WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est mala nie czula bólu to spala ;) dobrze ze pomogło:) i oby czesciej takich nocy
    U nas troche gorzej bo pare pobudek bylo ale do wytrzymania. Tez miala 1 pobudke o 4 ale od 20, pozniej za to juz co godzine sie przebudzala,ale do 4 sie wyspalam wiec nie jest zle ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naubieralam siebie i małego, jeszcze jak był wstępnie ubrany bluza ciepłe skarpety to zanim mu ubrałam kurtkę itd to chciałam sobie ubrać kurtkę żeby mały się nie zgrzal i dam go na podłogę poszłam po kurtkę stoję obok i ubieram a on stanę przy pufie od fotela i sobie myśle ze muszę klęknąć bo zaraz poleci ale nie zdążyłam i poleciał do tylu bo miał skarpetki niby antypoślizgowe 🙄 i uderzył główka o podłogę 😒biedny płakał i potem wzięło go na przytulanie i tulił się do mnie jakieś 5-10min po czym postanowiłam dokończyć go ubierać, wyszliśmy a tam pada deszcz i wróciliśmy 😡

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mały śpi a porem zrobimy drugie podejście na spacer i biedronkę ... znowu pampersy w promocji 😊

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Teraz mały śpi a porem zrobimy drugie podejście na spacer i biedronkę ... znowu pampersy w promocji 😊

Jeszcze chusteczki Dada Naturals w kartonie są na wyprzedaży - 6-pak72szt. są za 14,99 :-)

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tego typu wypadki się zdarzają maluchom. Mój wczoraj też zaliczył uderzenie głową o podłogę 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam po jogurt do lodówki mały był ba podłodze wracam z jogurtem a on na schody wchodzi i już był na 1 stopniu 🤷‍♀️😱 muszę bramkę na dol teraz zamowic bo łobuz się nie boi i wdrapuje się a mam takie głupie schody z prześwitamj

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moja juz dawno schody odkryla i powiem Ci ze ciagnie ja tam. Mam bramke tylko ze syn jej nie zawsze zamyka wiec musze pilnowac. Potrafi wejsc na pare schodow i sie odwraca takze lepiej ta bramkę zamow bo twojego pewnie tez bedzie tam ciagnac ;) wiadomo ze co zakazane jest atrakcyjne :)
    U nas tez dzis pada i nie wyglada na to zeby mialo sie przejasnic a mala chce isc na dwor, tylko widziala ze ktos wychodzi to biegla do drzwi:D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, koniecznie. Schody to już jednak poważna sprawa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mąż dziś ja. Biegunka i wymioty. Jestem wrakiem człowieka a dziećmi trzeba się zająć :( mam nadzieję że ich wirus ominie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka promocja na pampersy nic nie wiem ;)??

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, współczuję. Ale męża masz w domu dziś?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie przegapilam gdzieś info o promocji na pampersy 😱😱😱
    Baranosia zdrowka!!!

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Dada soft Jumbobox jak ostatnio... Czyli 4,4+, 5 i 6 w kartonie.. 4 to 82szt za 19,99 z kartą MB, maks. 2 kartony na jedną kartę.

Barnosia matko trzymaj się tam, herbatka rumuankowa, Wit. C, enterol + dieta i PW nawadnianie. U nas była sztafeta pół roku temu, koszmar... Mnie 2 doby trzymało i oby krótko też trwało u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 14:24

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą jelitówką, bo ja np. w życiu nie miałam. W ogóle w moim domu rodzinnym nigdy nie było. Z kolei u mojego brata w domu co jakiś czas wszyscy po kolei przez to przechodzą.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem sama. Mąż będzie przed 16. Póki co to tylko woda małymi łyczkami. Zjadłam chrupki kukurydziane i zostały wydalone. Mąż ma mi kupić elektrolity

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą jelitówką, bo ja np. w życiu nie miałam. W ogóle w moim domu rodzinnym nigdy nie było. Z kolei u mojego brata w domu co jakiś czas wszyscy po kolei przez to przechodzą.

Do czasu.. Poczekaj Malami jak przedszkolak Ci przytarga.. albo ze szkoły
    jak u mnie - u nas tak było i pierwszy raz tak wszystkich potem pozarażała choć broniliśmy się, ale się nie udało.. to jak młody miał niespełna 6 tyg. I tylko on się obronił.. A pod koniec ciąży wszy mi przyniosła ze szkoły i też pierwszy raz mielismy.. także luty i kwiecień mieliśmy przerąbane 😨

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak będzie, ale zastanawiam się, bo nas w domu była czwórka (dzieci) i nigdy nie było jelitówki. Może to kwestia małej wiejskiej szkoły - nieduże skupisko ludzi, dosłownie po kilka osób w klasie, mniejsze ryzyko zarażenia.

Co do wszawicy to pamiętam jak w dniu pierwszej komunii mojej siostry ciotecznej , na niedługo przed wyjazdem do Kościoła i na imprezę, mama odkryła, że mam wszy😵. Na szczęście miałam cieniutkie słabiutkie włosy i szybko poszło z ogarnięciem tego. Też ze szkoły przywlekłam. Moja mama jest nauczycielką i u niej w szkole też co jakiś czas jest akcja z wszami 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 15:41

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dzisiaj był bardzo marudny w sensie chciał praktycznie tylko na rękach, zawsze lata po podłodze i łobuzuje bawi się. Byłam na krótkim spacerze wróciłam i dalej to samo nawet wydał mi się ciepły, termometr raz pokazał 37 raz 38 nie wiem za każdym razie inna wartość. Poszedł spać i wstał po 25min w miarę normalnie i od razu kupa poszła (pewnie go obudziła) miał wielka kozę w nosku wiec mu ja wyczuscilam i się rozpłakał i znowu nie chciał na podłogę ani nic i dalej wydawał się ciepły, termometr niby pokazywał 38 chodź i na mnie zaczął wariować, dałam mu czopek podpłakiwal jak go nosiłam na rękach i usnął narazie śpi nie wiem o co chodzi 😞 żadnych innych objawów nie ma .... zobaczę jak będzie jak wstanie

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dziwnie sytuacja wygląda...obserwuj i dawaj znać :)

Byłam w biedronce ale już nie było jumbo box albo wcale nie było bo nie zostało żadne opakowanie ? Ze ja opuściłam taka promocje😱😱😱

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstał i raczej normalnie się zachowywał i tsk puścił dziwnego baka z dziwnym odgłosem i zaglądam i kupa taka luźna i nawet zapłakał w trakcie przebierania, wydaje mo się ze brzuszek go może bolał 🤷‍♀️ Bawił się wykapalam go i teraz je i nie wiem czy pójdzie już spać.

Ja kupiłam 1 opakowanie ale jeszcze sporo było tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 18:07

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ