ze brzuszek go może bolał 🤷♀️ Bawił się wykapalam go i teraz je i nie wiem czy pójdzie już spać.
Ja kupiłam 1 opakowanie ale jeszcze sporo było tak mi się wydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 18:07